BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 10 miesiąc temu #558230 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi to trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści co u Majeczki :)
Ja też się Kochane cieszę że Wasze dzieciaczki tak mają bo troszkę to uspokaja :silly:
Ale z czasem przejdą na nasz język i rozgadają się już na całego :blink:

U nas nocka spokojna, chociaż mnie coś w gardle zaczyna drapać ale nie dam się. Zaraz zjem jakieś tabletki i mam nadzieję że przejdzie :)

Dziś rodzice mają rocznicę ślubu więc mamy małą imprezkę z tej okazji, będziemy my i siostra z narzeczonym, posiedzimy, damy prezent a główna impreza dla większości będzie 9 marca :)

Lecę ubrać młodą bo jeszcze w rosole jesteśmy :)

Miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #558287 przez Agusiak
...i obiecane fotki ale trudno było zrobić jakieś fajne zdjęcie bo młoda nie ma dziś nastroju do foto, hahaha :silly: :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #558463 przez Gosia_Krupa
Hej dziecwzynki!

Agusia,wózeczek bardzo ładny,a Linka nawet nie w humorze urocza :) I normalnie nie mogę się napatrzeć na jej śliczne kudełki. Oj,kiedy Hańka takie kity będzie miała?

Powiem Wam,że czasami zastanawiam się nad podcięciem jej włosków. Chciałabym,żeby były wszystkie mniej więcej równe. Ale trochę się boję,że znikną jej kędziorki,poza tym tak na prawdę nie ma potrzeby.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Życzę Wam moje drogie miłego dnia,a ja niestety prasowanie cz.2,choć podobnie jak wczoraj spać mi się chce okropnie i w dodatku głowa mnie boli.

11 lata 10 miesiąc temu #558478 przez Agusiak

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558692 przez Agusiak
ale tu ostatnio cisza w ciągu dnia :( :P

agi jak wizyta?

11 lata 10 miesiąc temu #558710 przez agi-p

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agus Linka jest rozkoszna i nawet w fazie buntu wygląda słodko :) A wózek super :) Taki prezent to jest coś :)
Chyba muszę pomyśleć o czymś takim dla Amci , ma teraz spacerówkę mini .
Udanej imprezki w takim razie i najlepszego dla rodziców :)

Kochane moja Majunia waży już 1,5 kg :) Mały kolosik :) Ma się dobrze . Chociaż ułożona jest już dość nisko w kanale .I mam tylko leżeć , bo w każdej chwili może rozpocząć się akcja porodowa jak przegnę .
Nie mam rozwarcia na szczęście , ale mówi , ze wszystko inne juz przygotowane . A że to moja 3 ciąża , to może być tak , ze rano nie będzie nic się działo , a popołudniu juz urodzę .
Obiecałam oszczędzać sie na maksa byle tylko nie być w szpitalu .
Ale powiedziała , ze raczej do tego 38 tyg nie dotrwam :( Nie wiem czy na kolejnej wizycie mi nie wprowadzi leków na przyspieszenie rozwoju płuc :(
Dobrze , ze na poważnie za wyprawkę sie wzięłam :) Musze jeszcze pościel jakąś upolować .

11 lata 10 miesiąc temu #558712 przez Agusiak
agi to super że Majeczka ma się dobrze i już spora z niej dziewczyna :)
Kurcze widać u Ciebie na poważnie się już może zacząć więc oszczędzaj się jak lekarz kazał :)

Dziękuję w imieniu rodziców :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558768 przez sylka
Agi oszcześdzaj się a ewentualnymi zastrzykami na rozwój płucek sie nie martw i nie obawiaj. Kubuś dostał je w 32 tc i jak widać mimo że wcześniak zuch chłopak z niego :) Maja extra dziewczynka spora :) Pamiętam że Kuba w 32 tc jak trafiłam do szpitala ważył 1700 g :P

Agusiak Wszystkiego najlepszego dla Rodziców i kolejnych takich rocznic :) Udanej imprezki w gronie rodzinnym.

Wózeczek śliczny jeszcze takiego nigdzie nie widziałam :) A Paulinka jak to zawsze ona śliczna :) Nawet z bananem na ustach do twarzy jej :lol:

Dziewczynki dziękuję za pochwały tortu i miłe komentarze na fb :D

11 lata 10 miesiąc temu #559080 przez megi23

:lol: Maja ale duza dziewczynka grunt ze zdrowa a Ty lezec plackiem i nic nie robic .... :P ,, a tak serio oszczedzaj :)
kurcze Linka ma wypasiona bryke , Julcia ma wozek taki 2w1 ostatnio Tymek ma faze i wozi w nim misie i pluszaki lalki nie moga lezec :silly: i kolysze .. teraz chcemy jej jakas spacerowke wieksza na lato kupic , skoro Tymek przywlaszczyl tamten , poza tym to na wzrost Tymka a nie 5 latki :silly:
ja dzisz maluchami przez godz ukladalam puzzle wszystkie ktore maja a troche ich jest :) wykorzystalismy drzemke Tymka , bo przy nim nei da rady , szwagierka wziela mi go dzis na spacer na nozkach bo ja mam zakaz wylazenia jeszcze ,by zatoki nie przeziebic :dry: ale mysle ze w sobote na pol godzinny spacerek podreptam ... :P
dzis bylam na strychu zaniesc kolejne male ubrania i doszlam do nwiosku ze Tymek nie ma nic na wiosne tzn kupilam mu ostatrnio kurtke i tyle a od szwagierki mam ubrania od 4 lat , bo nie wiedizala ze bede miec Tymcia hahaha no nic szykuja sie megaaaa zakupy u mamci :lol:

aaa mialam was pytac Tymek ma teraz gfaze rysowania kredkami pisakami i farbami kradie maluchom jak przychodzi ja sie nie znam na kredkach i nie wiem jakie kupic jakie najlepsze te grube co sa czy jakies inne ???

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #559083 przez sylka
Kuba pierwsze miał babmino. Teraz ma wykręcane z Crayoli. NAjlepsze ze wszystkich jakie miał bo nie łamie ichm swobodnie moze z nimi biegać bo nie są ostre :) allegro.pl/crayola-kredki-swiecowe-wykre...4sz-i2974325661.html
Fajne są też bambino w drewnianej obudowie jak ołowkowe.
Ma też mazaki zmywalne. Schodza z ubran i ciałake bez problemu. Rączki wystarczy przetrzec chusteczką lub po prostu umyć. allegro.pl/pisaki-mazaki-crayola-16-szt-...lne-i3005102130.html
Farby mamy zwykłe akwarele i plakatówki. Maluje nimi pędzelkiem lub łapkami.
Ostatnio najlepsza zabawa jest ugniatanie ciastoliny. Robienie babeczek i ciasteczek.

11 lata 10 miesiąc temu #559096 przez megi23
dzieki Sylwia jutro wysle szwagierke by tu poszukala mi ich :) oj zmazywalne pisaki to dobre , bo jak ma maluchow to potem ciezko go odmyc musze dlugoo , go moczyc :silly:

moj za maly na ciastoline , ale wszystko w swoim czasie teraz klocki i kredki

11 lata 10 miesiąc temu #559115 przez Gosia_Krupa
Witam ponownie!

Agi,fajnie,że u Mai wszystko dobrze. No i dobrze,że jesteś u mamy,bo dzięki temu nie przesadzasz z pracą :)

Sylka,super są te pisaki. Chyba kupię takie Michałkowi,ale za jakiś czas,więc pewnie zgłoszę się jeszcze do Ciebie,żebyś znowu pokazała jakie to są.

Czytam co Wasze dzieci robią,moja Hania się tym nie zajmie :( Ona na nic nie ma czasu :( Wiecznie w biegu,włazi wszędzie,niczym specjalnie się ostatnio nie bawi,rysować... rysuje przez minutkę,a o plastolinie w ogóle nie ma mowy :( Boziu,co ja mam za dziecię...

Dobrze,że już śpi :) Bo jestem padnięta na maksa,a nic specjalnego dziś nie robiłam. I głowa nadal mnie boli :(

Dobrej nocy!

11 lata 10 miesiąc temu #559131 przez sylka
Gosiu mój to tez Adehadowiec cięgle w biegu a to na biurko wejdzie a to za wersalkę. dziś sam otworzył sobie lodówkę wyjął mleko i mi przyniósł bym mu dała. Lodówka ma zabezpieczenie ae wziął stołek podstawił i odbezpieczył! :D Cwaniak mały.

11 lata 10 miesiąc temu #559135 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

My już po imprezce, rodzice zadowoleni z prezentu, pojedliśmy, popili, pośmiali się i ogólnie wieczór zaliczam do udanych :)
Młoda się wyszalała że aż można powiedzieć że dostała szajby :ohmy: Normalnie jak dzieci co za dużo cukru zjedzą :blink:

megi u nas najlepiej się sprawdziły zwykłe ołówkowe kredki z kerfura czy jak to tam się pisze, ich wyrób kerfurowski, tylko takie grubsze ze strugaczką w zestawię. Są miękkie, łatwo i fajnie się nimi rysuje, koloruje i bardzo dobrze zmywają się ze ścian :P
Sylka te pisaki fajne, też muszę o takich pomyśleć, świecowe odpadają bo zjada je niemal w całości :S

Gosiu nie przejmuj się, Paulinka wcześniej rysowała, kolorowała, układała klocki itp a teraz tak jak Hania, wymyśla cuda wianki, niczym specjalnie się nie bawi, nawet nowym wózkiem :P tylko włazi pod stół i udaje psa, wchodzi na krzesła, biega jak szalona i tylko lubi jak się ją goni. Trudno byłoby mi wymienić coś czym się bawi :dry:

Jestem padnięta, ale to pewnie też zasługa winka ;)
Miłego wieczorku :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #559219 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Gosiu Ami też fazy na malowanie nie ma :P czasami jak zdarzy się cud , to coś tam przez 45 sek porysuje po kartce , ale widać nie jest to co ją pociąga :P
Za to z książeczkami może siedzieć i siedzieć ... a jak sie jej czyta to jak zaczarowana siedzi . I kocha swoją lalę Olę , opiekuje sie nią , karmi i czasami rzuca jak się zdenerwuje :P

Sylka te mazaki to fajna sprawa , też ich poszukam :)
Kuba to madry chłopak , wiec jakieś tam zabezpieczenia mu nic nie robią :P
A co do wagi Mai , to Amelka też lżejsza była w jej wieku . Wygląda na to , ze Maja bedzie większa , chociaż to się jeszcze okaże :P

Megi a jak sie czujesz ??? Lepiej już ?

Agusia pewnie świetuje z rodzicami :)

Spokojnego wieczorku :)

Editt...

coś mi się zwiesiło i dopiero teraz widzę , ze Agunia juz napisała :)
Super , ze imprezka udana :)
I śmiać mi się chce jak piszesz o zajęciach Linusi , bo Ami ma podobnie :P Psa też lubi udawać , nie wiem czy świadomie , ale wygląda to komicznie . Np wysypuje kulki do mleka na ziemie i zjada je buzią jak psiak :P
A wspinaczki uprawia z zamiłowaniem czym regularnie doprowadza mnie do zawału serca :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka