BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 10 miesiąc temu #551034 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Agusia,jak ja bym chciała,żeby moja Kluska taka bardziej dziewczęca była :( Ona lalkom i pluszakom tylko w "majty" zagląda czy kupę zrobili,a tak to się jakoś specjalnie nimi nie bawi. Wózek jeżeli wykorzystuje należycie to jest pusty,nie ma prawa znaleźć się w nim żadna zabawka,ale najlepiej to służy do wspinaczek,ewentualnie Hania próbuje do niego wchodzić :(
Mam nadzieję,że to ulegnie zmianie bo jednak wolałabym mieć córcię,a nie chłopczycę,co to mi po płotach skacze :blink: Chociaż tak na marginesie ja w wakacje się zamieniałam w taką dziewczynkę w spodniach co to każde drzewo jest jej :silly:

Pokaż oczywiście ten wózeczek,który wypatrzyłaś :)

Moja siostrzenica(Hani chrzestna)ma zamiar kupić Hani wózek.Na razie ją odwodzę od tego pomysłu,niech trochę podrośnie. Ale siostra mi mówiła,że kiedyś jej pokazywała wózek,który Hani kupi,"bo o takim marzy każda mała dziewczynka" :) Z tego co tam mówiła to chyba była to miniatura dużego wózka z gondolą,spacerówką,nosidłem,torbą i innymi takimi,no ale ręki sobie bym nie dała uciąć czy to akurat taki. No,jakby nie było to uważam,patrząc na tą moją łobuziarę,że jest jeszcze na to za wcześnie.

Agi,szybko wrócisz do formy po powrocie i znowu szczypior będziesz :blink: Ja też uwielbiam leginsy :) W ciąży z Hanią do samego końca chodziłam w normalnych spodniach. W uda i dupsko mi nic nie poszło dlatego swobodnie zapinałam się pod brzuszkiem :) Za to w biust mi poszło. Teraz mi trochę spadł,bo udało mi się nieco schudnąć,ale za to takie naleśniki mam :(

No to ja też zmykam :) Miłego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #551049 przez sylka
Gosiu dla odmiany ja mam chłopca który bawi si wózkiem, kuchenka i pomoc dla mnie w kuchni czy w sprzątaniu to najlepsza zabawa :) Od niedawna lula miski i je karmi :D Oczywiście prócz tego autka, klocki i setka innych wymyslonych przez niego zabawek.
Wg. mnie nie ma co zmieniać i wpływac na to czym bawi się dziecko. Nie ma nic złego w dziewczynce biegającej za samochodzikami a chłopc z lalkami. Nie ma co od małego uczyć to jest bee bo dziewczęce. Niech chłopiec pomaga mamie i lula lale przynajmniej w pryszłosci nie będzie uciekał od obowiazków domowych. A dziewczynka poradzi sobie z młotkiem i jakąś naprawą :)

Wózki o których mówisz sa świetne. Widziałąm mini wersja np. tako. Normalnie jak dla maluszka tylko miniaturka :)

Agi zrzucisz wszystko zobaczysz. Bedziesz laska jaka byłaś :D Przecież Ty i PAula to jak siostry a nie jak matka z córką :D na foto :D

Dziś znalazłam na starym dysku moje i meza zdjęcia sprzed 9 lat. Jejka jacy młodzi bylismy :P

a ja wkurzyłam sięwczoraj przyszedł mi strój i w cyckach za mały!!! Wg wymiarów powinien być ok i chyba jakaś zaniżona numeracja tej firmy. Musze wymienić :P Chyba że mi cycki urosły :D :D ale w to wątpię :blink:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #551064 przez Agusiak
Gosia moja żaba to też raczej jak chłopak jest a te dziewczęca akcesoria to może na razie bardziej pod siebie kupuję bo może młoda faktycznie jeszcze za mała, ale jak co to będzie leżeć i czekać.
Jak się Pauliśka spotyka z kuzynostwem to czy Amelka czy Adaś to tacy nieśmiali z początku dopóki się młoda za nich nie weźmie i to oni choć starsi to naśladują ją we wszystkim :P a ta to przeważnie wydurnia się i rozrabia ale w takich granicach że jeszcze jest to zabawne :blink: W domu mówimy na nią kaskader bo to co ona wyprawia to jest niemożliwe. Ale jak tak wolę, niż żeby była taką cichutką, zgaszoną myszką.

Te wózki jak dla prawdziwych dzieci są fajne ale przeważnie są od 4 lat więc może kiedyś taki a teraz taki bardziej dziecięcy myślę kupić. taki wpadł mi w oko
allegro.pl/smoby-wozek-baby-nurse-2w1-sp...ola-i2987443920.html

i do tego taka lala
allegro.pl/famosa-nenuco-lalka-azjatka-4...zja-i2937884832.html

megi dobrze że jakieś decyzje podjęte to już nie trzeba tak głowy sobie zaprzątać :)

Sylka tez zamówiłam kiedyś stanik przez neta dokładnie się pomierzyłam według tabelki i też mały, leży i czeka aż będę po operacji zmniejszenia balonów jak się kiedyś dorobię bo mam już ich serdecznie dosyć :angry: :angry:
A na dodatek jestem jakiś tydzień przed @ i obżeram się jak głupia, matko jedyna już mi ręce opadają na to wszystko i cycki zresztą też :S

11 lata 10 miesiąc temu #551271 przez agi-p
o rany jak ja bym chciała , żeby góra stroju okazała się za mała ! Moje cycuszki w porównaniu resztą ciała są zdecydowanie a małe :( Tera kapeczkę urosły , ale naprawdę niewiele :(

Miło , ze tak wierzycie w moje nagłe wyszczuplenie po porodzie :) Ja jestem daleka od tego typu marzeń ,ale skoro tak piszecie , to może się uda :) Jedno jest pewne , po Ami miałam ciężko i walczyłam długo , więc teraz będzie zapewne gorej biorąc pod uwagę jeszcze cukrzycę :(
Ale już nie marudzę , co ma być , to bedzie .

Megi dobrze , że wszystko przemyśleliście i takie decyzje ostały podjęte .Jak dla mnie to małżeństwo powinno być razem :)

Sylka ja uwielbiam oglądać takie foty :) i podziwiać te "cudne" ciuchy , które wtedy były nr 1 :P

Agus super wózeczek i lala :) I jak fajnie , że do teatru się wybieracie :) Tym razem zabierz aparat .
I kochana ja też wolę moją Ami taką rozbrykaną i tryskającą różnymi pomysłami mimo,że czasami zawału dostaję przy niej :P

Gosiu spokojnie Hańcia jeszcze Cię zaskoczy swoją dziewczęcością :) Na laleczki przyjdzie czas .
I super ten wózeczek o którym piszesz :) One faktycznie wyglądają jak prawdziwe !!!!

Nic zmykam do Amci :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #551522 przez sylka
Dziewczyny jakie macie zmywarki i czy je polecacie. W czwartek planujemy zakup jakiegoś modelu. Wiadomo zależy mi na makymalnie małym zuzyciu wody przy dużej klasie energooszczedności i opcji na pół wsadu. Kupic chcemy pod zabudowe w przyszłości przy remoncie kuchni i z tych waskich chyba 45 cm.

Dziś przyszła paczka urodzinowa dla KUby od moich rodziców. Doznałam szoku. Wiedziałąm o 1 prezencie a on dostanie pomimo tej wywrotki-robota Rocky jeszcze perkusję www.weemall.com/products/2228-first-act-...-5-pad-drum-pad.aspx , motor i samochód z 60 cm jeźdzace z dzwiękiem i ubrania. A mówiłam rodzicom by nie szaleli i już nic nie kupowali.

11 lata 10 miesiąc temu #551525 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Amelka po kąpieli zasnęła jak anioł :) Teraz w domu zapanowała nienaturalna cisza hahaha :)
Mamcia poszła po Linkę , bo ta dzisiaj na szkolnej dyskotece balowała :) Pewnie wróci podekscytowana na maxa :P

Pogoda dziś była całkiem do bani . Co chwilę padał deszcz i nawet na chwilę nie wyszłyśmy na spacer :(

Mam nadzieję , ze jutro będzie lepiej .

No i czekam niecierpliwie na czwartek i pączki :) Odpuszczam dietę w ten dzień :P Moja Babcia już zapowiedziała pod moim małym naciskiem , ze będzie robiła pączki :) :) :)

Nic wracam do ksiażki :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 10 miesiąc temu #551540 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka my mamy Boscha ale tą dużą, wiem że jest oszczędna ale nie wiem jak bardzo bo rachunki za wodę nie przechodzą przez moje ręce :P :P

agi ja też już myślę o czwartku. Zawsze mężuś robił pączki no ale teraz przez tą Słowację to będzie późno wracał i chyba muszę jutro gdzieś podejść i zamówić, ale to już nie będzie to samo.

Paulinka też już śpiocha. Wyszaleli się z dziadkami, biegali wokół stołu, urządzali wyścigi z wózkami i teraz dziadki ledwo zipią :blink: ale za to młoda mi pięknie zasnęła :silly: :silly:

Jutro odwiedza nas ta Magda co urodziła Olivkę w listopadzie, kurcze mała ma już 3 miesiące :ohmy: Ale przyjedzie bez niej, chyba chce mieć troszkę luzu :blink:

Lecę na TV, miłego wieczorku :)

A wczoraj wieczorem przyjechał kurier po te pieniądze co wtedy źle podrzucił, hehe, także się wyjaśniło :)

11 lata 10 miesiąc temu #551543 przez agi-p
Sylka ja mam zmywarkę electrolux i jestem z niej zadowolona . Modelu Ci nie podam , bo nie mam pojęcia teraz a w domu nie jestem . Tyle , że ja mam tą wąską , bo nie chciałam dużej .
Jest energooszczędna ,ale teraz to większość ma tą opcję . Zużycie wody to 8 l na cykl 30 min i taki używam na codzień . Bardzo rzadko włączam dłuższy cykl .

Mam opcje na pół wsadu , chociaż nigdy z niej nie korzystałam :P Zresztą sprzedawca sam mi mówił , ze przy tych wąskich zmywarkach to bez sensu .

Woow Kuba będzie miał frajdę ... dostanie taką masę prezentów , ze niejedno dziecko przez rok tylu nie zobaczy :)

11 lata 10 miesiąc temu #551591 przez Agusiak
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 10 miesiąc temu #551594 przez sylka

Dzięi za rade w sprawie zmywarek. Wstępnie wybrałam Bosh i Simens

11 lata 10 miesiąc temu #551638 przez Gosia_Krupa
Hejka!

Sylka,ja tam Hani jakoś specjalnie nie narzucam zabawek,bo ona i tak jakby nie chciała to ma mnóstwo pod nosem Michowych zabawek. Auta,młotki,wiertarki-lubi to i jej nie bronię :) Chodziło mi o to,że mogłaby się bawić też trochę lalami :) Ale może jeszcze za mała i te jej zrywy z kupą itp. to wystarczą...

Co do zmywarki to rodzice mają tą wąską,ale kurcze nie mogę sobie przypomnieć jakiej firmy :( W każdym razie jaka by nie była zmywarka to super sprawa,szczególnie dla tych co nie nawidzą zmywać(czyli np. mnie).

Siorka załatwiła mi dzisiaj chętną na karuzelę nad łóżeczko :) Jeszcze ma się zapytać o łóżeczko,a ja się ugadałam z koleżanką na ubranka po Hani. Liczyłam jej po 2zł plus kilka po Michałku(bo ma też synka)i wyszło 250zł. Nie wiem tylko kiedy jej je dostarczę,ale jesteśmy umówione i najważniejsze,że się ich pozbędę,a jeszcze zarobię na jakieś nowe :) Na pewno na dres dla Micha,bo się napaliłam jak szczerbaty na suchary,o taki:http://allegro.pl/110-dres-disney-cars-3czesci-bluza-bluzka-spodnie-i2987835496.html lub taki: allegro.pl/110-dres-disney-miki-3czesci-...nie-i2989733881.html ale kolorystycznie bardziej mi się podoba z Mikim :)

11 lata 10 miesiąc temu #551648 przez Agusiak
Sylka potwierdzam, zmywarka to świetna sprawa, oszczędza sporo czasu i pieniędzy mimo wszystko też :)
Jak kiedyś będzie nam dane pójść na swoje, to już zapowiedziałam że zmywarka to podstawa :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #551730 przez agi-p

Gosia ale super z tą karuzelą i ubrankami :) I nie musisz się bawić w wystawianie i zabawy z allegro :)

11 lata 10 miesiąc temu #551801 przez agi-p
Dzień dobry :)

Wyobraźcie sobie , że Amula już po śniadaniu obfitym :P Zjadła paróweczki i kanapki :)
Noc minęła zdecydowanie za szybko . Oj tak , mogłabym jeszcze spać smacznie :)

Za oknem pada śnieg i na samą myśl wyjścia wbija mnie jeszcze bardziej w fotel :P

Miłego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #551833 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi widzę że z Ami taka sama głodomorrrrra jak moja Linka ;)
Kurcze młoda ma jakiś taki kaszelek, jakby odrywający się, ale nie wiem z czego. Gorączki nie ma, ani kataru tylko ten kaszelek i też tylko momentami. Może przejdzie, podaję Lipomal :blink:

U nas też biała posypka i nareszcie jakoś wygląda za oknem :P Wiatr jest mocny ale musimy iść pączki zamówić na jutro.
Ale teraz kawa :lol: :lol:

Miłego dnia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka