BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 10 miesiąc temu #552029 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Widzę,że zima znowu zawitała... U nas co prawda śnieg nie pada(i na szczęście nic innego też),ale za to wiatrzysko jest straszne,takie zimne. Hanula od razu po wyjściu stwierdziła,że wiatr wieje :laugh:

Krótki spacer zaliczyłyśmy,bo dzisiaj spora część wsi tnie drzewo,a Hanuśka nie lubi gdy ktoś/coś robi "buuu" :blink: a w dodatku to psy zwariowały i co rusz któryś szczekał niemiłosiernie. "Hania nie ce pieśka,nie ciekaj"(co w wolnym tłumaczeniu oznacza nie chcę pieska,nie szczekaj,bo nie lubię),zawinęła się i wróciła do domu. Tak więc spacer ekspresowy pół godziny. Niestety nie zrobimy drugiej tury,bo o 15 jadę do miasta. Muszę Micha wcześniej odebrać z przedszkola,a potem jest zebranie. No i tutaj będzie musiał zostać z nami na zebraniu,bo szwagierka się rozchorowała i nie może Micha odebrać :( Oczywiście muszę jechać wcześniej,bo ni w ząb mi nie pasuje dojazd. Ale tutaj się nie martwię,zajdę zobaczyć w końcu te rajstopki,o których Wam tu kiedyś pisałam i może jeszcze zdążę kupić coś do "radosnej twórczości: :lol:

Kluska wczoraj dwie godziny zasypiała(w dzień),w ogóle ostatnio z tym trochę ciężko i normalnie już przed oczami mam wizję nie spania w dzień :( Załamka,bo wieczorem taki zdechlak jestem,że aż strach :( Wczoraj jeszcze gorzej było,bo Hanię nam chyba ktoś nakręcił i już koło obiadu wymiękli wszyscy. Ale była też słodka :) Przykład(tak mi się to podobało): Hanula weszła na łóżko,przykleiła nos do szyba i mówi "kapie". Mówię,że pada deszcz. Na co ona "pada sieg". Mówię,że nie śnieg tylko deszcz. Oczywiście z 5 razy tak się "kłóciłyśmy" na co Hania w końcu: "niech juś bedzie,pada sieg" :lol: Kiedyś miałyśmy podobną sytuację z taką przepychanką słowną,na co ja w końcu: niech już Ci będzie,że pada śnieg. No i sobie zapamiętała :)

Taki krótki spacer,a pomógł bo moja Kluseczka już śpi :) i zajęło jej to 10 minut.

Życzę miłego dnia i uciekam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #552070 przez sylka
Kuba też dziś zasnął. Wiecie że chyba wolę jak nie śpi w ciagu dni, bo wtedy zasypia o 19 a jak ma drzemkę to o 21. Mieliśmy iś na spacer a on niespodziewanie o 11 zasnął w czasie zabawy :P Film mu sie po prostu urwał.

Hania slodka gadułka :D :kiss:

Zamywarkę wybrałam z Bosha. Dziś najprawdopodobniej pojedziemy obejrzec i kupić.
Kuba zostanie z siostrą i szwagrem.

Paulinka i Amelka ładny apetycik mają :D

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #552075 przez Agusiak
Gosia Hania super z tym gadaniem, ja też już chcę żeby Żaba tak gadała :)

agi a Ty wiedziałaś że macie w Bielsku taki rewelacyjny sklep z pięknymi lalami?
allegro.pl/ekskluzywna-lalka-antonio-jua...tis-i2974924188.html

Sylka świetnie że dokonaliście wyboru i oczywiście pochwal się jak już kupicie :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #552426 przez agi-p
Ależ miałam wspaniały dzień :) Mężuś miał wolne dzisiaj i przyjechał do Nas :) Byliśmy na zakupach , spacerze i u mojej Babci w odwiedzinach :) Tak fajnie było ...ale już pojechał niestety .
No i jak to zwykle bywa , z jednej strony było bombowo , a z drugiej świadomosć , że kolejna dniówka minęła i wypłata znowu mniejsza .

Aguniu nie wiedziałam , ze mamy tutaj taką hurtownie :P Bobasek śliczny , tylko mały ...26 cm .
Mam nadzieję , ze ten kaszelek u Linki to chwilowa sprawa i mini be objawowo .
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Gosiu Hańcia po raz kolejny mnie rozbroiła .To taka rezolutna i mądra dziewczynka :) A przepychanki słowne w jej wydaniu to po prostu gigantyczna sprawa :) rewelacja :)

Sylka oj ale Ci zmywarka ułatwi życie :) Na bank będiesz zadowolona . Chyba nie nam nikogo kto by narzekał na ten cudny wynalazek .

Rany a ja sie strasznie cieszę , ze Ami nadal spi sobie w dzień . Mam nadzieję , ze ten stan utrzyma się jak najdłużej :) I jakby jeszcze udało się , ze obie Mają będą spały w tym samym czasie , to byłoby bajkowo :P

11 lata 10 miesiąc temu #552928 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi ale Wam mężuś niespodziankę zrobił :)

My też dziś jeszcze na zakupy skoczyliśmy jak T wrócił i pączki na jutro też już kupione :)

Rany ja też mam nadzieję że młodej spanie dzienne nie minie a wręcz pokładam nadzieję że będzie kiedyś spać ok 3 godzin :P :P

Miłego wieczorku :)

11 lata 10 miesiąc temu #553082 przez Agusiak
agi a w tym Waszym sklepie to są różne rozmiary tych lalek, ale te większe powalają ceną :P

Dobranoc :)

11 lata 10 miesiąc temu #553163 przez sylka
Agi ale super niespodzianke zrobił wam mąż :)

Zmywarka zakupiona :) Po opiniach znajomych, w necie i sprzedawców kupilismy Simensa. Podlegaja pod Bosha (cześci boshowskie) zmywarki wizualnie i z opcjami tymi samymi i tyci tańsze :) Zamowiliśmy ja na necie a odbiór w sklepie na miejscu a róznica w cenie ok 200 zł. www.neonet.pl/?p=siemens_sr64m030eu

11 lata 10 miesiąc temu #553257 przez agi-p
Dzień dobry :)

Sylka to teraz czekać jedynie na pierwsze mycie w zmywarce :)

Agusiu no widziałam ceny tych laleczek :P Ale śliczne są :)

Oj tak , Mężuś mi zrobił niespodziankę :) Było bajecznie :)

Kochane udanego dzionka i pysznych pączków :) Oby ten tłusty czwartek był smakowity :) Ja już wczoraj nie wytrzymałam i pałaszowałam :P

Miłego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu #553303 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka super zmywarka :) A kiedy planujecie ją zainstalować? Oj Kochana szybko docenisz jej posiadanie :)

agi ja też wczoraj się obżerałam, co prawda nie pączkami ale innymi łakociami :( Niegrzeczna jestem, moja silna wola jest zdecydowanie za słaba :(
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Lecę na śniadanko i kawkę, Linka już wcina paróweczki. Muszę jej jajecznicę dziś zrobić bo dawno nie jadła.

Miłego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu #553605 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Ale się wymarzłam :( Niby zimno nie jest jakoś strasznie,bo 1st,bez wiatru,ale i tak zmarzłam i długo nie mogłam się rozgrzać. Dzisiaj miałam odhaczkę w urzędzie. Pojechałam z moimi chłopakami autem,że Micha przycisnęło kupsko przed wyjściem to mąż już nie zdążył go zaprowadzić,więc ja to zrobiłam. A potem spacerkiem poszłam do urzędu(kawałek drogi),a potem czekałam pół godziny na autobus. A wiadomo jak to jest jak się stoi. No,ale jak już wsiadłam to poczułam się lepiej :) Co prawda autobus stał na przystanku 20min.,ale zawsze to inaczej siedzieć w autobusie a stać na dworze.

Przyjechałam,a Hania przy stolnicy pączki robi,ale oczywiście upiera się,że to są"pieogi". Stolnicę kojarzy tylko i wyłącznie z tym najwyraźniej :blink:

Potem wyjadała łyżeczką konfiturę ze słoiczka,a jak coś jej spadło to brała rączką. A że ma zwyczaj wycierania rączek w bluzkę to była oczywiście cała do przebrania i umycia,bo konfiturę miała nawet na czole.

Teraz się wierci w łóżeczku,więc podejrzewam,że znowu z 2 godz. stukną zanim uśnie :( A w kuchni robią się chrusty :D Także tłusto będzie,oj tak :silly: :P Mężu ma kupić jeszcze pączki,bo my tam uwielbiamy te kupne,bardziej niż swoje. Ale spoko,spoko :) Wieczorem zumba,więc wszystko się załatwi :silly:

Na zebraniu w przedszkolu nie byłam,zabrałam Michałka na lody :) Miała być to nasza słodka tajemnica,ale oczywiście wygadał się wieczorem :blink: Zapisaliśmy Micha na następny rok,także zerówkę będzie odpracowywał w przedszkolu. Jak na mój gust nie nadaje się jeszcze do szkoły. Mąż oglądał kartę ocen i Michu się poprawił ponad 100%. Jak trafił do przedszkola to miał 33/100pkt.,a w tej chwili 77. Także jestem dumna z niego :) Są oczywiście jeszcze rzeczy z którymi trzeba popracować,ale myślę,że będzie dobrze :) A w przyszłym tygodniu idą z grupą do pizzerii. Ale mało tego,sami sobie tą pizzę będą robić :) Myślę,że to super sprawa i podejrzewam,że Miśkowi się to spodoba :)

Dobra,idę,bo znowu elaborat tutaj walnęłam :silly: Miłego!

11 lata 10 miesiąc temu #553608 przez megi23
hej laski mam dola od wczoraj a nie wchodzilam bo mnei nie bylo .. zla jestem na dodatek i rozdrazniona na maksa.. :angry:
po 1 mogla moja mama wczoraj do nas przyjechac .. a mowilam ze zostane .. ale odp oczatku w poniedzialek zmarl wujek S na raka pluc i wkopali mnei wp ogrzeb ze mam jechac do Starachowic 2 godz od Zaklikowa nie chcialam.. szwagierka powiedziala ze zostanie z malym .. i tak bylo do d.... jego zona byla niemila dla tesciowej ... a dziwilam sie jak S mi powiedzial ze teraz ma lepiej .. nie dosc ze go skremowala bez jego zgody to eh .. szkoda slow no to droga tragedia dziury nie chcialam prowadzic ...a nagle moja mama dzwonie ale wylaczylam telefon msza byla na 14 my kolo 17 bylismy w domu ....szef mojej mamy jechal do lublina i mogl ja zawiezc do Stalowej a ona by busem dojechala ja bym ja odebrala z przystanku a tak dupa.... :( poza tym Tymek ma cos ciezkie noce nie wiem czy zeby czy co wije sie placze na sucho rzuca jak wsza i juz o 24 spalam z nim s poszedl na podloge ledwo zyje rzucal sie przez pol nocy a ja czuwalam ......wczoraj cos rzadsZe kupki szwagierce robil i musiala mu camilie dac moze 5 wylaza :S a na dodatek ma guza walnal sie jej o stol jak wstawal i rozcial troszke ... w sumei zaopatrzyla go i nic mu nei jest ma lekki strupek ... ale od raz mi powiedzial , nie wiem bala sie ze bede krzyczec.. to normalne jak on teraz cuda wyprawia, prawie na lampe nie wejdzie .. z jednej strony nei chcialam S zostawiac by sam jechal , ja siedzialam z przodu i pilotowalam gdzie dziury zeby omijal..ehh i mama ,, ale jeszcze troche i 1 marca jade do niej... ja juz jadlam paczka, S do pracy zaniosl szwagier
sylwia zmywarka super tez chce kiedys miec u siebie .... milego dnia laski ...

11 lata 10 miesiąc temu #553661 przez Agusiak
Gosia super że Michu takie postępy w przedszkolu zrobił :)

megi przykro mi z powodu wujka.
Oby Tymkowi szybko przeszło to co go męczy.

Ja już jednego pączka wciągnęłam.
Ale pobrałam z neta darmowy program treningowy Ewy Chodakowskiej i chyba się zmobilizuję do ćwiczeń i bo już jest bardzo źle :(

11 lata 10 miesiąc temu #553763 przez sylka
Gosiu MIchałek zdolny jak tak szybko ponadrabiał wszstko :D
A z tajemnicami to róznie bywa była tak szczęsliwy że się pochwalił :)

Megi przykro z powodu pogrzebu i tego że mama nie mogła do Wa wpaść :( Oby Tymkowi szybko przeszło.

Agusiak zmywarkę będziemy mieli dziś lub jutro bo już jedzie do salonu.

Ja wczoraj zrobiłam ciastka francuskie z dzemem brzoskwiniowym. MOze faworki zrobię ale póki co mam trochę kiepski humor :P

11 lata 10 miesiąc temu #553795 przez Agusiak
Sylka to super że tak szybko zmywarka będzie ale chodziło mi o to kiedy już będzie w użyciu? Bo pisałaś wcześniej o jakimś remoncie czy coś takiego i że dopiero po remoncie czy już teraz od razu?

A co się stało Kochana że masz kiepski humor? Pączusia wszamaj to się poprawi :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #553900 przez sylka
W użyciu teraz. Remont może za rok ale juz bedziemy mieli 1 wydatek mniej. Na razie zabudujemy ją płyta podobną do koloru mebli w kuchni a w przyszłości przy zmianie wszystkiego normalnie zabudujemy ja i nie będzie sie wyrózniać

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka