BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #549602 przez sylka
Cześć dziewczyny u mnie wszystko ok. Jakoś tak wyszło że prawie nie wchodziłam. W sobotę robiliśmy zakupy spożywcze już na urodzinki małego, bo robimy w sobotę. W tyg. kupię tylko mięsko, owoce. Menu zaplanowane, pomysł na tort i produkty sa :) W piatek na próbe piekłam biszkopt i wszytko ok :)

Weekend minął na porządkach i szykowaniu miejsca dla siostry i szwagra.

Ja w marcu składam dokumenty do przedszkola i jak utworzą grupę to we wrześniu lub do grudnia mały pomaszeruje do niego :) Będziemy musieli z mężem podzielić sie kto rano odwozi kto odbiera.

Agi miałaś czas zerknąc na ubranka?

Miłego wieczorku.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #549710 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu jak tylko masz możliwość , to pewnie idź dalej do szkoły :) Dla mnie zdecydowanie lepiej brzmi rejestratorka medyczna , ale to ze względu na moją prywatną niechęć do stomatologów :P :)

Sylka jak fajnie , że się odezwałaś :) Faktycznie u Was urodzinki już niedługo , więc masz co robić . Ale jestem pewna , ze wszystko się uda :)
Ciuszki przejrzałam i wyślę Ci maila :)

Ja dziś mam bardzo ambitne plany nic nie robienia :) Odpoczywam i sie relaksuję :P

Miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #549766 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka dobrze że u Was wszystko Okej :)

agi no po takim pracującym i zabieganym weekendzie zasługujesz na długi odpoczynek :)
Miłego leniuchowania :)

Ja też bardziej skłaniam się ku rejestratorce medycznej ale pomoc dentystyczna o wiele więcej zarobi, jeśli trafi się np do prywatnego gabinetu.
Ja chodzę prywatnie do dentysty, jest tam tylko pani dr i jej pomoc, która przez większość dnia gada przez tel i pije herbatkę za herbatką, czasem coś przygotuje, wpisze w kompa co było robione,wiadomo posprząta i umówi wizytę a kaski chyba ma bo sporo zwiedza :P :P A najlepsze jest to że one tam pracuję 4 dni w tygodniu i to po kilka godzin a my czasami zostawiamy tam ponad 500zł :dry: :dry: Ale to też trzena dobrze trafić, bo jak trafisz do publicznego to lipa, haha.
Ale zobaczymy jak to będzie i czy nie pójdę już w międzyczasie do innej pracy a wiadomo że pracując to już się uczyć niespecjalnie chce :silly:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #549907 przez megi23
hej laski fajnie ze u was ok odpoczywajcie ja tez mialam wczoraj mila noc oj jak mila haha :lol: a tak co u mnie
maly robi mi do nocnika jupiii wczoraj byla kupkai isusiu i nie ucieka z niego szok .... :laugh: co mnei bardzo cieszy ucze go samego jesc ale on leniwy.. a powiem wam ze umie bo dzis sie kwurzylam i nic go nie nakarmilam sam zjadl tyle ile chcial i jak chcial kaszke hahah on woli rekami jesc :)
a tak poza tym mam dola :(
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a jam lubie sie uzcyc zawszel ubilam mama chcial bym doktorat robila po magisterce ale ja wolalam zrobic Tymka :lol: :silly: i nie zaluje heheh
Agusiak ja pracowalam i sie uczylam a na 2 zmiany robilam ale nie bylo obowiazkow nad malym ...

11 lata 11 miesiąc temu #549925 przez Agusiak
megi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #549957 przez sylka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #550331 przez agi-p
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #550373 przez Agusiak
agi wyglądasz ślicznie i jaki piękny brzusio :kiss: :kiss:
Ja też chcę taki, oczywiście w swoim czasie :blink:
A Amelcia słodka jak cukiereczek i jaką ma fajną lalę ;)
A dzisiaj właśnie znalazłam taką moją i siostry, bardzo podobną, mówiłyśmy na nią po prostu Dzidek :P Siostra dostała ją od chrzestnej ale to głównie ja się nią bawiłam, kupowałam jej ubranka w lumpeksie, miałam dla niej super wózek :) I dzisiaj ją wyjęłam, ubrałam w te maleńkie ubranka po Lince i zamierzam jej dać :lol: :lol: Ciekawe czy jej się spodoba mój stary Dzidek ;)

A oto i Dzidek ;)

Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #550567 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Aguniu dziękuje za miłe słowa :kiss:

A Wasz Dzidek superowy :) Na pewno Lince się spodoba :) Amelka ma Olę , ale Was Dzidek chyba większy . Na Olę ciężko ciuszki dopasować , chyba ze te z wcześniaczków .

Kochana i wierzę , ze niedługo na Ciecie też przyjdzie czas i będziesz nam tu pokazywała swój brzuszek :)
Mi jeszcze 10 tygodni zostało do rozwiązania :) I już doczekać się nie mogę . Kg mi przybywa duo i szybko . Pobiłam już swój poprzedni rekord . Przy Ami miałam 17 kg na plusie w dniu porodu , a w tej ciąży już teraz mam tyle :(

Miłego wieczorku :)

11 lata 11 miesiąc temu #550590 przez sylka
Agi na pocztę wysłałam ci info o ciuszkach + nowe foto z czapeczkami i bucikami, skarpetkami :)

11 lata 11 miesiąc temu #550643 przez Gosia_Krupa
Witam wieczorową porą!

Sylka,jakie super wieści :D

Agi,brzusio prześliczny,a tych kilogramów to w ogóle nie widać. Powiem Ci,że też mi dziadostwo wczoraj wyskoczyło i swędzi okropnie,a w dodatku boli(a nigdy wcześniej nie bolało).

Agusia,mam trochę podobnego bobasa :) Mi tata przywiózł z Niemiec,miał wkładaną płytę(taką czerwoną trochę przezroczystą),na której płakał,śmiał się i pierdział ;) Pamiętam jak dziś,kiedy rano znalazłam go w pokoju. A sis,chociaż starsza o niemal 15 lat dostała taką poważniejszą dużą(większą niż Hanula)z ząbkami na wierzchu,fajną czupryną i eleganckim ubraniu. Potem kiedy wiozłam ją siostrzenicy wszyscy myśleli,że to prawdziwe dziecko,pytali nawet czy nie zmarznie,bo miała na sobie gruby sweter,a na dworze zimna zima. Ha ha :) Ale mi się na wspominki wzięło ;)

Kochane,wczorajsze spotkanie super udane,na szczęście nie skończyło się na porodówce :) Chociaż mały daje nieźle popalić przyszłej mamie,coś mi się wydaje,że nie doczeka terminu. Zjadłam tort,wypiłam dwie lampki szampana i dwie lampki nalewki(pysznej) :) pogadałyśmy i niestety trzeba było wracać,ale najważniejsze,że spotkanie się udało :D

Dzisiaj zaś w końcu,po dość długiej przerwie przyjechał szwagier z córeczką Leną,która jest starsza od Hani miesiąc. Ja marudziłam,że Hania jest łobuz,ale Lena pokazała... chociaż nie była u siebie. Zawsze taka spokojna była,więc mówiliśmy sobie dlaczego Hania nie może taka być(wiecie,czasami się tak mówi chociaż i tak wiadomo,że nie chciałoby się zmienić swojego dziecka,bo się je kocha właśnie takie jakie jest)tymczasem dzisiaj stwierdziłam,że Hanuśka jest o wiele grzeczniejsza. I wyobraźcie sobie,że ona nadal się budzi w nocy 2-3 razy na jedzenie. Jakieś pół roku temu mnie to zszokowało,ale dzisiaj powaliło mnie na kolana. To chyba nie jest normalne,co?

A,i odkryłam dzisiaj kolejną 3 na wierzchu.

11 lata 11 miesiąc temu #550736 przez Agusiak

Gosia fajnie że spotkanko udane i że jednak nie skończyło się jeszcze porodówką ;)

agi no ten bobas spory dosyć, oczywiście ubranko rozmiar 56 jest za duże na niego tylko tak ładnie je ułożyłam i pozawijałam tu i tam ;)

Gosiu widzisz czyli jednak Hanulka jest superowa o czym zawsze wiedziałam i nie taka zaś niegrzeczna :blink: Gratki za ząbka :)

My dziś zahaczyliśmy o Lidla i kupiłam sobie leginsy, ostatnio jestem ich fanką :)
I przeglądam allegro w poszukiwaniu jakiegoś fajnego wózka dla młodej, mam już nawet jeden typ i okazuje się nawet że z Będzina więc będzie go można odebrać osobiście.
I rany jakie teraz są piękne te lale wszystkie, bobasy jak żywe i w ogóle, szok.

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :)

11 lata 11 miesiąc temu #550825 przez agi-p
Dzień dobry :)

Gosiu fantastycznie , ze damska imprezka taka udana i nie zakończyła się porodem :)

Gratuluję kolejnego zębolka Hańci :)
No widzisz czyli jednak masz grzeczne dzieci :) Ja czasami też dochodzę do takich wniosków :P

A co do moich kg , to na fotce ich tak nie widać , no i kolejna rzecz , ze na zdjęciu nie widać od brzucha w dół , a tam mi się znacząco przybrało . I nie przesadzam ani troszkę . Np spodnie , które przy Ami nosiłam do porodu tera są już od jakiegoś czasu małe . Do tego stopnia , że nie dam rady ich przeciągnąć przez uda :(

Agusiu ja w leginsach teraz tylko chodzę . Kupiłam sobie jeansy ciążowe , ale nie wygodnie mi w nich i leżą w szafie .

A jaki wózek dla Linki ? Zabawkowy tak ?

Nic idę śniadanko szykować , bo Majula się dopomina :P Ami już zjadła kanapeczki :)

Miłego poranka :)

11 lata 11 miesiąc temu #550873 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi po ciąży na pewno szybko wrócisz do formy, pamiętam jak na zdjęciach z wakacji już taka szczuplutka byłaś :) Także nie martw się tym teraz :blink:

A wózeczek zabawkę, tak tak, dla lalek heh :laugh:
Paulinka jest ogromnie zadowolona z nowej starej lali :) Wczoraj już tylko Dzidkiem się bawiła a dziś też wszędzie go zabiera. On jest dosyć ciężki bo kiedyś to porządne rzeczy robili :P więc czasem ciągnie go oczywiście za sobą.

Spało mi się dziś cudownie, tak wygodnie i mięciutko aż się wstawać nie chciało. Na dworze szaro i buro ale mnie to jakoś nie rusza. Martwię się tylko o pogodę, mam nadzieję że nie wywinie jakiegoś numeru na dniach bo mężuś będzie teraz z pracy na Słowację jeździł z zamówieniami. Czyli znowu cały dzień nerwówy dopóki nie wróci do domku :dry:

A 16 lutego znowu idziemy z młodą do teatru na bajkę, tym razem my z nią idziemy bo wybierają się też z nami kuzyn z żoną i Amelką :) Ciekawe jak to będzie bo jak te dwie Gwiazdy się spotkają to zazwyczaj szaleństwo jest ;)

11 lata 11 miesiąc temu #550988 przez megi23
hej odpisze na was pozniej teraz napisze co wstepnei z S ustalilismy ...

agi dom tutaj ale S nie chce sie kopac w placenie tu placimy tylko 150 zl :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka