BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #564858 przez sylka
Aguś świetne informacje :)

Maja paczuś maleńki :D Super że szyjka się nie skraca i mozesz sobie pozwolić na ruch i małe działąnie w domku :)

Plastry będzie zmieniał fizjoterapeuta, który dziś je załozył. Zmiana w piątek o ile wczesniej sie nie odkleja po kąpieli.

Gosiu gratki dla HAńci, nadszedł i jej czas :)

Super że jedziecie do Twoich Rodziców :D Dobre i kilka dni naciezycie się sobą.

A ja dzis prani nie robiłam wyłamałam się :P Za to upiekłam pysznego Murzynka razem z Kubusiem

Mąż się smieje że kucharza będziemy mieli. Musi zawsze mi pomagać (wsypać składniki, zamieszac jajka) a w TV lubi programy kulinarne szczególnie Junior Master Chef i zwykłego Master Chef. Oglda jak zahipnotyzowany.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #564945 przez Agusiak
agi o rany ale świetnie że jednak nie musisz ciągle leżeć i możesz sobie pozwolić na ruch. Jednak co lekarz to opinia.

Sylka a Ty kiedy testujesz, jutro czy w środę? :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #565043 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Linka zasypia, mężu siedzi u lekarza z wynikami tomografii kręgosłupa, a ja jestem mocno zmęczona. Dzień jakiś ciężki przez tą pogodę. Pooglądam jeszcze tv i chyba pójdę spać :)

Udanego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu #565061 przez agi-p

Sylka czyli za parę lat Kubę będziemy podziwiały w Tv :) Będzie kolejnym MC :)

Aguś zmęczenie teraz bedzie pewnie na porządku dziennym u Ciebie . Taka typowa dolegliwość :)

No ja się strasznie cieszę , ze nie musze tylko leżeć , bo to dobijające . Przynajmniej na spacer wyjdę :) Nie mogę szaleć nie wiadomo jak , ale to i tak lepsze nic łóżko :)

Ja też dziś jakaś wypluta jestem , pewnie przez brak drzemki do południa .

Spokojnego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu #565115 przez sylka
Agi maż mówi bym Kubuska uczyła to będzie nam smakołyki serwował.

Aguśiak testowac bede chyba w środę.

12 lata 1 miesiąc temu #565386 przez agi-p
Dzień dobry :)

Ja dziś idę po jakieś specyfiki na rozstępy . Wczoraj wieczorem doznałam szoku , bo pojawiło mi się KILKA na biodrach i tyłku :( Nie dość , ze cellulitis mam , to teraz jeszcze rozstępy :( Szlag mnie trafia i jestem zdołowana na maksa .

Noc też kiepska ...Ami się zrywała w nocy z rykiem dosłownie . Nie wiem co jej było . Teraz oczywiscie jest pełna sił,energii i zadziwiających pomysłów . A ja siedzę na pół przytomna hahaha :P

Miłego poranka :)

12 lata 1 miesiąc temu #565560 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi współczuję nocki :(
My z Linką spałyśmy jak dzieci, a potem T się zajmował młodą a ja pospałam do 9 :lol:
I wiecie, wiem że to pewnie zbieg okoliczności ale byłam w taki szoku że muszę Wam to napisać :P
Linka obudziła się o 6 i woła mleko, a ja że puszczę jej TV a mleczko dam jej jak zwykle o 7 bo jeszcze za wcześnie. Położyła się z brzegu łóżka koło mnie i oglądała. Mnie się oko przymknęło i nagle Paulinka mnie budzi i pokazuje centralnie na zegar wiszący na ścianie, patrzę a tam punkt 7 :ohmy: :ohmy: :lol: I od razu pobiegłam po obiecane mleczko :)

Mąż dostał skierowanie na rehabilitację, zalecenie chodzenia na basen i tabletki przeciwbólowe. Miał mieć zastrzyki ale nie chciał bo on nie znosi igieł :p Oczywiście nie może dźwigać ciężarów i takie tam, i ma zbyt duże zmiany jak na jego wiek. No i na rehabilitacji mają go też zapoznać z metoda McKenzie. Teraz musimy znaleźć jakąś poradnie rehabilitacyjną i go umówić.

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #565614 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Nas zasypało w nocy. Miśko rano doskoczył do okna zobaczyć ile napadało śniegu,na co Hania w mig zrobiła to samo krzycząc:"ja teś cem obaczyć sieg",po czym stwierdziła,że chce iść na sanki,założyła kozaki i w koszuli nocnej z butami na nogach stała przed drzwiami :)

Sypie oczywiście znowu,ale przy tym jest paskudny wiatr :( Na spacerze nie byłyśmy licząc,że do obiadu się trochę uspokoi :) Ale niestety możliwe też,że zrobi się chlapa,bo mamy na termometrze plus.

Agusia,mi się wydaje,że dzieci mają jakiś taki instynkt i wyczucie czasu. To chyba nie był przypadek. Hanula też tak ma czasami. Swego czasu(bo ostatnio w tym czasie ogląda z Michem bajki)punkt 17.25 biegła do dziadków wołając:"tany tany",czyli "Jaka to melodia?". Robiła to nawet w soboty,kiedy akurat nie puszczają. O kąpiel też się upomina ok.19. I zazwyczaj jest to +/- 5 minut.

Aga,żebyś ty zobaczyła jak jestem przeorana to by Ci się humor poprawił :) Ciąże zostawiły na mnie ogromne ślady,szczególnie ta Miśkowa :( Strój kąpielowy musiałabym mieć jednoczęściowy z nogawkami do kąpieli,czyli jednym słowem taką piankę jaką mają płetwonurkowie.

Znowu mnie głowa boli :( ale nic nie poradzę. I biorę się do pracy!

Aaaa,zapomniałam,o to Michałka dzieło :) W przedszkolu się pochwalił,że mama wyciągnęło duży karton,wycinaliśmy kwiatki,nakleił krowę co się pasie i drzewo z jabłkami i zrobiliśmy takie ARCYDZIEŁO :silly: Oczywiście nadmiaru brokatu nie widać jak zwykle. A mieni się to jego dzieło z każdej strony :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #565639 przez megi23
hej laski

agi no myslelismy o 2 pozniej ale jakby bylo teraz to bym wcale nie plakala :silly: :silly: po nic zobaczymy .. tak mysle co bedzie dalej ze lgowa mi peka , wczoraj troche s mnie pocieszyl ze zrobi sie wiosna pojezdzimy rozwiezc cv i z kolega co jego siostra ma przedszkole sie ksontaktujemy on mnei chcial do pracy w styczniu, gdzie ja w marcu Tymka rodzilam :P
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

gosia arcydzielo cudne . ma talent Misko po mamusi :silly:
wczoraj juz wyszlam z malym na spacer nareszcie 2 tyg siedzialam na nogach maszerowal niezle po lesie wzielam maluchy i szwagierke niech tylki przewietrza .. :P

12 lata 1 miesiąc temu #565733 przez Agusiak
Gosia u nas też coś tam sypie ale raczej zasypanie nam nie grozi.
Dzieło Michałka jest mistrzowskie, ma chłopak talent :) a Hania cudna jak zawsze, świetne ma te włoski, wygląda jak taki słodki cherubinek :) :)

megi bardzo Ci współczuje aż tak bolesnych @ :(
Faktycznie wybierz się może do lekarza, niech Cię obejrzy i jak wszystko będzie w porządku to będziecie się dalej starać żeby nie było @ przez ładnych kilkanaście miesięcy :)

A ja dziś zrobiłam młodej kakao na zwykłym mleku z kartonu. Kupiłam Wypasione bo chyba jako jedyna ma w składzie wapń. Wypiła ze smakiem a chyba nic jej nie powinno po nim być bo jogurty, serki i inne takie na zwykłym mleku już od dawna wcina :)

12 lata 1 miesiąc temu #565776 przez sylka
Agusiak będzie zapewne oki. Kuba już od dawna pije same mleko krowie i je uwielbia. MM ma 1-2 dziennie a tak jak chce to dowoli pije krowie.

Dzieło Michała świetne, ma talent po mamie :) A Hania faktycznie jak aniołek :D

MEgi bólów przy @ współczuję i wiem o czym mówisz bo mam podobnie.

Dziś rehabilitacja minęła fajnie, KUba nawet chętnie ćwiczył miał tor przeszkód do pokonania i zabawa była przednia :)

12 lata 1 miesiąc temu #566163 przez agi-p
Aguś , ale fajnie , ze sobie pospałaś dłużej :) I jaki numer z Linusią :) Mądre dziecko na zegarku się już zna :P Nawet jak to zbieg okoliczności , to fajnie to wyszło :)

Oby udało sie z tą rehabilitacją . Koleżanka próbowała na NFZ i skończyła na prywatnych wizytach .

A co do mleka kartonowego , to Ami już od jakiegoś czasu MM dostaje tylko po kąpieli i raz w nocy , a przed drzemką właśnie kartonowe . Wypija ze smakiem 120 ml . Budynie też je na kartonowym . Kakao dawno nie piła , ale teraz jak już nie ma tego uczulenia to zacznie :)

Gosia Hańcia w tych kozakach i koszuli nocnej musiała zjawiskowo wyglądać hahaha :)
A fota rewelka :) Pysiunia z niej słodka :) I te włosy !!!!
A arcydzieło bajeczne . Godne prawdziwych artystów :)

Z tym strojem kąpielowym to chyba przesadzasz Kochana , ale uśmiałam się na samą myśl :)

Megi ja często przez @ na pogotowiu lądowałam i zastrzyki dostawałam . Ja miewam nawet omdlenia z bólu :( Tak więc współczuję bardzo . Ale ja pod względem ginekologicznym wszystko miałam ok , taki urok po prostu . U mnie to rodzinne , bo moja mama też tak miała .

Sylka super , ze rehabilitacja przebiegła pomyślnie :) Za kazdym razem będzie jeszcze lepiej :)

U Nas sypie i sypie :( Ale mimo to na spacerku byłyśmy :) I upiłam specyfiki na rozstępy ... będę walczyła hahaha :)

12 lata 1 miesiąc temu #566344 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi też podejrzewam że skończy się to na prywatnej rehabilitacji, ale mamy jednego dobrego znajomego rehabilitanta tylko musimy się dowiedzieć czy tam gdzie pracuje mają umowę z NFZ.
Jutro mąż będzie się jeszcze umawiał z tym lekarzem z Tarnowskich Gór u którego kiedyś był.
Niech on także rzuci okiem na te wyniki.

agi u nas też dziś cały dzień sypie ale ten śnieg jest taki nieprzyjemny i wilgotny, ale co tam i tak jest ładnie :)

Linka już zasypia u siebie a ja zaraz zasiądę przed serialami :P
A wiecie siedzę sobie właśnie przed kompem na tej dużej piłce do ćwiczeń i jest mi rewelacyjnie wygodnie :) Już tak zawsze będę na niej siedzieć przy ławie :lol:

agi a Ty w tej ciąży kiedy poinformowałaś o niej otoczenie?

Miłego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu #566421 przez agi-p

Aguś pewnie , dobrze robicie z tą konsultacją wyników . Zawsze warto znać opinie co najmniej 2 lekarzy .

Oj ja tam nic ładnego w tym śniegu nie widzę ... dość juz go mam . Samo ubieranie siebie i Ami wywołuje u mnie sapanie i męczenie jak po jakimś maratonie :P

A z tą piłką to super pomysł . Podobno jest to najlepsze rozwiązanie nie tylko dla ciężarnych :)

Kochana Mamie powiedziałam od razu jak betę zrobiliśmy :) W niedziele test robiliśmy (to był dzień spodziewanej @) , a na drugi dzień betę .A reszcie mój Mężus też ekspresowo wygadał . W zasadzie jak mieliśmy potwierdzenie z krwi .On nie potrafi utrzymać języka za zębami i zaraz się chwalił . Ja chciałam czekać do końca 1 trymestru, ale nie było mi dane . Tzn mówię tu o najbliższych przyjaciołach i rodzinie . Reszcie znajomych mówiliśmy jakoś przy okazji , ale juz później .

Ami zasnęła mi juz przy mleczku po kąpieli :P ciekawa jestem jak noc nam minie . Aż sie boję :P

Spokojnego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #566441 przez Agusiak
agi obyście jednak miały udaną nockę :)

a powiedz mi czy Ty wiesz coś na temat drugiego becikowego? Podczytałam na innym wątku i tam dziewczyny piszą że przysługuje on wtedy kiedy ma się przyznany zasiłek rodzinny?

Sylka Kochana a Ty chyba nie będziesz się jutro nad nami znęcać i zbyt długo trzymać w niepewności? :P :blink:
Czekamy na wieści :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka