BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #636691 przez Dave
suzi-a cos beda dzialac??

mi sie chce ryczec. dzis nic nie robia. jutro moze oxy. nie bedzie mojego gina.

moge sie wypisac na wlasne zadanie,ale oczywiscie biore na bary cala odpowiedzialnosc.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #636698 przez agat
Suzi jak na moją znjomość chińskiego to tam stoi, że dzisiaj urodzi się Mikołajek :) A chińskie wróżby mają moc :D

Dziewczynki a dlaczego kolejne oxy dopiero w sobotę dostaniecie?

U nas ciężka noc. Jak się smyk obudził po 23 to zasnął po 2. Niby nie płakał, ale a to 1 cyc, a to pielucha, potem znowu cyc, znowu pielucha i jak już myślałam, że po 3 razie z cycem zasnął snem kamiennym to mega kupsztala skonstruował i znowu się rozbudził przebieraniem. Po 5 kolejna pobudka, no i teraz się kręci coś...

11 lata 11 miesiąc temu #636776 przez Dave
agat-takie sa procedury. teraz tak jest,ze robia dzien przerwy. oczywiscie nie jest to regula.

dzis tu jest szal pal,kobietki rodza jedna za druga.

11 lata 11 miesiąc temu #636864 przez monia89
Agat śliczniusi Twoj Adaś :)

11 lata 11 miesiąc temu #636933 przez patrycja280791
witam

ja nadal 2w1

bylam dzis na ktg i tylko jeden malutki skurczyk sie pojawil

w poniedzialek kolejne ktg a jak nic sie nie zmieni to skonczy sie na cesarce bo twierdza ze silami natury chyba nie urodze

Dave- wspolczuje ,ja tez tak mialam ale wyszlam na wlasne zadanie bez zastanowienia bo trzymali by mnie tylko i obserwowali czy cos sie bedzie dzialo

11 lata 11 miesiąc temu #636958 przez Dave
pati-a niby dlaczego sama nie urodzisz???

11 lata 11 miesiąc temu #636977 przez Suzi
No ja juz po pierwszej próbie indukcji oxy, i dupa blada jest :(

Małemu tętno spadało, nie jakoś dramatycznie ale zdecydowali zeby odłączyć oxy i wszystko ucichlo, jak u Ciebie Dave, podobno o 15 maja jeszcze raz podjąć próbę, więc zobaczymy. Potem jest plan zeby mi przebić wody i znowu zobaczyć co będzie, w razie załamania - cc. Czuje ze to będzie ciekawa noc... :huh:

11 lata 11 miesiąc temu #637014 przez Dave
Suzi-no to niezle Was mecza.

a mi tu wyszly takie hemoroidy,ze nie moge na tylku usiedziec. maz mial mi cos kupic i zapomnial. masakra. pierwszy raz cos takiego mi sie przyplatalo (nie wspomne tych po porodzie,ale one tak nie bolaly)
mlody mi tak jakos tam naciska,blee...

11 lata 11 miesiąc temu #637067 przez anafora21
Ale Was męczą dziewczyny, trzymam kciuki żeby dzidziusie wreszcie zdecydowały się ruszyć na świat.
Dave- Mi też wyszły hemoroidy, chyba po porodzie, jestem w szoku;/;/
A jak jak to ja jak zwykle PRZYPAŁOWO mam teraz zapalenie piersi;/ Czuje jak bym miała umrzeć;/ Boli mnie każdy cm ciała. Raz zimno że aż telepie a raz gorąco aż dusi.temperatura w nocy 39, łyknęłam apap bo bałam się że dojdzie do 40 ( jak jest 39 nie można karmić) Położna dziś u mnie była i mówi że muszę dostać antybiotyk. Tak więc maszeruje do ginola na 15. Mąż jak zwykle w delegacji a ja sama:(

11 lata 11 miesiąc temu #637112 przez agat
Anafora ja miałam przedwczoraj 37,5 i bałam się, że coś się do mnie zbliża, poobkładałam cycki kapustą i przeszło. No ale ciągle obserwuję.

Dziewczyny trzymam kciuki, cierpliwości :*

Mojemu małemu jakieś krostki na nogach powyskakiwały. Takie białe pęcherzyki na czerwonych plamach. Nie wiem co jest :/

11 lata 11 miesiąc temu #637182 przez Dave
ale mi sie dluzy!!!

mam na sali dziewczyne,ktora czeka na cc. dzis mieli urwanie glowy i posiedzi tu do poniedzialku. wiec towarzystwo mam, choc mniejsza intymnosc.

suzi,azja-co tam??????

11 lata 11 miesiąc temu #637186 przez ilonah
Suzi i Dave najbardziej doświadczone z nas a maluszki pojawić się jeszcze nie chcą :blink: widzicie jak im dobrze w waszych brzuszkach. A tak na poważnie nie zazdroszczę Wam takiego czekania, wywoływania i znowu czekania czy coś się dzieje czy nie. Trzymajcie się kobietki, my z Emilką bardzo mocno ściskamy za Was kciuki.

Anafora21 a to zapalenie piersi to z tego, że za dużo pokarmu masz a mały nie wyjada mleczka do końca? Kochana musisz to przetrwać jakoś.

W kwestii plamek Agat Ci nie pomogę, bo się nie znam niestety, poszukaj może w necie.

11 lata 11 miesiąc temu #637218 przez Suzi
Siedzę na porodówie i gram z małżem w scrabble :silly: jakby to był klub kurna jakiś, wokół rodzą sie bachorki jeden za drugim a nasz za Chiny nie, i co mu zrobisz?

Po oxy juz ucichlo, a w sumie nic wielkiego sie nie zadzialo :P

No skubaniutenki, uparty, zawzięty, nie i koniec.

Być może dobiorą mi się do tego pęcherza płodowego, wypuszczą wody i wtedy jakiś konkret zaistnieje, no ale póki co ostatecznej decyzji nie ma. O tym ze warunki do porodu są słyszę juz od wieków :P :P :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #637337 przez Dave
suzi-i jak tam kto sarabble??

juz Ci pecherz przebili??? dzieje sie cos??

a jak tam Azja?? moze juz szczesliwie tuli malucha??

u mnie nic sie nie dzieje. jestem zmeczona tym czekaniem!!

11 lata 11 miesiąc temu #637363 przez Suzi
Jeszcze sie nic nie zadziało, ale mam położną zdeterminowaną zeby ten temat zakończyć w najbliższej przyszłości, więc gryplan ma taki, ze niebawem druga próba oxy, jeśli będzie odzew to przebicie pęcherza no i wtedy juz odwrotu nie ma. A w razie jakichś komplikacji - cc, dlatego czekam teraz aż skończą obecne cięcie i dopiero mnie podłączą pod oxy, zeby w razie czego była sala operacyjna do dyspozycji. Ale tez juz jestem zmęczona, od 6 w zasadzie nie śpię a i noc była raczej kiepawa, raczej dzrzemalam z przerwami aniżeli spałam, więc w sumie niezły maraton mi Mikus zafundował swoim uporem :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka