- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
przez je dzienna drzemke caly plan wieczoru sie poplatal.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Już kiedyś polecałam, ale polecę po raz kolejny, maść na sutki Medela Purelan - czysta lanolina, działa natychmiast, nie trzeba zmywać. Od razu w szpitalu zaczęłam stosować, najpierw po każdym karmieniu, a teraz profilaktycznie 2 razy dziennie. A dodam, że sutki me są eksploatowane na maxa

Dave, ale Twój Mati to już przy porodzie bił Leosia na wymiary i sama położna Ci powiedziała, że wygląda jak 6 tygodniowe dzieciątko

My tak jak Suzi - rozmiar 56, małe 62, ale newborn bodziaki już są za małe

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
creatura-racja,moj wielkoludek juz na starcie byl spory:-P
a i powiem Wam,ze mialam 2paczki tych pampkow newborn,jeszcze mi ponad polowka paczki zostala (glownie na Dadach jedziemy). ale teraz tylko te pampy,zeby je zuzyc bo sa za male.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Jutro wybieram się na miasto, na zakupy, muszę w końcu po sklepach pochodzić. Małemu też parę rzeczy muszę kupić z kosmetyków, parasolkę do wózka bym chciała, bo nasza jest śmulowa, co chwilę odpada. No i czapeczki jakieś letnie bym chciała, bo z najmniejszych już wyrósł i jakieś takie grubaśne mu zostały.
Mały już w 62 wchodzi, ale kilka rzeczy z 56 jeszcze jest w obiegu. Jeszcze z tydzień i zrobię przegląd ubranek.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

wczoraj zaliczyliśmy męczący wieczór od godziny 18 do prawie północy z krótkimi przerwami na sen Mały cały czas marudził, co chwilę cycek , jak wyjęłam chwila odpoczynku i zaraz dalej marudny, mylałam,że ciągle głodny bo ciągle cyc, już się przestraszyłam że nie ma mleka ale sprawdzałam czy mleko leci i leciało

Po 4 pobudka , zmiana pampersiaka, cycuch i ładnie bez nerwów zasnął.
Ogarniam się póki jeszcze śpi ,bo potem czasu nie będzie

Znów piękny dzień się zapowiada

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas nocka taka sama niemal jak wczoraj. Pobudki co 3-4 godziny, jedzonko i grzeczne spanko, aż do 5.30 (i tak lepiej niż wczoraj o 4), gdy zaczęły go męczyć wzdęcia. Nie płakał jakoś strasznie jak się przy nim było, ale każdy bączek okupiony był wielkim wysiłkiem i kilkoma minutami stękania. Masowałam brzuszek, dałam kropelki, machałam nóżkami, nawet okład z gorącej pieluszki robiłam. Na chwilę mu przynajmniej było lepiej. O 6 zasnęliśmy jeszcze na godzinkę i teraz juz na nogach. Tatus do pracy pojechał, ja uruchomiłam cycusia, zmieniłam zafajdaną pieluchę i przeodziałam małego z piżamy w bodziaka. Teraz sobie leży i nózkami gołymi macha

Mam nadzieję, ze niedługo uda się w kimono

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mój mały niedawno się obudził, przebraliśmy go nakarmiliśmy, po odstawieniu od cycka myślałam,że będzie jeszcze chciał bo tak się zachowywał, a tu nagle mnie zaskoczył i zasnął

- Urszula
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
- Otrzymane podziękowania: 0
Agat Magdalena ja też bałam się dawać smoczka ale moja koleżanka ma trzymiesiecznego synka, którego karmi z powodzeniem piersią i mały ma smoczek miedzy karmieniami. Zależy od dziecka..trzeba obserwować. Z Elizią np to był błąd dziecko było głodne a ja jej smoczka dawałam. Z piersi się nie najadała bo przysypiała i jak poszliśmy sprawdzić wagę i okazało się, że malutko przybrała dopadły mnie straszne wyrzuty sumienia..Teraz Amelka ciągnie jak szalona i jestem pewna, że jest pojedzona

U nas też dobra nocka karmienie przed 21 potem 2 w nocy i 6 rano. Amelka śpiocha po karmieniu a Elizia jeszcze się nie obudziła więc spokojnie zjadam sniadanko..
Agat współczuję tych wzdęć u małego...podobno chłopcy są na nie bardziej narażeni jak dziewczynki a może mu coś nie podeszło z tego co zjadłaś?
Suzi mam nadzieję, że dziś będziesz się mogła wypuścić z Mikusiem na upragniony spacerek

U nas wczoraj spacerek bardzo udany

Miłego dnia Kochane!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Urszula
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
- Otrzymane podziękowania: 0

Potem ze stópkami ładnie wypielęgnowanymi jak baby i z ładnie zrobionymi włosami pojechaliśmy rodzić

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prawdziwa miss porodówyPotem ze stópkami ładnie wypielęgnowanymi jak baby i z ładnie zrobionymi włosami pojechaliśmy rodzić

Ja smoczek uruchomiłam już w szpitalu, gdy nie miałam pokarmu a mały wariował. Smoczek go na chwilę uspokajał. Teraz używamy go w wózku jak marudzi, po kąpieli przy zabiegach pielęgnacyjnych, gdy płacze, no i jak go coś boli jako próba uspokojenia. Tak "bez powodu" smoka nie ciągnie.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Też obawiam się używać smoczka, w sumie nawet nie kupiłam żadnego tylko jakiś dostałam w tych zestawach reklamowych i nawet nie wiem czy fajny czy byle jaki...... Póki się da będziemy radzić sobie bez

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

U nas dzień męczyduszy trwa, jeśli spanie to tylko przy cycusiu, o spacerze nie ma mowy, ehhhh
Dowiedziałam sie od '" doświadczeńszych" ze istnieje kryzys 3go tygodnia i my to prawdopodobnie przerabiamy

Ale utraty tegorocznego maja nie mogę zaakceptowac

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Cisza dziś u nas na forum, nawet Dave nadaje w bardzo ograniczonych ilościach

Suzi, też czytałam o tym kryzysie 3 tyg i że może on wystąpić między 3-6 tyg, tylko mam nadzieję, że tyle nie trwa

Jutro mały wypadzik na shopping "galeriowy" (a nie tylko do najbliższego spożywczaka czy na pocztę), pierwszy od 4 tygodni - chyba nie zasnę z podekscytowania