BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #657509 przez Suzi
creaturko, no worries ( za Brysonem ;) )
agat, a może Cię słońce poraziło? Za długo na słońcu i sie przegrzalaś?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #657536 przez agat
Raczej nie, staram się chować przed słońcem na razie. Może ze zmęczenia i niewyspania, co? Ajjj jak nie urok to...

Adaś dziś wcześniej kąpany bo mąż poszedł na gierke, mam nadzieję, ze będzie ładnie spał i da się matce zregenerowac.

11 lata 10 miesiąc temu #657608 przez Suzi
No i znowu mi sie syn uśpił na twardo, przed kąpielą :huh:
Wczoraj wykonał juz ten numer i mu sie kąpiel upiekła ale zeby drugi dzień z rzędu ten sam manewr? O nie! Za dużo tego dobrego, najwyżej śpiącego wykąpię :silly:

Jestem zadowolona bo udało mi sie dziś na spacer wyjść, wprawdzie raz ale dobre i to, myślę, ze może jutro sie uda dwa razy.

Dziewczyny, ile Wasze dzieci ssą ( ssią? :unsure: ) how to say it in Polish :unsure: :P i czy przez cały czas robią to równie intensywnie czy może z różnym natężeniem? Ile czasu słyszycie intensywne połykanie? Czy jak karmicie to z drugiej piersi tez leci Wam mleczko?

Pytam bo Mikuś potrafi długo wisieć na cycusiu, tylko ze to nie jest jednoznaczne z jedzeniem, jedzenia z tego jest mniej, mam wrażenie ze on rozkoszuje się memłaniem i trzymaniem w buzi sutka, i póki mu samoistnie leci to połyka a potem, jak trzeba samemu włączyć ssanie to odpuszcza :huh:

11 lata 10 miesiąc temu #657628 przez agat
U mojego różnie z ssaniem. Przez część "procesu jedzenia" zasysa jak glonojad akwarium, czasami aż mu mleko kącikiem ust ucieka, a czasami przysypia i prawie nie ssie, tzn ssie tak bez picia, jak smoczek.

Adaś też zasnął przed kąpielą, ale go rozbudziłam (co okupił głośnym protestem). Grzecznie zjadł po kąpieli i z zaśnięciem nie było problemu. Mam nadzieję, że dalej będzie podobnie :)

11 lata 10 miesiąc temu #657829 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #657835 przez agat
Dzień dobry :)

Oczywiście już od 6 nie śpię bo mój syn wstaje z kurami :P Dziś akurat trochę trzeba było brzuszek ratować, bo bolał, ale teraz leży sobie w łóżeczku i ogląda świat, równocześnie ładując w pieluchę i mając czkawkę :P

Nie rozumiem mojego organizmu. Wczoraj po południu temperatura 38, wieczorem 37-37,5 a w nocy i teraz 36,5. O co chodzi nie wiadomo :P Ważne, że spadła. Ładny dzień się zapowiada, chyba już nie taki mocno upalny.

Dziś Adaśko kończy miesiąc!!! :) Ależ czas szybko mija :) Później uraczę was jakimiś fotkami na tę okoliczność.

11 lata 10 miesiąc temu #657849 przez Urszula
Witam,

Agat ja też od 6 nie spię :P Może brało Cię jakieś przeziębienie w koncu organizm jest osłabiony po ciąży i porodzie..

Miałam w nocy jedną pobudkę o 3 ale wczoraj długi wieczór...co odłożyłam Amelkę to płacz :dry:

Creaturka :) niestety nie mogę pomóc z Mikusiem :silly:

U mnie Amelka średnio dosyć krótko spędza przy piersi na początku ssie zawzięcie ale ok 7 min i potem przysypia...w nocy ładnie spała to chyba pojadła i pieluszka też zawsze pełna.
Dziś idziemy się ważyć więc zobaczymy :blink:
W dzień na zawsze ok 3 godzin kiedy jest doścyć aktywna i jest na piersi często aż się zmęczy i zasypia na trzy godzinki.
Oczko ma się lepiej ale ciągle martwi mnie jej lekko niedrożny nosek. Czyszczę regularnie raz jest lepiej raz gorzej..

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #657857 przez agat
Ula u nas nosek też codziennie zapchany, aspirator niemal codziennie w użyciu.
Pieszczoch w końcu zasnął, teraz czas dla mnie - śniadanko, ogarnięcie się, pranie.

11 lata 10 miesiąc temu #657875 przez Suzi
Witam i ja :)

U nas nocka bez długiej przerwy dziś :( , wystarczyło pochwalić i sie wzięło i poszło paść :P

Tez brzuszek ratowaliśmy właśnie, espumisan poszedł w ruch a teraz maluch popija :blink:

Kurcze agat, juz miesiąc :ohmy: no ten czas to jakiś Speedy Gonzales :ohmy:

Ula, koedyś wspominalaś, ze Ci Elizia słabo przybywała na wadze. Słabo tzn ile?

11 lata 10 miesiąc temu #657876 przez Urszula
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ADASIA Z OKAZJI UKOŃCZENIA MIESIACA :-) :-) :-)

Agat to w takim razie kamień mi trochę spadł z serca..

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #657880 przez Urszula
Suzi jak Elizia była na piersi to raz mi przybrała tylko 100 g a powinna min 200 tylko nie pamiętam czy w ciągu dwóch tygodni czy jednego...wtedy nakazano mi dokarmiać MM

11 lata 10 miesiąc temu #657902 przez Magdalena9t
Agat mój synek jutro kończy miesiąc :laugh: to mogą razem z Twoim Adasiem imprezować :lol:
Mam pytanko czy przepijacie maluchy wodą z glukozą? :unsure:
Na szkole rodzenia położne mówiły,że do pół roku niczym nie przepajać tylko samo mleko.
Rozmawiałam z kuzynką i innymi znajomymi i mówią,żeby przepajać między karmieniami zwłaszcza w taką pogodę i już nie wiem co robić :cheer: :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #657908 przez agat
Zdążyłam napisać, że młody zasnął to zerwał się z krzykiem :/ Chyba skok rozwojowy się zaczyna, bo mały marudzi od rana, niby chce cyca ale nie umie go złapać, tylko na rączkach chce być...

Magdalena9t napisał:

Mam pytanko czy przepijacie maluchy wodą z glukozą? :unsure:

Wczoraj o to pytałam, ale nikt nie odpowiedział :) Dowiedziałam się już jednak, że w upały można przepajać dziecko wodą, gdy nie ma jak podać cycka (o ile będzie chciało pić), ale w żadnym wypadku wodą z glukozą. Nie ma takiej potrzeby, dziecku prawidłowo przybierającemu na wadze zastrzyk cukru nie jest potrzebny.

11 lata 10 miesiąc temu #657915 przez Magdalena9t
Agat u mnie tak samo :P ledwo co do łóżeczka śpiącego go kładę to chwilę pośpi i zaraz ryk a czasem to ledwo co go położę a już otwiera oczka i na rączki go biorę to wtedy mi zasypia , dziś już parę razy to przerabiałam :P na razie ładnie śpi , idę szybko pranie rozwiesić :blink:

Dzięki za odpowiedź :blink: wczoraj nie miałam czasu zajrzeć :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #657918 przez Dave
Dzień dobry!

Oj, co ja z tym netem mam :ohmy: :ohmy: Fiksuje coś.
Wczoraj odpisywałam, jak już "znalazłam" neta (i chwilkę :blink: ), ale mi mąż przerwał i doopa.

Mati padł, lecę tylko ogarnąć po śniadaniu i w końcu do toalety :dry: i biorę się tu za zaległości.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka