BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #656187 przez Azja
witam wieczorowa pora, wczesniej nie ma czasu na kompa :)

my dzis zaliczylismy 2 spacerki co prawda z drugiego jechalismy na syrenie nawet musial cycus pojsc w ruch na ławce bo bym do domu z glodomorkiem na spokojnie nie doszla...

Moj Maly rano i w nocy spi super oczywiscie wole niezapeszac, ale tak od godz 18 do mniej wiecej 20 jest jakis niespokojny caly czas cysia i cysia, nie wiem czy go brzuszek nie boli, jutro kupie kropelki i porownam reakcje, bo moze po prostu potrzebuje polwzec przy cysiu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #656190 przez Dave
Hallo,

Jestem, jestem i czytam, ale jakoś mam dziś rozklekotany dzień. Pogoda średnia i Maja okupuje kompa, bo tv jeszcze nie mamy. Ale wczoraj go zamówiłam, więc jest progres.

Zawsze powtarzałam, żeby jak najmniej przed tv sadzać małą, ale teraz jak może sobie chwilkę posiedzieć (przy brzydkiej pogodzie), to normalnie zbawienie, żeby coś zrobić. Oj, jak zostanę sama na kilka dni, to będzie kolorowo :dry: :dry:

Co do smoczków, to moje dzieci są anty. Mam w domu 3 różne, jeszcze za czasów Majki, ale Mati jak i ona jeśli chodzi o smoki mają odruch wymiotny, więc u nas póki co rządzą cycusie.

Apropo cycusiów, to prawy sutek mnie tak boli, kurde jest tak wymiętolony. Smaruję maścią, ale nie widzę poprawy. Dziś nie wytrzymałam i ściągnęłam laktatorem i dałam w butelce. Mati, jak się okazało, butelką nie gardzi. Ładnie zjadł 80ml i poszedł spać na 2,5h.

Zastanawiam się nad tymi nakładkami, ale co one do mnie nie przemawiają. No ale jak mnie to tak będzie boleć, to inaczej nie dam rady.

Na zakupy też bym się wybrała :cheer: :cheer:

Maja padła dziś szybko. Mati sobie strzelił spanie od 5 do 19 i teraz z pełnym brzuszkiem się buja i patrzy jak mama klika.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #656223 przez madziaska
Dave, na bolace brodawki polecam PURELAN, wybawienie ;)

Pozdrawiam Kwietnioweczki :)

11 lata 10 miesiąc temu #656237 przez agat
Moja prawa pierś też obolała. Cały czas mnie boli w momencie chwytania brodawki przez małego. Dopóki nie zasscie dobrze to aż łzy w oczach mam. Ale brodawka cała, nie pogryziona, nie poraniona. Lewa pierś bez problemu.

creatura napisał:

Jutro mały wypadzik na shopping "galeriowy" (a nie tylko do najbliższego spożywczaka czy na pocztę), pierwszy od 4 tygodni - chyba nie zasnę z podekscytowania :woohoo: :side: :lol:

Ja dziś byłam 3h na mieście sama :) Ale i tak z językiem na brodzie. Byłam w ciucholandzie, hurtowni dziecięcej, pepco w poszukiwaniu czapeczek letnich dla dzidzia (kupiłam 2). W Reserved przymierzałam parę szmat i kupiłam spodnie, o takie:

W Rossmanie zakupy małe poczyniłam (ale głównie dla dziecka).

W coccodrillo mają dużo ładnych białych czapeczek letnich, ładne bodziaki i sweterki - można sobie tam bez problemu skompletować coś na chrzest, nawet chyba cały strój by się dało.

Synal po kąpieli mi ładnie zasnął, zonaczymy jak dzisiejsza nocka. Ja lecę się myć, bo mi wcześniej zwrócił część podwieczorku prosto w dekolt :P

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #656394 przez Suzi
agat to odważnie! 3 godziny..., ho ho, i jak sobie poradzono bez Ciebie? A co z jedzonkiem na " emergency"?
Fajny spodzień.... :) tylko do takich to trza trochę wzrostu mieć, więc ja odpadam z zawodów :P

Mikulec uśpion. Dziś , dokładnie 15 minut temu skończył 3 tyg i dopiero dziś po raz pierwszy go SAMA wykąpalam :ohmy: :lol: , do tej pory zawsze tatuś, a ze wyjechał właśnie, to ja mogłam sie wykazać. Melduję, ze nie utopiłam dzidzia ;)

To lecę i siebie obrobic, bo tez miałam dziś zlewki za dekolt i na ramię :P
Dobranoc, oby jak najdłużej dla wszystkich :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #656432 przez agat
Jedzonko było przygotowane, laktator pomógł, ale nie było potrzebne. Najpierw chłopy spacerowały, a później smoczek dopomógł i dzieć cierpliwie na cyca poczekał. W ogóle zauważyłam, że u męża synek dłużej posiedzi spokojnie, bez ryków i wrzasków.

My kąpiemy zawsze razem :)

Adaś jeszcze śpi (pewnie pobudka będzie niebawem), a ja z mężem oglądam mecz Jerzyk-Federer. Ale zaraz idę w kimę.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #656459 przez Urszula
Kochane ale się uśmiałam z pandy oraz z błyszczącej gwiazdy na porodówce :-) :-) :-) u nas też dzień był zakręcony. Teraz każdy taki będzie ....

Agat trzy godziny na mieście....zaszalalas nie ma co :-) spodenki fajowe :-)

Suzi nie martw się nadrobisz spacerki jeszcze całe lato przed nami :-)

Dave Elizia też ogląda programy dla dzieci kiedy pogoda nie dopisuje..czasem nie ma wyjścia. Też nie jestem zwolenniczką przesiadywania przed tv..

Uciekam spać bo ledwo na oczy patrzę. Dobranoc :-)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #656477 przez Dave
dziendoberek:-)

11 lata 10 miesiąc temu #656505 przez agat
Dzień dobry :) Za nami miła nocka (w końcu!) :) Mały zasnął o 21, pobudki o 0.30, 3.30 i 6.30. Po tej ostatniej wprawdzie już nie zasnął, ale wcześniej grzeczniutko, bez zbędnego lulania, bez bóli brzuszka :) Mam nadzieję, że dzień będzie równie miły, bo jedziemy do znajomych na działeczkę poleniuchować i rozpalić grilla.

Miłego dnia!

11 lata 10 miesiąc temu #656589 przez Magdalena9t
Dzień dobry :)
Agat jaki Twój synek punktualny :blink: spodnie fajowe, chętnie bym się wybrała na zakupy bo już oszaleć można na tej wiosce. Wczoraj wzięłam małego pojechaliśmy po mamę i zrobiłam szybkie zakupy w lidlu, niestety tylko spożywcze nie było czasu na co innego ale i tak radość,że wyrwałam się z domu :cheer: :cheer:
Muszę też zakupić ten laktator , zostawić mleczko męża i synka w domu i wybrać się do galerii :ohmy: :) tak to jest świetna myśl.

Smoczka małemu już więcej nie dam bo miałam po tym problemy z karmieniem :(

My też jak na razie wspólnie z mężem kąpiemy małego, mąż górną część a ja dolną :lol:
jeszcze sama się nie odważyłam :silly:

Miłego dnia kobietki :)
My dziś do teściów na obiad bo teść ma urodzinki, także dziś będę milcząca :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #656593 przez Dave
kurde obdzwonilam wszystkie okoliczne apteki i nigdzie nie ma tej masci Purelan:-(

11 lata 10 miesiąc temu #656632 przez agat
Dave to może zamów sobie w necie z dowozem do apteki. W tych z serii Dbam o zdrowie tak można.

Madziu mojemu synkowi mogę wyjąć smoka i dac cycka i żadnego problemu nie ma :)
Mąż buja małego a ja ogarniam chalupe.

11 lata 10 miesiąc temu #656667 przez Magdalena9t
Agat to zazdroszczę :)
Mój synek od początku miał problem z ssaniem :( płytko chwyta brodawkę i robi dzióbki :P
Ale robię mu masaże i jest coraz lepiej ;)

11 lata 10 miesiąc temu #656678 przez Suzi
hej :) :)

magda a jakiego rodzaju problem z kamieniem miałaś po smoku? Jakie masaże robisz synkowi?

U nas nocka pospana, przerwy były o 2 i 5.40 potem Misio spał do 9 więc jest dobrze:-) :lol:

Teraz tez przysypia więc lecę myć głowę :blink:

Pogoda ładna póki co choć straszą burzą.... Ciekawe co ze spacerem dziś będzie :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #656702 przez Magdalena9t
Suzi po smoku, mały słabo otwierał usta do karmienia, widać,że był głodny ale robił takie dzióbki, a jak już udało mi się wsadzić sutka to słabo łapał, nawet jak karmiłam z silikonową nakładką co zawsze wszystko z nią w porządku było, to tak samo :P
ale już jest lepiej;)
a masaż to taki mi poradziła położna,doradca laktacyjny już na początku: masuję mu dolne i górne dziąsełka, podniebienie, język i boki palcem ;)

Wczoraj zauważyłam, że włoski na główce się wycierają, tak z przodu jak łysiejący faceci :silly:
też u Waszych pociech się wycierają włoski? :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka