BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #659069 przez Suzi
Hej :)

Jaki tu ruch dziś od rana :) u nas nocka ok, 2 pobudki na cycusia :) ale od 8 powtórka z rozrywki, spanie WYŁĄCZNIE przy cycu :( nic nie mogę zrobić, nigdzie odeść bo płacz a w konsekwencji ulewanie, juz dwa przebrania dziś zaliczyliśmy :P

Mikuś śpi w bodziaku i na to ma śpioszki lub cienki pajacyk.

agat ucałuj miesięczniaka od cioci forumowej :kiss: madzia Ty tez :kiss:

Najpiękniejsze i najsłodsze te nasze kwietniowczaki, a juz mega słodkie jak śpią :lol:

Coś nam się znowu grono uszczupliło i zawęzilo :huh: jesteśmy chyba najmniej licznym wątkiem na forum :dry:

Pati, Monia, Kaikai, Malwi, Monisiaaa, Anafora, ilonah odezwijcie się!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #659105 przez creatura
Agat i Madzia buziaczki dla solenizantów :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Adaś jaki już duży i jakie minki strzela :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #659137 przez Azja
u nas nocka upłyneła super, pospalismy do 7.30 bylam w szoku ze tak długo :laugh:

potem cysio Mlody sie porozgladal troche w łozeczku jak obgarnelam z grubsza mieszkanie, znowu cysio a teraz smacznie sobie spi czekamy na polozna ma byc kolo poludnia..

Jasiek w te upały spi w body z krotkim rekawem i pod kocykiem ale u nas jest dosyc cieplo, a jak chlodniej to body z długim rekawem i spodenki albo pajac

11 lata 10 miesiąc temu #659183 przez Magdalena9t
Właśnie Tomek dziś skończył miesiąc :kiss: ale ten czas leci ;) dziękujemy za życzenia :blink:

Synek najczęściej śpi w bodziaku z krótkim rękawem i pajacyku, to zależy też od pogody bo ostatnio jak było gorąco ( w tomu temp. 26, 27 stopni :ohmy: ) to spał w bodziaku z krótkim rękawkiem :)

Mąż upiekł wczoraj chleb, aż mi wstyd że robi lepszy ode mnie :silly: oczywiście jestem z niego dumna :lol:

My dzisiaj lecimy na to usg bioderek, znowu trzeba będzie płacić eh

11 lata 10 miesiąc temu #659187 przez Urszula
Witam,

Magdalena NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA TOMCIA :kiss:

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #659191 przez Urszula
Agat śliczności z Twojego Skarba :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #659199 przez Magdalena9t
Słodkie minki Adaś strzela :blink: :)

11 lata 10 miesiąc temu #659366 przez Dave
Najlepsze życzenia dla Adasia :kiss: :kiss: :kiss:

Ale z niego słodziak i jakie ma fajne wdzianko :laugh:

Dzięki za odpisanie odnośnie ubranek. Mój też w bodziaku z krótkim rękawem i pajacu, ale chyba albo daruję sobie body, albo pajaca. bo wydaje mi się, że trochę mu ciepło. Tym bardziej, że śpi ze mną.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #659575 przez Urszula
U nas małe urwanie głowy...był u nas health visitor czyli odpowiednik pielęgniarki środowiskowej, teraz czekam na położną w między czasie zaliczyłam ogarnięcie domku i prasowanie oraz pranie :silly: Biegam cały dzień od jednej Córci do drugiej...u Elizi protest z nocnikiem trwa nadal. Przy Pani też pokazała na co Ją stać dosłownie jakby coś Ją opętało :dry: Ciekawe, że jak jesteśmy same jest grzeczna :dry: :dry: :dry:

Dave ja o miałam pobudkę od drugiej do trzeciej...

Uciekam do obowiązków :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #659607 przez Dave
Kurka dziewczyny, wiem że powodzenie karmienia piersią, to kwestia psychiki. Cholera, przez te moje bolączki sutkowe, jakoś czuję że mam coraz mniej mleka i chyba tym razem zawiodę w tej materii. Nie mówię, że się poddaję, to nie w moim stylu. Ale jakieś wątpliwości mnie dopadają i chyba za dużo myślę.
A wczoraj było już tak dobrze. Oj, ja głupia że od razu tak normalnie zaczęłam karmić. Mogłam jeszcze trochę się ograniczać.

11 lata 10 miesiąc temu #659631 przez agat
Dave głowa do góry. Jeszcze będzie dobrze, brodawki dojdą do siebie, będziesz się cieszyć karmieniem. Tylko cierpliwości, staraj się nie denerwować. Ja też miewam momenty zwątpienia, bo mleko jest, ale co chwilę coś z tymi cyckami. Jak nie obolałe, to czerwone i gorące, trzeba pilnować, obserwować, dbać o nie. W dodatku jak na nie patrzę to mi się odechciewa karmienia - żyły widać, rozstępy się porobiły... Nie podobają mi się. No ale nie o wygląd tu chodzi przecież ale o drogocenny pokarm.

Teściowa zabrała Adasia na spacer, bo przyszła do mnie uczennica na lekcję. Lekcja się skończyła godzinę temu a ich nie ma. Za oknem grzmi i na burzę się zbiera, no ale ona chyba widzi jaka pogoda, mam nadzieję, że zaraz będą.

11 lata 10 miesiąc temu #659749 przez Suzi
Dave taka niepewność i schizy dotyczące karmienia to u mnie niemal norma i codzienność i tez z pewnością za dużo myśle :P . Ty faktycznie jesteś z tych niezłomnych, więc bardzo wierzę ze sie nie poddasz i ten kryzys Cię nie załamie :) zresztą Ty piszesz ze Ci Mat daje pożyc i w bujaczku posiedzi i sam pobędzie.... Miki taki łaskawy nie jest, najchętniej wisiałby i dyndał na cycu bez przerwy, więc schizy o braku mleka pojawiają się u mnie z automatu :(
Co do przytulasow, to u nas jak u państwa Shrek ( cześć III :silly: )
..... Łóżko to synonim SPANIA, li i jedynie :silly:
mąż może by i chciał coś czasem , ale koniec końców zasypia w drodze na poduszkę :P ja podobnie :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #659798 przez creatura
Ja też mam schizy "mleczne", właśnie szczególnie w te dni, kiedy Leoś nie może się nassać i wisi po kilka godzin :dry: wtedy to mam cycki mega miękkie i wymemłane sutki i wydaje mi się, że po 5min ssania już są puste. Ale pocieszam się tym, co wyczytałam: cycki to fabryka a nie magazyn. Teraz od 3h przerabiam taki scenariusz :dry: :dry: :dry: :dry:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #659821 przez Suzi
creaturko jakzez Cię rozumiem :dry:
Ja dziś od 8 rano do południa nawet nie mogłam iść siusiu zrobić tylko przekladalam ssaka z prawa na lewo....... :( cóż z tego, ze i ja czytałam ze chce to fabryka nie magazyn, skoro znacznie lepiej i pewniej sie czuje, jak tam jednak jest coś zmagazynowane a nie kiedy sprawiają wrażenie pustostostanów.... :P
Spacer....... Znowu wszyscy dziś spacerowali tylko nie my :( :( :( no nie mogę odżałowac tego maja, który tak uwielbiam, jako miesiąc :( pod koniec ciąży głównie dzięki wizjom upojnych majowych spacerków przezywalam dzień za dniem, a tu życie czyli syn zweryfikowal marzenia i sprowadził mnie do parteru :P

Ciekawa sprawa, ze jak znikam z horyzontu ( tak jak dziś np. Wzięłam "wolne "na 1.5ha zeby zrobić zakupy na bazaru i w biedroniu- taka rozrywka moja :silly: to wtedy spokój, tatuś się zajmował grzecznym synkiem, który nawet jak nie spał to zadymy nie robił :cheer:
Dopiero jak sie pojawilam na horyzoncie to wróciła kwaśna minka, kwękanie i natychmiastowa potrzeba ssania :ohmy:

Teraz jak zwykle próbuje przespac kąpiel :silly: , no niedoczekanie! :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #659880 przez Dave
Godzinna batalia usypiania dwójki dzieciaków zakończona sukcesem.
Młody wypił tyle mleka, że ja pitole i dalej spać nie chciał. No to w końcu wyciągnęłam cycoline, possał trochę i śpioch.

ocho... coś stęka, czyżby jednak nie sukces :dry: :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka