BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #661578 przez Magdalena9t
Co do ciuchów to przydałaby mi się wymiana garderoby,ale w coś tam jeszcze się mieszczę :P
Ważne,że waga ciągle (pomału) spada w dół :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #661579 przez creatura
Dziękujemy :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #661580 przez Dave
Madzia - no to koleżanka miała niespodziankę :woohoo: :lol: :lol:
Na pewno Tomcio ma 64 cm!!!! A nie 54??

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #661583 przez Dave
U mnie właśnie waga jak stała tak stoi :angry: No ale jak ja ciągle głodna jestem to co się dziwić :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #661593 przez Magdalena9t
Dave 55 cm miał jak się urodził :) no to też tylko mąż mierzył ale wiem ,że robi to dokładnie :blink: zobaczymy 4 czerwca jak będzie Tomek ważony i mierzony, no i pierwsze szczepienia :ohmy: (już się boję) :P

I mały już się obudził , także spadam :P

11 lata 10 miesiąc temu #661626 przez Suzi
Dave, to jak z tą miesięcznicą Matiego? W Twoje imieniny czy
Ty nie obchodzisz 29 go?

A z tą niespodzianką to tak może być, moja koleżanka tez tak miała tyle ze na odwrót, miał być syn a wyszła panna :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #661656 przez Dave
Madzik - aha, no to czekamy na pomiary :side:
Mam nadzieję, że u nas Mati będzie dzielny na szczepieniu.

Suzi - wg. wszelkich kalendarzy właśnie 29 wypadały by moje imieniny, ale nie wiem dlaczego moja familia od zawsze mi powtarzała, że mam 22 lipca. No i wtedy wszyscy mi życzenia składają.

Właśnie z racji takich niespodziewajek, zostawiłam sobie sporo ubranek po Majce, tak na wszelki wypadek
:blink:

Umówiłam się na bioderka 29.05, i do kardiologa na 24.06. Jeszcze mi słuch został, ale nigdzie się nie mogę dodzwonić :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #661680 przez creatura
Foteczki będą oczywiście, tylko się solenizant musi obudzić - daj Boże, niech śpi jak najdłużej. :woohoo:

Madzia, ale koleżanka miała niespodziankę :side:

Jeszcze miałam pisać o wczorajszej rozmowie wstępnej u pediatry o szczepieniach. I właśnie ta bardzo konkretna pielęgniarka opowiedziała nam tak dość obiektywnie o tradycyjnych i tych skojarzonych szczepionkach, i tak trochę mi zamieszała w głowie, a byłam nastawiona na tradycyjne :dry: Bardzo spodobało mi się jej podejście, bo z góry powiedziała nam, że ona wydłuża do maximum odstępy między szczepieniami, żeby nie obciążać tak dziecka. I to będzie już trzecie niezależne źródło medyczne, które nie skrytykowało szczepionek skojarzonych. Wcześniej zaprzyjaźniona pani kardiolog opowiadała jak jej synowie, też lekarze, szczepili dzieci skojarzonymi + dodatkowe, bo różne choróbska z pracy mogą do domu przynieść. Drugie źródło to moja położna, która swojego wnuka też tak zaszczepiła. I pomijam już fakt, że siostra mojego męża też w ostatnich pięciu latach szczepiła dwoje dzieci skojarzonymi i pięknie się rozwijają. Ja wciąż mam obawy, bo przecież jak czyjeś dziecko nie miało powikłań, to nie znaczy, że moje mieć nie będzie. I bądź tu mądry, pisz wiersze.......... :pinch:
Jeszcze 3 tyg nam zostało na podjęcie decyzji.
A Wy jakie decyzje w końcu podjęłyście? A mamy starszych kwietniowych bobasków, proszę się wypowiedzieć jak dzieci reagowały na szczepienia?

11 lata 10 miesiąc temu #661693 przez Dave
Ja dalej się trzymam swojej wersji - idę w tradycję.

11 lata 10 miesiąc temu #661694 przez creatura
Dave, Maję też szczepiłaś tradycyjnie i bez dodatkowych? A chodziła do żłobka/przedszkola?

11 lata 10 miesiąc temu #661699 przez Suzi
creaturko, ja tak jak Dave :)

Dave pytam o te imieniny bo moja córus- Magda, właśnie wtedy obchodzi :)

11 lata 10 miesiąc temu #661729 przez agat
Buziaczki dla Leosia :* :*

Creaturko ja się też powoli skłaniam ku szczepionkom skojarzonym, najprawdopodobniej 5w1. Do 6 czerwca muszę zdecydować.

Co do wymiarów to ja nie wiem ile mój w końcu mierzy. Po porodzie miał 58 a na pierwszej wizycie u pediatry 56 :P :P :P
W każdym bądź razie w wolnej chwili muszę zrobić remanent w jego komodzie, bo najmniejsze pajacyki i bodziaki są już za małe.

Królewicz mój się obudził w dobrym humorze teraz, śmiał się jak wyciągałam mu gluty z nosa aspiratorem :P

11 lata 10 miesiąc temu #661782 przez Magdalena9t
My szczepimy tymi tradycyjnymi bez żadnych dodatkowych :blink:
udało mi się położyć małego o 13 a już zaczyna się wiercić :dry: nic nie zrobię w domu przez Niego :P

11 lata 10 miesiąc temu #661784 przez Dave
Creatura - tak, Maja też przeszła tradycyjne szczepienia. Ale póki co siedzi ze mną w domku. I na razie nie wybiera się do przedszkola.

Suzi - też bym wolała teraz. Bo np. urodziny też mam 29 tylko, że grudnia. Ale widzisz jak mnie rodzinka urządziła :dry:

Agat - w szpitalu mierzą po "krzywiznach", a teraz to już na leżąco z wyprostowanymi nóżkami (tyle ile się da :laugh: ), więc pomiary mogą się różnić. To normalne.

Mati w końcu padł. To ja lecę się ogarnąć. I chyba wydrapię się na strych po karton z ubraniami dla Mata, takimi większymi, bo po ostatnim remanencie w jego komodzie, za dużo tam nie zostało.

Creatura - pamiętam o laktatorze, jednakże jak do tej pory nie znalazłam uszczelki. Szukam dalej. Mam nadzieje, że mi jej mąż nie wywalił :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #661812 przez Suzi
Z racji totalnej póki co "naręczności" Mikusia, poważnie rozważam zakup chusty, bo tak jak Magda, NIC ale to NIC nie mogę w domu zrobic :( :( śpi tyran WYŁĄCZNIE na rączkach, odłożona- za moment " oczkodan" i kicha, powrót na fotel.....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka