BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #661967 przez Suzi
Dave, ja jak najpoważniej jestem zainteresowana, tylko, właśnie, czy będę umiała to na sobie zamontowac :unsure: :unsure: :unsure:

Pati, no wreszcie! Ciebie tez mi sie udało wywołac :lol: :lol: :lol:
Napisz coś więcej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #661974 przez Dave
Ssak popił, przysnął przy cycku i śpi dalej. Póki co próba odłożenia do łóżeczka zakończona sukcesem :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #661976 przez ilonah
No ja dziś wyjątkowo w domku siedzę gdyż pogoda nie za fajna i boję się, że nas deszczyk może złapać a po szczepieniu wolałabym jednak tego uniknąć i się męczymy. Emilka zasypia jak niektóre z Waszych maluszków przy piersi a jak ją odkładam do łóżeczka lub wózka to jest płacz a mi się już pomysły na zabawianie jej kończą.

11 lata 10 miesiąc temu #661985 przez Dave
Ja sobie czasem myślę, że jestem do dupy. Bo jak Mati jest w bujaku, to go jedną nogą bujam i staram się pobawić z Mają. I jakoś tak mam w głowie dziwne myśli, że powinnam więcej Matiemu poświęcać. Bawić się z nim. No ale ja jestem tylko w jednym egzemplarzu :dry:

Ocho... królewicz woła.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #661993 przez creatura
Pati, Ilona WELCOME BACK :blink: Emilka śliczna dziewczynka.

Nie wytrzymałam i zawezwałam moją położną (okazało się, doradcę laktacyjnego zarazem :blink: )i opracowałyśmy strategię działania.
Po pierwsze potwierdziła, że nawet przyrost 500g w mniej niż 4 tyg jest ok, bo ważne, że jest. Tym bardziej, że Leoś miał dłużej żółtaczkę fizjologiczną i to go osłabiło. Mam prewencyjnie zrobić badanie moczu, bo zdarza się, że noworodki mają jakąś infekcję, która przebiega zupełnie bezobjawowo i właśnie wtedy mogą mniej przybierać. Oprócz tego wykorzystywać każdą okazję do przystawiania do piersi (z tym nie mam kłopotu :blink: ) i łącznie pierś ma być aktywnie ssana przez 30min, czyli jak odłożę po 10min i za 10 min się zbudzi to przystawiam do tej samej piersi. Akurat Leoś walną mega-kupę i kolor był ciemniejszy żółty (zawsze taki ma) i to oznacza, że spożywa więcej laktozy, czyli tego mleka 1-fazy. Dostałam dzienniczek zachowania maluszka, gdzie zaznaczam wszystko co robi, czyli: spanie, karmienie, czuwanie, kupki, siki itd. Oprócz tego, do wtorku (bo wtedy idziemy go zważyć znowu)mam mu dawać boosta w postaci odciągniętego własnego pokarmu - plastikowym kieliszkiem :ohmy: mam podawać. Odciągnąć po karmieniu i podać jak się przebudzi, czy przed następnym.
Jakoś mi tak lżej na sercu teraz, z natury jestem człowiekiem, który lubi mieć plan działania. :side:
Dave, nie zawracaj sobie już głowy tą uszczelką bo musiałam w trybie natychmiastowym zorganizować laktator i koleżanka przyszła z pomocą. W każdym razie, dziękuję za chęć pomocy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

I moja pozycja do karmienia została skorygowana po raz kolejny - tym razem ta siedząca pozycja. Leoś leży podparty poduszkami/rogalem/zwiniętym kocem, a ja mam zupełnie wolne ręce. Może dla doświadczonych to zupełnie naturalna pozycja, dla mnie odkrycie :woohoo: :side: :S

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #662009 przez creatura
Bujaczek mamy taki:
Nie ma pałąka ani mechanizmu automatycznego, ale Leoś lubi w nim troszkę poleżeć. Jak będzie się bardziej interesował światem to pomyślę może o takiej huśtawce, którą pokazywałyście :)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #662012 przez Dave
Ponoszony i śpi dalej :)

Creatura - dobrze, że poszłaś po pomoc. O tym kolorze kupki nie wiedziałam.
Już pisałyśmy, że ważne że waga idzie do przodu. Mam nadzieję, że jej wskazówki sprawią, że waga ruszy bardziej. Będzie dobrze Kochana :) :)

11 lata 10 miesiąc temu #662014 przez creatura
Dzięki Daveuś :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #662033 przez Dave
Creatura - :kiss: :kiss: :kiss:

A bujaczek bardzo fajny. Koleżanka miała podobny i on się chyba bardziej rozkłada do pozycji lezącej? dla jak największej wygody malucha.

11 lata 10 miesiąc temu #662068 przez creatura
Tak, ten bujak się rozkłada prawie całkiem do leżenia, i składa, tak, że starsze dziecko siedzi sobie :)

11 lata 10 miesiąc temu #662082 przez patrycja280791
moj synek ma juz 3 tyg, codziennie mnie zaskakuje swoimi osiagnieciami :) jestesmy tylko na piersi, w dzien mi spi ladnie, wieczorem po kąpaniu ( o 18 godz ) sie rozbudza i buszuje do 21, a w nocy srednio co 2 godziny pobudka na jedzonko

a oto moj czorcik :)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #662088 przez creatura
Pati słodziak :) I jaki ułożony (sądząc po rytmie dnia) :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #662089 przez Dave
A mój ssak dalej śpi. Widzi co jest za oknem i że lepiej taki dzień przespać.

Dziś jedziemy tylko na cycusiu, mam nadzieję że nie będzie tak jak wcześniej, że ponownie zaczną boleć. Doszła mi maść Purelan i jeszcze taka inna Linoderm do sutków. I trzymam się wersji, że wspomogą moje sutki w starciu z ssakiem :laugh: :laugh:

Jeszcze jeden pojemniczek z mlekiem jest w lodówce. Jak po usypianiu będzie ok, to go zamrożę na czarną godzinę.

A swoją drogą. Stany magazynowe mojej mleczarni już przekraczają normy. Więc byłby czas na pobudkę i mega głoda, żeby obrobić dwie cycoliny.

11 lata 10 miesiąc temu #662091 przez Dave
Pati - mały przystojniaczek :kiss: :kiss: :lol: :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #662098 przez Dave
Telepatia działa - pobudka :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka