BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #662111 przez agat
Dave nikt cię dawno nie opitolił? Co za jakieś durne myśli masz! Jesteś super mamą i ba pewno nie zaniedbujesz żadnego że swoich dzieci :) Ja tam z Adasiem też jakiś mega zabaw nie przeprowadzam, noszę go i "zagaduje" tylko wtedy gdy marudzi. Jak ci Mati leży grzecznie w bujaku to tylko się cieszyć.

A miałam cię jeszcze zapytać ile dawalas mleczka Matiemu jak podawalas z butelki?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #662159 przez Dave
Agat - dzięki za opitol. Ale przy dwójce to chyba tak jest, każdemu chcesz dać 100% siebie.

Mati jadł w sumie różnie. Ale średnio gdzieś 80-100ml do 120ml. Ale szło czasem i 140ml

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #662160 przez Suzi
Dave, dajesz Matiemu na jedno posiedzenie obydwie piersi? Co ile ( czasu) on jada?

11 lata 10 miesiąc temu #662167 przez Dave
Suzi - zazwyczaj objada jednego.
Teraz już byłam aż cała obolała i przyznam, że wcisnęłam mu oba. Nie lubię tak bo wtedy więcej ma piciu niż papu :) ale musiałam sobie ulżyć, a odciągać mi się nie chciało. Ale ładnie zjadł, głodomorek.I coś czuję, że jeszcze nie skończył podwieczorku :)

Ale tak normalnie to po jednym dostaje. Jedynie na usypianie, czasem jak idzie pod górkę to opija oba.

Lecę, bo ryk jest.

11 lata 10 miesiąc temu #662181 przez creatura
Dave, a w czym zamrażasz mleczko?

11 lata 10 miesiąc temu #662192 przez agat
Ja mam 3 pojemniczki na pokarm, są jeszcze jakieś woreczki do kupienia.

Jejuuuu 4 bodziaka dziś małemu zakładam - dwa obżygał a jedno obsikał :P

Dziewczynki jak się mają wasze pęcherze? Mój czasami nie wytrzymuje napięcia :/

11 lata 10 miesiąc temu #662207 przez Dave
Jestem w szoku. Młody się obudził i zasnął przy cycu. ja obejrzałam sobie trochę tv. Nie robiłam tego ponad dwa lata :ohmy:
I kiedy kąpiel odwalić, jak ten śpioch ciągle śpi :unsure: :unsure: Mam tylko nadzieję, że nocka też taka będzie.

Creatura - mam pojemniczki z Aventu. Woreczki jakoś mnie nie przekonują. Zakładam do laktatora i od razu mi leci do pojemniczka, zakręcam i jest w lodówce lub zamrażarce.

Agat - mój po Majce tez ma czasem problem. Nie jest to nagminne ale czasem się zdarza. Przy kichnięciu czy jakimś takim wyczynie. Minimalnie czasem puści.

11 lata 10 miesiąc temu #662221 przez Azja
witam ale dzis tu sie dzieje, my dzis pol dnia na spacerku bo mlody dzis ladnie w wozku spal wiec trzeba bylo to wykorzystac, male przerwy na cyska tylko robilismy :)

co do chusty to kuzynka chce mi pozyczyc ale z tego co ona mowi to sama zalozyla ja ze 2 razy, bo wiazanie jej ja ziechecalo

my bylismy u lekarza na kontrolnej wizycie po szpitalu Jasiek przez tydz przybral 400g,

my juz o kapieli, doi Mlody 2 cysia mam nadzieje ze zaraz pojdzie grzecznie spac

Suzi moj Mlody jak wychodzimy na dwor to tez nie zawsze odrazu chce lezec w wozku nieraz trzeba hgo chwile na rekach ponosic i dopiero do wozka odkladam, probowalas tak Mikolajem, ??

11 lata 10 miesiąc temu #662231 przez Dave
Azja - fajnie, że spacerek udany. U nas dziś domówka, bo za oknem syberia straszna.

Ja to chyba dziś Matowi kąpiel odpuszczę, tak poprzecieram jak się obudzi. Nic się przecież dziecku nie stanie, jak dwa dni się nie wykąpie.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #662232 przez Suzi
Azja, a czego ja NIE próbowalam :( efekt jest taki ze siedzimy w domu, ewentualnie do ogródka....nie o takich spacerkach marzylam :(
Ładnie Ci Jasinek przybywa, oby tak dalej :)

Dave mój tez w sumie cały dzień przespal... Na rączkach of course :P ale przespał :silly: juz ze 2 tyg tyle nie spał co dziś ;) a mni rączki chyba odpadną, dobrze, ze mam jutro imieniny i Tatuś Misia chce je uczcić swoją obecnością w domu przez większą część dnia :lol: to mnie odciązy :side:
Może nawet da wychodne? :lol: :lol: :lol:

Agat moje zawory trzymają, może to jeszcze po nacięciu jakiś niedowład? Nie martw się, w końcu połóg trwa do 8 tyg nawet, więc jeszcze jest czas na unormowanie tego i owego :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #662247 przez Dave
Suzi - mój mąż ma wychodne. Pojechał na rybki. ciekawe kiedy ja będę miała chwilę dla siebie :dry:
Kurde, ale mi dzisiejszy dzień zleciał. Szok. nic dziś nie zrobiłam konkretnego. Odkopuję się z zaległości blogowych i tyle. jutro muszę tak porządnie dom ogarnąć i podziałać. Mam nadzieję, że pogoda będzie ładniejsza.

11 lata 10 miesiąc temu #662252 przez Magdalena9t
A mój Mały prawie nic dziś nie spał, krótkie drzemki oczywiście na moich rączkach, nie ma co trzeba zakupić chustę zamontować się z małym i jakoś funkcjonować, uwielbiam zajmować się małym ale lubię też jak w domu mam wszystko ogarnięte :P

Ilonka mój Tomek też ma taką fryzurkę :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #662257 przez Magdalena9t
Babcia z prababcią porwały Tomeczka na spacer, w końcu coś podziałam w domku :)

11 lata 10 miesiąc temu #662270 przez Dave
Aż się boję co to za nocka będzie - Mati dalej śpiocha :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #662386 przez Dave
Obejrzałam sobie W-11 i Mateo śpi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka