BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #662436 przez Suzi
Dave ja swojego susełka wybudzilam, wykąpaliśmy,,teraz karmię inznów przysypia :) może jest meteopatą i go taki biomet usypia?

I mozenTwoj ma podobnie? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #662527 przez Dave
Suzi-chlopaki lubia sobie pospac:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #662583 przez Magdalena9t
No w końcu można iść spać :)
Dzisiaj sama umyłam Tomeczka bo mąż na rybach był i nie chciałam czekać aż wróci :P
Melduję,że dałam radę ;) :blink:
Dobranoc :) :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #662587 przez Dave
Nocny meldunek.
Jest po 2 Mata cos brzuszek boli. Teraz spi na brzuszku. Mam nadzieje, ze mu lepiej i pospi.

Niestety spania nie ma:'(

11 lata 10 miesiąc temu #662591 przez creatura
Dzień dobry :)
Dziś tak wcześnie bo łapaliśmy mocz do badania - i udało się za pierwszym razem. :woohoo: Nocka wzorowa, jedna przerwa między karmieniami trwała 3,5 - aż mi cycki przemokły z takiego odstępu :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #662597 przez Suzi

U nas tez nocka nienajgorsza :) cycuś o 1.30 i o 4.30 i spanko do 6.20, teraz przysypianko przy cycusiu, ale jak po całym niemal wczoraj przespanym dniu, to i tak niezły zawodnik ;) ma to po bracie :woohoo:

No zobaczymy jak to dziś będzie. Wieczorem skończymy 4 tygodnie :side:

11 lata 10 miesiąc temu #662630 przez pauluska
Hej Dziewczyny może coś doradzicie. Iga od kilku dni ma problemy z kupa co prawda robiła codziennie ale ile przed tym było płaczu i spinania. Wczoraj nie zrobiła no i noc była ciężka Mała płakała , napinała się przy prukaniu. Rano postanowiłam dać jej kawałek czopka i od razu poszło no ale nie chce jej do tego przyzwyczajać. Karmię mm i nie wiem czym ją przepajać ? Podaję herbatkę humana ale chyba nie działa ajj tak mi szkoda Malutkiej bo płacze okrutnie a ja nie wiem jak jej pomóc :(

11 lata 10 miesiąc temu #662656 przez ilonah
Ja jednak wczoraj zaliczyłam spacerek, było zimno ale fajnie się wędrowało, dziś niestety od świtu pada i pewnie nie pójdziemy.
Wczoraj Emilka miała problem z zaśnięciem wieczorem, pierwszy raz takie cyrki były a ja akurat zostałam sama bo mąż wyjechał. Po kąpaniu (też sama wczoraj kapałam) pojadła troszkę, poprzytulałyśmy się i niby strasznie śpiąca była bo ziewała, tarła uszko i przysypiała mi na rękach a jak ją odkładałam to ryk był straszny i tak w kółko od 19:30 do 22:30. Strasznie mnie wymęczyła, bo zwykle zasypia po 20:00 bez noszenia. Obudziła się przed 2 zjadła zasnęła, a później po 4 zjadła i już nie chciała spać i taka zabawa była do 6, troszkę pospała i punkt 7 już wyspana. Teraz ją kołysze w wózku w domu z nadzieją, że zaśnie ale czuje, że się kokosi. Ciężki dzień się nam zapowiada.

11 lata 10 miesiąc temu #662717 przez Dave
Dzień dobry!

U nas nocka z gatunku bardzo średnich. młodego męczył brzuszek, budził się często a potem nie mógł zasnąć. Ale poleżeliśmy sobie dziś długo w łóżku i dopiero się za śniadanie zabieram. Ale skoro chata pusta, to należy się nam taki totalny luzik.

Creatura
- fajnie, że łowy się udały :laugh: A dlaczego robicie badanie?? Oczywiście mam nadzieję, że wyniki będą dobre :laugh:

Suzi - ja już teraz składam NAJLEPSZE ŻYCZONKA SOLENIZANTOWI :kiss: :kiss: :kiss:

Pauluska - jeśli nie przesadzasz z czopkami to dobrze, bo to szybko przyzwyczaja i rozleniwia pracę układu. A czym przepajać, kurcze nie pomogę. Ale na pewno zwykła woda będzie dobra, żeby masa kałowa był "luźniejsza". Masaże brzuszka, wymachy nóżkami też nie zaszkodzą.

Ilona - u mnie też dziś beznadziejna pogoda. Kolejny dzień domówki :( Takie dłuuuugie wieczory męczą, wiem coś o tym. Mam nadzieję, że to jednorazowo było. No i dzielna mamuśka z Ciebie, sama ogarniasz wszystko :side:

Ciekawe jaki dzień nas czeka :)

11 lata 10 miesiąc temu #662732 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) u nas pobudka o 3;30 trochę się pomęczyliśmy bo nie chciał zasnąć, później punkt 7 ,ładnie zjadł i trochę pospaliśmy, kolejna pobudka ok 9, też ładnie zjadł ale czuję,że coś go męczy , nie może sobie srujnąć :P ale trochę popłakał i teraz spokojnie śpi :) pewnie jak się obudzi to będą prezenty dla mamusi :lol:
miłego dnia dziewczynki :)

11 lata 10 miesiąc temu #662734 przez creatura
Suzi, buziaczki dla solenizanta :kiss: :kiss: Jednakże większa impreza czeka go w niedzielę :)

Dave, robimy badanie ogólne moczu żeby wykluczyć infekcję układu moczowego jako przyczynę wolnego przybierania na wadze. Po 15 będzie wynik. Dziś też zważyliśmy jeszcze raz Leosia u położnej i było już 600g więcej, czyli w dwa dni przybyło mu 100g. :silly:

Pauluska, a kupki robi miękkie? I kropelki nie działają? Może rzeczywiście najlepiej wodą przepajać, czasem zioła odwrotnie działają na dzidziusia.

Ilonah, też nam się takie atrakcje zdarzały :blink: I Leoś jakby mógł to przesypiałby za każdym razem na rączkach :side:

11 lata 10 miesiąc temu #662746 przez Magdalena9t
O już nie śpi :cheer: :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #662755 przez agat
To widzę, że większość z nas miała podobne nocki. Adaś nie mógł po jedzeniu zasnąć, bo go pruki męczyły, prężył się i spinał. I tak większość nocy. Mam nadzieję, że dzionek będzie lepszy.
Wybieramy się dziś z synkiem sami do miasta :) Ciekawe jak nam to wyjdzie. Najgorzej z samochodem, bo by włożyć stelaż wózka muszę wyjąć wszystkie koła :P No ale damy radę może jakoś. Kupujemy samochód i kupić nie możemy. A został nam niecały miesiąc, bo 20 czerwca końćzy się OC w naszym graciku.

11 lata 10 miesiąc temu #662767 przez creatura
O, Agat, odważnie :side:
My się karmimy od prawie już godziny. Oczywiście z małym przysypianiem, ale dużo konkretnego ssania też jest - mój zuch :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #662771 przez Dave
Mati zasnął :laugh: Ale coś mnie słuchy dochodzą jakiegoś kwękania, więc to raczej lekka drzemka.

Creatura - no brawo, oby tak dalej :laugh: :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka