BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #660526 przez Azja
a to w takim razie u nas kupki takie same :)

a czerwona dupcia u nas tez chyba od pieluszek dada odstawiam na pare dni i zobaczymy,nawet chusteczki narazie odstawilam i myjemy dupcie woda

u nas nastala godz wiszenia na cysiu, mam nadzieje ze Jasiek sie nad cyskami zlituje i dlugo wisiec nie bedzie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #660584 przez creatura
Hej! :)
U nas też kupki musztardowe z malutkimi grudkami (jak mini serek wiejski) :blink: A wargi ma wywinięte raz obie raz tylko dolną.

Byliśmy u pediatry: wszystko z Leosiem w porządku, tylko mój największy koszmar prawie zaczął się ziszczać - malutki przybrał na wadze minimum - 500g w ciągu 3 tygodni z hakiem. I po rozmowie z lekarzem, i bardzo rzeczową pielęgniarką w przychodni okazało się, że to przez to przysypianie przy piersi. Kazali mi przystawić Leosia, a on po 5 min zasnął, czyli ssał aktywnie za krótko. Mam go rozbudzać, wyciągać cyckę z buzi, łaskotać po policzku i pod brodą, nie przegrzewać przy karmieniu (ciepło+ cycka=sen). Musi ssać ostro i przytomnie co najmniej 10-15 min po wtedy wypija to wartościowe mleko. Po udanym karmieniu powinien przespać minimum 1,5h. I tak często, póki co, zamierzam go budzić, żeby nadrobić tą wagę. Za 2 tyg kolejne ważenie i zobaczymy. Bardzo nie chciałabym dokarmiać mm, ewentualnie mogę odciągać swoje mleko i podawać w butli, bo wtedy będzie wiadomo, że ściągnęłam i to wodniste i to tłuste. :dry: :dry:

A jak Wasze maluchy przybierają?

11 lata 10 miesiąc temu #660685 przez Dave
Ja na szybko.

U pediatry Maja i Mati ok.

Mati przez 3 tygodnie przybrał 1150g :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Waży 5070g :ohmy: :ohmy:
Wszystko dobrze, ale płakał tam bo był wybudzony i Pani doktor zauważyła jakieś zasinienia. W związku z tym dostaliśmy skierowanie do poradni kardiologicznej. Mam nadzieję, że tam też będzie wszystko good. Ciekawa jestem ile będzie trzeba czekać na wizytę :unsure: Jutro będę dzwonić.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #660686 przez Suzi
creaturko mamy tak samo :(

Dave gratuluje wielkich osiągow, chyba stres Cię w tym momencie opuścił?

11 lata 10 miesiąc temu #660687 przez agat
Creaturko mój Adaś przybiera mocno na wadze, przynajmniej na pierwszej wizycie przybrał 800g w ciągu 2,5 tyg. Dobrze, że lekarz z pielęgniarką dopatrzyli się w czym tkwi wasz problem, musisz próbować zmienić nawyki synka. To Ty pisałaś, ze karmisz malucha na leżąco w nocy? Może warto się przemęczyć i karmić go na siedząco, wtedy łatwiej dzieckiem "poruszać", pobudzić go czymś.

11 lata 10 miesiąc temu #660700 przez Dave
Suzi - jakoś o "osiągi" nie mam stresu. Ważę się z małym na normalnej wadze i pi razy oko wiem, że waga idzie w górę.
Bardziej stresuje mnie to, że przez te zawirowania z brodawkami, nie pokarmię za długo. A dla mnie takim minimum to 3 miesiąca, a już tak fajnie to by było 6-7 miesięcy.

CO do kupek to u nas, nie w każdym pampku jest kupa. Często jakiś pierdek :) A takich typowych, wiekszych kupek to może 2-3. Mają kolor zółto-pomarańczowy z grudkami. Taka jajeczniczka :)

Madzia - siostra mi wspominała o promocjach w Biedro.
Kurde, miałam teraz upatrzone jakieś drobiazgi i nie mam jak jechać. Cholera, wiedziałam że tak będzie.
Zaraz lukam, co tam jest w tej gazetce.

Creatura - mam nadzieję, że Leoś ożywi się przy jedzeniu i waga wystrzeli do przodu. Będzie dobrze :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #660701 przez creatura
Tak, dokładnie Agat, musimy wykorzystać te noce na normalne, rozbudzone karmienie, bo wtedy też i mleko jest bardziej kaloryczne.
Na bank wykorzystam wszystkie metody - budzenie maluszka, częstsze przystawianie, pobudzenie piersi laktatorem, wizyta w poradni laktacyjnej zanim przejdę na mm.

Suzi, wyszło na to, że wiszenie na cycku i memlanie nie ma nic wspólnego z jedzeniem :dry:

Dave, piękna waga :) . A gdzie Mati miał to zasinienie?

11 lata 10 miesiąc temu #660704 przez Dave
creatura - jak się tak mocno rozpłacze, wkurzy :lol: to taki się siny robi. No i niby widziała jakiś trójkącik siny wokół ust - ja tam nic nie widziałam, ale nie wiem czego szukać. No i taka marmurkową skórkę miał, ale moim zdaniem to od tego, że tam było chłodno, a sporo czekaliśmy na lekarkę.
Więc póki co się nie schizuję. Sprawdzimy i wszystko z jego serduszkiem będzie ok. Nie ma innej opcji.
Choć przyznam, że jaki o tym kardiologu powiedziała, to mi się dziwnie zrobiło, taki wewnętrzny niepokój.

Mati śpi, więc chyba pora się o drobić.

Mąż chce zabrać Maję do babci do Gliwic. Sam pojedzie na ryby, a ona tam zostanie sama na noc. Hmmmm....średnio mi się ten pomysł widzi. Już bym wolała z dwójką zostać sama.
Nie mam zaufania do nietopery!!!

11 lata 10 miesiąc temu #660711 przez agat
Co do płaczu, to jak wasze dzieci mocno się rozwyją to też zanoszą się aż gubią oddech? Mój robi się aż fioletowy...

Znalazłam fajny komplecik na stronie h&m. Myślę, ze na chrzest w lato mógłby być, nie?
www.hm.com/pl/product/13223?article=13223-A

11 lata 10 miesiąc temu #660715 przez Azja
moj jak placze to cale szczescie sie nie zanosi

a co do wagi to zwazylam sie z nim i wychodzi ze przez tydzien przybral 500g :)

11 lata 10 miesiąc temu #660717 przez Azja
ten komplet z h&m bardzo fajny

11 lata 10 miesiąc temu #660729 przez Dave
Agat - jasne, że się nada :laugh: Fajny komplet. Taki mały elegancik będzie :lol:
Mati jak się rozwrzeszczy to sinieje, ale się nie zanosi na szczęście.

Azja - to nieźle, mały gigancik. Ale jak ja się z Matim ważyłam na takiej normalnej wadze (a mam teraz porównanie z taką pediatryczną), wyszło mi jakieś 200g różnicy, czyli na mojej pokazywało więcej.

Dziś z ciekawości przymierzyłam moje przedciążowe rureczki z wielką obawą. A okazało się, że na luza wchodzę :laugh: :laugh: Ale jeszcze w nich nie chodzę, bo uciskają na ranę i jeszcze pobolewa. Póki co pomykam na luzaka, dresiara ze mnie :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #660767 przez Suzi
creaturko, no właśnie, w tym cały ból, ze Miki sobie leży, przysypia, memła cycusia, niby buzią rusza ale połykanie słyszębtylko na samym początku, później juz nie, chyba ze sie włączy ten samoistnie wypływa, to z musu połyka zeby sie nie zaksztusic, poczym znowu memłanie bez połykania i tak może godzinami... :( :( :( bez cycusia w buzi świat go drażni, sam na trzeźwo nie polezy w związku z czym jestem więźniem własnego syna z siedziba w sypialni. Juz zejście na dół bez niego wydaje mi się nie lada atrakcją, a juz na zewnątrz to juz po prostu szal :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #660772 przez pauluska
Dave ale Ci zazdroszczę :D (pozytywnie oczywiście) ja nie mieszczę się w nic a nic jedynie w getry a tu takie upały no i ciężko mi się zabrać za dietę konkretną jak nie karmie piersią to i ograniczeń mniej ehh nie ma co narzekać trzeba wziąć się do roboty :)

11 lata 10 miesiąc temu #660775 przez creatura
Suzi, u nas tak samo. Właśnie się karmimy i znowu wyszło, że tak porządnie ssie 5 min :ohmy: a potem zasypia, więc walczę z nim i go budzę :dry:

a jak Mikuś wagowo, bo to jest ważniejsze?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka