BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #684449 przez creatura
Oby żadnej z Was się ta nietolerancja nie potwierdziła, bo ten Delicol to drogi po zbóju - ok.40zł za 15ml, a do każdego karmienia trzeba dawać :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #684475 przez Dave
A ja miałam takie fajne koszule na All oblukane i mi się aukcja skończyła :ohmy: :ohmy: Qfa :evil:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #684490 przez creatura
Może wystawią ponownie. Dave, wklej linka. A miałaś pisać co za jaja były z chrzcinami.

11 lata 9 miesiąc temu #684525 przez agat
Ja na razie Boigaje kupiłam, zobaczymy jaki będzie efekt.

O jeszcze jedną rzecz miałam zapytać. Nie wiem już co mam zrobić że skórą za uszkami. Roluje się i łuszczy, zapach też swój ma a myję i dokładnie wysuszam po każdej kąpieli. Pod paszkami też ma tendencję, ale tam nie jest źle.

11 lata 9 miesiąc temu #684552 przez creatura
Agat, a może jakaś maść typu Bepanten czy Alantan??

11 lata 9 miesiąc temu #684603 przez agat
Popatrzyłam na necie i rzeczywiście każą czymś natłuszczającym smarować. Ale też wyczytałam, że taka sucha skóra (lub pękająca) za uchem często jest objawem skazy białkowej lub AZS :/

Ale mi się dziecko spłakało przy karmieniu, nie mogłam go uspokoić :( Biedactwo, mam nadzieję, ze te kropelki choć trochę pomoga...

11 lata 9 miesiąc temu #684628 przez creatura
Biedny Adaś :( to może Agat odstaw całkiem nabiał na 2-3 tyg i zobaczysz czy skóra się poprawia. Na działanie kropelek Biogaia trzeba kilka dni poczekać niestety.

11 lata 9 miesiąc temu #684633 przez agat
Skóra już jest o wiele lepsza, krostki w większości zniknęły, jeszcze jest tylko szorstka w dotyku. Z nabiału zostawiłam tylko odrobinę masła do kanapek, wszystko inne odstawione.

A jak podajesz Biogaia? Raz dziennie 5 kropelek? Przed jedzeniem?

11 lata 9 miesiąc temu #684646 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) u nas też gorąc, mały marudzi bo nie może zasnąć, siostra męża porwała mi go na spacerek, a ja mam w domu tyle roboty :ohmy:
Byłam dziś z nim u lekarza, bo niepokoiłam się tą chrypką i kaszelkiem, ale wszystko dobrze, mogłam nie jechać ale sumienie nie dałoby mi spokoju :blink:
Jak leżał na przewijaku i lekarka go badała to sobie ładnie srujnął i do tego się zaśmiał :silly: :lol:

Krostki u nas też powróciły , wydaje mi się,że za dużo nabiału zjadłam, albo przez pomidory, muszę ograniczyć ;)

Lecę ogarniać :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #684669 przez creatura
Agat, 5 kropelek z rana, a potem karmienie. Rzeczywiście nie jesz już nabiału, ale może na pełny efekt odstawienia trzeba poczekać dłużej :unsure: Możesz sobie kupić preparat z wapniem. Ja biorę witaminy Prenatal, no ale jem te Danonki, kulkę lodów na dzień :silly: i szpinak. Co prawda w Prenatalu jest tylko 25% zapotrzebowania, ale zawsze to troszkę wspomaga przy naszej diecie.

Madzia, Dave - podziwiam odwagę: pomidorki, truskawki, nutella :side:

11 lata 9 miesiąc temu #684672 przez creatura
Agat, jak do niedzieli dalej będziesz miała cyrk przy cycu, pokuś się o Delicol. U nas było tak, że Leoś po kilku minutach jedzenia krzywił się i trochę kwilił. W pewnym momencie doszły problemy z gazami i ja już mając dość krzywdy dziecka, zaczęłam podawać wszystko na raz: Saab Simplex, Biogaia i Delicol. Po 2 dniach kłopoty z gazami się skończyły, przy karmieniu poprawa i zaczęłam powoli wycofywać Delicol. Do dziś jest spokój, ale codziennie podaję 1x Biogaia, 1xDelicol (bo każde dziecko na początku ma trudności z trawieniem laktozy), 2x Saab Simplex. Wolę tak, niż żeby dziecko się męczyło.

11 lata 9 miesiąc temu #684865 przez Dave
Dzieci śpią, a ja chyba pod prysznic polecę, bo po tym upale to się człowiek lepi.

11 lata 9 miesiąc temu #684918 przez kaikai
Agat Adas slodko sie usmiech :) a jaki on juz duzy i ma dlugie nozki. Wysoki pewnie bedzie.

Moj synus spi juz od godziny a ja padam po wizycie u mamy nachodzilam sie i w zusie bylam, podpisalam juz wniosek dodatkowy urlop rodzicielski wiec mam juz to z glowy.

Dzis przyszla do mnie @ teraz to juz chyba sie rozkreci bardziej czuje. Brzuch mnie boli ide juz spac.

11 lata 9 miesiąc temu #684929 przez Dave
kaikai - już @? Bleeee.....

Ja chyba idę spać, jakaś wymęczona jestem.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #684962 przez creatura
Ilonka, jak po wizycie w poradni?
Suzi, co tak cichutko dziś?

Nie wspominając już o Azji, Uli, Malwinsien, Paletce, Pati, Anabelle, Moni89, kasrob, Natalii i Anforze?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka