BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #685413 przez creatura
Dave, nas wczoraj mierzyli jeszcze "po długości" i wyszło 62, przy urodzeniu 55. Babka powiedziała, że tak po ludzku to zaczynają mierzyć dopiero jak dziecko stoi.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #685468 przez Dave
A u nas mierzą na wadze, mają taką miarkę. Główka dotyka jednego końca i prostują nóżki (tyle i le oczywiście sie da) i taki jest pomiar.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #685513 przez agat
Dzięki dziewczyny, nie martwię się już, koleżanka lekarka mnie też uspokoiła, no ale pójdę do lekarza jutro skoro mam już wizytę. Przy okazji zapytam o to co robić z brzuszkiem, nie chcę wprowadzać sama tylu nowych specyfików. Zapytam, czy Delicol mam wykupić.

Ależ gorąco :/ Smarujecie maluchy jakimiś kremami? W taką pogodę nawet przez ubrano słońce bierze.

11 lata 9 miesiąc temu #685657 przez ilonah
Ja niczym Emilki nie smaruję teraz, wcześniej używałam kremu z filtrem 50 z Rossmana. Przebywam z nią głównie w cieniu a jak spacerujemy z wózeczkiem to zakładam pieluszkę na budę od wózka, żeby słońce na nią nie padało.
Kurcze od jakiegoś tygodnia Emiśka strasznie mi płacze po wyjęciu z wanny, masakra straszna, ciężko ją wytrzeć i ubrać a jak tam Wasze maluszki się zachowują?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #685670 przez creatura
Ja też robię tak jak Ilonka - jesteśmy głównie w cieniu, jak podczas spaceru zaczyna padać słońce do wózka, to zasłaniam pieluszką. Ale teraz w te masakryczne upały nie spacerujemy, tylko jesteśmy głównie na tarasie (zadaszonym).

Leoś często zaczyna płakać podczas smarowania balsamem i ubierania po kąpieli. Musi być dobrze najedzony i w pokoju musi być ciepło, inaczej zawsze placze :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #685681 przez agat
Adaś podczas kąpieli jest najczęściej grzeczny i spokojny, po wyjęciu z wanienki płacze, ale przykryty ręcznikiem momentalnie się uspokaja. Z kąpielą problemu nie ma. Ale z jedzeniem... Pojadł 5 min i zaczął się cyrk. Obecnie tata go nosi, bo on ani spać ani jeść :(

11 lata 9 miesiąc temu #685740 przez kaikai
Dwa razy dzis probowalam cos napisac cos ciezko mi laduje sie zp :(

My w taki upal nie spacerujemy w dzien tylko tak po 19 na godzinke potem kapiel i spac. Wlasnie Dawidek usypia przy mnie tak slodko :)
Po kapieli Dawid placze tylko jak jest glodny bo on nawet 5 minut nie wytrzymuje bez butli gdy jest jego godzina ;)

Gdzie jest Suzi?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #685744 przez Dave
Mati śpi :laugh:

My chodzimy bez czapki, w cieniu się ustawiamy. NA spacery nie chodzę, bo stacjonujemy na podwórku gdzie Maja się w basenie pławi :laugh:

I niczym się nie smarujemy. A w kąpieli raczej u nas spokój, podczas ubierania czasem się syrena włącza. Musi być cieplutko i pełno w brzuszku to spokój gwarantowany :)

Widziałam ładne cudeńko prezentowe :) :)

No właśnie miałam pisać jak tam się ma Suzi, hop, hop :unsure: :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #685775 przez Azja
my spacerujemy od 9-12 a pozniej po 16 do oporu ile Jasiek wytrzyma najpozniej do 19, bo po 19 kapiel cysio i spanko :)spacery tez bez czapki choc czasem sie obawiam jak jest wiatr ale wydaje mi sie ze gorzej jak sie dziecko przegrzeje

w kapieli tez jest grzeczny, po wyjeciu z wanienki jak jest mega glodny to troche marudzi a tak to lubi jak sie przy nim robi i raczej jest grzeczny

dzis Jasiek spal po poludniu 3,5 godz wow to chyba rekord jego jak na drzemke popoludniowa :) az nie wiedzialam co mam robic :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #685835 przez Suzi
Hej,

No jezdem jezdem ;) neta mi wywalilo w kosmos nie wiedzieć czemu.... Nawet dzieciaki podejrzewały mnie, ze to ja coś "mu" zrobiłam, zeby nie wysiadywaly godzinami na fejsie :silly:

Aaaaależ upalisko, ufff.

Nawet Mikus dziś był laskaw dać się wywlec się do ogrodka :lol: w cień rzecz jasna :side: imwytrzymal CAŁĄ godzinę :woohoo:
Bardzo ładnie wygladzila mu sie skórka, żadnych tarek, żadnych wysypek, żadnego łuszczenia :lol: po prostu "brzoskwinka" :lol:
no ale dieta jest radykalna i restrykcyjna, z nabialu została tylko odrobina masła zeby dało sie przełknąć chleb i nie oślepnąć doszczętnie, bo mam wrażenie, ze trochę poleciał mi wzrok powyżej dietowej ciązy :huh: będę musiała do okulisty sie przeleciec jak tylko sie da :blink:

Padł Misio po 22 więc i ja spadam, korzystać ze snu

Dobranoc :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #685837 przez Magdalena9t
U nas dzień upalny nas wymęczył, wysiedzieć w domu nie można taki gorąc jak u Dave :P
na spacerze też gorąco.
Ilonka mój synek lubi kąpiel,nawet coraz bardziej :blink:
Agat 3mam kciuki,żeby wszystko było dobrez, i żeby nie wymęczyli Adasia :blink:
lecę nadrabiać zaległości porządkowe w domu :)

11 lata 9 miesiąc temu #685883 przez Dave
Dzień dobry!

Przed nami kolejny upalny dzień. Mateo jeszcze śpiocha, Maja zaliczyła poranną flaszkę mleka i ogląda baję, no to ja szybki wskok na neta :)

Ocho...już się chyba Młody budzi.

Ciao :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #685926 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) u nas mniej upalnie niż wczoraj się zapowiada ;)
Tomuś opyndzlował mi cycuchy i śpiocha sobie :blink: niech trochę sobie pośpi :blink:

Miłego dnia :kiss: :blink:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #685940 przez agat
Hej :) U nas nocka znośna, rano tatuś go wziął do drugiego pokoju na godzinkę, mały marudził bo prukał i robił kupsztala, a ja tę godzinkę przespałam sobie. No a teraz tata odsypia, młody tez już zasnął po cycuchu. Zjadł ładnie bez płaczu (oby to był zwiastun lepszego).
W południe odstawiam małego do cioci a ja idę na miasto na manicure i małe zakupki :D Mam już 60ml mleka, jeszcze muszę ściągnąć, choć kurde nie leci :/

Aaaaa mój synek kończy dziś 2 miesiące :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #685958 przez kaikai
A u nas nieprzespana noc przez ten upal maly budzil sie co chwila pil mleko na raty trzy butelki mleka w nocy wylalam. Jeszcze jakas wkurzajaca mucha od wczoraj mi tu lata pozbyc sie jej nie moge nawet w nocy slyszalam ten bzyk. Lata tylko wtedy jak leze z malym i ruszyc sie nie moge.
Dawid zasypia i sie budzi a ja jestem na maksa wkurzona i zmeczona.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka