- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

my już na dobre rozpoczynamy nowy dzień, mały jeszcze w łóżeczku się wierci i rozgląda także spadam do niego

Miłego słonecznego jak u nas dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Kaikai nie zazdroszczę @. Mam nadzieję, że moja się nie zamierza spieszyć.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43

U nas też nocka spoko.
Znów gorący dzień, a dziś to szczepienie omg

kaikai - pamiętam mój pierwszy okres po porodzie, o fuj

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas też gorąco, Adaś na razie śpi w leżaczku, po obiedzie może pojedziemy do moich rodziców, Adaś pobawi się z babcią, a ja muszę tapicerkę w samochodzie uprać.
A jutro zostawiam młodego u chrzestnej i idę do kosmetyczki na paznokcie, o!

Synuś dostał pierwszy "poważny" prezent

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agat ale Ci dobrze ze masz z kim zostawic malego.
U mnie nikt nie zostanie sam beze mnie z takim malenstwem na 5 minut nawet Piotrek

Fajny prezent

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Nie byłam wczoraj w tej poradni bo było tak gorąco a ja miałam na 13 i z wózeczkiem miałam iść i po prostu upał mnie pokonał. Przełożyłam wizyte na piątek na 9 więc cierpliwości babeczki

Wieczorem była u mnie straszna burza i masakrycznie wiało, a dziś znowu upał i znowu burze zapowiadają w tv.
Nocka spoko nam minęła, chociaż nad ranem mała strasznie stękała i ewidentnie nie mogła zrobić kupki i pomęczyła się tak troszeczke ale przed chwilką poszedł mega kupsztal i od razu dziecko zadowolone. Leży teraz w leżaczku, buja się i cieszy buziaka

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

już się wierci, jednak nie pośpi

Agat fajny prezent

spadam bo królewicz wzywa..
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

U nas jak zwykle nocka spokojna, tylko z godzinną przerwą od 5 do 6 na kupy (aż trzy

Agat, super prezencik, taki już prawie dorosły

Kaikai, ja też Leosia nie mogę na dłużej z kimś zostawić, bo dopomina się mamy. Mąż chętnie się nim zajmuję, moja mama jak przyjeżdża w soboty, też by z przyjemnością mnie wyręczyła, ale Leoś do tej pory wytrzymał max 40 min bez mamusi (nie śpiąc)

Kolejny dzień upałów

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziś poszłam zobaczyć czy się może ten wynik znalazł i pani w rejestracji po długim szukaniu i telefonie do laboratorium powiedziała, że wynik trzeba powtórzyć bo w próbce jest hemoliza. Ja od razu w google i czytam, że to rozpad czerwonych krwinek i to może być zarówno choroba, jak i wynik nieprawidłowego pobrania krwi. Z tego co ta kobieta w laboratorium mówila to chyba wychodzi na to, ze właśnie w próbce zrobiła się ta hemoliza już po pobraniu, więc nie dało się żadnego wyniku odczytać. No ale to mój wniosek, więc od razu na wizytę na jutro małego zapisałam. Mam nadzieję, że to tylko błąd pobrania a nie hemoliza we krwi (wtedy moze daliby wydruk badania z wynikiem, nie?).
Swoją drogą nie to, że młody ma kilka wkłuć na rączkach i nadal ma sine łapki, to jedyna próbka, którą udało się pobrać jest pobrana źle. A specjalnie kazano mi przyjść w środe, bo wtedy w laboratorium jest pielęgniarka, która pracowała na oddziale dziecięcym.
A w ogóle czy takim maluszkom też pobiera się pełne fiolki krwi? Koleżanka mówiła, że jej synkowi pobierali odrobinę z paluszka do badania, a Adasiowi ściągnęła całą próbkę.
Jeżeli chodzi o zostawanie z innymi to Adaś na razie nie ma z tym problemów. Najchętniej zostawiam go z siostrą męża. Ma 10-letnią córkę, będzie chrzestną Adasia i bardzo często u nas jest, lubi się nim zajmować. Nie mam obaw przed zostawianiem z nią młodego. Wolę nawet ją niż mamę czy teściową

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
my juz jeden spacerek dzis zaliczylismy, wyszismy o 9 zeby sie przed poludniem i tym strasznym upaem wyrobic, teraz jasiek wydoil cysia i spi a mama ma chwile da siebie

Agat mojemu Jaskowi ostatnio na badaniach pobierali krew z glowki, bo podobno najlepsze zyly, strasznie to wyglada ale maly byl grzeczny i prawie w ogole nie plakal, choc pielegniarka mowila ze niech lepiej placze bo krew szybciej leci,
u nas przy pobieraniu krwi takim maly dzieciom zawsze jest pielegniarka z oddzialu dzieciecego albo pielegniarka ktora moze pobierac malym dzieciaczkom
zapisalam sie dzis do fryzjera bo wygladam jak dzik

lece ogarnac chate poki Jasiek spi

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
dolinabiotechnologiczna.pl/diagnostyka/w...dan-laboratoryjnych/
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Ale ja na szybko. Byłam na szczepieniu, ale nie zaczepiłam Młodego. Stara wyjadaczka niby ze mnie, a nie wiem że jak ta szczepionka z gruźlicy jest w stadium ropnia, to sie nie szczepi

No więc Mati zaliczył "przegląd" i tyle. Czekamy aż to pęknie i wtedy do szczepienia.
A Mateo oczywiście ok. Wszystko super. Leżał obok 3 miesięczny chłopczyk, mniejszy od Mata

Mateo mój waży 6300

Natomiast co do wagi to babka go dwa razy ważyła.
Teraz zasnął, bo go dwa razy wybudziłam przez tego lekarza i bidulek zapłakany ciągle był. Mam nadzieję, że teraz pośpi. Ale w domu mamy tak ciepło, że fuj... Termometr pokazuje 28-29 stopni

Mąż wrócil z rybek, lecę kończyć 2 danie