BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #433356 przez klaudia_286
no my w tym roku bedziemy jak zwykle z naszą małą i tak jest dobrze bo na przyszłe swieta to juz nie bedzie nas 3 a 6 hihi

Moje malenstwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #433360 przez malwinsien
Witam po małej przerwie :)

Menka - gratulujemy i witamy :)
Monia - no i jest fasolka SUPER :) Teraz czekamy na serduszko ale nie martw się ja jestem w 12 tyg i też jeszcze nie widziałam :)
Paulinka - ja w piątek mam USG genetyczne i podobno poznam już płeć :)
Klaudia - stwierdzam, że będziesz miała najbardziej orginalny wózek z nas wszystkich :)

Ja dzisiaj pojechałam na zakupy z przyjaciółką, która niedługo rodzi i powiem wam, że jeżeli chodzi o wyprawkę to już mam wszystko obcykane :) Nawet mam listę, którą się oczywiście zaraz podzielę :) Ja coś będziecie uważały za niezbędne lub zbędne to dopisujcie :)

Czy jest naprawdę jakaś różnica między wózkiem za 1500 a 2500????

12 lata 3 miesiąc temu #433362 przez klaudia_286
wiesz co ja malam wozek za 500zl i byl super

12 lata 3 miesiąc temu #433365 przez klaudia_286
malwinsien a ty dlaczego bedziesz miala to usg gen. sama chcialaś czy masz zalecane???

12 lata 3 miesiąc temu #433368 przez menka221
łojeje.. Dziewczyny ile tu się dzieje.. Chyba ponad pół godziny zajęło mi przeczytanie wszystkich postów od wczoraj :) No ładnie, ładnie.. Dobrze, że się coś dzieje! :)

Tak więc po kolei- mam nadzieję, że niczego nie ominę :)

Jeśli chodzi o zakupy to jakoś trudno mi o tym myśleć. Nie wiem, czemu? Niby mam ochotę oglądać, ale trudno mi się za to zabrać. Może przez męża. Wydaję mi się, że do niego jeszcze nie dociera że zostanie tatusiem. Jakoś tak nawet nie chce za bardzo o tym rozmawiać. Jedynie jak mówię, że mnie coś zaboli, albo jak wymiotowałam to dopiero w tych momentach w jego oczach widziałam przejęcie. Może jak brzuszek urośnie i będzie widać to poczuje, że jednak to prawda, że będzie TATĄ :)

A właśnie dziewczyny? Czy Wy zabierałyście mężów, partnerów na USG? Mój jeszcze nie był, ale nie wiem, czy tak może być. Bo jak do tej pory miałam cały czas USG dopochwowe. A myślę, ze jak zobaczy naszego szkraba na ekranie to od razu się zakocha :) tak jak ja się zakochałam, jak pierwszy raz usłyszałam serduszko- to było coś cudownego :)

W najbliższy czwartek mam wizytę i nie wiem, czy go zabrać.. (Zawsze siedział pod gabinetem :P ). Ogólnie mają mi robić badania genetyczne tzw. przezierność karkową i coś z kością nosową (mam nadzieję, że dobrze napisałam) i w ogóle żyję ogromną nadzieją, że już poznam płeć dziecka :) W czwartek będę w ciąży 13 tygodni i 1 dzień.
I może warto by go wziąć ;)..

Co do cery, ja też mam okropną cerę. Ale gdzieś wyczytałam, że jak kobieta w ciąży się maluje to bardzo prawdopodobne, że będzie miała problemy z cerą. A ja niestety codziennie do pracy jestem zmuszona nakładać tapetę, ale w weekend od niej odpoczywam :)

Co do dzieci i zazdrości. Ja mam 4 lata starszego brata i włączył mu się przy mnie jakiś dziwny instynkt. Opiekował się mną jak ojciec. Do tej pory traktuje mnie jak taką malutką, bezbronną dziewczynkę, której trzeba pomagać i o którą trzeba dbać. Dla rodziców jest to może fajne, ale ja pamiętam, że się wkurzałam bo mi rozkazywał i to ja właśnie byłam o niego zazdrosna, bo on był starszy i mu rodzice na wiele więcej pozwalali niż mnie i nie mogłam tego zrozumieć. Więc ja go "nienawidziłam", a on mnie "kochał" i się mną opiekował :P Więc u mnie w rodzinie było na odwrót. Ale patrząc na moje kuzynki to raczej małe dzieci cieszą się na braciszka, bądź siostrzyczkę i bardzo je kochają.

Dziewczyny, mam jeszcze do Was jedno pytanie? Czy używacie, jakiś kremów przeciw rozstępom? Ja miałam ostatnio taki wstręt do zapachów, ze wszystkie kosmetyki mi przeszkadzały i w ogóle się niczym nie balsamowałam. Jednak sięgnęłam po rozum i ostatnio wyszukałam w Rosmannie krem przeciwrozstępom bezzapachowy dla kobiet w ciąży. Ale na nim napisane jest, żeby stosować od 4 miesiąca. A ja tak naprawdę nie wiem, w którym miesiącu jestem - każdy portal pisze inaczej, tak jak o trymestrach - nie wiem czy jeszcze jestem w I czy już może w II.. Pomóżcie :)

12 lata 3 miesiąc temu #433374 przez malwinsien
Wyprawka
1. Łóżeczko
2. Materac Z lateksową powłoką, wzmocniony na bokach, może być sprężynowy
3. Pościel wypełnienie
4. Komplet poszewek x2 Feretti,
5. Prześcieradła z gumką x2 Frotte i bawełna
6. Podkłady ceratowe do łóżeczek x3 Bawełniane z ceratą w środku
7. Przewijak na komodę x1 Sztywny
8. Przewijak miękki turystyczny x1
9. Otulacz x2
10. Kosz na pieluchy x1 Tommee Tippee Sangenic Hygiene Plus z wkładami
11. Nawilżacz powietrza
12. Kosz na brudne ubranka x1
13. Kosze/ pojemniki na przybory
14. Leżaczek- bujaczek x1
15. Mata edukacyjna x1
16. Wózek, foteliki, torbę do wózka itp.
17. Kocyki bawełniane x3
18. Pojemniki na pokarm Komplet Tommee Tippee
19. Butelki +smoczki Tommee Tippee – 150ml antykolkowe x4, 150ml zwykłe różowe x2, 260m antykolkowe x4, 260ml zwykłe różowe x1
20. Laktator ręczny Avent
21. Podgrzewacz do butelek x1 albo podwójny Tommee Tippee?
22. Smoczki różne x2 0-3miesiące
23. Łańcuszki do smoczków x1 Pluszowe
24. Termometr do ciała i wody x1 TermoFlash LX26
25. Szczotka do mycia butelek x1 Tommee Tippee różowa
26. Śliniaki x4
27. Niania elektryczna Luvion
28. Monitor oddechu ?
29. Pieluchy flanelowe x 10
30. Pieluchy tetrowe x30 20szt kolorowe, 10szt białe
31. Pieluchy jednorazowe Pampers Premium New Born (białe opakowanie)
32. Chusteczki nawilżone Pampers Sensitive
33. Ręczniki z kapturkiem x3 Frotta
34. Wanienka (ze stojakiem) Bebe Jou
35. Nożyczki do paznokci Baby Ono
36 Szczoteczkę i grzebień do włosów Naturalne włosie
37. Frida plus wkłady do Fridy Elektryczna
39. Waciki, płatki kosmetyczne
40. Proszek, płyn dla dzieci Lovely
41. Sól fizjologiczna, Sterimar
42. Linomag, Bepanthen, Sudocrem duże opakowania
43. Gaziki jałowe
44. Spirytus 70%, Octanisept
45. Coś do kąpania Oilatum-emulsja do kąpieli, Mustela- żel do mycia głowy i ciała
46. Coś do smarowania po kąpieli Mustela- mleczko nawilżające do ciała
47. Coś innego do pupy Mustela- krem przeciw odparzeniom
48. Krem na buźkę Mustela- sztyft ochronny „Krem ochronny”
49. Gąbka do kąpieli x2
50. Leki
51. Mleko
52. Sterylizator na butelki Tommee Tippe elektroniczny
53. Karuzele do łóżeczek x1
54. Termos na butelki x1

Ubranka na początek
57. Body (krótki, długi rękaw)
58. Pajacyki
59. Śpiochy (cienkie, grubsze)
60. Bluzeczki rozpinane /Kaftaniki
61. Połśpiochy
62. Dresiki
63. Czapeczki cienkie
64. Czapki, szaliki, rękawiczki
65. Kombinezon x1
66. Niedrapki
67. Skarpetki
68. Sweterki

Dla mnie:
69. Koszula do karmienia x2
70. Biustonosze do karmienia x3
71. Klapki/kapcie
72. Ciepłe skarpetki
73. Szlafrok
74. Podkłady higieniczna na łóżko Paczka
75. Wkładki laktacyjne Paczka, z cienką ceratką
77. Wkładki poporodowe Paczka Absorgyn
78. Ochronki na sutki Silikonowe Avent
79. Płyn do higieny intymnej
80. Tantum Rosa 3 saszetki
81. Maść na brodawki Bephanten
82. Majtki bawełniane bezszwowe niskie x5

12 lata 3 miesiąc temu #433378 przez malwinsien
Klaudia sama chciałam, mamy w łodzi bardzo dobrego genetyka a że chodzę do lekarza państwowo to stwierdziłam, że wydam dwa razy na to genetyczne. I położne ze szpitala mi powiedziały, że każda kobieta powinna sobie to chociaż raz zrobić ale niestety to jest koszmarnie drogie :(

12 lata 3 miesiąc temu #433383 przez klaudia_286
Wiem słyszałam ja mam 11 .10.i nie wiem ile mnie tam skasuje a mam byc w katowicach

12 lata 3 miesiąc temu #433385 przez klaudia_286
i mam takie zalecenie od lekarza tylko ze ja nie mam jeszcze 35 lat i to nie jest refundowane ,i mam wizyty co dwa tyg.

12 lata 3 miesiąc temu #433392 przez agi-p
Menka na genetycznym spokojnie może być Mąż (usg przez brzuszek będziesz miała ) :) Mój Męzuś była na obu genetycznych i nie wyobrażam sobie inaczej :) Na normalnych wizytach mi nie towarzyszył ze względu na pracę , ale genetycznych nie ominął . Dla niego tez było to bardzo ważne i wzruszające .
Zresztą ja tam nie mam oporów i na tych usg dopochwowych tez mógłby Męzuś być :) I moja lekarka nie miała by nic przeciwko .

A kremów jeszcze nie uzywam p/rozstępom . Dopiero od 4 miesiaca , tego akurat się trzymam .
A 2 trymestr zaczyna się w 14 tygodniu :)

Malwinsien ... rany co za lista :P Zaraz ją przpatrze :P

12 lata 3 miesiąc temu #433396 przez agi-p
klaudia_286 napisał:

i mam takie zalecenie od lekarza tylko ze ja nie mam jeszcze 35 lat i to nie jest refundowane ,i mam wizyty co dwa tyg.

Kochana ja też nie mam 35 lat , ba nawet 30-stki nie mam . Ale w popzredniej ciąży mój Ginekolog tak mi skierowanie wypisał , ze miałam bezpłatne genetyczne :) I to w tej klinice wypasionej :)

12 lata 3 miesiąc temu #433397 przez klaudia_286
w katowicach???

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433417 przez agi-p
Malwinsien ...
Ranyści ... Ty na prawdę zamierzasz to wszystko kupić ??? I z tych firm co wypisałaś z boku ??? Wydasz majatek Kochana .
Połowy tych rzeczy nie miałam :P
Radze Ci sie wstrzymac z zakupem steryliztora , butelek , termosu i podgrzewacza.Jeśli zamierzasz karmic persią , to nie beda Ci potrzebne przez długo czas .
A nawet jak butelka okaże sie konieczna to teraz wszystko jest dostępne od ręki,wiec zawsze można na szybko dokupić . I nie wiem czy te zestawy butelek to dobry pomysł . Na początek warto kupić małą butelkę , zeby zobaczyć , czy dziecko ją zaakceptuje . Ja kupiłam 6 różnych butelek , zanim trafiłam na tą , którą Ami zaakceptowała .

A z tych rzeczy dla Ciebie , to te podkłady na łózko , to do szpitala ? Warto zapytać , o nie każdy szpital ich wymaga . Ja kupiłam i leżą do dzisiaj w szafce :P

A monitor oddechu - rzecz bardzo droga , a na prawdę nie konieczna .

12 lata 3 miesiąc temu #433421 przez klaudia_286
też polowy nie mialam bo to by było ne potrzebne i na berząco wszystko dokupowałam ,teraz to niestety bede musialam troche wiecej ale jakos damy rade to ogarnąć

12 lata 3 miesiąc temu #433431 przez agi-p
klaudia_286 napisał:

w katowicach???

Tak , ale nie w tym co Ty jedziesz . Pisąłam juz chyba ..
ja byłam w tym
angelius.pl/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka