BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #433594 przez klaudia_286
fajnie moj mąz to nawt nie jechal mnie zawies c bo byl w szoku,i nie wiedzial co zrobic hihih usmialismy sie

Moje malenstwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #433627 przez klaudia_286
a tu znowu cisza :P

12 lata 3 miesiąc temu #433632 przez HERI
Bo człowiek na chwilę znika, a potem się nagle okazuje, że 5 stron żeście zapisały ;) No to cisza - bo trzeba to nadrobić :)

Ahh... chyba trzeba będzie zrobić własną listę zakupów... I najlepiej już powolutku oglądać różne rzeczy i zapisywać sobie też modele (np wózek, łóżeczko)....

A właśnie odnośnie łóżeczka - nie wiecie czy istnieją jakieś które mają max szerokość na zewnątrz 55cm???

12 lata 3 miesiąc temu #433635 przez klaudia_286
oj nie wem,ja rozgladam sie za bardzo duzym lub bede miala poprostu trzy

12 lata 3 miesiąc temu #433641 przez HERI
mi się wydaje, że lepiej 3... przynajmniej jedno na drugim spać nie będzie :)

12 lata 3 miesiąc temu #433643 przez klaudia_286
hee no tez tak mysle,jedno juz mam to tylko dwa jeszcze

12 lata 3 miesiąc temu #433646 przez kasia1329
Dziewczyny ja mam dla Was propozycję na pościel. Pamiętam jak dla synka wydalam dużo kasy na pościel a się okazało że nawet nie jest w 100% bawełniana. Dlatego od pewnego czasu zajmuje się szyciem pościeli dla dzieci z polskich tkanin, posiadających atesty i certyfikaty. Posciele są białe i wykonuję na nich hafty ( imiona, daty urodzenia, wzory) na chwilę obecną nie mam nic gotowego żeby wrzucić zdjęcie bo szyję posciele dla dorosłych ale w najbliższym czasie coś wykonam i pokażę Wam fotki jak będziecie zainteresowane to dla Was coś.uszyje :)

12 lata 3 miesiąc temu #433647 przez HERI
heh... podziwiam Cię....
Ja mam spory problem, że mam małe mieszkanie (35m) i się ciągle zastanawiam jak my się we 3 pomieścimy... A Was będzie 6... no ale u Was inna przestrzeń :)

12 lata 3 miesiąc temu #433651 przez klaudia_286
no tak ale jak narazie to z jadalni musze zrobic pokoik dla maluszków,dopero jak dól będzie skonczony to wtedy moge z naszego salonu na gorze moge zrobic dla nich pokoj

12 lata 3 miesiąc temu #433653 przez HERI
kasia1329 napisał:

Dziewczyny ja mam dla Was propozycję na pościel. Pamiętam jak dla synka wydalam dużo kasy na pościel a się okazało że nawet nie jest w 100% bawełniana. Dlatego od pewnego czasu zajmuje się szyciem pościeli dla dzieci z polskich tkanin, posiadających atesty i certyfikaty. Posciele są białe i wykonuję na nich hafty ( imiona, daty urodzenia, wzory) na chwilę obecną nie mam nic gotowego żeby wrzucić zdjęcie bo szyję posciele dla dorosłych ale w najbliższym czasie coś wykonam i pokażę Wam fotki jak będziecie zainteresowane to dla Was coś.uszyje :)

Hihi... tylko jak tu podać datę urodzenia skoro nie wiadomo kiedy Maleństwo się wykluje ;)

A ile kosztują u Ciebie takie pościele, bo to może faktycznie nie jest taki zły pomysł... :P Zamiast szukać nie wiadomo czego, lepiej ze sprawdzonego źródła ;)

12 lata 3 miesiąc temu #433658 przez klaudia_286
ja mam posciele jeszcze od corki,sa to tej lepszej jakosci wiec nie musze kupowac na szczescie,moja szwagierka sprzedaje wiec mam tego sporo,jedynie przescieradła,

kasia,ja tez szyje mam firme w domu,tylko ze ja znowu firanki i przerobki ubran

12 lata 3 miesiąc temu #433659 przez malwinsien
Kasia jestem ZA :) Wrzucaj fote jak będziesz miała jakiś wzór.

12 lata 3 miesiąc temu #433660 przez asia26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #433661 przez agi-p
Heri a czemu interesuje Cie akurat taka szerokość łózeczka ? Najwęższe są kołyski :)

I już na poczatku Naszych wywodów wyprawkowych okazuje się , ze co Mamusia , to inna teoria i lista rzeczy niezbędnych :P Tak właśnie to jest . Każdemu co innego pasuje .
Ja np mam osobny kosz na pranie Amelki i ma swoje płyny do prania :) A do oczek lekarz odradzał stosowanie rumianku , bo lubi uczulać . Najlepiej sprawdziła sie sól fizjologiczna w ampułkach :) Wygodna i tania , nie trzeba się bawić w zaparzanie,studzenie itp .
Nawilżacz też mamy , dolewam do niego olejki eteryczne i łatwiej sie oddycha , ale oczywiście nie uważam tego za jakiś niezbędny zakup . Mi się ubzdurał , bo strasznie zimą sucho mielismy w domu mimo mokrych pieluch na kaloryferze . Akurat wypadały moje urodziny i dostalam go w prezencie :P
Matę i karuzelę zakupiłam z wyzszej półki , ale Amelka nie była zainteresowana :P Więc sprzedałam i teraz nie będę kupowała :P Chociaż i to przemyślę . Moja pierwsza córcia uwielbiała karuzelę , a Ami nie , wiec to od dziecka zależy :P

Malwinsien Twoich znajomych za przeproszeniem chyba coś pogięło .... 10 tyś za wyprawkę ??? Szok . Co oni kupowali ??? No chyba , ze rzeczy z tej listy , to zrozumiałe :P

Ppaulinka rany co za badania Ci zleca , że aż 400 zł ??? chorujesz na coś , ze jakieś specjalistyczne musisz mieć ?

12 lata 3 miesiąc temu #433665 przez agi-p
Kasia super z tą pościelą :) Jak będziesz coś miała to wstaw zdjecie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka