BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #433670 przez malwinsien
Agi też tak myślę, że 10 tysiaków to baaardzo dużo, co prawda my urządzamy cały pokój dla dziecka więc malowania itp. będą dodatkowymi kosztami :(
Dziewczyny ile u was kosztuje USG genetyczne??? U mnie 260 PLN :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #433681 przez klaudia_286
tam gdzie ja bede to 400,bo tu u nas nie ma bylam w szoku jak mi powiedziala cene

Moje malenstwa :)

12 lata 3 miesiąc temu #433684 przez malwinsien
400???? Masakra... Ale może taka cena ze względu na trojaczki....

12 lata 3 miesiąc temu #433691 przez klaudia_286
powiedziala ze to najlepsza klinika prywatna i ona sama mi to zalatwila ,masakra poprostu przeraza mnie to i wogole cale koszty z tym wszystkim zwiazane

12 lata 3 miesiąc temu #433695 przez HERI
agi-p napisał:

Heri a czemu interesuje Cie akurat taka szerokość łózeczka ? Najwęższe są kołyski :)

Bo w sypialni mam tylko tyle miejsca między łóżkiem a szafą i jeśli takiego nie znajdę to Dzidzia będzie musiała mieć łóżeczko w drugim pokoju, a jakoś na początku to mi się wydaje dość stresujące... Rozważałam opcję zakupu kołyski, ale wtedy wydaję dodatkowe 200-300zeta na dzień dobry... Ewentualnie wymyśliłam, że kupimy normalne pełnowymiarowe łóżeczko, tylko takie które będzie na kółkach, żeby łatwo je było przestawiać, tak aby na noc stało w wejściu do sypialni (nie ma u nas przeciągów).... a jak nie to pozostanie elektroniczna niania i łóżeczko w drugim pokoju.... Bo zasadniczo jestem wyrodną matką i nie pozwolę, aby dziecko spało z nami w jednym łóżku ;) :P Niektórzy mnie za to chcą zlinczować, no ale nie wyobrażam sobie takiej opcji...
Siostra mojego męża tak nauczyła dzieciaka i mimo, że był dodatkowy pokój to on do 5rż spał z nimi w łóżku!!!!! Masakra....

Jeśli chodzi o cenę badania genetycznego - ja je mam wliczone w pakiet... Znaczy się mam wykupiony w firmie pakiet VIP, do którego miesięcznie dopłacam 100zł, lekarz mnie o nic nie pyta czy zapłacone czy nie, tylko na każdej wizycie mam usg, i na następnej mam mieć usg genetyczne... tak więc widzę, że decyzja o rozszerzeniu pakietu była jak najbardziej słuszna ;)

12 lata 3 miesiąc temu #433696 przez klaudia_286
tak sie teraz zjadłam i leze i czuje jak maluszki się ruszają :P

12 lata 3 miesiąc temu #433703 przez klaudia_286
a mam pytanko czy męczą was wzdęcia?

12 lata 3 miesiąc temu #433751 przez malwinsien
Klaudia mnie męczyły strasznie. Aż miałam silne bóle brzucha przez to. Ale kupiłam tydzień temu herbatę z kopru włoskiego i mam pół brzucha :)

12 lata 3 miesiąc temu #433754 przez klaudia_286
bo ja mialam na początku potem znikło i teraz znowu

12 lata 3 miesiąc temu #433769 przez kasia1329
Mnie wzdęcia nie dotknęły póki co.

12 lata 3 miesiąc temu #433772 przez kasia1329
Ja za to co chwilę.jestem głodna. Jem małymi porcjami bo jak za dużo to się ruszać nie mogę. Ale co godzinę muszę coś przegryźć

12 lata 3 miesiąc temu #433773 przez klaudia_286
też czesto jem bo mi poprostu zaraz slabo sie robi zauwazylam

12 lata 3 miesiąc temu #433788 przez klaudia_286
odebrałam wyniki badan moczu no i z tego co czytam to te wynik sa złe możecie to sprawidzic ?
sh:1.010
ph:7
leu:neg
nit:neg
pro:neg
glu:norm
ket:neg
ubg:norm
bil:neg
ery:neg

krwinki białe:3-4
krwinki czerwone:5
skladniki mineralne:liczne fosforany bezpostaciowe

12 lata 3 miesiąc temu #433795 przez MoNiaaa
WITAM SIE I JA :)

co do listy to masakra jakas :ohmy: polowa tych rzeczy jest nie potrzebna :P
z kosmetykow ja uzywalam zwykle mydelko bambino i oliwke i linbomag jak cos na buzi wyszlo i tyle :)

laktator jak juz to tylko elektryczny mimo ze nie karmilam piersia nie mialam steliryzatora ani podgrzewacza itp
na poczatek kupuje sie to co konieczne a jak w "praniu" cos wyjdzie to mozna dokupic
oprucz ciuszkow to ja kupilam wanienke przewijak oliwke i mydelko recznik 2 pampersy 2 buteli(dostalam w opaczce od lekarza) smoczek kilka pieluch tetrowych do wycierania wozek lozeczko i posciel :)

lozeczko na kolkach to fajne rozwiazanie ale jakby dzidzia spala w drugim pokoju to tez nie bedzie zle bo co do spania na jednym lozku z rodzicami to ja jestem przeciwniczka oczywiscie pare razy sie zdarzalo jak julka byla bardzo marudna i sie czesto budzila ale to sporadyc\ne wyjatki i teraz nie ma problemu zeby spala sama u siebie w pokoju :)

my teraz jak sie przeprowadzimy bedziemy musieli jej urzadzic pokoik od nowa i wogole nie mam pojecia jak jej go zrobic teraz miala w rozu i z ksiezniczkami ale chcialam cos zmienic

klaudia niestety na badaniach sie nie znam zawsze czekalam co lekarz powie

a co do meza na usg moj m chodzil jak tylko mogl teraz nie wiem jak to bedzie bo mam wizyty o 6 rano ale kilka razy napewno pojdzie moj nawet byl przy badaniu takze mi to nie przeszkadzalo :side:

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #433802 przez HERI
klaudia_286 napisał:

odebrałam wyniki badan moczu no i z tego co czytam to te wynik sa złe możecie to sprawidzic ?
sh:1.010
ph:7
leu:neg
nit:neg
pro:neg
glu:norm
ket:neg
ubg:norm
bil:neg
ery:neg

krwinki białe:3-4
krwinki czerwone:5
skladniki mineralne:liczne fosforany bezpostaciowe

z tego co widzę to jest całkiem nieźle... ale na każdych badaniach powinny być normy obok, nie masz?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka