- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
U Nas dzisiaj pogoda okropna . Było oberwanie chmury i lało jak cholerka . A cały tydzień miał być słoneczny !!! Dobrze , ze wczoraj pospacerowałyśmy sobie na zapas
Miłego poranka
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mam 27lat, ale że chodzę do lekarza prywatnie to mi na ostatniej wizycie powiedział, że następne usg zrobimy genetyczne... Wliczone w cenę Tak sobie przynajmniej myślę hihi...
No więc idę na genetyczne 10.10... Mówicie, że to już przez brzuszek będzie? To może wezmę ze sobą małża, bo on jeszcze nie był... I Dzidzię widział tylko na zdjęciach...
Przejrzałam wyprawkę Malwisien... i o matko... Ile tego jest! No to ja jednak chyba wcześniej zacznę kupować niż na początku III trymestru, bo to przecież normalnie się nie da tyle kasy na raz wydać... o masakra... tak szczerze mówiąc to nie miałam nigdy do czynienia z dziećmi, więc w sumie to nie wiem co kupować a co nie Myślę, że jak już będę kompletować wszystko to poproszę doświadczoną mamuśkę o pomoc
Część rzeczy napewno dostaniemy, bo już znajomi, co mają dzieciaki się podpytują
Jeśli będzie chłopak to też z ubrankami nie będzie problemu Jak będzie dziewczyna to trzeba będzie wszystkie kupić
Naprawdę myślicie, że na genetycznym lekarz już może powiedzieć jaka płeć???? Pewnie jak chłopak to łatwiej albo raczej trudniej o pomyłkę
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
To , ze nie wiesz co kupować , to nic Pytaj , odpowiemy A poza tym szybko się wciągniesz i sama intuicyjnie zobaczysz co Ci/Wam będzie potrzebne . Na początek warto kupić podstawy i z czasem dokupować . Nie ma też co przesadzać z ilością kosmetykami i tymi dużymi opakowaniami . Ja kupiłam np duże opakowanie sudocremu , bo każdy mi tak radził , a okazało sie , ze Amelka ma uczulenie na tlenek cynku w nim zawarty . Wypróbowałam całą masę kosmetyków , zanim okazało sie , ze najlepszy jest Bephanten Można go stosowac do pupci Maleństwa i do poranionych sutków Na szczęście uczulenie po 4 miesiacach ustąpiło i zużywamy te moje zapasy
Każde dziecko jest inne i nawet jak cos pasuje jednemu , to niekoniecznie Twojemu .
A na prenatalne warto zabrac Męża To badanie usg jest dłuższe od normalnego i bardziej szczegółowe . My byliśmy bardzo zadowoleni M꿀ś zadawał masę pytań genetykowi
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
ja zawiozłam małą do przedszkola ,pozałatwiałam kilka spraw,odebralam wynki z moczu i nie są za ciekawe zaraz bede szukać na necie co to wszystko oznacza ,
Dziś nie najlepiej się czuje kreci m się w głowie od kąd wstałam masakra bo myslałam że juz mi to przeszło
- ppaulinka1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
przejrzalam ta wyprawke, ulala duzo tego ja napisalam taka swoja za pomoca mamy i kumpeli ale nie mam czegos takiego jak laktator, butelki-tyle rodzajow itp. bo jak bede karmila piersia to po co mi na poczatek? albo kontroler oddechu? nie bedzie to chyba konieczne, a kupic zeby tylko miec to bezsensowne wydawanie kaski.
Zaciekawilyscie mnie tymi genetycznymi..bede 4.10 u lekarza to go zapytam o to badanie. chcialabym znalezc jakiegos lekarza na kase chorych ale u nas ciezko z tym...a szkoda mi tez pieniazkow wydawac na prywatne wizyty i badania, moglabym za to cos juz dzidzi kupic...juz mi zapowiedzial ze teraz mi da skierowanie na badania za 400zl okolo, do tego wizyta 150 i ladna sumka sie zbiera...
Lece na chwile do pracy, potem do mamy na obiadek i popoludniu wracam do Was:)
[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Nawilżacz powietrza - cóż czasami robi więcej szkody niż pożytku. Nasz leży w szafie a zamiast tego wietrzymy mieszkanie przed spaniem i zakrapiamy synkowi nosek wodą morską. Kosz na pieluchy czy brudne ubranka też wydaje mi się zbędny. Ja śmieci wynosiłam codziennie i ubranka też wieczorem przepierałam więc dla mnie to kolejny bez potrzeby wydatek.
Laktator się przydaje szczególnie przy nawale pokarmu, mi był potrzebny już w szpitalu.
Niania i monitor oddechu są obecnie dostępne jako jedno urządzenie więc można zaoszczędzić. I o ile uważam, że niania to fajna sprawa to monitor oddechu jak dla mnie przereklamowany gadżet.
Zgadzam się, że z kosmetykami nie ma co przesadzać. Płyn do kąpieli Oilatum wystarczy. Nie potrzeba już potem smarować ciałka dziecka bo on już nawilża. Poza tym tak jak napisała Agi nie wiadomo czy dziecko nie będzie na coś uczulone - ja mam w domu małego Atopowca i nawet niektóre emolienty mu nie pasują więc nie ma co przesadzać z ilością i wielkością.
A zabawki typu mata, karuzele czy leżaki to przecież są świetne pomysły na prezent dla maluszka. Jeśli chcemy jakiś konkretny to prośmy o niego znajomych, bądź załóżmy dziecku skarbonkę (my tak zrobiliśmy) i jak ktoś chciał to coś kupił a jak nie to wrzucał kaskę do skarbonki i później kupowaliśmy synkowi to co nam się podobało.
Tak jak napisałam jak kogoś stać to jest jeszcze mnóstwo rzeczy - misie z bijącym serduszkiem, lampki nocne wyświetlajace jakieś motywy, huśtawki, krzesełka i inne gadżety nabijające kieszeń producentom a nam posłużą kilka razy i zagracą mieszkanie. Na prawdę warto przemyśleć zakupy, tym bardziej, że mamy jeszcze trochę czasu.
- malwinsien
- Wylogowany
- budujemy zdania
Heri mój szwagier z żoną byli na USG w 11 tygodniu na genetycznym bo też są w ciąży i od razu im powiedział, że dziewucha Jak ma dobry sprzęt i oko to w 12 tyg. już powie I to będzie na pewno przez brzuszek Genetyczne trwa prawie 30 minut więc warto zabrać męża
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa