- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Klaudia cholernie dużo to Twoje genetyczne . I co z tego , ze najlepsza klinika , jak cena rujnująca . Zwłaszcza teraz , gdy nie dość , ze tyle płacisz za leki miesięcznie do końca ciąży , to jeszcze wyprawka . Mogłaś powiedziec tej swojej lekarce , ze teraz każdy grosz jest na wagę złota . Ja byłam w tej klinice co pisałam .Ona ma też rewelacyjną renomę i samych wybitnych specjalistów .Mój lekarz wypisał mi tak skierowanie , ze nie zapłaciłam ani grosza , a normalnie tam w 1 trymestrze chyba 260 zł kosztuje .
Heri wątpię , zebyś znalazła takie łózeczko . A nawet jeżeli jakimś cudem Ci sie uda , to tez test to wydatek na krótko,bo takie łózeczko szybko stanie sie nie wygodne i ciasne dla niemowlaka . Ja na pierwsze 6 miesiecy zaopatrzę się w kołyskę właśnie .
I powiem Ci , ze mam koleżanki,które od pierwszych chwil dały dzieci do oddzielnego pokoju i bardzo sobie chwalą takie rozwiązanie .
A co do spania dziecka z rodzicami , to teraz planujesz , a potem zobaczysz , ze dziecko i tak Twoje plany zburzy Ja tez miałam mnóstwo wytycznych odnośnie wychowywania Amelki , które wzięły w łeb Też mówiłam , ze absolutnie nie będzie z Nami spała ... a potem nastały kolki , okropne i meczące , było mi tak żal Amelki,że jakbym mogła to schowałabym ja ponownie do brzuszka .Albo wybudzenia po 10-12 razy w nocy. Wtedy marzysz tylko o tym , zeby ulżyć dzidziusiowi .A jak widzisz , ze uspokaja się czując wasza bliskość , to zapominasz o tym , ze miało z wami nie spać i pozwalasz mu na to . Na szczęście Amelka sama zdecydowała dość szybko z Naszą pomoca oczywiście , ze będzie spała w swoim łózeczku , a potem już w swoim pokoju
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
nie ma nic tylko to co jest ,ale to ph powinno byc 5.5 a nie 7 i te krwnki bo w ostatnich badaniach mialam 1.2,i byly dobre a teraz jesttego tak duzo
Co do PH - norma jest od 5 do 8 najczęściej, przynajmniej ja na swoich wynikach taką normę miałam...
Ale to jest zależne przede wszystkim od diety - ja przed ciążą byłam na diecie białkowej, która zakwasza organizm i efekt - PH8, ale nadal w normie
Natomiast jak chcesz sobie je obniżyć, to polecam jedzenie ogórków kwaszonych, kapusty kwaszonej (wbrew pozorom kwaśne rzeczy obniżają PH)....
Co do krwinek to się nie znam, ale sądzę że w przypadku krwinek czerwonych to jak jest więcej to lepiej niż jak jest mniej, bo przynajmniej masz pewność, że nie masz anemii
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale ja i tak sie już nauczyłam , ze wyniki jak musze odebrać to tylko zaraz przed wizytą .Na szczeście moje sa już zazwyczaj w karcie u lekarza . Nie musze się denerwować i sprawdzac co z nich wynika .
Tak jest najlepiej , mniejszy stres wtedy
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
a;le rzeczywiscie kosmiczne koszty
ja tylko w pozniejszej ciazy chcialabym sobie 3d zrobic
wiadomo ze jak dzidzius sie rodzi to rozne rzeczy sie wydarzaja ze zmieniamy postanowienia Julke na sczescie kolki ominely i bardzo zadko sie zdarzalo zeby z nami spala chyba ze budzila sie ciagle to tez z wygody zostawilam ja u nas bo jednak my tez musimy jakos funkcjonowac..
wlasnie mi julka od kilku dni zaczela sie budzic po pare razy w nocy i placze strasznie i po chwili zasypia
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
ja w 1 ciazy nie mialam genetycznego i teraz pewnie tez nie bede miala
a;le rzeczywiscie kosmiczne koszty
ja tylko w pozniejszej ciazy chcialabym sobie 3d zrobic
wiadomo ze jak dzidzius sie rodzi to rozne rzeczy sie wydarzaja ze zmieniamy postanowienia Julke na sczescie kolki ominely i bardzo zadko sie zdarzalo zeby z nami spala chyba ze budzila sie ciagle to tez z wygody zostawilam ja u nas bo jednak my tez musimy jakos funkcjonowac..
wlasnie mi julka od kilku dni zaczela sie budzic po pare razy w nocy i placze strasznie i po chwili zasypia
Może przeżywa, że Dzidzia się pojawi? Wiesz... mimo wszystko to dla niej też na pewno są emocje
Ja wiem, że wszystko wyjdzie w praniu, ale kurczaki pieczone... Nie chcę dziecka przyzwyczaić do łóżka, tak więc chyba ten drugi pokój będzie najlepszy albo na dzień dobry kołyska
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kasia a pokaz ta posciel co robisz nawet dla doroslych i jakie sa ceny ??? moze i bym sie skusila jak odloze troche grosza
- mankowa
- Wylogowany
- gadatliwa
- mankowa
- Wylogowany
- gadatliwa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mankowa
- Wylogowany
- gadatliwa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale oczywiście nie osądzam i nie potępiam Mam , które nie karmią piersią . To indywidualna sprawa i nie ma co naciskać na kobietę .
Mam dwie córcie i ejdna to butelkowa dziewczyna , a druga cycusiowa i obie były tak samo mocno kochane
- mankowa
- Wylogowany
- gadatliwa