BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 9 miesiąc temu #898952 przez agat
Fajnie fajnie, że chudniecie :) Ja będę limit na tycie realizować ;) Na razie albo moja waga zastrajkowala albo nie tyje :) Ale przyjdzie na mnie pora...
Adaś już padł, choć dopiero pora kąpieli się zbliża. Imieniny u dziadków go wymeczyly. Teściowa co chwilę nad uchem szczebiotała, aż mnie głowa boli, a co dopiero dziecko :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #898957 przez Anabelle
creatura dawaj przepis na 20 kg mniej :D :D :D
wow wow wow!!!
Też tak chce <3
Ale byłabym piekna hahahahahahahaha

Mmmm a jakie foteczki piękne :) Takie niebanalne :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #898980 przez Azja
hej

Agat super ze urlop sie udał, zdjecia super, widac ze Adasiowi sie podobało :)

Creo 20 kg :woohoo: :woohoo: wow gratulacje, ja sie ciesze z moich 7 :) co prawda ja sobie czasem odpuszczam i pewnie to dlatego, zdradz sekret, bo ja musze mojego M odchudzic :) stronka super, bede ja dokłądniej studiowac :)

wow my cały weekend gdzies w terenie, a to na grillu, a to na naszej działce,a to w p[orcie, w domu z Jaskiem siedziec nie mozna bo szybko go znudzenie bierze :dry: a taki sie wymuszacz zrobił ze hej, ale nie dajemy sie i ostro walczymy z Jasiowymi humorkami :)

cos jeszcze chciałam, ale nie pamietam, wpadne pozniej :cheer:
Podziękowania: creatura

10 lata 9 miesiąc temu #898993 przez linda
Cześć Dziewczyny!
Daaaawno mnie nie było,wiem.Po całym dniu przed monitorem w pracy nie bardzo mam już ochotę na kompa,czasem czytam w tel co u Was:)
Jak już mam wolne to każdą chwilę staram się spędzać z Tosią.Zresztą moja kochana przylepka nie opuszcza mnie na krok od momentu jak przekraczam próg mieszkania

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #898997 przez linda
Pół posta mi zjadło no :angry: tak sie konczy moje pisanie z tel.. :dry:

Agat-fotki supe!!-Adaś jaki duży chłopczyk-jak przedzszkolak wygląda :) a mamusia kwinąco :) Jak się czujesz?

Creo-szacun!!!!!!!!!! Jak tego dokonałaś, co robiłaś poza odstawieniem pszenicy? Azja-7 to też świetny wynik!
Też muszę zacząć coś działć bo samo to się raczej nie zrobi...

10 lata 9 miesiąc temu #899047 przez Azja
Hej

Linda zaglądaj do nas częściej :)

My się zaraz zbieramy na dwór, ogarniemy zakupy no i teraz jeszcze takiego upału nie ma :)

Creo super na stronka, wczoraj jak zasiadlam do kompa to się oderwać nie moglam:P

10 lata 9 miesiąc temu #899084 przez agat
Linda czuję się dobrze, dziękuję :) Zapraszamy częściej!

Adaś dziś pospał do 8, także wszyscy zadowoleni :) Nie mogę doczekać się dzisiejszego usg...

Aaaaa dziś mamy 2 rocznicę ślubu :)

10 lata 9 miesiąc temu #899150 przez creatura
Od wczoraj nie potrafię się zalogo2ac z kompan, a z tel nie popisze wrrrrrri :angry:

10 lata 9 miesiąc temu #899167 przez ilonah
Agat- zdjęcia piękneeeeee :cheer: i z okazji Waszej rocznicy dużo miłości Wam życzę :)

Creaturka- super wynik -20 kg w dół szacun ;) to teraz pochwal się nam fotką z nową figurą :)

Buziaki dla 15-miesięcznego Dawidka :kiss: :kiss: :kiss:

A my weekendzik wyjazdowo spędziliśmy. W sobote byliśmy nad wodą - ale się nie kąpaliśmy bo roztrzepana mamuśka zapomniała zabrać strojów kąpielowych ale akurat tam gdzie byliśmy to był festyn i maluchy bardziej się interesowały wszystkim dookoła niż wodą ale za to wczoraj Emi wyszalała się u znajomych w basenie i tak się wymęczyła, że przespała całą noc bez ani jednej pobudki a my od bardzo dawna spaliśmy bez małego lokatora między nami ;)
Uff ale gorąco na zewnątrz

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #899187 przez creatura
No Heloł!

Mój brat jakieś dziwne zabezpieczenia poustawiał i dlatego nie mogłam się zalogować.

Buziaczki dla Dawidka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Agat, wszystkiego najlepszego dla Was w Dniu Rocznicy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #899200 przez Suzi
Ja na sekundę na prawde bo zaraz wychodzimy

CreMoniu, ja powiem tylko tyle ze w ABSOLUTNIE KAZDYM wydaniu jestes PIĘKNĄ KOBIETĄ!!!! W kAZDYM, ale z pewnościa Twoje samopoczucie tu liczy sie najbardziej . Leoś - boszszszsz ,jka z obrazka!!! :kiss: :kiss:

A co do zdjęć - kamera i oniektyw ZAWSZE dodaja kg.
A ten Mikolaj!!! Ten to powinien o diecie pomysleć!! :) ;) :P :woohoo:
Dawidku lapaj buziaczki 15 x :kiss:

Agat - duuuuzo zdrowka i milości jeszcze więcej :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #899205 przez creatura
Zaczęło się od usunięcia z diety wszystkiego co zawierało gluten i zastąpienie pieczywa chlebem od Azji w wersji totalnie bezglutenowej, tzn. bez platków owsianych. Przepis: smakoterapia.blogspot.com/2013/11/znakom...eniajacy-zyciea.html
oczywiście przestaliśmy również jeść słodycze.
Potem powoli eliminowaliśmy mięso i nabiał, aż doszliśmy do tego, że teraz jemy jedno i drugie tak do dwóch razów w tygodniu.
Co jadamy:
- wszystkie warzywa (ziemniaki bardzo, bardzo rzadko, 2 razy na miesiąc) i owoce (łącznie z bananami, tak) i soki z nich wyciśnięte w wyciskarce ślimakowej (ważne, że w ślimakowej, bo ona pozwala na zachowanie i wyciśnięcie wszystkich wartości odżywczych, łącznie z takimi, których nasz organizm nie potrafi sobie pobrać z warzyw i owoców). Owoce staramy się jeść do wczesnego popołudnia, warzywa o każdej porze dnia i nocy (tak nocy, małż czasem o 23 robi sałatkę z pomidorów i cebulki ;) )
- kasza jaglana w ilościach hurtowych, codziennie, kasza gryczana, ryż (nie biały) - kiedy przyjdzie ochota
- warzywa strączkowe: ciecierzyca, soczewica, różne fasolki - ulubiona adzuki, nie powoduje wzdęć.
- mleko kokosowe, wiórki kokosowe, olej kokosowy - codziennie
- oliwa z oliwek, olej lniany nierafinowany, tłoczony na zimno
- owoce suszone bez dodatków cukru, oleju, siarki itd
- orzechy: migdały, włoskie, nerkowce i inne (też można, w zadzie każde, tylko te jakoś najczęściej kupujemy)
- nasiona dyni i słonecznika
-jajka: ja 2-3 w tyg, małż więcej
- ryby 2x w tyg
- ciasta z mąk orzechowych, słodzone melasami, cukrem daktylowym lub ksylitolem
- domowe słodycze bez cukru i glutenu (o tym za chwilkę)
- do picia woda z cytryną głównie. Okazjonalnie (urodziny, spotkania ze znajomymi) kawa, czerwone wino, małż okazjonalnie wódka ;) ;) ;) ;) )
- mięso, nabiał, jak pisałam, do 2 razy jedno i drugie (mięso duszone lub w pikarniku lub smażone na oliwie z oliwek w zdrowej panierce: sezam i mielony len +jajko)

Korzystam ze smakoterapia.blogspot.com/ , stamtąd biorę przepisy, raczej coś łatwego, bo nie mam za dużo czasu przy Leosiu.
Stamtąd biorę też pomysły na słodycze, np smakoterapia.blogspot.com/2013/01/najzdr...pralinki-figowe.html lub genialny krem ":czekoladowy" smakoterapia.blogspot.com/2012/05/krem-c...eczy-i-odchudza.html

Do chleba warzywa, ale też i pasty z ceciorki lub fasolowe.
Obiady zupy jarzynowe, potrawy na bazie kasz, czy strączkowych, obowiązkowo ogromne ilości surówek.
Ostatnio staramy się jadać też kiszone ogórki (po lekturze na akademii witalności ;) ).
Na imprezach rodzinnych nie jadamy glutenu, ale słodzone czy z majonezem zjamy, bo od jednego razu nikt nie umarł, ale musi to być rzeczywiście jeden raz ;) ;) ;)
NIe przestrzegamy rozmiarów porcji ani pór posiłków, ale szczerze organizm sam to reguluje i nie jada się tonami, a wieczorem mnie nie ssie wcale, mąż te pomidory z cebulą hołduje, ale on po prostu lubi to ;) ;) ;) Sportu nie uprawiam jakoś specjalnie, spacery, zabawa z Leosiem, rower wieczorami - bez spiny, choć ciało idealne nie jest, ale skóra potrzebuje więcej czasu, żeby się skurczyć ;) ;) ;) :P

i na koniec mojego wywodu - Azja, jesteś częścią naszego sukcesu, bo wszystko zaczęło się po przeczytaniu książki od Ciebie. :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #899206 przez creatura
Suzi, noooo, ten Mikołaj to ma dopiero 18 lat, ale co zrobić, jak rodzice jakoś specjalnie nie działają na niego...... :(

10 lata 9 miesiąc temu #899227 przez Alex_87
Hej laseczki :)

Agat wyglądasz przepięknie i tak mi się podoba Twoja fryzurka :) Gratulacje przejścia na II level :D Ja od miesiąca tryskam energią :D No i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

Creo gratuluje samozaparcia :) świetnie wyglądasz :)

10 lata 9 miesiąc temu #899232 przez Anabelle
Wow wow wow!!!
U mnie 69 kg na liczniku, wzrost 163 cm, a jak poznałam męża to ważyłam 53 kg!!!
Dramat, tragedia i rozpacz :P
Teraz w tym roku chce sobie dorzucić drugą ciążę to pewnie skończe podobnie na 80 kg
Post z dietą wrzucony do ulubionych i będzie czekał na koniec ciąży i karmienia UU :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka