BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 5 miesiąc temu #898220 przez Anabelle
creatura ja nie umiem wyciągać kleszczy, a ten się wszczepił
zawołałam męża i szarpnąl pincetą. bałam się ze coś zostanie ale obserwujemy i chyba jest ok

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #898265 przez creatura
Hejka!

Nom, pogoda idealna, już po zeszłej nocy było wiadomo, bo jak pranie wieszałam na tarasie po 12 to aż się do środka wracać nie chciało :silly:

Anabelle, najważniejsze, żeby się taki czerwony pierścień nie zrobił wkoło miejsca, gdzie był kleszcz wczepiony. Nie każdy kleszcz jest nosicielem boreliozy. Dorośli mogą pić czystek tak na wszelki wypadek, nie wiem jak dzieci. Kleszcza można było oddać do badania na nosicielstwo, no, ale bez paniki ;) ;) ;)

10 lata 5 miesiąc temu #898403 przez Dave
Ja też Majosowi kleszcze wyciagam. Młody jeszcze nie złapał, wszytsko przed nami.

A dzień dziś był piękny, słoneczny. Taki na prawdę letni.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 5 miesiąc temu #898448 przez Dave
Cisza już weekendowa.

Kurde przede mną raczej kiepska nocka. Młodego mi wysmarczyło tak że szok. Ledwie oddycha no i ciągle się wierci.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898449 przez Azja
Kleszcze br okropne. Misio miał dziś czarna kropkę za uchem myślałam że to kleszcz ale całe szczęście nie :dry:

My dziś praktycznie cały dzień na dworze, piękna pogoda była. Jasiek nie chce w wózku siedzieć tylko wszędzie chce chodzić. , nigdzie bardzo dalej nie mogę iść bo wiadomo Jasiek woli wszystko po drodze zobaczyć i sprobowac :P

Creo nie znam Twojego znajomego, chyba że z widzenia, po nazwisku nie kojarzę :)

Suzi gdzieś się na plaży zaszyła. ? Bo coś ostatnio nie pisze :P

10 lata 5 miesiąc temu #898458 przez Dave
Pogoda do niej dotarła to się wylegują :cheer:

10 lata 5 miesiąc temu #898479 przez Dave
Ja juz mowie dobranoc
Ciekawa jaka ta nocka bedzie z tym katarzyskiem.

10 lata 5 miesiąc temu #898491 przez Anabelle
Ładnie mu się goi po kleszczu, nie powiększa więc mam nadzieje, ze bedzie dobrze :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898497 przez Suzi
Jezdem jezdem ;)

No pogoda fakt, mega piekna sie zrobila, dziś wprawdzie nie dotarliśmy na plazę ale nie ma tego zlego....
Pojechalismy do cywilizacji bo m stwierdził ze nie ma w czym chodzić, ze butow potrzebuje, a ze Slupsk to rodzinne miasto "wloskiej" :P firmy obuwniczej Gino Rossi tośmy do outletu fabrycznego sie wybrali na żer, no i potrzebujący czyli małż wyhaczył raptem 1 parę butkow dla siebie , za to osoba towarzysząca - czyli ja ;) 3 :woohoo: , no ale gino rossi za niecałą stowkę to rzadki rarytasik no więc nie zalowalam sobie ;) ;) ;) malż jako ze niezaspokojony sie okazał, to jeszcze wbilismy do CCC i tam juz poczuł spełnienie :P ale i tak wynik 3:2 ;) , dobrze być osobą towarzyszącą....Mikuś niezainteresowany butami poki co, a wręcz jest ich wrogiem więc na nim narazie oszczędzamy :laugh:
Malz jeszcze marudzi cos o spodniach, więc pewnie zawitamy jeszcze do cywilizacji....kiedyś -ja OCZYWIŚCIE jako......osoba towarzysząca...... :woohoo: :woohoo: :woohoo:
A swoja drogą to niebywałe, ze m sam do sklepu ciagnie, normalnie to wołami się go po dobroci do sklepu nie zaciągnie, trzeba najpierw schwytac, ogluszyć, zaaplikować "glupiego jasia" i dopiero wspomniec o zakupach, tu najwyrażniej morskie powietrze go upoilo i znieczulilo..... :P :laugh: ;)

Miki w związku z wyprawą odwolał popołudniową drzemkę, stwierdził, ze lepiej niespać no i jak postanowił tak zrobił, dopiero poddał sie jak wracalismy o 19 (!!!) -30 min w samochodzie.....o drzemce w wozku, w parku nie bylo mowy! :whistle:

Zaliczyliśmy jeszcze zakupy spożywcze, kawiarnię pod parasolem gdzie sie posililismy nieco (Miki -zupka) a wieczorkiem jeszcze odwiedziliśmy piękny zabytkowy kościolek, jako ze pierwszy piątek miesiąca...ale Mikuś nie współpracował niestety, bo juz był zmęczony :pinch: :S
Ale ogólnie wypad zaliczyliśmy do udanych... ( zwlaszcza ja -osoba towarzysząca :lol: )

Czeka na mnie 4litry jagod do przerobienia....-jakieś ciekawe przepisy???? CreMoniu...? Azja....? Dave....?

Agat - jak tam Adasko? Zaadaptował się? Lepiej śpi?

Pati- no najważniejsze ze wiadomo o co chodzi to jest nadzieja ze fachowo poleczą....Oby! Sliczny Fabiś, a jakie ma mega ubranka!!

Monia -to ostatnie zdjecie z Tosiem to moim zdaniem Wasze najpiękniejsze!!!

Anabelle -widzę ze corka marnotrawna na dobre powrocila do kwietniowek ;) ;) ;) nienawidze kleszczy, brzydzę sie ich przeokropnie, na szczeście nasze psy bardzo rzadko je lapią, warto inwestować w środki zabezpieczające..fuj! Oby nic Antkowi nie bylo od tego drania!

Dave -zdrowka dla "smarkacza"! Katar to cholerstwo! Zwlaszcza nocą!

Azja -to Ty pisalaś ze. Jaśkowi czworki idą!? Mikusiowi tez, dolne na raz, bardzo czerwone dziaselka ma, ale chyba i jedna gorna trojka mu idzie, ale dzielnie to znosi ....narazie B)

Aaa, no i gud njuz jest taki, ze Misio zaakceptował szczoteczkę elektryczną i wreszcie daje sibie umyć porzadnie ząbki, ufff :)

No dobra, spadam pospać
Dobranoc
Pstryk B)

10 lata 5 miesiąc temu #898501 przez Dave
Dziwn dobry.

Dzis Mateo oglosil pobudke o 5:30.

A o nocke nie pytajcie......

Suzi szoping....marzy mi sie. No ale ja mam ostatnio duzo marzen ktore nie doczekaja spelnieni. I wcale nie chce gwiazdkiz nieba.

Milego dnia

10 lata 5 miesiąc temu #898502 przez ilonah
Hello
Ja też już nie śpię, ale tylko ja bo Emi i mężuś jeszcze śpią. Wczoraj jakoś tak zmęczona byłam bardzo i poszłam spać (uwaga) przed 21 :woohoo: i już wyspana jestem. Emilka całkiem dobrze spała aczkolwiek część nocy z nami. Pogoda cudna się zapowiada i już mnie kręci w tym łóżku. Miłego dnia

10 lata 5 miesiąc temu #898587 przez Anabelle
suzi no musiaam zaczac tu pisać, bo nie ma co czytać ;D u majówek na forum cisza, staraczki też na spokojnie ;P

10 lata 5 miesiąc temu #898608 przez Dave
A u nas się kręci :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #898671 przez Anabelle
Mam8 dni do testowania i mi się dluzy :-P

Antek biega od piaskowcy do baseniku w samych majtkach i czapce. Nie wiem skąd ma tyle siły :-P

10 lata 5 miesiąc temu #898697 przez agat
Hej :) I'm back :)
Wróciliśmy po południu. Adaś sobie przywiózł z wakacji kleszcza. Był maciupeńki i wczepił się między palce u stópki, więc zajechaliśmy do drodze do domu do przychodni i wyjęli go w kilka sekund.
Jak się ogarnę to wstawię kilka zdjęć :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka