BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 5 miesiąc temu #899749 przez Dave
Wpadam na moment.

Dziś mi Majosa gorączka ogarnęła, ponad 39 i nie chce spaść. Już z okładami jadę. Nie wiem co to za cholerstwo. Mam nadzieję, że jak przyszło tak pójdzie.
Wyjazd do nietopery odwołany. No nie wiem czy mąż pojedzie i oczywiście zostawi mnie z tym wszystkim.... wcale bym się nie zdziwiła.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #899852 przez Suzi
Helou :)

U nas tez dzis dzień burzowo-pochmurno niepewny więc wybraliśmy sie z ( Dave, nie czytaj tego :whistle: ) na szoping a w zasadzie na drugą część poprzedniego, no bo malż mial potrzeby ubraniowe, jako ze tu, na dzialce dominują stroje dzialkowo -robocze z przewagą tych drugich więc okazalo się ze na "wyjscie" bez wstydu ciuchow brak :P
Zapakowalismy Misia z osprzetem i "ruszylim na Słupsk" do typowego CH jak typowa rodzina mieszczuchow, ktora szoping ma wpisany w geny i jest to jej ulubiony sport :P :P :P B)
Zakotwiczyliśmy w CH Jantar i ruszylismy na lowy. Misio sie kimnal w drodze więc był w miarę wspólpracujacy. Lecz w miarę uplywu czasu dawał odczuć ze ta forma spędzamia czasu nie jest jego ulubioną -tzn moze i by bylo gdybyśmy puścili go wolno, pozwalali chodzic gdzie chce, ściagać ubrania z wieszaków, lizać podlogi, zbierać śmiecie i je zjadać i parę jeszcze innych gorszących rzeczy. Uwięziony w wozku, szybko zapomniał o wspólpracy więc na zmiane go nosiliśmy lub prowqdzalismy za oślizglą raczkę ( poci się strasznie w tym upale i z nerw bo w sklepach raczej upalu nie było bo klima wszędzie ) w koncu poszlismy do restauracji cos zjeśc, i po tym jeszcze dokonczyliśmy zakupy.
Wyhaczyliśmy fajne spodnie dla m, parę (2) T shirtow dla niego i rownież "parę" dla mnie ( osoby towarzyszacej ;) :laugh: , dopadlam jeszcze fajną spodniczkę i sukienke letnią w H&M i udalo nam sie zakupic "croxy" dla Misia, jako ze namiętnie moczy buty wlazac do psich misek z wodą lub wylewając zawartośc na siebie, ciągle jakieś buty sie suszą, a ze skorzane to dlugo trwa, więc do ogródka bedzie mial teraz plastiki ;) i moze sobie wylewać :P
Kupilam Misiowi nawet dwie zabawki w Smyku zeby go jakoś udobruchac i cpzając choc na chwilę, ale jedna zabawka zajęla go na faktycznie CHWILĘ zas z drugiej najfajniejszy był sznureczek do ciągania bo mozna go bylo ssać ( on ma slabosc do sznureczkow, troczkow i sznurowek, ktore namiętnie ssie i gryzie ) , dobrze ze to byly zabawki z promocji bobym żalowala wydatku gdyby był jakis znaczący:P , ale w sumie zabawki. ( jak dla mnie :cheer: ) fajne, ale coż.....

No alem sie rozpisaaaała, pewnie juz macie dośc

Dave - a moze to reakcja na upał, dzieci czasem tak mają. Oby szybko przeszło i oby Cię malż NIE ZOSTAWIŁ ZNOWU Z TYM SAMEJ :evil: :evil: :evil: :pinch:

Kaikai -moja corka tez tak szybciutko i zrozumiale ( na szczescie obylo sie bez przeklenstw :P )mowila, w dodatku w wieku 2 ( ! ) lat znala litery! Nauczyla sie ich z pralki automatycznej , bo mi ciagle je pokazywala i chciala wiedzeić co to za literka i jej mowilam ,a poza tym mieliśmy takie literki z magnesami ktore przyczepiala na lodowkę i tez pytala pytala az sie nauczyla (wersji drukowanej ) sama bylam w szoku a co dopiero otoczenie :laugh:
Dbziewczynki zdecydowanie mają "lzejszą"mowę niz chlopcy więc mamy dziweczynek są szybciej usatysfakcjonowane "rozmową" ze swoim dzieckiem od sfrustrowanych mam chlopcow, ktore zazwyczaj muszą dluzej poczekać na tę przyjemność ;)
Moj Syn Pierwszy tez mnie w tym temacie przetrzymał, co mnie frustrowało podwojnie jako ze corka mnie "rozpieścila" blyskawicznym rozwojem intelektualnym, więc z Mikim pewnie bedzie podobnie :P , ale juz się nie frustruję....czekam cierpliwie :laugh:

CreMoniu - nie wiem czy to juz mowilam :silly: , ale wylądasz jak million, eee, co ja mowię, jak sto milionow dolarow!!! :lol:
Ludzie -kto sprzedaje silną wolę?! Kupię kazdą ilość!!!

Agat - nie tylko Ilona, ja rowniez obstawilam dziewuszkę, remember! :woohoo:

Dobra konczę bo post jak most (na rzece. Kwai) mi wyszedl :P , jeszcze usniecie nad nim :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #899857 przez kaikai
Oglądałam mecz,zmuszona.

Suzi to i tak masz doneze,ze Miki daje raczke jakaby nie bulă. Moj to dugheană.

A co do rozwoju dziewczat , moja Ola czytala juz ksiazki gdy miala 3-4 lata, a to dlatego,ze Ewelina uczyla sie czytac w zerowce, a mlodsza obserwowala i zabierala jej ksiazki.
Pamietam lekture Pies ktory jezdzil koleja.Ewelina w 2 klasie dukala a Ola trzy lata młodsza czytała samą.
No ale to różnie właśnie, jedno to szybciej drugie co innego.

10 lata 5 miesiąc temu #899859 przez Suzi

kaikai napisał:
Suzi to i tak masz doneze,ze Miki daje raczke jakaby nie bulă. Moj to dugheană..

Czy jest na sali tłumacz????!!!!! :lol: :laugh: :woohoo: :woohoo: :woohoo: ;)

Dobranoc
Pstryk B)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #899870 przez kaikai
Suzi włączył mi się słownik rumuński chyba :silly: :dry: :laugh: :laugh:
Nie zauważyłam :)
Teraz nie przetłumacze, bo już nie pamiętam o co mi chodzilo

Nie będzie mnie kilka dni, jedziemy na działkę.

10 lata 5 miesiąc temu #899927 przez Azja
Hej

Wczoraj po południu tak się źle czułam ze myślałam że udaru słonecznego dostałam. , dobrze że M zaraz wrócił z pracy bo nie miałam siły się młodym zajmować. , nie pamiętam kiedy się tak źle czułam. , ale dziś juz jest dobrze, profilaktycznie siedzimy w domu, co by mi się źle znowu nie zrobiło

Wyniosła Misiowi dywan na balkon co by mu dupcie od płytek nie zmarzla i szaleje my na balkonie. Młody ma fazę na zabawę suszarka na pranie potrafi się nią nawet pół godziny bawić chodzi wkoło nie i coś tam gada i rozkłada :P

Suzi super ze zakupy udane. , ja nienawidzę zakupow:)

Super ze Wasze dziecI tak szybko zaczęły mówić Misiowi sie W tej kwestii za bardzo nie spieszy gada w swoim języku

Dave mam nadzieje ze z Maja lepiej

Zdrówka dla wszystkich zakatarzonych

Jasiek niby zdrowy ale w nocy czasem go kaszel dopada nie wiem czy to może suche powietrze w domu czy coś go bierze znowu?

Narazie tyle bo pisze z tel

10 lata 5 miesiąc temu #900018 przez agat
Azja może być suche powietrze, bo Adaś ma nos zapchany po nocy, ja zresztą też taki zapchany i suchy. Może nawilżacz ustawię na noc, choć w sumie teraz najbliższe 2 dni mają być chyba burzowo-deszczowe i chłodniejsze.
Chłopcy mi poszli na spacer a ja kuchnię ogarniam, bo zaczyna żyć własnym życiem :/

10 lata 5 miesiąc temu #900025 przez Alex_87
Hej dziewczyny :)

Mam takie pytanie, Zuza ma od jakiś dwóch dni bardzo rzadkie kupki, to raczej nie biegunka, no ale rzadziocha, no i tak z 5 dziennie ;) Humor ma dobry, brzuszek, nie boli, gorączki brak, na zęby nigdy wcześniej tak nie miałam. Kolor kupek jest raczej normalny, dziś gotuje jej marchwiankę, a co jeszcze mogę jej dać? Do lekarza chyba bez sensu lecieć, skoro objawów innych brak, a pije bardzo dużo, więc odwodnienie nie grozi :)

Suzi pisz pisz długie posty, przynajmniej jest co czytać :)

Kaikai udanego wyjazdu :) My w niedzielę, jedziemy się działkować na tydzień, a pod koniec lipca na Mazury :evil:

10 lata 5 miesiąc temu #900028 przez kaikai
Azja może to ciąża :) :)

Alex dzięki i wzajemnie przyjemnego odpoczynku :)
Podziękowania: Alex_87

10 lata 5 miesiąc temu #900052 przez agat
Alex dawaj jej dużo płynów do picia. Może jakaś jelitówka lekka, a może tym razem na zęby akurat, kto wie. Jak nie gorączkuje to nie ma co do lekarza pędzić (chyba, ze za parę dni nie przejdzie). Na zagęszczenie kupek dobre są też jagódki (tylko nie prosto z krzaczka, ale przegotowane).
Podziękowania: Alex_87

10 lata 5 miesiąc temu #900053 przez Azja
Kaikai raczej nie ciaza bo akurat mam @ :P choc rózne sa przypadki ze i @ ma sie w ciazy, ale zadnych innych objawów brak wiec to raczej nie to ;)

uśpiłam Gagatka, lece do kuchni, obiad jakis zrobic, :angry:

u nas cały czas ciepło, ze dwa dni temu grzmiało i przesło, pare kropel deszczu spadło, dzis troche wiaterek jest to lepiej :) ale i tak wole upał niz zimnice albo deszcz, ;)

10 lata 5 miesiąc temu #900186 przez Azja
Halo halo gdzie się wszystkie mamuśki podzielają?

Jej ale patelnia u nas deszcz może padał z 15 minut chwile grzmialo i tyle ja dziś nawet na dworze nie byłam tylko na balkonie, chłopaki poszli po obiedzie na spacer. ,zaraz wrócą kąpiel i do spania Gagatka trzeba oddelegowac
Ja musze zabrać się za prasowanie, chyba wiatrak włączę i po prasuje bo Misiowi sie ubrania kończą a zresztą ta sterta prania mnie denerwuje

Kończę słyszę ze ida

10 lata 5 miesiąc temu #900212 przez Anabelle
uff ja tarta dopiero skonczylam robic z malinami i borowkami z ogrodka

10 lata 5 miesiąc temu #900223 przez Dave
U mnie standard jak cisza to chłop w domu. Jednak nie pojechał sam, no ale oczywiście od rana tak mi ciśnienie dźwiga że ja pier&^%*%$#$* Normalnie to nie ten chłop którego poślubiłam, taki się zrobił fuj....

Maja duuużo lepiej, rano bez gorączki, tylko była bardzo osłabiona, ale jakoś od południa juz było gut. Więc nie wiem co to, ale najważniejsze że poszło w pierniki :cheer:

Tyle teraz bo pierwszy raz dziś do kompa siadłam więc lecę oblukać co trza.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 5 miesiąc temu #900252 przez Anabelle
Dave mi też męża ktoś podmienił!
Tylko sie zastanawiam jak i kiedy?
Fochy stroi o nic, na złość mi robi i jeszcze się śmieje. No słowo daje, budę powinien mieć za domem i niech tam siedzi ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka