- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
bosze co za paskudna pogoda
Mateo miał dziś do południa gorączkę 38 Teraz Śpi, ciekawe co będzie jak wstanie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
U nas już jakby lepiej z tymi kupami, ale wczoraj ścisła dieta, marchewki, chrupki, gotowane jagody itp. dzisiaj jeszcze potrzymam ją na dietce i oby był spokój.
Różyczka hmmm bardzo źle wspominam wylądowałam po niej w szpitalu w wieku 10 lat z wysokopłytkowością :/
Agat mam do Ciebie pytanie, potrzebuje w Siedlcach jakiegoś sklepu z fajnymi sukienkami ciążowymi znasz??? Też mam dwa wesela, w sierpniu i we wrześniu więc ciąża zaawansowana prawie. na początku rozważałam sukienkę odcinaną pod biustem, ale szybko mi się przypomniała moja letnia kiecka noszona pod koniec ciąży. niby szczupła jestem, ale przy takim brzuchu to wyglądałam jak buka z muminków. dlatego chyba zainwestuje w jakąś fajną ciążówkę, która ładnie podkreśli brzuszek, a nie przykryje jak wspomniany namiot.
a pogoda paskudna rzeczywiście, może dobrze, że jeden dzień można odetchnąć od upału, aaaale...ja jednak wolę ten upał skoro mamy lato, a wieczorem ten cudny letni zapach powietrza no i pomidory mi zaczęly dojrzewać a tu słońce zabrało
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
a co do majteczek treningowych POLECAM bardzo gorąco ...świetne są !!!! i do wietrzenia pupska i do nauki nocnikowania
moja ma kilka par i na przemian w nich chodzi bo my mieszkamy w bloku więc nie puszczam jej za często bez pieluch z racji tego,że pije jak smok a jak już siura to porządnie ....sory ale nie chce mieć wszystkiego śmierdzącego jak mi się wysiura chwile lata z gołym pupskiem a potem w biegu mach trenerki jej zakładam ...do nocnikowania też są świetne bo bez problemu się ściągają i zakladają POLECAM
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Owszem Tosia jest jeszcze mała ale jesli się uda to bedziesz miała problem z głowy. Gorzej, jeśli za 3 miesiące zobaczy smoczek u Milanka i też bedzie znowu chciała
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz uczymy się spać na drzemce bez smoka, zasypia z nim, ale zaraz wyjmuje i jak się budzi to kładę się koło niej i dalej kima oczywiście przy dwójce dzieci nie da się tak cackać no i jeśli dziecko nie wymusza w ciągu dnia smoczka i może bez niego żyć to też nie widzę problemu, ale pisałaś że Tosia już prawie cały dzień z nim chodziła, więc w waszym wypadku wymagało to reakcji.
wiecie co kilka dni temu moja mama przyszła z pracy i mówi mi, że syn (13 lat) jednej z pracownic leży w szpitalu w ciężkim stanie, bo jego mądrzy koledzy rzucili go na głęboką wodę i czekali aż wypłynie dopiero jakiś mężczyzna to zobaczył wyłowił chłopaka, stan krytyczny, jego ojciec dostał zawału, wczoraj po południu mieli tego chłopca odłączyć od maszyn, a dziś mama mi mówi, że chłopiec się obudził i będzie tylko lekko sparaliżowany. aż miałam łzy w oczach, chociaż nie znam ani jego ani jego rodziców jak ma się swoje dzieci to człowiek zupełnie inaczej patrzy na niektóre sprawy
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Alex no właśnie nie ma u nas fajnych sklepów z odzieżą ciążową, we wszystkich są worki na ziemniaki ewentualnie pokrowce na namiot :/ Ja sobie już na wesele za 1,5 miesiąca upatrzyłam sukienkę, ale czekam jeszcze na mój rozmiar i inny kolor (jakiś bardziej wyrazisty). O taką chyba wezmę (sorki za jakość zdjeć):
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Bo w takich rozkloszowanych już teraz wyglądam jak szafa, a co dopiero będzie pod koniec sierpnia. Zresztą popatrzcie same:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A z takich typowo ciążowych, ale niekoniecznie jak dla Buki fajne widziałam na stronie www.happymum.pl/sklep3/0,sukienki_wizytowe.html
Moze jak coś sobie znajdziesz to zamów, najwyzej odeślesz. Ja akurat na tym weselu będę w okolicach 20 tyg, więc takiej typowo ciążowej sukienki uda mi się jeszcze uniknąć, bo gdzie ja ją później założę. Tę, którą wkleiłam będę mogła jeszcze wykorzystać.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Dave, Wy macie większe szanse na różyczkę, bo doszła temperatura . U nas nic się nie rozwija, ta wysypka pod szyją, bez zmian, a może nawet trochę zbladła, to raczej potówki, bo pod gorą pampersa na dupci to samo. NIe boję się różyczki, lepiej ją przejść szybko i po sprawie.
O odsmoczkowaniu nic nie powiem, bo my bez smoczka od początku. Podoba mi się to, co Alex pisze, że jak Zuza się złości, to odwraca jej uwagę zabawami- czyli dziecko nie płacze za smoczkiem, czyli krzywda jej się nie dzieje
Edit jeszcze:
Agat, bardzo mądry lekarz - niech małż nie pęka, tylko kupkę grzecznie do laba nosi. Pasożyty potrafią nieźle namieszać w organiźmie. Ostatnio słyszałam historię, że u babki podejrzewali raka woreczka, a ona tam miała jakieś robaki
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
www.asos.com/Women/Maternity/Dresses/Cat...0&pgeSize=36&sort=-1
Wysyłka do Polski za darmo przy zamówieniu od 15 euro.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Vubu ma kilka kolorów takich: www.vubu.pl/product-pol-61318-Elegancka-...ka-midi-mietowa.html - przesyłka i zwrot gratis więc możesz spróbować.
Ewentualnie happy mum ma sporo sukienek, teraz mają dużo wyprzedaży.
Dziewczyny znacie sklep żeby miał i zabawki edukacyjne i nappy fresh i olejki eteryczne do pieluszek?
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Adaś zasypia, popołudnie spędziliśmy u moich rodziców. Mąż już chyba jutro na wieczór zjedzie, bo pogoda lipna. No ale ma już szczupaka na kolację
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jak bylam w 3 msc ciazy z antkiem to tez bylam na weselu w rozkloszowanej ala monroe
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa