- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Adaśko mi dziś wstał z gorączką, nie wiem o co kaman. Pogodny, wesoły, ale 38,5. Po lekach spadła, teraz 37 ma. Nie wiem co za franca.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja muszę Antka umyć z gofrów i idziemy do miasteczka na zakupy i na plac zabaw
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Posprzątałam chałupę, bo brudem zarosła, jeszcze podłogę muszę zmyć, ale najpierw kawka Chłopaki poszli na spacer i małe zakupy, więc muszę z mopem się ogarnąć, bo Adaś bardzo chętnie by mi "pomagał" w sprzątaniu
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Anabelle ja tez widze dwie kreski
Jasiek pozazdroscił kolegom krostek, wyskoczyły mu na pleckach, bardziej mi to wyglada na potówki, ale nie wiem obserwuje
myslałam ze u nas w przychodni bałagan, bo nikt o szczepienie Jaska sie nie upomina, ale jednak pamietaja, dzis dostalismy "zaproszenie" na szczepienie, jutro pojde zobaczymy co mi powiedza, oczywiscie narazie wstrzymuje sie ze szczepieniem, bo Mlody albo zabki, albo jakis glut, jak w ogole zaszczepie to musi byc zdrowiutenki
po południu bylismy na działce, badyle wieksze od moich upraw, wiec polatałm sobie troszke z motyczka, Misio oczywiscie pierwszy pomocnik,
dzis na działce miał pierwszy raz a la crocsy na nogach bez skarpetek i jak przyjechalismy do domu zdejmuje buta, a tam czarne nogi, Mlody nie wiedizał skad to takie brudne i ostro ręka probował czyscic
lece narazie maja znajomi na chwile do nas zaleciec
a zapomniałam jeszcze napisac ze Adasko z dziadkami i z tortem super sie prezentuje, a Agat to wykapana mama
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja jak zwykle zabiegana.
Anabell- ja drugą kreske widzę i życze ci dzidziusia z całego serca ale sama już na pewno wiesz jak to z tymi testami w moczu jest różnie- lepiej zrobić betaHCG z surowicy ( czyli z krwi)
U Emi po wyjściu górnych czwórek apetyt odzyskany Je chętnie praktycznie wszystko co by się jej nie podało byle nie było papkowate ( zupełnie inaczej niż Mikuś u Suzi ) u nas również blw się sprawdziło. Emi nadal powiększa swój zasób słów i fajnie można sobie już z nią "porozmawiać". Aha i noce całe też już Emilka przesypia w swoim łóżeczku
Ja również zakupiłam Emilce crocsy w ccc (aczkolwiek byłam wielką przeciwniczką tych butów u takich maluszków) ale nie jest źle a Emisia je uwielbia
Agat - pierwsza sukienka fajna
I to by było na tyle bo zapomniałam co miałam napisać
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Byliśmy dziś nad wodą mieliśmy super pogode
Aha Kaikai to super!
No i Tosik też ma krostki więc dołączył do kolegów.
Anabell mi tez ovu sie przsuneła bo nie powinno już jej być a jest :-D ale @ ostatnia przyszła poźniej.
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
No to chyba mamy sukces !!!!!!!!! Tośa już zasypia u siebie w łóżeczku....dodatkowo bez smoczka no i śpi ostatnio do 8-9 co kiedyś było nie możliwe w ciągu dnia tez łasnie zasypia a dziś zasnęła już po 19-stej
Bella już Pisalam...dla mnie ciąza na 100% krechy z czasem nabiorą malinkowego kolorku
dziewczyny którąś w czasie ciąży swędziła skóra??? ja piżdzielca dostaje ...już zaczynam się drapac do krwi a tu mnie jeszcze straszą Cholestezą
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
vika mnie swędziała skóra jak już nie mogła się rozciągać, też mnie wszyscy straszyli, ale jak natłuszczałam mocno i wietrzyłam skórę to było mi lepiej.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Adaś padł, ale zasnął na rękach moich z płaczem. Nie wiem co mu, temperatura na wieczór trochę podskoczyla, ale gorączki nie miał. Może to czwórki dolne, bo zjadł dziś tyle, co ptaszek.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Anabelle - ciche gratki Druga kreseczka jest, a pewnie słabsza, bo zatestowałaś bardzo szybko Jutro powtarzasz, czy kiedy?
Najpierw jak czytałam historię Azji o blenderze, to aż mi ręka zdrętwiała z zaciskania, a potem historię Suzi o kleszczu w Misiowej paszczy, to aż mnie żuchwa zabolała z zaciskania zębów. Dżizas, co za ohydztwo!!!!!! Doskonale znam te wielkie, srebrne, opite krwią kleszcze, bo jak nasz domowy pies był młody i hasał wszędzie, to mimo Fiprexu łapał te paskudztwa i nie raz z podłogi to zbierałam Dobrze, że tego nie rozgryzł, bleblebleble. Nawet nie wiadomo, czy takie coś liczyłoby się jako potencjalne zakażenia......... Azja, mam przed oczami okropny widok Twojego palca......
Monia, to do dzieła jak owulka w toku
Pati, kurka, to widać gołym okiem! Monia ma dobry pomysł, żeby się na oddział położyć i zrobią Ci wszystkie badania łącznie z tomografem od razu (takie dziady to są), choć nie wszyscy lekarze chcą tak praktykować, w sensie dawać skierowanie.....
Agat, Ty to cała mama, a Adaś i Anielka nie dość, że mega słodziaki, to jeszcze jak rodzeństwo
Vika, mnie też skóra swędziała, po bokach brzucha, ale to był znak, że sie rozciąga, balsam Babydream pomagał. Jak swędzi inna częśc ciała, szzególnie chyba kończyny, to zły znak - zbadaj enzymy wątrobowe (ALAT, ASPAT). Kumpelę swędziały ręce w nocy, pobiegła na badanie, wyszły podniesione, potem powtórne - znowu urosły, więc skierowanie do szpitala. Pakuje się rano, a tu - bach - wody jej zaczęły się sączyć No ale ona była w 38 tyg i urodziła zupelnie zdrowego syna, Tobie poród jeszcze bardzo, bardzo niewskazany
Azja, nasciemniaj, że ktoś w domu akurat przechodzi jakąś ostrą infekcję wirusową czy bakteryjną - małż np. zapalenie oskrze;i i musisz Jasia poobserwować. Ha, a z resztą, Ty ściemniać nie musisz, przecież czekacie na ospę A ta do 3 tyg się wykluwa. A props ospy, zaopatrz się w olejek z drzewa herbacianego - działa antyseptycznie, 5x silniej od penicyliny!!! Potem smaruje się nim zmiany (w połączniu z jakims olejem, np kokosowym, stosunek mieszania na ulotce olejka) - lepiej się goją i nie zostawiają śladów
Bylismy u lekarza i to nie rózyczka (niestety ). Węzły chłonne potyliczne rzeczywiście powiększone, ale nie te różyczkowe, tylko te, co często przy zabkowaniu się powiekszają, a w paszczy sajgon- dziąsła napuchniete. Leoś nawet ma humor niezły, jak na taką diagnozę. Fakt, gryzie mnie okrutnie od kilku dni i ciągle chce być na rękach. Wysypka to mix potówek z alergiczno-zębową, obstawiamy za dużo malin prosto z krzaczka.