BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 5 miesiąc temu #903338 przez Dave
Helo,

Agat - kurka wysoka ta gorączka. Mam nadzieję, że juz nie przyjdzie.

Suzi - za Miksona tez trzymam kciukasy żeby już był od alergiczony :P

Bella - jedź, szalej zakupowo :cheer:

Vika - jasne, że jak masz skierowanie to idź, Nie dawaj już im za dużo zarobić. I tak mają kasy a wiecznie się za żebraków uważają. No i mam nadzieję, że to może jakieś uczuleniowe swędzenie i pójdzie w cholerę.

Dobra lecę, bo sie tu usmażę przed tym kompem :blink: :blink:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #903351 przez Azja
heloł

ale patelnia dzis u nas, czekam na deszcz, bo normalnie nie ma czym oddychac :sick: :sick:

my juz po spacerku, Misio własnie usnał, a ja sie biore za obiad i ogarniecie chaty po porannym buszowaniu :P :P

Agat pewnie idz lepiej z Adaskiem do lekarza niech go obejrzy :unsure:

Misio dzis robi jakies rzadkie kupy :sick: ciekawe co to czy zeby czy babcia go czyms podkarmiła :evil:

ja odebrałam swoje wyniki, dzis ide do lekarza, cos mi znowu tarczyca szwankuje, tsh mam podwyzszone :dry: musze to unormowac, jak mamy pracowac nad rodzeństwem dla Dżona :P a i jeszcze zelazo mam ponad norme, moze to od zielonych soczkow :ohmy: a tak to wszystko oki, zobaczymy co lekarz dzis powie, najbardziej mnie tarczyca martwi, no nic najwyzej sie wstrzymamy do ustabilizowania tarczycy :dry:

spadam narazie :silly: :silly:

10 lata 5 miesiąc temu #903379 przez agat
Byłam u lekarza, noc osluchowo, w gardle i uszach nie znalazła. Mocz jeszcze jutro rano mam zanieść i po południu wyniki zobaczy. Na razie gorączki brak, zobaczymy później.
Od wczoraj jedzenie go drazni. To co wcześniej smakowało teraz jest bee, zupa tylko rzadka, jak mu kawałek marchewki czy ziemniaka się trafi to pluje albo wyjmuje z buzi. Przed chwilą zwymiotowal pół zupy bo chyba ziemniak się trafił. Może więc to zęby?
Kurde ten kleszcz mi siedzi w głowie, dr stwierdzila że na badania i tak za wcześnie, a 3 tyg antybiotyku "profilaktycznie" nie da.

10 lata 5 miesiąc temu #903535 przez agat
Ejże, gdzie wy?

U Adaśka tajemnicza gorączka chyba była zwiastunem jakiegoś wirusa, bo i kupa biegunkowa było, no i wymiotował raz jeszcze. Na szczęście od kilku godzin jest spokój, nawet deserek wieczorem zjadł, ale mleka już nie chciał :/ Nic prawie dziś nie jadł, na szczęście chętnie pije, więc głodówka nie powinna mu zaszkodzić. Oby tylko wstrętna gorączka już nie przyszła :/ No i żadne wymioty i kupy!

10 lata 5 miesiąc temu #903538 przez Azja
no włąsnie gdzie wszyscy ??

Agat dobrze ze gorączka Adaska opusciła i troche mu sie poprawiło, moze jakas jelitówka, ??

u nas tez dzis rzadsze kupy i Mlody czesto wkłąda paluchy do buzi jakby to na zabki, no zobaczymy

wkoncu deszcz u nas spadł troche sie ochłodziło, biore sie za prasowanie, bo juz nastepna pralka sie pierze, a sterta czeka :dry:

byłam u lekarza powiedziała ze wyniki mam super, a na tarczyce zwiekszyła mi dawke leku i do kontroli za 2 miesiace czy sie unormuje :silly:

10 lata 5 miesiąc temu #903564 przez Anabelle
Ja zagladam ale nie wiem co napisać :P
byliśmy w ikea, na placu, na spacerze. antek ostatnio fatalnie sypia, dostał ibum na noc - zobaczymy. dopiero zasnął.

agat oby choróbsko poszło precz - tfu tfu

azja a jaka wyszla ci tarczyca? jaka masz teraz dawke?

10 lata 5 miesiąc temu #903565 przez Azja
teraz brałam 100 eutyroxu, a zwiekszyła mi na 112, a wyszło 6,40 juz dawno takiego nie miałam, ostatnio cały czas w normie, ale to moze wahania po ciazy, bo wczesniej jak brałam 112 to mi spadło do stanu jakbym miała nadczynność :ohmy:

ale zamotałam, ale mam nadzieje ze zrozumiesz :P :P :P :P

10 lata 5 miesiąc temu #903580 przez Anabelle
Azja to solidna dawka. Ja miałam tsh ok 3 i dostałam dawkę 25 żeby odrobinę zbić. Nie robiłam teraz tsh, za tydzień wizyta, zobacze co powie lekarz.

10 lata 5 miesiąc temu #903582 przez vika
Dziewczyny ja czytam ale nie mam siły już pisać :(
byłam dziś w przychodni potem w urzędzie i w Zus to wszystko na nóżkach na koniec łowy lumpkowe ogólny czas to od 7-14 potem wizyta u kuzynki M gdzie jest maluszek 1.5 roku i 3 msc :) na koniec biegiem bo teściowa pod drzwiami stala ...wizytacja :) tak cąły dzień zleciał a teraz padam na twarz :S :S

Agat już kilka razy w tym tyg słyszłam,że dzieci mają jakies dolegliwości brzuszkowe ....i wcale nie jedzą ...oby Adaśkowi zupełnie już przeszło :kiss:

Azja oby tak dalej z tymi wynikami :)

10 lata 5 miesiąc temu #903583 przez Azja
Anabelle jak byłam w ciazy to miałam dawke cos koło 160 :sick: ale tsh3 to chyba w normie ??

10 lata 5 miesiąc temu #903586 przez KarinaM
Azja mój 8-letni syn ma niedoczynność tarczycy. Od około 4/5 lat bierze eutyrox 25. Codziennie rano 3/4 tabletki. Narazie ma w normie wyniki. Tylko szkoda mi go jak musi mieć badanie krwi bo bardzo się tego boi.

Igorek

Irina

10 lata 5 miesiąc temu #903602 przez Anabelle

Azja napisał: Anabelle jak byłam w ciazy to miałam dawke cos koło 160 :sick: ale tsh3 to chyba w normie ??

nie w normie dla starających się bądź kobiet w ciąży.
dla nich norma to 1- 1,5 :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903610 przez creatura
Heloł DzieFczyny ;)

Ja na szybciora, bo brat nas odwiedził i popijamy cydr Lubelski (oby Leoś przez najbliższe 2 h mleczka nie zachcial ;) ;) ;) ;) )

Agat, a zęby idą Adasiowi jakieś???? na te paskudne zęby to już tu nieraz przeróżne objawy były, chocby nasze powiększone węzły chłonne "na głowie "(!!!) Po kleszczu rumień był (takie koło, czerwona obręcz, normalne w śródku)? Nie każdy kleszcz jest nosicielem i podobno musi być wczepiony przez jakiś tam czas żeby zakazić. Nom, antybiotyk przez 3 tyg rozwaliłby jelitka Adasiowi....... Mój małż kiedys dostał prewencyjnie, ale jakoś krótko brał, 5 dni czy tydzień.

Suzi, wow, miód nawet Mikuś zajadal :woohoo: To ostro a alergenami szalejecie :lol: :lol: :lol: No przeca Leoś podczas swojej jedynej infekcji nosoo-gardlowej w marcu praktycznie żyl na soku malinowym i nie wiem, co go teraz tak po nich wysypalo????? :huh: :dry: Może na surowo mu nie służą w dużej ilości....?????

Azja, oj, to koniecznie tą tarczycę przywolaj do porządku jak chcecie wznawiać starania ;) ;) ;) ;)

Dave, majowe dzieciaki też fajowe, :) :) :) :) :) Rób podchody do chłopa, rób ;) ;) ;)

Monia, to kiedy testujesz????

Anabelle, kreseczka mocniejsza, nie ma bata - jest fasolka :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: Co fajnego w "AJKIJI" kupiłaś???

Vika, to kiedy te wyniki i wizyta? A swedzenie przechodzi, czy bez zmian??? Hehehehe, fajnie okreslilaś: przeniesc ich do archwium, niech pracuja z kartonami :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Ty się kobieto nachodzisz wszędzie, podziwiam zapal, motywacje i kondycję, na dodatek w ciąży ;)

10 lata 5 miesiąc temu #903628 przez monia89
Hej.
ja Na chwilke bo kolejna nocka ze stekaniem płaczem wierceniem istna masakra. Dopiero po nurofenie było względnie.
Creo @ 27 ma przyjść wiec mysle że 24/25zatestować.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903632 przez creatura
Dzień dobry!

U nas juz 25 stopni, a dopiero 9 B) B) B) B) Trzeba spacer zaraz uskutecznić, bo potem nas spali :pinch:

Ach, Wy dziewczyny niecierpliwe ;) ;) ;) ;) Monia, testuj w dzień @, albo i po. jak przed @ wyjdzie jedna kreska, to bedziesz schizować niepotrzebnie ;) ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka