BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 5 miesiąc temu #903637 przez monia89
No wiem ze niecierpliwa :-)
Z Antosiem tez tak bylo zatestowałam 2 dni przed @ nie wyszło nic a jak już dzień po @to wyszły 2 kreseczki :-)
ale mam przeczucie że nic z tego :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #903645 przez Anabelle
Ja tam monię rozumiem, sama jestem niecierpliwa, a test pokazał mi bladą kreskę, ledwo dostrzegalną, i to pod kątem już w nocy z 10-11 dpo czyli jakieś 2 dni przed @, w 28 dc były już blade kreski nawet w południe, a 30 dc czyli 13-14 dpo nawet popołudniu wychodziły mocne kreski.
Mnie testowanie uspokaja. Jeśli jest negatywne to stwierdzam, że jeszcze za wcześnie i zatestuje jutro :P

10 lata 5 miesiąc temu #903657 przez agat
Monia trzymam kciuki za teściora :)

Z Adaśkiem moim lepiej, gorączki brak, kup i wymiotów brak :) Mocz do analizy zanioslam, nie zaszkodzi.
Coś go ugryzło wczoraj na rączce, a dziś wokół ma czerwoną plamę taką sporą nawet :/ Ki czort znowu. Komary tak go nie uczulają.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903829 przez vika
Creatura wyniki dopiero po weekendzie :S lekarz przesunięty na środę :S idzie to wszystko jak krew z nosa :evil:
ale swędzenie przeszlo...może to bylo tylko na tle alergicznym :unsure: mam nadzieję :pinch:
a co do spacerkow po urzędach no to niestety nie mam wyjścia...jak chcesz coś załatwić musisz się nabiegac :angry: jeszcze dziś U.P. i U.M. :sick: :sick: :sick:
dziś o 4 rano obudzil mnie taki potworny ból żołądka ...ja już myślałam,że zejdę z tej ziemi :S nie pamiętam kiedy tam mnie bolalo :ohmy: i wymioty :sick: :sick: i begunka :blush: masakra jakaś..mąż musiał mi przynieś grubego polara bo miałam takie potworne dreszcze :( wypiłam gorącą herbatę i w tym polarze zasnęłam wtulona w męża i opatulona kołdrą :pinch: dopiero po 6 zrobilo mi się potwornie gorąco...ale żołądek boli mnie do tej pory :blush: :blush: :blush: Hmmmmmmmmmmmmm nażarłam się wczoraj czarnych porzeczek i wiśni a po godzinie wypiłam chyba z litr wody i pewnie za to ...a mąż wczoraj jak jadłam wiśnie wykrakal,że będę plakać bo jak tylko z przychodni wróciłam żarłam na pusty żołądek :S :S :S

Agat no to super,że Adaśkowi już przeszlo...oby tak zostało...a Tośka po zwyklym ukąszeniu komara ma dość duży ślad i mocno czerwony :S

Monia trzymam kciuki i szczerze nie dziwie się...ja zrobilam na tydzien przed terminem spodziewanej @ a dwa kolejny dwa dni przed bo na pierwszym teście był bladzioch jak u Belii ale był :silly: :silly: :)

Ale mi Tośka pospała ...ponad trzy godz :woohoo: :woohoo: przecioraliśmy ją po urzędach a potem wytarzala się w fontannach...w samym pampku do domu wracala :lol:

EDIT : wlaśnie spaliłam dziecku ziemniaki .. :silly: :silly: :whistle: :whistle: dobrze,że M w robocie :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #903838 przez Anabelle
Haha vika tez mam taki ładny czarny garnek w domu :-D:-D

10 lata 5 miesiąc temu #903840 przez vika
HeHeeee Bella no właśnie nie tak tych pyrków szkoda jak tego rondelka ...za ledwie kilka razy użyty :whistle: :whistle: :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #903841 przez Anabelle

10 lata 5 miesiąc temu #903859 przez agat
U nas niby lepiej, ale rzygańsko znowu było. Jadł zupkę, było ok a nagle chlust :/ U dr byłam wyniki zobaczyć, małego już nie brałam, w moczu wszystko ok, wyniki bdb. Mówiła, że teraz dużo dzieci biegunkowo-wymiotnych, wirus panuje jakiś. Dała jeszcze jakiś probiotyk. A to ugryzienie to najprawdopodobniej meszka, widocznie uczulony jest (jak moja mama). Hydrocortyzolem mam smarować.

Jestem wyrodna. Mamy dziś imprezę u mojej druhny i Adaś miał spać u teściowej. No i mąż go zawiózł... Miałam wielki dylemat, miałam w ogóle nie iść, ewentualnie prosić teściową by przyszła do małego do nas do domu. Ale w końcu mąż mnie przekonał, żeby Adaś poszedł do nich, bo on ogólnie czuje się już bardzo dobrze, tylko z jedzeniem nieciekawie. Obiecała mi, że będzie dzwonić jakby coś się działo, a my na miejscu będziemy, w mieście, a w dodatku przecież ja niepijąca i kierująca :)

10 lata 5 miesiąc temu #903971 przez ilonah
Hej

Vika- wyniki dopero po weekendzie? Takie podstawowe co pisałaś? Chyba naprawdę babeczke tam musiałaś wkurzyć ;) Zawsze wyniki są tego samego dnia, nawet w ciągu 2 godzin da się je zrobić tylko trzeba chcieć :P
Aha i Anabelle dobrze nspisała: u kobiet starających się i w I trymestrze TSH powinno być poniżej 2,5 a w II i III trymestrze poniżej 3 bo gdy jest za dużo TSH to jest za mało FT4 i dzieci mogą być mniej inteligentne- niestety żaden ginekolog nie zleca tego badania jeżeli kobieta nie leczyła się na tarczyce więc warto sobie to zrobić.

Agat biedny ten Twój Adaśko :kiss:

U nas od kilku dni Emiśka robi 5-6 kupek dziennie, przeważnie zielonych i zastanawiam się dlaczego, czy to na zęby czy co? Na szczęście apetyt ma i dużo pije więc narazie nadal ją obserwuje.
Cały tydzień zostawałam w pracy po godzinach i mózg mi paruje dobrze, że już weekend :cheer:

10 lata 5 miesiąc temu #903975 przez Anabelle
Dokładnie, badając tarczyce badamy TSH, FT3, FT4 - dopiero te wyniki pokazujemy ginekologowi. TSH jest bardzo ważne w 1 trymestrze, bo może utrudniać rozwój zarodka jak i utrudniać zajście w ciązę. Początkowo - jak tłumaczyła mi pani endokrynolog - fasolka nie potrafi produkować hormonów, wszelkiego rodzaju więc niedoczynność lub nadczynność mogą upośledzać rozwój. Jeśli wiemy że staramy się o dziecko to najlepszy, idealny wynik tsh to miedzy 1-1,5

10 lata 5 miesiąc temu #903989 przez vika
Agat co Ty za głupoty piszesz ...przecież zostawiłaś dziecko pod dobrą opieką :) Baw się dobrze od czasu do czasu i nam matką się należy :lol: tak myślałam,że to jakiś wstrętny wirus dopadł Adaśka bużki dla biedulka :kiss: :kiss: :kiss:
Ilonah robiłam morfologie mocz ASPAT ALAT toksoplazmoza IgM IgG nie wiem czy na te ostatnie nie trzeba czekać te trzy dni ??? coś tak mi mówiła :blink: :S :blink:
Dziewczyny ale mnie żołądek boli :blink: mam nadzieję,że to po tych wiśniach :pinch: ale casły dzień rewolucje i co jakiś czas silne boleści :blush: :blush: ale Tośka też jakby rzadszą kupę robiła a nad ranem jak ja się męczyłam ona prukała :dry: mam nadzieję,ze to nie jakiś wirus :sick: :sick: :sick: a w przychodni siedziałam z takim jednym tatuśkiem który miał synka właśnie z jakimś wirusem żołądkowym :S :S :S

10 lata 5 miesiąc temu #903999 przez Anabelle
ja mialam wyniki toxo w dwóch klasach tego samego dnia popołudniu

10 lata 5 miesiąc temu #904013 przez creatura
Też zawsze wyniki tego samego dnia miałam, lab był prywatny, ale oczywiście skierowania na NFZ też realizowali, choc mi gin zawsze dawał na 100%, bo wizyty prywatne. Masakra, ile kasy poszlo na to wszystko :S Ciężarnym chodzącym na NFZ skierowania się należą, a kilka osób z mojej rodziny zapisanych do przychodni założonej przez grupę lekarzy, nie może się doprosić o podstawowe badania profilaktycze. Oni tam tak sępią skierowania choćby na morfoligię, że szok. Nic Ci nie jest-to po co skierowanie, sam se sam...... Dziadek mi ostatnio mowił, że jego lekarka, tzn przychodnia w ktorej ona pracuje dostała karę z nfz-tu za zbyt wiele skierowań i recep ze zniżkami - porażka!!!!!!!

10 lata 5 miesiąc temu #904017 przez ilonah
Ja powiem tak: u mnie w labie badania były by tego samego dnia bo to są bardzo częste badania ale wiem, że w niektórych labach toxo, różyczke czy inne badania składające się na profil Torch są wykonywane tylko w niektóre dni :huh: Musisz więc poczekać i dobrze, że lekarza udało Ci się przesunąć ale gdyby (odpukać) wyszły Ci podwyższone Aspat i Alat to zrób od razu bilirubine a gdyby i ona była znacznie podwyższona to leć skonsultować to do lekarza a gdybyś sie nie dostała to idź na izbe przyjęć lub SOR. Lepiej dmuchać na zimne.

10 lata 5 miesiąc temu #904027 przez Suzi
Hej

U nas stan podwyższonej gotowości bo przyjeżdżaja jutro na nasze odludzie dziadkowie bym nie zostala sama z Misiem jak m wyjedzie :( nie wiem czy sie cieszę.....w sumie niby jakas pomoc będzie ale ....nie mieszkalam z moimi rodzicielami przez ostatnie 22 lata więc jakoś trudno mi sie chocby do tej myśli przyzwyczaić :P oni maja dość specyficzne zwyczaje i styl bycia, hehhhh :S
Poza tym do Mikusia tak sie znowu nie pchali na co dzień, ot tak czasem, a najchętniej przez Skypa ( mieszkamy 3km od siebie.... )
więc same rozumiecie....
Zresztą,,NIKT mnie nie wyręczy lepiej niż małż....dziadkowie nawet nigdy Mikusia nie przewijali......nie karmili.....nie kąpali.... :huh:
No ale co zrobić.....m musi na tydzien wyjechać a ja to muszę przeżyć.... :P

Agat - dobrze ze dziadkowie chętnie goszcza u siebie Adasia i ze on tez to lubi, to naprawdę duza rzecz! Więc nie dziel wlosa na czworo tylko korzystaj!

Vika -no chyba faktycznie po zlości Cię przetrzymają...a swoja droga to nie rozumiem czegoś takiego, jak ciężarną mozna w ogole TAK traktować i sie z nią klocić??? I to kobieta.... :ohmy:
No i musisz uważac na dietę, jednak w ciąży trochę inaczej się funkcjonuje i trawi, po co pożniej cierpieć....no chyba ze wirus...to świństwa zaraźliwe są. Zdrowka życzę!

O, Ilonka wrocila :)

CreMoniu -slyszalas o humusie z bobu? Jakiś taki przepis wpadł mi w oko na fb....zastanawiam sie czy spróbować...?

To dobranoc moje miłe...
Pstyryk B)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka