BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 5 miesiąc temu #905770 przez creatura
No, Agat, brakowałoby żebyś się jeszcze z kąpielą szarpała, z Brzuszkowym Człowieczkiem pod brodą ;) ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #905772 przez Azja
U nas najczęściej ja kapie,a M w tym czasie kaszkę szykuje i później karmi, a czasem on kapie, pieluchy ja najczęściej zmieniam ale to tak z przyzwyczajenia. M nie ma z tym problemu, tylko tak to jakoś najczęściej samo z siebie wychodzi

Leos super przystojniak :)

Agat mam taki sam wzrost wagę miałam niedawno podobna, ale wydaje mi się ze ja dużo gorzej wyglądałam. Brzuch i boczki miałam mega. A Ty to szczupła jesteś wiec chyba Ci się waga popsula :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #905774 przez Suzi
Lewku, cudeńko Ty nasze, cmok cmok cmok :kiss: :kiss: :kiss: niedaleko padlo jabłuszko od jabłonki :)

10 lata 5 miesiąc temu #905823 przez agat
Oooo dopiero Leoncja ujrzałam :) Śliczność nad ślicznościami :)

Nie pospałam dziś, bo późno zasnęłam. Tylko dlaczego to zawsze ja rano koczuję z Adasiem już po 7 na balkonie a mąż śpi w najlepsze? :evil:

10 lata 5 miesiąc temu #905854 przez Anabelle
mojego m nie ma zazwyczaj od pon-pt wiec jak jest to czasem uspi czy nakarmi, cy wezmie na spacer -- ale wiekszosc na mojej glowie ;)

10 lata 5 miesiąc temu #905872 przez Azja
Hej

My w weekend wstajemy na zmianę rano z Młodym :P sprawiedliwość musi być. ,

Jasiek zachwycony nowym domkiem co prawda bawimy się nim w domu bo dziś uNas pada i zimno

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #905927 przez creatura
Azja, fajowy ten domek :cheer: U nas też pogoda nieciekawa - deszcz, wiatr i ledwo 18 stopni.

10 lata 5 miesiąc temu #905984 przez Anabelle
Azja przypomniało mi się, że Antkowi strasznie się twój avatar podoba :D
Zawsze piszczy jak go widzi i wali po nim palcem :D

10 lata 5 miesiąc temu #905997 przez agat
Azja ty masz dwupoziomowe mieszkanie?

10 lata 5 miesiąc temu #906012 przez monia89
Jasiek jaki zadowolony :-)
Leos do schrupania :-)

Ja mam tak humor od rana ze az się sama siebie zaczynam bać. Nie wiem czy to zbliżajaca się @ daje o sobie znac czy juz nie wiem co. Jestem osłabiona poce się jakbym na saharze była czuje dziwne kłucie w podbrzuszu tylko za mokro nie mam Tam. Pamietam ze jak z Tosiem miałam mieć @ TO zamiast niej miałam śluz w masakrycznej ilości.
Gardło zaczyna odpuszczać.
po południu wybieram się do labratorium o ile nie rozleje sie znowu bo musze jechac z Antosiem.

10 lata 5 miesiąc temu #906034 przez creatura
O Monia, tą mokrość to i ja pamiętam. Jeszcze z tydzień przed @ miałam objawy jak na zbliżające się przeziębienie: wieczorem dreszcze, potliwość no i mega senność :silly: W nocy budził mnie @ ból brzucha, sniły mi się pierdoły, w szczególności, że ktoś wymiotuje :blink: Czułam jakieś odrzucenie od kąpieli w wannie, a normalnie to mogłabym nie wychodzić - i to wszystko jeszcze grubo przed @ ;)

Azja, walimy drina?????

vrota.pl/2014/07/chlorofil-ukrywany-feno...-i-eliksir-mlodosci/

U nas po tygodniu spokoju z hurtową ilością kup, dziś od 9 rano było już 5, no w sumie 2 normalne, a z reszty można by jedną do kupy zebrać. Czyli jakiś ząb w natarciu - zawsze tak mamy. Na szczęście nie są to kupsztale biegunkowe, ale może dlatego, ze wyciskam Leosiowi sok z marchwii i to go osłania przed zębową biegunką.

A jak z wagą i wzrostem u Waszych dzieci. U nas waga w tym tygodniu pokazywała między 13,300 - 13,600, więc myślę, że do 13, 500 max waży - zależy jak mocno się naje :lol: :lol: :lol: :lol: Dziś zmierzyłam Leosia na stojąco - normalnie jak dorosłego, nie jak noworodka w zakrzywieniach- i wyszło bite 88cm. Siatki pokazują nam wagę ok najwyższego centyla, a wzrost ponad.

A w ogóle od 3 tygodni mamy problem natury niemal egzystencjalnej. Mianowicie, kim jest "Ty", a kim jest "Ja". :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Bo skoro, mówimy do Leosia, np "teraz ty, Leosiu", to on według niego jest "Ty", a mama mu nagle każe mówić na siebie "Ja". I jak pokazuje na siebie, to mówi "Ty", a ja go przekonuje, że powinien mówić "Ja". A najlepsze było ostatnio, jak pytam małża: "I kto miał lepszy pomysł? Ja czy Ty" i wpada Leoś z okrzykiem: "Ty". Dziękuję Synu :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #906088 przez Azja
Creo u nas waga 10,5 i cos ostatnio słabo przybiera, ale chyba taki jego urok, ostatnio bylismy na placu był chłopczyk dwuletni a na wielkosc jak Mlody tylko miał wiecej zebów ;)
drinio juz dzis był, ale zaraz poczytam co tam pysznego przesyłasz :)
wiesz co jak tam mozesz Leosiowi w głowie "mieszac" :P :P u nas z mowieniem narazie cisza, znacyz Jasiek mowi duzo, ale w swoim jezyku :lol: :lol: :lol:

Agat tak mamy mieszkanie dwupoziomowe ;)

Monia kuruj sie współczuje choroby :dry:

ja mam dzis troche luzu przyszła babcia do Jaska i Mlody jest wniebowzięty, nawet bardzo na mnie uwagi nie zwraca :P

Anabelle to musze wiecej postów pisac jak Antosiowi sie avatarek podoba :)

zamowiłam wozek, jednak po nocnych przemysleniach nic sie nie zmieniło zamowiłam ten mniejszy :) jutro mam nadzieje przyjdzie, wiec zrob imy jazade probna :) allegro.pl/ShowItem2.php?item=4413945823&ref=last-visited kolor zielony (morski)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #906109 przez creatura
Azja, a jaki u Was wzrost? Jasiek szczuplak, nawet na oko, ale póki zdrów, to nie ma powodu do obaw, taka jego uroda ;) ;) ;) ;) No a z praktycznego punktu widzenia, ubranka Ci na dłużej starczą. Leoś nosi już bodziki 92, spodnie 86-92 zalezy jakie, kilka koszulek ma na 98-104, ale widać, ze mają dużo luzu. Gdzie ja bodziaki będę kupować zimą, powyżej 92 nie widziałam :ohmy: :ohmy: :ohmy: Jestem ciekawa Twojej opinii o wózku.
U mnie też drin już był z rana, ale zazwyczaj dwa pijemy, tylko pora nie mam na ten z linka :S

10 lata 5 miesiąc temu #906292 przez Anabelle

ciaza kilka dni mlodsza wiec miedzy 5t1d a 5t3d nastepna wizyta 12tego czyli ok 8t i kilka dni ;)
aaa i nie dostalam ochrzanu za samowolke z luteina, mam brac dalej :) tsh do sprawdzenia, jesli wyjdzie powyzej 1,5 to mam zwiekszyc dawke
karte ciazy mam :):)

10 lata 5 miesiąc temu #906294 przez agat
Heloł.
Byliśmy u znajomych, przez co kąpiel Adasia przesunęła się o godzinę, ale nie robił z tego wielkiej tragedii.

Dziś na wadze u młodego widziałam niecałe 11kg, szczypior się z niego zrobił. A wzrost to nie wiem, cięzko mi go spacyfikować na moment :P Ale ubranka w większości na 86 nosi. Dziś mu kupiłam w smyku kurteczkę na wyprzedaży na 86 właśnie, ale obstawiam, że na jesień będzie jeszcze ok.

Co do JA i TY to Adaś w ogóle tego nie obczaja, myślę, że prędzej zacznie mówić o sobie Adaś (oczywiście w odpowiednio zmodyfikowanej formie :P ). Pamietam, że bratanica do 2 roku życia nie mówiła o sobie 'ja' tylko Aniela :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka