BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 5 miesiąc temu #906331 przez monia89
Anabell super!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #906349 przez Anabelle
Dziękuję Monia ;*
A jak u ciebie? @ nie ma? :)

10 lata 5 miesiąc temu #906353 przez Suzi
Hej :)

Anabelle - gratki, jaki przystojny dzidziuś na tym zdjęciu ;) , to będziesz marcowką? Fajnie, ja bylam marcowką z corką, to tez jest fajny czas na dzidzię. Bylam tez wrzesniowką i tego juz nie polecam...żle wspominam szybkie nadejście pory dżdżystej, te ciagnące sie w nieskonczonośc ciemne dni i noce....brrrrr, nabawilam sie od tego depresji poporodowej :S
Dlatego zawsze polecam pierwszą polowę roku na dzidziusia, jak ktos planuje oczywiście, no jak zaskoczenie lub spontan to coż, niech sie dzieje wola Nieba, z nia sie zawsze zgadzać trzeba ;) :cheer:

U nas nieprzerwanie pogoda jak na Rivierze, normalnie nie poznaję naszego Bałtyku :woohoo: , ale nie narzekam ;)
Tyle ze Misio sobie umyślił sypianie w domu więc zazwyczaj od 13.30 dwie godziny wyjęte na drzemkę, potem obiad więc na plazy lądowalismy przez ostatnie 3 dni okolo 18 :P . Dziś myslalam ze sie uda troche wczesniej bo go uśpilam o 13 to pospał 3 godziny :ohmy: :ohmy: no i znowu plaza o 18 B)

A, no i jednak moje obiekcje co do wspołegzystowania a moimi rodzicami sie potwierdzily :unsure: , no nie powiem zajmują sie malym w sensie zabawiania, ale ogolnie to zwlaszcza mama gets on my nerves :angry: zdecydowanie nie jestem coreczka mamusi, tatusia tez zresztą nie ( a jestem jedynaczką :P ) po prostu wyrodna jestem corka i tyle bo zdecydowanie wolę gdy moi rodzice są u siebie a ja u siebie. Coż, tak jest i zapewne sie to nigdy nie zmieni.
Powiem Wam tylko tyle ze moja mama jest z gatunku tych ludzi co uwielbiają na cos narzekać, cos wytykać i krytykować a nigdy nie chwalą.....a sprobowalybyscie jej cos wytknąć czy skrytykować......od razu podnosi lament, ze ją sie "kamienuje"i traktuje gorzej jak psa, ale juz taki jej los!!! A jak sama komus to robi to ok, nie zauwaza ńiczego ñiestosownego :huh:
Jest tu u nas po raz pierwszy, moim zdaniem WYPADAŁOBY cos milego powiedzieć, moze np ze ladna okolica, przyjemny domek no cos w tym stylu ( dla swojej dzialki i okolic wymaga komplementowania przy kazdej okazji ) , być moze znajomemu by sie zmusila i powiedziala cos na ksztalt komplementu, zaś mnie, corce -never! Nawet pytana, "przypierana do muru" pytaniem "no i jak jej sie tu podoba" będzie sie wila, kluczyla i zwodzila ale NIE pochwali. Nie zrobi tej przyjemnosci. Ostatnio mnie zabila stwierdzeniem ze u ńiej na dzialce jest WSZYSTKO to samo a jeszcze lepiej bo nie trzeba gnać na nią 500km. Wszystko to samo! No zwlaszcza morze, 30 km od Warszawy......ehhhhhh
No, to sie wyzalilam, posmęcilam....
Dobranoc

Pstryk B)

10 lata 5 miesiąc temu #906378 przez Alex_87
Helloł :)

Agat achhh świetnie wyglądasz :) a co do wagi to hmmm moja córka nie dbała ani o swoją linię ani o moją :P przytyłam 22kg, a córa utyła na 4,2 :D synek mnie chyba bardziej oszczędza, chociaż zachcianki na słodycze to on ma nie z tej ziemi :whistle:

Suzi na dłuższą metę to pewnie każdy woli żeby rodzice byli u siebie hihi chociaż nie powiem, przez kilka miesięcy nie mogłam się przyzwyczaić że u nas na parterze jakoś tak cicho, i często odwiedzałam rodziców i rodzeństwo, oczywiście nie w celach uzupełnienia żywności czy coś w tym stylu, jedynie rozrywkowych :D bo jak ma się rodzinę 5 osób, a nagle się siedzi samej w mieszkaniu albo z mężem to jakoś tak cicho :) nooo ale od ponad roku ciszy nie doświadczysz hehe

Anabelle to teraz już oficjalne gratulacje :D marzec fajny miesiąc, zbliżająca się wiosna, na wakacje dziecię będzie już lekko wyrośnięte :) mnie przeraża ten przełom listopad/grudzień :unsure: nie dość, że pogoda do bani, uwięziona z dwójką dzieci w domu, ajjj już mówiłam mężowi, że ma ciągnąć opiekę nade mną i nad małą tyle ile się da :P

Moja ma z kolei problem z odróżnienie słów "masz/mam", "dasz/daj" B)

Zuza waży 11,5kg, a wzrost 88cm, należy raczej do większych dzieci.

Biorę się za resztę pakowania, pakuje i pakuje a końca nie widać, ale ja z tych co na wyjeździe muszą mieć wszystko swoje :D wyznaje zasadę - lepiej nosić niż się prosić ;)

10 lata 5 miesiąc temu #906437 przez Anabelle
Suzi bardzo dziękuję :* Też się cieszę że marzec bo długie lato i długie dni przede mną i dzidzią :)
Mąż jednak wolałby koniec kwietnia, tak samo jak Antka, żeby byli z jednego miesiąca, bo tak miało być po naszym urlopie na którym miałam zajść w ciążę :lol: :lol:

Alex owszem listopad/grudzień ciężki na dziecko, żeby wyjść to trzeba wyubierać i dziecko i drugie dziecko i siebie... :blink: :blink: ale z drugiej strony dużo wolnego, to święta, to sylwester, rodzinka pewnie bedzie, mąż też pewnie w domu troszkę wiecej. Będzie dobrze :* Ja się troche depresji obawiam, bo po urodzeniu Antka przez pierwsze... 2 tygodnie to miałam takie momenty że siadałam na łóżku i ryczałam, sama nie wiedziałam czemu :)

U nas teściowie na dole mieszkają, czasem wolałabym sama, a czasem miło, bo mogę Antka zostawić z babcią na ogrodzie jeśli jest a sama lecieć wyciągnąć pranie z pralki. No są minusy i plusy :)

Zuza faktycznie spora :) Wyższa od Antka no i prawie 1 kg cięższa - będzie długonoga modeleczka :) :)

Ja też się musze wziąć za pakowanie :ohmy: :ohmy: :ohmy:

10 lata 5 miesiąc temu #906440 przez Azja
Hej

My dziś pospalismy do 9.15 :laugh:

Ja tez bym na dłuższą metę z moja mama a już tym bardziej teściowa przebywać. ,moja mama pedantka Wczoraj ja była to już mi chciała naczynia zmywać bo trochę się w zlewie nazbieralo.a teściowa znowu bałaganiara i gada jak najeta wiec na dłuższy okres mieszkanie z nimi nie wchodzi w rachubę

Creo z mierzylam dziś Jaska ma ok. 80 cm 10.5 kg ciuchy nosi 80, 86:)

Pogoda u nas dziwna nawet ciepło ale pada i przestaje za chwile znowu pada nie wiem czy wychodzic :dry:

10 lata 5 miesiąc temu #906501 przez Alex_87
Anabelle ja tez przez pierwsze tygodnie byłam rozdygotana psychicznie :/ szłam pod prysznic i ryczałam, bo Zuza nie mogła złapać cycka, a przez moje nerwy płakała u mnie, a u innych się uspokajała, wtedy w wirze tych całych hormonów nawet miałam myśli że pewnie mnie nie kocha :P na szczęście to wszystko mija :D a z drugim zawsze inaczej niż z pierwszym i łatwiej i trudniej bo nigdy niewiadomo czym zaskoczy drugi glut :laugh: ale rodzice już zaprawieni więc pewnie na większym lajcie wszystko będzie :)

10 lata 5 miesiąc temu #906505 przez agat
Anabelle i ja oficjalnie gratuluję :)
Ja urodze w połowie stycznia, to lepiej niż listopad, ale jak zima zaszaleje tak jak w 2013 to mogę do wielkanocy w śniegu brodzić :P Zobaczymy jak to będzie.

Mierzyłam dziś Adasia (co nie było wcale proste), wychodzi mi ok 84cm wzrostu, a na wadze 11,3.

Mąż mi wyjechał na ryby, jutro ma wrócić, także sami koczujemy z glutosławem. Może po południu do koleżanki skoczę.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #906541 przez creatura
Anabelle, to teraz już jawne i huczne GRATULACJE :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Nastepnym razem będzie serduszko jak dzwon ;)

To ktora następna? Monia? Ciekawe jak u Kaikai na staraczkowym froncie?

Ooooo, to wychodzi, że mój Lonsjo taki Herkules-Pampules :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Wzorst ten sam co Zuza, a waga 2 kg więcej - ale to chłop, ma być mężny. A Zuza to mi na wysoką i szczupłą się wydaje :) Moje koleżanki mi mówią, że nie mogą się nadziwić memu pierworodnemu - ramiona szerokie jak u sztangisty :laugh: :laugh: :laugh: Ja wiem, co stoi za takimi osiągami - i nie jest to umiłowana kasza jaglana :lol: :lol: :lol: Nocne podpijanie cyca. Były już noce bez pobudek, a teraz znowu są ze 3 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Bo gdybym miała porównać karmienie słoikami, a to co teraz zjada na obiad, to wydaje mi się, że ze słoiczków więcej jadł. teraz to 10 kęsów i wszystko w biegu.

Agat, dasz radę z tym porodem w styczniu. Najwyżej pierwsze tygodnie to będzie werandowanie, a potem w lutym/marcu już spacerki. Będziesz mogła się bezkarnie "pobyczyć" w domu, a raczej pokisić, a do lata już figurka wróci do normy i będzie jak znalazł ;)

Porozumienie z własną mamą - temat rzeka..........Oczywiście, że ją kocham, ale po 2 dniach pod jednym dachem już dochodzi między nami do sprzeczek. Ona z tych co lubią mieć czas dla siebie, mieć posprzątane na błysk, a przy dziecku se ne da :laugh: Leosia ubóstwia, więc złość za jego zbytki kieruje na mnie. Z nią jak w kalejdoskopie, raz dobre czasy: wspólny fryzjer, zakupki, kawka na mieście, a raz czasy burzowe :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Bywamy często u rodziców, bo Leoś uwielbia tam przyjeżdzać ;) Mój brat to co innego - fory na maxa.

Aaa, jeszcze temat baby bluesa - też miałam taki nastrój rzewny po porodzie. Nie smutek, ale jakąś taką rozczulającą wdzięczność do wszechswiata, za to, że zostałam mamą. Płakałam jak głupia, a nie było mi smutno ani przykro czy coś w tym stylu - co te hormony z człowiekiem robią. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Wydaje mi się dziewczyny, że Wy nie będziecie miały czasu na rozczulanie się nad sobą, przy dwojce małych dzieciaczków :lol: :silly: ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #906543 przez creatura
Dziewczyny, jutro mamy tą imprezę - 30 lecie ślubu moich rodziców. Impra w restauracji, około 30 osob. Taka kiecka moze być, czy przesadzona???

Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #906546 przez agat
Super sukmana :)

Do I have a hot-dog or a cheesburger? :P Mój suwaczek jak zwykle niezawodny :P

10 lata 5 miesiąc temu #906550 przez creatura
Agat, widziałam to :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Że hot dog, to się jeszcze jakoś kojarzy, ale cheeseburger? - no nie, baby zawsze mają gorzej :lol: :lol: :lol: :lol:

10 lata 5 miesiąc temu #906596 przez Anabelle

10 lata 5 miesiąc temu #906609 przez Alex_87
U mnie gin też w tamtej ciąży powiedział ooo jakie pięknie hamburgerki widać :P

Creo sukienka ładna :) śmiało zakładaj, zresztą kiedy mamy się stroić jak nie teraz :D

10 lata 5 miesiąc temu #906614 przez Anabelle

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka