BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 miesiąc temu #910159 przez monia89
Hej.
Alex nie dziekuje:-)
Agat ja oddam chętnie deszcz u nas przeszła ulewa jak w czwartek. Trwała z 30min ale tak dolało że moje podwórko wyglada jal po zimowych rozstopach i znowu drogi i ludzi zalało.
Znowo noc bezsenna...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #910178 przez agat
W nocy trochę popadało, więc lepiej się oddychało. Dziś pewnie znowu patelnia będzie :/

10 lata 4 miesiąc temu #910218 przez Dave
Ja nadal oddam chmury a przygarnę słonko i jakieś dodatkowe 5 stopni ;)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 4 miesiąc temu #910274 przez Magdalena9t
Hej dziewczyny :)
My na weekend jechaliśmy z teściami nad jezioro, całkiem przyjemnie, Tomeczek w siódmym niebie był podczas kąpieli w jeziorku,zwłaszcza z dziadzią :laugh:
Suzi, to takie "bagienko" wykopane na działce szwagra, na Klamrach jest taka dziwna moda,że prawie wszyscy wykopują sobie takie cuś :huh:
na szczęście żadnych zmian skórnych nie zauważyłam także luzik :)

Wczoraj nas taka przygoda kupa napotkała: Tomeczkowi uszykowałam trochę wody w wannie ,żeby się odświeżył po drzemce, i już wypuszczam wodę, odwracam się po coś , chcę już brać małego a tu kupa w wannie między nogami, :sick: :sick: zabieram go szybko,żeby
nie wlazł, i zajmuję się ogarnięciem miny a Ten jeszcze sobie siura i nogą w kałużę wdeptuje :woohoo: :woohoo:
Mam jeszcze jedną historię kupową z naszego życia,ale sobie odpuszczę bo jest obrzydliwa :sick:

Kaikai, nie zazdroszczę przeżyć, :( dobrze,że trafiliście na dobrego lekarza co pewnie w moim mieście nie byłoby możliwe. Zdrówka dla Was :kiss:

Azja Suzi, najlepsze życzonka, dużo uśmiechu i słonka :kiss: :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #910288 przez Magdalena9t
Wczasowicz :cheer:
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #910327 przez kaikai
Hej
U nas duszno, aż spacerować się nie chce.
Byliśmy w sklepie to Dawid wszystko przy kasie rozwalił, dostałam ochrzan.

Madzia fajnie Tomeczek pływa :)
Mój to cieplolubny, nie chce w naszym dużym basenie pływać, tylko w brodziku i to muszę ciepła wodę nalewac.
Jednak gdy byliśmy nad taką mała rzeczką wchodził sobie chociaż woda zimna.
Może jak mi się uda to fotki wstawię.

Ostatnio lubi w piasku bawić się, ale jak mu wody dolewamy i blotko jest :)

Najlepsze życzenia dla Jubilatek :) :)

Buziaczki dla Emilki cmok :)

10 lata 4 miesiąc temu #910434 przez ilonah
Jestem
I znowu z pracy Was czytam bo w domu nie mam kiedy :P Byliśmy na pare dni w Bieszczadach ze znajomymi a dokładnie w Polańczyku i mieliśmy domek z widokiem na jezioro Solińskie - mówie Wam cudny widok. Znajomi też z dzieciakami więc maluchy się razem bawiły i chociaż Emi najmłodsza była to inne dzieci z nia się bawiły więc mieliśmy troszeczke wytchnienia. Emiśka zaliczyła też kąpiel w jeziorze i była zachwycona :cheer:
Z jedzieniem nadal u nas kiepsko ale wiem chyba co jest tego przyczyną - dolne czwórki -bo Emiśka paluchy w buzi trzyma jak nigdy i jak udało mi sie zagladnąć to widziałam, że wyszła jej połowa prawej czwórki a reszta rozpulchniona niesamowicie i z drgiej strony to samo :(
Ale jest i plus tego- Emi odrzuciła smoka :cheer: jutro minie tydzień bez niego :) całkiem gładko poszło

Suzi - uśmiałam sie z tego latającego peta :laugh: :P

10 lata 4 miesiąc temu #910440 przez agat
Ilonko moi rodzice byli niedawno nad Soliną, wrócili zadowoleni :)

Wybrałam się do miasta, wróciłam z 2 pajacykami maleńkimi z ciucholandu. Niech ja się tylko upewnię kto w brzuchu siedzi to wybiorę się na łowy ;) Choć dziś Adasiowi kupiłam 2 pajacyki na jesień w biedronie, chłopięcych już nie było więc będzie spał w różu :P

Dziś poczułam pierwsze konkretne ruchy dziecka :) Akurat jak zaczęło mnie smyrać to Adaś wstał z drzemki i musiałam się nim zająć ;) Od kiedy wyjęliśmy mu szczebelki z łóżeczka to sam przychodzi do nas jak się wyśpi, słodko to wygląda :) Gorzej, jak chcę by usnął, a ten maszeruje w tę i z powrotem. Myślę nad zmianą łóżka dla niego powoli, bo łóżeczko będzie nam potrzebne :) Nie mam pojęcia co kupić. Dave ty już kupiłaś coś dla Mateona?

10 lata 4 miesiąc temu #910448 przez Dave
Heja;)

Agat - ale fajnie z tymi ruchami :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Co do łóżka mam parę typów. Później coś tu wrzucę, bo muszę jeszcze Majosa ogarnąć.

Fajnie Wam z tymi urlopami. Mój mąż teraz ma maratony. np w ciągu 16 dni ma tylko 2 wolne. Masakra jakaś, już czuję jak mi doi głowy będzie walić. Mimo, że jak jest to w sumie mam więcej roboty niż gdy go nie ma, no ale jednak :silly:

Co do spraw zębowych, to u nas już jedna (chyba) trójka na wierchu, bo udało mi się ja dojrzeć, a reszta może się czai. Więc wyzębiszczony jest ten mój Mateon :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 4 miesiąc temu #910471 przez ilonah
Agat - dziewczynka będzie jak nic :) A Adaśko sam zasypia w swoim łóżeczku? My nauczyliśmy Emiśke, że zasypia z nami w łóżku i później ją przenosimy do łóżeczka ale chciałabym żeby sama zasypiała jak dawniej ale z drugiej strony uwielbiam te wieczorne przytulasy ;)

My byliśmy tylko 4 dni w Bieszczadach a znajomi zostali do piątku, aż żal było mi wyjeżdżać ale praca wzywała :( prawdziwy urlop zaczynamy tradycyjnie we wrześniu i juz nie mogę się doczekać :laugh: Myślimy nad wyjazdem nad morze z inną paczką znajomych też z dzieciakami i juz odliczam dni :P

10 lata 4 miesiąc temu #910521 przez agat
Adaś do tej pory zasypiał sam, pokotłował się trochę w łóżeczku i bez problemu zasypiał. Jednak od kilku dni wędrówki z poduszką urządza. Dziś chyba ze 20 razy przyłaził do nas, śmiał się, zaczepiał, bawił, po odprowadzeniu do łóżeczka chwilę poleżał i za 5 min znów był z powrotem. Po godzinie skapitulowałam i utuliłam go na poduszce ;)

Co do łóżeczka to ja mam zagwozdkę, bo u mnie metraż w sypialni mega ograniczony, a chciałabym bardzo, żebyśmy wszyscy spali tam przez jakiś czas, nie chcę mieć łóżeczka malucha w dużym pokoju, ani też nie da rady, by gluty spały same a my w drugim. Takze na razie pewnie kupimy Adasiowi cokolwiek, co się zmieści, a jak młodsze podrośnie, to wywalimy nasze łóżko, przeniesiemy się ze spaniem do drugiego pokoju a młodzież dostanie sypialnię na własność.

Burza przyszła, pada już 2 godziny i jest tak cudoooownie rześko :)

10 lata 4 miesiąc temu #910523 przez Azja
hej

Suzi wszystkiego najlepszego :)

ja własnie wrociłam z rowerku, tak przyjemnie sie jezdzilo, ale niestety deszcz mnie wygonił, choc niech popada bo wczoraj to tylko z 5 minut pokropiło :P

Agat fajnie ze juz ruchy czujesz :)

mi sie marza Bieszczady, nawet ostatnio z M rozmawiałam, chciałabym pojechac na jesieni jak bedzie tak pieknie kolorowo :)

zaczeły mi sie na działce ogorki, ostro sie wziełam do roboty i kisze na zime, wiec ostatnio mam mniej czasu, a Jasiewk oczywiscie nie odpuszcza, wiec przy okazji kiszenia musze sie i nim zajmowac ;)

w niedziele po obiedfzie pojechalismy nad jeziorko, Jasiek nie chciał z wody wyłazic, jak wszedł tak ciezko go było na kocyk zagonic, :woohoo:

dobra spadam lece myc nastepna partie słoików na jutrzejsze kiszenie :P

10 lata 4 miesiąc temu #910527 przez Anabelle
Hmm Antek nasz śpi na normalnym łóżku, choć ostatnio śpi z nami, między nami. Mimo, że mój mąż się kręci przez sen, chrząka etc to Antek lepiej śpi z nami niż sam. Nie bruździ nam, łóżko spore 2x2 :P Dla noworodka mam łóżko drewniane od szwagierki, łóżko turystyczne lub kosz mojżesza ;)

Dla dzieci często kupuje się także amerykanki.

10 lata 4 miesiąc temu #910532 przez monia89
Tomeczek jaki słodziak!
ILONA zazdroszcze wczasów :-)
Azja ja tez ogórach kisze bo mama sie wczasuje :-/
Agat super! My mamy kojec kwadratowy.
Kaikai jak staranko ¿
Ja byłam u gina 5/6tydz usg takie wupasione mam miec 19 a wizyte 1 wrzesnia.
mam przepisany duphaston i jeszcze po wodzie basenie itp mam zapalenie...

10 lata 4 miesiąc temu #910537 przez Anabelle
monia ty duphaston, ja luteina... ;)
widziałaś pęcherzyk i ciałko?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka