- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas pogoda nawet nie najgorsza, chłodniej troche, pochmurno, ale nie pada, bylismy na spacerku a teraz probuje ululac Gagatka ale cos sie nie daje
wstąpilismy do ciucholandu kupiłam Mlodemu dwie kurtki jedna za 2 zł druga za 6 jedna bedzie troche za duza ale to akurat na przyszły rok powiem Wam ze to co sie dzieje u nas w ciucholandzie to normalnie zgroza, ale ze do tego stopnia ludzie sie zachowuja to nie wiedziałam, np. kosz z butami, ludzie koczuja przy tym koszu bo za jakis czas babka dorzuca buty, nikogo tam nie wpuszczaja bo maja swoje miejscówki idzie kobieta dorzucic buty to normalnie jak swinie do koryta sie rzucaja, normalnie az sie za głowe złapałam, a jakis koles krecił filmik telefonem, zeby sie tak rzucac na uzywane rzeczy, normalnie oczy by sobie wydłubali
co do ogórków ja w tamtym roku nie robiłam i załowałam jakos nie miałam kiedy przy małym Jasku, ale w tym roku sie zmobilizowąłam i robie po trochu, najbardziej mi smakuja jak sama zrobie, u nas jest podział ja robie kiszone i konserwowe,a M robi sałatki z ogórków i np. te w chilli, albo w curry
no chyba Dżonu usnał, lece brac sie za obiad
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Ja nie chodzę po lumpeksach, bo u nas są dwa, na moim osiedlu w jednym same szmaty, a w drugim strasznie drogo, ceny takie , że lepiej i taniej nowe kupić.
Ja zrobiłam właśnie pyszna pastę z bobu i oliwek i się zajadam
Jakoś mi się kwaśnego i ostrego chce , a oliwki są akurat
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
U mnie też dziś gorąco i duszno. Z rana jest fajnie rześko a potem już zaczyna się upał. Ja w tym roku ogórków nie robię- będę podbierać mamie. W inne lata jej zawsze pomagałam ale odkąd mam Emiśke to przetwory robi sama. Powiedziałam jej, że jak Emi podrośnie to obie będziemy jej pomagać
Od wczoraj Emilka ruszyła z jedzeniem ale mleko nadal odrzuciła Poczekam jeszcze pare dni i znowu soróbujemy.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Mam takie zachciewajki ze szok sama nie wiem co mi sie chce.
a teraz bede wcinac kiełbache z grila i sałatke z mozarella
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emilka właśnie ogląda pioisenki na you tubie i je kolacje ale swojej kanapki nie chce tylko zabrała mi moja- na szczęście miałyśmy takie same tylko jej była pokrojona w kosteczki a moja w całosci
Grzmi i błyska się- idzie burza.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Jeszcze raz gratulacje dla Kaikai
buziaczki dla Emilki i Dawidka
Monia - napisalas ze Twoja ciąza jest wysokiego ryzyka , dzieje się cos??? Masz jakieś niepokojące objawy?
Jeśli mogę spytać, oczywiście...
Narobilyscie smaka tymi ogorami
Ja tu do tej pory tylko kisilam i w sumie zjadamy na bierząco, ale przepis Azji nie dawal mi spokoju, więc pognalam po ocet, czosnek i chilli mam, ogory zamowione, tylko jeszcze dobe trzaby rozciągnąć zeby sie dalo być jednocześnie na plazy i moc robić te ogory, bo wieczorami odpadam. Dzis w nocy Misio mial 2 godzinną przerwę na jakieś wygłupy i wygibasy, a że polozylam sie o 2 a on o 3 rozpoczął goscinne występy to dzis wieczorem jestem jak zombiak. Do przerobu czekają jagody i jeżyny.....
Sam Mistrzunio śpi od 21 i zadowolony, myslalam ze sie pod prysznicem jakoś zreanimuję, ale jeszcze bardziej mńie zmęczylo sks daje sie we znaki
Pogoda znowu piękna po dniu deszczowym, Bałtyk jakby cieplejszy, aleee juz jakoś inaczej, zaczynaja kwitnąć w lesie wrzosy, jarzebiny się czerwienią....kurcze, nie chce nawet o tym mysleć,,ale mysl o rychłym powrocie drąży mi korę wbrew mojej woli
Jutro zobacze moją corus po prawie półtora miesiącu niewidzenia wpada na łikęd
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
moje wczorajsze dobranoc nie dotarło. zabrakło sił na nacisniecie entera
miłego dnia
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Ilona mój Dawid też przestał pić mleko wieczorem, daje mu serek i wstyd się przyznać bo wiem że niezdrowo, parowke, ale misio tylko to chętnie zjada.
Rano pije mleko.
Ja myślę że to przez te upały.
Suzi za dobrze Ci nad tym morzem
Ja też jak sobie pomyślę o końcu wakacji to słabo się robi, a wczoraj byliśmy z Ola kupić jej przybory do szkoły i tak sobie pomyślałam że to już niedługo.
Dziś na działkę jedziemy, bierzemy ze sobą Ole z koleżanką, ciekawa jestem czy mi coś pomogą
Cała noc jajniki mnie bolą, a od rana to ledwo chodzę takie kłucie czuję.
Może coś się wylęga
No spy nie mam
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Kaikai ogromne gratulacje z okazji zaręczyn
Tomeczek też na noc mało mleka pije, staram się nie przejmować, zwłaszcza gdy jest głodny to sam pokazuje co chce
Nie wiem czy już pisałam , ale odkąd sam je łyżeczką czy widelcem to więcej zje, cieszy mnie to bardzo
Dobra , lecę sprzątać póki śpi, bo na sobotę dużo zawsze jest do posprzątania
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Upały poszły w niepamięć, a ja się wcale lepiej nie czuję, bo od dwóch dni niemal non stop boli mnie głowa. I w dzień i w nocy Buuuuu
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emi drugie danie już od dawna je sama bo inaczej nie zje wogóle, czwórki dolne jej wyszły i od razu apetyt się poprawił Musze brać się za smażenie naleśników na obiad ale czekam aż mąż wróci z pracy i kupi mleko bo nie mam ale za to mam czas na chwilke relaksu bo Emilka śpi.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
A mój Mateo to może jeść zawsze, wszędzie i wszystko. Normalnie mnie to przeraża
Już go ograniczam. Ale to jego jedzenie nie ma przełożenia na wzrost wagi. Bardzo, bardzo powolutku rośnie. A wzrostu ma 80 cm.
A jak tam Wasze pociechy ile ważą i mierzą na obecną chwilę?