BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912745 przez Dave
Dzień dobry!

Oj, kliknę później bo mi Mateo się właśnie na b;at wspina i już zdążył wysypać wszystkie chrupki.
Oczywiście samo sobei krzesło podstawił.
Ogólnie wszystko chce ściągnąć, dosięgnać, zobaczyć. Gdzie się tylko mu uda to wlezie :blink: :blink:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912773 przez Azja
hej

my dzis pospalismy do 8.30 znaczy slyszałam po 6 ze M Mlodemu robił mleczko no i jeszcze pospal do 8.30 :)

lecimy na kawke i na snaidanko :)

10 lata 4 miesiąc temu #912787 przez creatura
Azja, jakbyś nie wspomniala o tym konkursie, to nie wiem kiedy bym tam zaglądnęła :) pierwszy raz udalo mi sie cos wygrac w facebookowych konkursach :laugh:

Kaikai, pomodlilam sie za Twojego brata i trzymam kciuki.

Z zasypianiem to u nas jest tak, ze ze mna to Leo zasypia glownie przy piersi, ale nie bujam juz ani nie nosze, tylko na siedzaco, albo na lezaco. czasem zasnie w wozku. z malzem zasypia na lezaco, przy opowiadaniu bajek czy smeraniu po stopkach, czasem go malz ponosi, jak mnie nie ma w domu to na butle z mlekiem sie usypiaja. pilka do cwiczen sluzyla nam bardzo dlugo w okresie niemowlecym, teraz juz mniej bo Leos jak ja widzi to chce sie nia bawic.;)

10 lata 4 miesiąc temu #912827 przez Dave
Bosze, mi się jeszcze nie zdarzyło żeby mąż młodemu melko rano zrobił a ja bym mogła spać.... :blink: :blink: :blink: :blink:

Mateo mi dziś padł na rfękach w 3 sekundy. Nie wiem co go tak ścięło. No ale pobudka o 5,30 :blink:

10 lata 4 miesiąc temu #912832 przez agat
Mój mąż by mleko zrobił, ale bym go musiała obudzić i mu powiedzieć :P Więc wolę szybko sama skoczyć, by mi się gad mały za bardzo nie rozszalał :) Za to dziś mąż rano gluta zabrał po 7 i sobie jeszcze godzinkę pospałam :)
Nie ma upaaaaaaałaaaaaa :) Ale super chłodno, rześko i cudownie :)

10 lata 4 miesiąc temu #912959 przez Azja
dziewczyny moj M nie wstał specjalnie do Mlodego, szykował sie juz do pracy i dlatego zrobił mleczko :laugh: :laugh: normalnie jak ma wolne to najczesciej ja robie bo zanim on usłyszy ze Mlody sie obudzil to mleczko juz zrobione :silly: :silly: :silly:

Mlody ma drzemke, ale ciezko mu było zasnac, lece ogarnac mieskznaie i obiad :huh:

10 lata 4 miesiąc temu #912971 przez agat
Ufffff a już myślałam, że usłyszawszy pierwsze kwilenie Jaśka zerwał się na równe nogi i czem prędzej pognał po mleko, by żonki kochanej nie zbudzić :evil:
A to jednak normalny chłop :) Ale mój tak czy inaczej pewnie by mnie zapytał czy ma małemu mleko zrobić i ile wsypać :P

Adaśko śpi, ale pewnie już niedługo. Na łóżku ze mną zasnął, bo sam oczywiście milion ucieczek z łóżeczka poczynił :/ Co za gad jeden no, mam nadzieję, że mu się niedługo odwidzi to wędrowanie.
Dave, miałaś pisać jakie łóżka masz na oku! Któraś z Was już się rozgląda za "dorosłym" łóżkiem dla dziecka? Ja prawdopodobnie teraz kupię Adasiowi coś w tym stylu:

Z tym, że jakieś nieduże 140x70 cm, bo i tak ledwo się zmieści. Będziemy musieli wynieść komodę, by zmieściło się i łóżeczko i to łóżko. Jak młodszy dziabąg podrośnie, to my wyniesiemy się ze spaniem do drugiego pokoju, nasze łóżko wywalimy i wtedy będzie więcej luzu.

10 lata 4 miesiąc temu #912986 przez Azja

Ufffff a już myślałam, że usłyszawszy pierwsze kwilenie Jaśka zerwał się na równe nogi i czem prędzej pognał po mleko, by żonki kochanej nie zbudzić :evil:
A to jednak normalny chłop :) Ale mój tak czy inaczej pewnie by mnie zapytał czy ma małemu mleko zrobić i ile wsypać :P

haha dobre, moj M wkoncu zapamietał ile miare mleka ma wsypac, :laugh: :laugh:

Agat fajne to łóżko, ja sobie Jaska poki co na takim nie wyobrażam, za bardzo jest wiercący, nawet szczebelków mu nie wyjmuje z łóżeczka, bo głowa napewno była by non stop z guzami, on jest taki prędki, ze nie patrzy, co i jak aby do przodu :evil: :evil:

10 lata 4 miesiąc temu #912990 przez agat
A myślisz, że mój jaki jest :P Czasem, aż dudni jak łbem lub inną kończyną przywali :P Przewraca się tam we wszystkie strony. A najlepsze jak chce wyjść z łóżeczka (robi to tyłem) i nie trafi w tą szeroką dziurę tylko ugrzęźnie gdzieś między szczebelkami... wtedy pisk na cały dom bo się wydostać nie może :P

10 lata 4 miesiąc temu #913087 przez Azja
Agat no wiem ze Adaś tez prędki. , ale ja chyba za bardzo panikuje i chyba bym spać nie mogła jakby już Młody miał spać na takim łóżku :blink:

Chatę ogarnęłam chłopaki powoli wracają ze spacerku zaraz kapiel i spanko a jutro pakowanie, nie wiem w ogóle jak się zabrać za to :sick:

Suzi widziałam Cię na forum. Co Ty nas tak olewasz . ? :P :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #913104 przez Dave
Agat - pamiętam, ale coś mi się wersje ciągle zmieniają. Ja nie mam ograniczeń z miejscem, ale obmyśliłam sobie plan pokoju, jak już wrzucimy dziabongi do jednej norki, pomierzyłam i wybiorę długość 180 x 80. Tak żebym jeszcze zmieściła za łóżkiem regalik.

Mateo to tez wiercioch, ale poobkładm czymś i mam nadzieję się w końcu nauczy.

Jeju idę chyba po kolejny ketanl. @ rano przylazła i coś wyjątkowo bolsna jest :( :evil: :evil: :evil:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #913128 przez Suzi
Hej :)
No jestem.
Azja - a kiedy Ty mnie na forum wysledzilas? :P ja zawsze jestem ONLINE bo sie nie wylogowuję, moze dlatego... :P
Nie mialam ostatnio wieczorami po prostu siły zeby cos sensownego napisać, bo jak nie impreza u nas to my na imprezie, w miedzyczasie byla i wyjezdzala corka, przyjezdzał syn potem zaraz jego kolega więc ciagle coś sie dzialo i zabieralo "święty" czas przeznaxzony dla forum. No ale juz sie trochę uspokoilo wiec jestem :lol:

Widze ze pisecie o mezach i robieniu mleka rano... Ze niby "normalny" to nie robi :laugh: to moj jest "normalnie nienormalny" :P bo od kiedy Miki pozegnal sie z piersią to ZAWSZE rano robi mleko, no chyba ze go nie ma w domu, to wowczas nie robi ;)
Sam sie budzi jak Mikuś zastęka, ja go nie muszę ani prosić ani budzić. W nocy tez zawsze wstaje do niego czy to dać smoczek czy wziąć do naszego lożka, chociaż smoczek u nas juz prawie na wylocie, bo jako uspokajacz nie dziala, Miki go ze zloscią rzuca i nie chce. Zostala juz tylko jedna jedyna funkcja - do usypiania i to zazwyczaj tego nocnego, bo w dzień czasem zasypia bez, ajesli śpi w wózku to zasypia bez smoka, więc planuję ze po powrocie z wakacji smokowi juz podziekujemy na zawsze.... :cheer:

Agat -bardzo fajne łożeczko, my jeszcze nie rezygnujemy ze szczebelkowca, nawet jak Azja, nie wyjelismy jeszcze szczebelkow, bo z pewnością by w nocy wypadł, bo on wędruje po calym lożku w nocy tylko slychac jak sie obija o szczebelki :P , więc poki co w temacie łożka u nas żadne zmiany sie nie szykują.

Tak smakowicie opisujecie te ogory, ze tez zakasalam rękawy a ze Egipska pogoda u nas zdaje się odpuszczać to wezme sie za ogory, ktore tu mają świetne i prosto z pola od gospodarza, więc świeżutkie. Narazie studiuję przepisy na barziej wyrafinowane od kiszonych, ktore robie na bieząco. Ten przepis Azji mam juz zapamiętany :cheer:

CreMoniu -a co Ty wygralaś??? Pochwal się, jak nic nie wiem :huh:

Kaikai - i jak brat?? Wspolczuję, przytulam :(

Madzia - no faktycznie jakiś trojkat bermudzki w Klamrach sie uaktywnił :ohmy:

Aa, no i jeszcze mialam spytać tych , ktore strzygły dzieci. Korzystalyscie z fryzjerow czy same? Jezeli u fryzjera to jak reagowala mlodzież? Bo ja sobie trochę nie wyobrazam Misia u fryzjera a jest coraz bardziej paląca potrzeba postrzyzyn bo ma fryzurę w stylu "piorun w miotlę" a juz zwlaszxza po spaniu. Podrzuććie jakiś patent,,plz. U fryzjera chybaby urządził niezlą rozpierduszkę... :P

10 lata 4 miesiąc temu #913130 przez Dave
Suzitta - come back :P ;)

U nas smok jet - I LOVE YOU - więc myślę, że jeszcze dłuugo nam potowarzyszy :angry: :huh:

10 lata 4 miesiąc temu #913134 przez Azja
Suzi a no gdzieś Cię tu wypatrzylam i juz się martwilam ze jesteś a nic nie piszesz :P

My Jaska sami obcinamy maszynka w domu.odbywa się to oczywiście w biegu i nie wyobrażam sobie zeby u fryzjera i siedział na fotelu :sick:

Dave wspolczuje bolacej@ ja po porodzie mam bezbolesne póki co. Bardziej mnie boli jak jest owulacji

Smoka u nas nie ma już prawie 4 miesiace :laugh:

M przetrzymal Młodego na dworze i juz w kąpieli był problem bo był zmęczony i nie chciał wychodzić z wanny i przy ubierania płakał ale usnał w minute :blink:

Chyba dziś sobie piweczko odpale :)

10 lata 4 miesiąc temu #913139 przez Dave
Azja - no teraz ta jest jakaś wredna. Ogólnie po Mateuszy były bardziej lajtowe. A co do owulacji, to w zyciu jej nie czułam, no a po Mateonowi się pozmieniało, boli jak fiks.

Kurka i znów móżdżę czy jednak nie kupić 160 x 80, bo w takim to jednak jakiś czas pośpi, a jak ich przerzucimy do jednego gniazda to może sie zmieni na komplet z mebelkami??

No ale bądź co bądź, myślę nad takim bez względu na długość.

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka