BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 miesiąc temu #914272 przez Dave
Bella - perdziel już pranie :laugh:

Ja idę do łóżka. późno już.

Dobranoc :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #914316 przez Anabelle

10 lata 4 miesiąc temu #914320 przez agat
Witam :)

Wczoraj było święto Antonia :) Buziaczki spóźnione!

Jak mówiłam, że mam dość upałów nie chodziło mi o to, że ma od razu lać od samego rana :/ Beznadzieja. Adaś z tego wszystkiego poszedł już spać, choć zazwyczaj biega jeszcze z 2,5h.

Widziałyście jaki nowy "serial" zapowiadają od września? "Szkoła". Będą pokazywać prawdziwe życie w polskich szkołach... Jeszcze tego jeszcze brakowało, by pokazywali młodzieży co "ciekawego" mogą odwalić w szkole. No i że to normalne :/

10 lata 4 miesiąc temu #914356 przez ilonah
Dzień dobry

U nas jakoś pochmurno od rana, a Emiśka nie chciała zasnąć na swoją drzemke o zwykłej porze więc mąż wziął ją na spacer i zasnęła w swoim małym rowerku :P Mąż mówił, że się namęczył żeby ją jakoś dowieźć do domu tak żeby się nie obudziła ;) ale udało mu się i jeszcze śpi :cheer:
No i kolejne słowa pojawiają się w jej słowniku- niesamowite jak szybko się te dzieciaki uczą :cheer:
Widziałam zapowiedz tego serialu na tvn- masakroza jakaś a najbardziej mnie dziwi że ktoś ogląda seriale tego typu. Dostałam sporo pomidorków od sąsiadki i narazie wykorzystałsm je do lecza, które zrobiłam wczoraj (uwielbiam leczo ) a z reszty to pewnie przecier zrobie żeby Emi miała do zupki.

Buziaki dla Antka :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #914364 przez agat
Ilonko moja teściówka ogląda te wszystkie Trudne sprawy, Szpital itp i wierzy, że to wszystko prawdziwe historie :evil: I jej wnuczka 12letnia razem z nią ogląda :huh:
Także tego...

U nas przestało padać, Adaś z apetytem zjadł pomidorówkę, aż mu dokładkę nalewałam i pił prosto z miseczki :P Poszli teraz z mężem na spacer i małę zakupy a ja się za sprzątanie biorę.
Zrobiłam mu przegląd szuflady ze skarpetkami, bo nie chodził w żadnych przez 1,5 miesiąca i już powyrastał ;) Jeszcze muszę pajacyki przejrzeć, bo też część na pewno za mała.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #914384 przez Suzi
Hej :)

ANTOŚKU Skarbie Ty nasz szesnastomiesieczny! Lapaj spóznialskie :kiss: x16

Ja w ogorach tkwię, jakem rzekla :P , zrobilam slodko kwaśne całe ( malutkie) , miodowe z chilli krojone, kiszone a jescze sie dziś moj malorolny odezwał ze jeszcze uzbierał ostsnie 4 kg wiec jeszcze zrobie w sosie musztardowym i moze jeszcze te Azji, jak sloiczkow starczy, bo tu na wyjezdzie to mam male zasoby, za to w domu mnóstwo nieprzebrane :P
Dave -pomidorki po 1.50????? O matulu! Tu sobie życzą po 4 - 5 zlotych! :ohmy:

U nas slabośc do TYCH seriali przejawia tylko corka i żadne wykpiwanie i wyśmiewanie i zawsztydzanie jej nie zniechęca, twierdzi ze lubi sie z tego pośmiać, a mnie to nawet nie smiesy takie glupawe i beznadziejne :S :pinch:

Mikuś też powyrastał ze skarpetek i tez kilka bodziakow i pajacow odeszlo do historii... :dry: kurcze....jak ten czas zapitala :S
U nas dzis pogoda jak w marcu -raz słonce, i wtedy gorąc a za chwilę czarne chmury i ulewa, na dluzszy spacer strach sie wypuścić
Ze skrajnosci w skrajnosć...

Dziś modzę na obiad placek po węgiersku, mniammm :)

10 lata 4 miesiąc temu #914391 przez kaikai
Ooo przepraszam ja oglądam takie"seriale" :)
Jak siedzę w domu to z Ola oglądamy :) :)

Buziaczki dla Antoniego :)

W Mińsku na bazarze dziś pomidory były po 3,50 malinowe, a zwykłe po 2 zł
Kupiłam pomidory i ogórki i śliwki :)
Dziś wracamy do domu i zabieram się za robotę.

10 lata 4 miesiąc temu #914502 przez agat
Przerażają mnie te wszystkie wasze ogórki, pomidory i śliwki :P Ja przyjmę zasadę, ze w ciąży nie będę się przemęczać, więc za żadne słoiki się nie biorę :whistle: :whistle: :whistle:

Zrobiliśmy sobie przed wieczorem przejażdżkę rowerową i to chyba była już moja ostatnia, bo czułam, że mi brzuszek przeszkadza. A jeszcze tydzień temu fajnie mi się jeździło.

10 lata 4 miesiąc temu #914509 przez Suzi
No coż Agat, brzuszek ma swoje prawa i je z zelazną konsekwencją egzekwuje :laugh:
Pociesz się, ze jest wiele takich, ktore Ci zazdroszczą i oddalyby bieżące i przyszle przejażdżki rowerowe za to zeby być in your shoes ;)
Dziś mielismy ente spotkanie towarzyskie...mowilam Wam ze juz powoli zaczynam.....no, "zwracać" spotkaniami towarzyskimi tudzież ogńiskami, imprezkami i grillami? Tym bardziej zdecydowana wiekszosc z ńich odbywa sie u nas.....i ciągle coś pichcę na nie i przygotowuję, a potem kto musi posprzątac i poogarniać wszystko??? Oczywiście uśpiwszy najpierw Misia.....heh...
Oby jutro nie padalo bo. Miki nie zniesie kolejnego dnia w zamknięciu :blink:

Dobranoc

Aaaa, no jeszcze...

WANTED: Dead or Alive - Creo vel CreMonia vel Creatura!!!
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...... B)
"Come back, baby come back..." ( kto to spiewał, kurka, nie moge sobie przypomnieć :unsure: :P )

10 lata 4 miesiąc temu #914516 przez kaikai
Suzi podaj, proszę przepisać na ogoreczki miodowe :)

10 lata 4 miesiąc temu #914538 przez agat
Pobudka o 5.30 :angry: :angry: :angry: Na szczęście jeszcze później godzinkę udało się pospać. Teraz glut już się udał na drzemkę, coś wcześniej ostatnio zasypia.
Brzuch mnie ciągnie po tym wczorajszym rowerowaniu :/

10 lata 4 miesiąc temu #914560 przez ilonah
Oj uważaj na brzusio Agat

U nas dziś pobudka była o 5:59 i chociaż próbowaliśmy jeszcze walczyć z Emi o choćby malutką drzemke to była nieugięta i trzeba było wstawać :( Teraz bąbel śpi a ja spełniam się w kuchni. Dziwna pogoda- do słońca ciepło a jak słońce zajdzie to zimno. Zaliczyliśmy już spacerek do kościoła i dreptanie przed kościołem przez całą msze- szczerze to niewiele wynosze ostatnio z tych nasbożeństw jak chodzimy z Emilką ale cóż trzeba dziecię przyzwyczajać ;) kiedyś zmądrzeje mam nadzieję :P

10 lata 4 miesiąc temu #914565 przez Anabelle
Ja przetworów nie ruszam. Teściowa robi :D

Agat no rower w ciąży - odważnie ;D Ja bym się nie odważyła :P Odpoczywaj dzisiaj.

Ja się czuję fatalnie. No ale mam nadzieje, że kiedyś to minie. Mdłości i wstręt do jedzenia doprowadzają mnie do szału.

10 lata 4 miesiąc temu #914575 przez Magdalena9t
Hej, :) uśpiłam bąbla;)
wczoraj cały dzień poza domem, kościół, a potem do mamy na urodziny, późno wróciliśmy i była szybka akcja na kąpiel, bo już Tomek mega marudny był, nawet smoka nie chciał po butli :P moment zasnął, ja w tym czasie wzięłam się za górę prasowania, którą prawie skońcyzłam,mąż z pretensjami pozmywał parę naczyń :whistle: teraz mówi,że na 2 miesiące ma wolne od zmywania :P :P takiego.... ;)
;)
U nas w kościele, jest pokoik dla dzieci"szkółka" i tam na zmianę co tydzień z Tomeczkiem albo ja albo mąż jest, także zawsze jedno skorzysta z posiłku duchowego :)

Agat super,że jeździsz na rowerze, też jeździłam ostatni miesiąc ciąży :P muszę w końcu zakupić fotelik na rower dla Tomeczka, polowałam na "używany" weeride (Creo i Suzi) ale nie upolowałam :( ostatnio miałam okazję się przejechać, bo znajomy męża ma taki fotelik,także chciałam ocenić, no i wszystko super, tylko,że już na długo by nie posłużył :( (głupia po co tyle czekałam) polecił firmę Hamax , już na tył dla większych dzieci.Zastanawiam się nas modelem siesta, ma trochę regulowany kąt oparcia, jakby gagatek zasnął;-)

Suzi podaj proszę przepisy na ogórasy słodko kwaśne,miodowe z chili, i w sosie musztardowym;) ciekawe te nazwy , i fajnie,że mogłabym mieć sprawdzony przepis ;) Ja w tym roku zabieram się tak za przetwory, jeśli mam z czego zrobić i mieć swoje to czemu by nie :)

Dobra biorę się za dokończenie prasowania :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #914587 przez Suzi
No, tom sobie narobila...wysmazylam posta i sama skasowalam, :evil: :evil: :evil: :S
A bylo o ogorkach :unsure:

Kaikai, Madzia - moje ogorki nie były robione wg sprawdzonych przepisów. Po prostu wymyślilam sobie takie smaki, moze gdzieś kiedys obily mi sie o uszy, poczym wpisalam w wyszukiwarkę i wyskoczyło po pare propozycji. Wybralam sobie te ktore wymagały JAK NAJMNIEJ roboty :pinch: :pinch: :whistle: :whistle:
i zrobilam, a co wyjdzie - poczekamy zobaczymy, bo degustacja zalecana po około 4 tyg. Poki co wygladają ladnie, nic sie nie psuje, juz 3 dni na nie patrzę, wszystkie sloiczki sie zamknęly więc jestem dobrej myśli.
Wrzucę Wam linki do tych przepisow a Wy same zdecydujecie czy Wam pasują. Zresztą, wyszukiwarka az kipi od przenajrozmaitszych przepisow na ogory :P :cheer:
www.mojegotowanie.pl/przepisy/przetwory/ogorki_slodko_kwasne3

mojepasjekrakow.blogspot.com/2011/09/ogo...ie-musztardowej.html

zmiksowani.pl/przepis/543695

A jak wrocę do domu, to chcę jeszcze zrobić TO bo uwielbiam, a tu nie mam odpowiedniego sprzętu i są stanowczo za drogie pomidory :P
www.mniammniam.com/Suszone_pomidory_w_ol...sob_domowy-687a.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka