BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 miesiąc temu #914589 przez Anabelle
A ma któraś z was przyczepkę do rowera dla dwójki maluchów? Tzn może być na razie na jedno, ale docelowo na 2?
Na rower nie chce, każdy robi jak chce, ale mi fizjoterapeutka odradzała wożenie dzieci w takich plastikowych. Jak bedzie u nas drugi maluszek to chciałabym na jakieś wycieczki jeździć rowerowe, ale wiem tylko że thule ma - tylko troszkę drogie :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #914593 przez Suzi
Annabelle, jeden fizjo ci doradzi, drugi odradzi. Nie ma zgody co do tego nawet wśrod nich, więc po prostu jak zwykle w tych przypadkach, umiar i wyczucie. Poza tym fotelikow rowerowych jest multum, są lepsze i gorsze, takie i siakie i kazdy może sobie wybrac co mu odpowiada i na co go stać. A i tak ciągle widuję dzieci wożone w takich koszyczkach wiklinowych bez zadnych pasow :blink: ( zwlaszcza tu,na wsi, albo po prostu na zwiniętym kocyku na bagazniku....rzecz jasna -bez kasku ) więc jak widać. Pelna swoboda :whistle:
Co do tych montowanych z tyłu to po pierwsze nie widzę dziecka ( pierwszy dyskomfort dla mnie) po drugie jesli mam plecak to on akurat na wysokosci jego twarzy wypada i dziecku moze byc niewygodnie. Poza tym te montowane na sztywno, bezposrednio na bagazniku,mogą w jakis sposob źle wplywać na kręgoslup jesli sie duzo i dlugo jezdzi, dlatego jesli juz to bym wybrala montowane na takich elastycznych stalowych pretach, ktore powodują ze fotelik z dzieckiem lagodnie sie buja na wybojach.

10 lata 4 miesiąc temu #914607 przez kaikai
Suzi a do tych miodowych dodałeś chili ? Bo w przepisie nie ma, ile tego chili ? Surowe czy w proszku ?

10 lata 4 miesiąc temu #914631 przez monia89
Antoś dziękuje za buziaki :-)
Hej u nas nega dupny weekend
kupny i temperaturowy ostatnia 3dała czadu :dry:

10 lata 4 miesiąc temu #914632 przez agat
My mamy fotelik na rower montowany z tyłu, do ramy, więc elastycznie się buja i nie obciąża kręgosłupa na wertepach. Adaś bardzo lubi jeździć, tylko kasku nienawidzi :P Fotelik zamontowany u męża w rowerze, raz na tydzień sobie robią godzinną przejażdżkę. Teraz już beze mnie. Co do jeżdżenia w ciaży to jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to nie ma przeciwskazań. Najgorszy oczywiście upadek/wypadek, ale sama jazda rekreacyjna i nie za długa czemu nie.

Lenia dziś miałam, więc obiad zjedliśmy na mieście. Teraz chłopy jeszcze na spacer poszli a ja ciasto będę robić.

10 lata 4 miesiąc temu #914643 przez ilonah
My mamy fotelik na rower montowany z tyłu firmy Hamax model Caress. Wybraliśmy model z możliwością spania ale nie wiem czy dobrze, bo Emi jest tak podekscytowana jak jedziemy rowerami, że o spaniu na razie nie ma mowy :P

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #914653 przez Suzi
Kaikai, dokładnie tak. Do tych miodowych dodałam chilli, w proszku. Do zalewy jeszcze w garnku dodałam ze 2 pełne łyżeczki chilli, wymieszalam i zalałam gorącą zalewą. :)

Co do "szkodliwości" fotelików, to myślę ze nie dajmy sie zwariować. Gdybyśmy byli rowerowymi nomadami, ktorzy życie spędzają na wędrowkach rowerowych wraz z dziećmi, to moznaby bylo sie zastanawiać, ale skoro mowimy o kilkudziesięciu wycieczkach rowerowych ROCZNIE i to zapewne nie trwających wiele godzin to myśle,,ze nie ma się czym zamartwiać, kręgoslupy naszych dzieci to spokojnie zniosą :cheer:

10 lata 4 miesiąc temu #914656 przez agat
Adaś też nie zaśnie podczas jazdy rowerem. No chyba, żeby trzecią godzinę jechał ;)

10 lata 4 miesiąc temu #914658 przez Suzi
Mikuś kiedyś zasnął na tym weeride :cheer: , pokazywalam Wam :lol:

10 lata 4 miesiąc temu #914663 przez agat

Suzi napisał: Co do "szkodliwości" fotelików, to myślę ze nie dajmy sie zwariować. Gdybyśmy byli rowerowymi nomadami, ktorzy życie spędzają na wędrowkach rowerowych wraz z dziećmi, to moznaby bylo sie zastanawiać, ale skoro mowimy o kilkudziesięciu wycieczkach rowerowych ROCZNIE i to zapewne nie trwających wiele godzin to myśle,,ze nie ma się czym zamartwiać, kręgoslupy naszych dzieci to spokojnie zniosą :cheer:

Lubię to! :)
Podziękowania: Suzi

10 lata 4 miesiąc temu #914668 przez Dave
Bella - ja mam :P

Wpadam tylko na helloł.
Wczoraj zdechł mi net, dziś coś czasu nie mam, ale wieczorem odrobię :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 4 miesiąc temu #914693 przez Anabelle
Ja bym chciała, że jak już zainwestuje, to bede mogła dwójkę przewozić za rowerem w przyszłości :P

10 lata 4 miesiąc temu #914779 przez Dave
Bella - ja mam niemiecką, z korpusem z tworzywa nie żadna szmacianka. Super i z wysokimi oparciami o nośności jakoś ponad 60 kg.
Teraz jak Maja pójdzie do przedszkola to mam zamiar ją tym wozić i odbierać. No z Mateonem ofcourse :laugh:

No a ja pustelniczka, jutro idę na nowieckę do koleżanki i sobie tam zostaniemy na noc. Ciekawe jak dzieciaki to przyjmą :blink:

10 lata 4 miesiąc temu #914782 przez kaikai

Dave napisał: Bella -

No a ja pustelniczka, jutro idę na nowieckę do koleżanki i sobie tam zostaniemy na noc. Ciekawe jak dzieciaki to przyjmą :blink:

Dave a co to znaczy nowiecka ?

10 lata 4 miesiąc temu #914787 przez Dave
Kaikai - pierwsze odwiedziny malucha;) Tak się tu mówi.

Z Laury to już nie taki maluszek, bo 8 mcy ma, ale nie było kiedy się zobaczyć;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka