BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 miesiąc temu #915223 przez creatura
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Suzi, no przeca mówiłam, że do 15.08 mam kuzynkę w bezuchach (od niem. besuchen, gwoli wytłumaczenia ;) ). Ona właśnie z Germanlandii, a przyjeżdża raz w roku i dla mnie jak siostra, której nigdy nie miałam, a zawsze pragnęłam , razem się wychowywałyśmy zanim wyjechali z Polski.

Com się z nią kawy opiła, aż głowa pęka - dosłownie! - a byłam po całkowitym kawowym detoksie i teraz "apiać". Już się zaopatrzyłam w kawę z cykorii i ukręciłam dzban mleka kokosowego, bo ciągnie mnie do tego kubka w ręce :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

15 u rodziców w parafii był odpust, więc świętowanie przeciągnęło się na cały weekend, no i dopiero dziś powracam na foruma, taaa dammmmm :lol: :silly:

Suzi, atak na kilogramy to najlepiej nuklearny, inny może tylko z pozoru pomóc na chwilę, aby potem te kilogramy powróciły ze zdwojoną siłą. Czyli na krótki czas odrzucasz gluten i słodkie, a zażerasz się do syta warzywami i owocami, kaszami, pozwalając sobie odrobinę na mięsko i nabiał high quality both. Dwa tyg i będziesz jak nowa ;) ;) ;) ;)

Dave, mi właśnie chodziło o "urlop" od aktywności na forumie, a nie takie prawdziwy urlop, niestety..... :dry: Eh, w tym roku ZNOWU urlopu nie będzie, a nie lubię tego, bo zawsze gdzieś wyjeżdżaliśmy, a tu od 2 lat doopa. :angry: Chłop mój zarąbany pracą do końca września co najmniej, ale dzięki temu, "genialny" pomysł wyjazdu za granice został odroczony do końca jesieni, bo teraz fajna kasa mu się sypie w związku z tym zawaleniem pracą. :silly: :silly: :silly:

Alex, gratuluję synka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: . Możesz mieć teraz mieszane uczucia, to normalne, masz córeczkę, wiesz czym to pachnie, myślałam po cichu o drugiej córeczce, ale mówiem Cie, Maj Dir, oszalejesz na punkcie synusia. Już te chłopaki tak to robią, że matki mają na ich punkcie bzika, słabość jakąś taką ogromną, a naukowcy skądś tam zbadali, że syn zostawia zmiany w DNA matki i dlatego tak się dzieje ;) :silly: :silly: :silly: :side:

Bella, cudny człowiek na fotkach z usg, serducho słyszałaś? ;) ;) ;) ;)

Agat, Twoje dzieci to niezłe aparaty. :lol: Połowa ciąży i albo płeć nieznana na 100%, albo oszukana :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kiedy masz usg? bo choć już pewności nie mam, że to chłopczyk, to w dziewczynkę też jeszcze do końca nie wierzę ;) ;) ;) Ty mi idealnie pasujesz na mamę 2 chłopców i dziewczynki, w takiej właśnie kolejności - siebie z resztą też najchętniej widziałabym w takiej konfiguracji :) :) :) :) :)

Madzia, yyyyyyyyyyyyyyy, ten sok, to chyba należałoby wypić cały na dzień, żeby być choć blisko 1g wit C/ dobę. Bardzo nieekonomiczne, ale patrz, znalazłam kropelki, polecane na innej grupie, przez ludzi o wyższym stopniu wtajemniczenia niż ja ;) ;) ;) ;) ;) :
www.doz.pl/apteka/p15182-VitaCea_krople_...ieci_od_1_m-ca_30_ml
Tylko dawkę należy trochę przekroczyć, żeby było około 1g witaminy C/dobę. ;) ;) ;) ;) ;) ;)

TBC, muszę Leońskiego wykąpać ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915257 przez Suzi
Alex - Ty sie nie obrazaj tylko SPRÓBUJ podejść do tych skojarzanek imiennych z usmiechem. Piszę SPROBUJ bom sama weteranką tychże, tylko ze to JA a nie moje dzieci bylam osobiście przedmiotem skojarzeń , jako ze po primo, za mojego "młodu" imię Zuzanna było rownie popularne co dzisiaj np Scholastyka tudzież Pelagia lub Leokadia :P :P :P . Więcej było piesków o tym imieniu aniżeli dziewczynek :dry: :P więc ja ze swoim imieniem ( skądinąd Tobie drogim :laugh: .) bylam dziwolągiem w sąsiedztwie i okolicach, po secundo pewnie Wam znana Piosenka "Zuzia -lalka nieduza" wyśpiewywana cienkim glosikiem Natalki ( :lol: ) Kukulskiej zaczynała wowczas piąc się po stopniach dziecięcej listy przebojów, więc jak tylko ktoś zwiedział jak mam na imię, czuł się natychmiast w obowiązku odśpiewac mnię tę frazę, od ktorej juz po pewnym czasie mialam :sick: :sick: ,
jak juz nieco doroslam -lata nastoletnie zdominowala pieśń "Suzaanaa" i brzmialo to za mną gdziebym się nie pojawila wraz ze swym imieniem :P a jak juz na jaw wyszlo jak mam na drugie imię ( Matylda ) to juz zaczynal sie festiwal pieśni wszelakiej, jako ze znany wowczas program dla dzieci pt"Zwierzyniec" lansował piosenkę w sympatycznym wykonaniu nieocenionego Jana Kobuszewskiego o niejakiej KROWIE Matyldzie, wiec nie dziwicie się, ze wkrotce przestalam przyznawac sie do drugiego imienia, a co do pierwszego to powiem Wam ze do czasów studiów ( mieszkalam w stolycy :huh: ) NIE SPOTKALAM drugiej Zuzanny w podobnym wieku. Stanowilam zawsze atrakcję antropologiczno etnograficzną ze swoim zestawem imion....( nienawidzilam za to moich rodzicow wtedy ) wokol roilo sie od Beatek, Agatek, Kaś, Marzenek, a ja z takim zestawem ze boki zrywać. A juz dobijały mnie osoby ktore dowiedziawszy sie jak mam na imię, najpierw wybuchaly śmiechem a pozniej pytalały -"a tak naprawdę, jak masz na imię? " :P
Więc Alex, trzeba sie przyzwyczaic albo nauczyc się z tego śmiać. :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #915287 przez kaikai
Hej
Ja na chwilę zameldować się
Jutro nadrobienia, bo u mamusi byłam ;)

Muszę tylko napisać niuusa :) moja siostra rodzona w ciąży :)
Teścik dziś mi pokazała, ale jazda :)
Może jeszcze ja :)

10 lata 4 miesiąc temu #915299 przez Anabelle
Kaikai to byście miały z siostrą wesoło :D

Creatura tak było serduszko :) jestem dobrej myśli :)

10 lata 4 miesiąc temu #915307 przez agat
Creo jutro mam wizytę i umowie się z ginem na usg u niego prywatnie. Mam nadzieję, ze na dniach będzie ;)
Ticzery skoro nie zamierzam wracać do gimbazy na razie to powinnam być już na L4 podczas najbliższych rad pedag.? Bo przecież nie mogę sobie ot tak po prostu nie przyjść na nie, prawda?

Kaikai gratuluję 2 kresek siostry i czekam na Twoje :)

Pamiętacie akcję z poszukiwaniami naszego kolegi chorego na schizofrenię? Chyba mamy powtórkę z rozrywki :/ Już wychodził na prostą, zaczął nawet pracować i znowu leki przestał brać, wizje i teorie spiskowe wróciły :/ Masakra cóż za straszna choroba :(

10 lata 4 miesiąc temu #915320 przez monia89
Hejo.
alex super zdjecia ja jutro mam usg.
Ja tez byłam w lidlu kupilam Tosikowi bodyi gatki pasiaste do spania i miałam chęć na pościele ale nie wiedziałam jaki kolor kupić a żółty nie przypadł mi do gustu:-D
Co do kg ja stoje w miejscu brzuch wywaliło mi juz konkretnie więc niebawem zapodam sobie juz ubrania ciążowe....
Mamusie pamiętacie moje pochłaniactwo słodyczowe z Antosiem?
To teraz nie mogę zjeść więcej niż okienka czekolady natomiast pikantne i słone rzeczy są mile widziane.

10 lata 4 miesiąc temu #915321 przez Suzi
Agat - wlaśnie sama sie nad tym zastanawiam....czy mam brać zw od poniedziałku czy dopiero od 1 go :whistle: ??? Chyba muszę dryndnąć do dyrekcji :unsure:

Kaikai - swietnie! A jeszcze świetniej będzie jak do niej dolączysz :woohoo: a siostra mlodsza czy starsza?

Monia - a ciążowy suwaczek GDZIE? ja sie pytam?! Bo nie wiem ktory to u Ciebie tydz, ze juz brzusia ujawniasz... ;)

CreMoniu - dzieki za rady. Zastosuję się niewątpliwie :blush:

A u nas pora monsunowa nadeszła...leje i wieje! Chmury ołowiane przetaczają sie po niebie, bociany odleciały :(
Pora stąd uciekać w cieplejsze strony, np do Warszawki :P ...

10 lata 4 miesiąc temu #915322 przez Anabelle
Hmm u moni chyba 7-8 tc ????

Ja się zbieram do spania :)

10 lata 4 miesiąc temu #915342 przez Alex_87
Witam z rana :)

Kaikai gratulacje dla siostry :) pamiętam jak rok temu we wrześniu cieszyłam się z siostrowej ciąży, a dzisiaj Nikuś ma już 3 miesiące :D

Monia mówisz, że odrzuca Cię od słodkiego? ;) wróżę dziewczynkę :D bo u mnie sytuacja była identyczna, z Zuzką ciasta słodyczy niet, a teraz ślinka mi cieknie jak wchodzę w dział słodyczowy, na weselu czekałam jak na szpilkach na tort hahah Powodzenia na usg :)

Creo nie bez powodu synek jest zazwyczaj mamusi :D wczoraj lekarz się pytał do kogo córa podobna, mówię, że do męża, to powiedział, że synek będzie podobny do mamusi żeby było sprawiedliwie :D i może tak być, bo mniejszy :)

Suzi dziękuje za wykład :D mój mąż za każdym razem jak zaczynam coś wymyślać sprowadza mnie na ziemię niedługo chyba dostanę patelnią po głowie :D ale tak to jest, szukasz imienia, w końcu wybierasz takie na które zgadzają się dwie strony a tu nagle szwagier wyjeżdża z jakimiś tekstami :P na kobietę w ciąży działa to jak płachta na byka :D tym bardziej, że mam średnio lubianą znajomą, na którą wołają Pumba boooo wiadomo dlaczego :D ale co tam...za mną odkąd pamiętam wołają "Poszła Ola do przedszkola...." :sick:

Ja w piątek idę do swojej gin już na nfz i zamierzam wziąć zwolnienie...już trochę za bardzo wkurzają mnie dojazdy pociągami.

10 lata 4 miesiąc temu #915347 przez monia89
Anabell zgadza sie 7/8 :-)
Suzi wstawie jak dzis zobacze i upewnie sie ze wszystko ok :-/
Alex tak mówisz zobaczymy :-D
No współczuje Ci tych dojazdów.
kaikai siostra jest to i Ty dołą czysz obstawiam u Ciebie kwiecień/maj :-D

10 lata 4 miesiąc temu #915368 przez Anabelle
Kurcze monia ja też nie mogę zjeść ciasta, mąż wczoraj dzwonił, że może kupi hiszpana lub napoleona a mi już na samą myśl zrobiło się niedobrze brrrrr!!

Alex zostaw te pociągi w spokoju :P

10 lata 4 miesiąc temu #915371 przez kaikai
Alex, śliczny synek :)

Suzi, siostra starsza 2 lata, mam nadzieję że tym razem donosi ciąże, bo rok temu poronila, pisałam Wam.

Ja w ciąży z Dawidkiem miałam ochotę tylko na słone i kwaśne, sól to mogłam jeść łyżka ;) wszystko było przesolone :)
Z dziewczynami wcinalam słodkie, przez co przytylam po 20 kg, w nocy zjadajam 2 czekolady i tylko z bakaliami :)

10 lata 4 miesiąc temu #915374 przez agat
Ja i w jednej i w drugiej ciąży słodycze pochłaniałam bez oporów :P Za to z Adasiem częściej sięgałam po kwaśne, moim przysmakiem były kwaśne żelki :P Teraz mnie do nich nie ciągnie.
Dziś Adaś obudził się przed 5 a zasnął po 6 po niekończącym się usypianiu :angry: :angry: Ależ on ostatnio słabo śpi :/ Budzi się ciut świt, sam zasnąć nie może wieczorem. No ale dzięki bezsenności o świcie pierwszy raz wyczułam ruchy małego glutka ręką :) Już tak mocno potrafi kopać :)
Dziś idę do lekarza, ciekawe kiedy będzie usg.

Monia trzymam kciuki za wizytę :)

10 lata 4 miesiąc temu #915378 przez kaikai
Agat może dziś lekarz zrobi usg ? Ciekawa jestem co tam nosisz pod serduszkiem :)
Trzymam kciuki za wizytę :)

10 lata 4 miesiąc temu #915401 przez creatura
Dzień bobry ;)

Kaikai, gratulacje dla siostry, tym razem musi się udać :) To będzie jej pierwsze dziecko, czy już ma jakieś pociechy? No i teraz Ty dołączysz do brzuszkowej drużyny i będą dzieci się razem chować ;) Choć ja z czysto egoistycznych powodów wolałabym być "sama" w ciąży w najbliższej rodzinie, a nie dzielić z kimś podium :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jednak prawdą jest, że jak się spotkacie, to dzieci zajmą się sobą, a wy będziecie miały czas na pogaduchy. Jak odwiedzam szwagierkę, to zawsze Leoś genialnie się bawi z kuzynostwem ;)

Alex, mi się imię Tymon podoba. A będzie Tymon-Tymon, czy Tymon-Tymoteusz? Już parę razy miałam w klasach Tymków, fajne chłopaki, trochę rozrabiaki, ale mądre ;) żaden nie był kojarzony z Pumbą, ani przez nauczycieli, ani przez rówieśników ;) Mojemu małżowi swego czasu się bardzo podobało, bo jego brat nazwał syna tak, tylko w jakiejś niemieckiej wersji, bo oni za Odrą mieszkają, wołają na młodego Tim :)

Suzi, no patrz jak się czasy zmieniają! Teraz Zuzanna taka popularna i jedna z ulubieńszych imion :laugh: Nom, ja miałam lalkę o imieniu Zuzia, ze sklepu z takim imieniem przyjechała i jak chodziłyśmy z mamą do jej koleżanki Zuzanny, to mama mnie zawsze uciszała jak śpiewałam "Zuzia, lalka nieduża" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No, ale piosenka Susanah jest phajna, taka do bujania :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka