- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
aaa ty creo jeszcze karmisz przecież - ale ci fajnie z drugim bobo mam nadzieje, że pokarmię min rok, max 2 lata No chyba, że dzidzia będzie spać tak jak Antek, czyli budzić się co godzine na cycka, to się zdenerwuję ;P
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Jestem wyrodną matką. Adaś o 6 wstał, przyszedł do mnie, książką mi po głowie walił, bym mu czytała, ale udałam, że śpię i nawet się nie ruszyłam, więc zrezygnował i wrócił jeszcze na pół godz do łóżeczka
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
I spóźnione dla Antosia
Bella, nom, jeszcze się cyckujemy i myślę tak do samoodstawienia - u mnie w głowie to 3-4 lata, mam nadzieję, że u Leosia nie 8 podobno wtedy zanika ta umiejętność ssania Leoś bardzo, bardzo długo budził sie w nocy co 1-2, teraz są max 2 karmienia od jego pójścia spać, przy ząbkach więcej, czyli można już pospać.
Agat, mnie dzisiaj Leoś też obudził o 6 jednym ze swoich najpiękniejszych uśmiechów, próbowałam udawać, że nie słyszę... nie zadziałało
Wczoraj miała miejsce śmieszna sytuacja: Leoś wali chochelką po podłodze, tłumaczę mu, żeby nie walił, że podłogę zniszczy, żeby w swoich garnkach z klockami mieszał, no gadka tłumacząca kilka razy. Of kors przestawał walić na chwilę potem znowu. Mowię do niego ostrym głosem: "LE-Oś"!, nic, LE-Oś, a skubaniutki na to takim samy tonem: MA-MA! I się roześmiał. Padłam. Niesamowite, ile te nasze dzieci już rzeczy kumają
Suzi, kiedy wy pozjadacie tyle ogórkowych przetworów?!
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
no w końcu jestem, jak nie biuro to zaprawy,
Dzięki za wasze opinie co to fotelików na rower, mam nadzieję,że jeszcze zakupię i w tym sezonie coś pojeździmy
Alex to podrzuć fotelik , ja chętnie wypróbuję
Jak miło patrzeć na Wasze maleństwa, Monia ,Agat , Alex,Anabelle, tylko można zazdrościć,
Creo, no, to szkoda, nie doczytałam, a tak myślałam,że naturalny to będzie ok.
U nas rozmiary to jeszcze 80, czasem 86 , muszę moją chudzinę zmierzyć jaki duży jest
u nas po pobudce najpierw mleko, później,jakaś kromka z serem, albo szynką albo serkiem topionym, innym razem twarożek wiejski,Tomek uwielbia sam jeść, oczywiście nie daję mu twarożku co dzień, później przed drzemką kasza jaglana, z bananem lub jablkiem i olejem kokosowym, (żałuję,że tak późno zaczęłam Tomeczkowi podawać, ale jestem dummna z siebie,że nie daję mu tych słodkich bobovity , no czasem w nagłych przypadkach ale to sporadycznie już )
po spaniu zupka, i jak mąż wraca z pracy to drugie danie, na wieczór przed kąpielą też kasza jaglana z owocem, i po kąpieli mleko. Jajecznice też sporadycznie zje i też nie dużo, a robię taką z pomidorem;) owoce je chętnie, ostatnio hitem są jeżyny , jak widzi krzaczek to zaraz pokazuje palcem i z piskiem takim radosnym,że chce
Niestety nie zawsze zje z apetytem, tak jak ostatnio już chwaliłam go ,a zaczyna znów mało jeść, obwiniam zęby, które wychodzą w slimaczym tępie, teraz czwórka nam wychodzi, już się przebiła,
Mamy książeczkę "gęś" Tomek bierze ją i przychodzi do mnie i mówi:gę ,gę
na sowę : uu-uu , na świnkę: hrrrr..., na krowę:mU, na kota :mał,
Jak chce na rączki, to wyciąga swoje rączki i mówi: górry,
i takie pojedyńcze, ja, tam, tu, ty, i nie pamiętam co jeszcze śmiesznego mówi:
aa zaczyna zwracać sie osobowo, takim ładnym głosikiem ze znakiem zapytania: tato, mami
I nie wiem czy to dobrze, czy powinnam bardziej obserwować, ale bardzo wyraża swoje emocje, zwłąszcza jak się złości, to macha rękami, brwi tak śmiesznie marszczy i się " trzęsie"
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Coś tak czułam, bo ogórki kiszone narobilam i już wczoraj słoiczek otworzyłam, spróbować
Jak liczyłam to termin wypada na 30 kwiecień, 1 maj
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Ale przyznam sie ze coś przeczuwalam, jak zaczelaś nam tu pisac ze u Was w rodzinie to sie " stadami" zachodzi pomyślalm ze coś tu jest na rzeczy i należy czytac między wierszami
CreMoniu - tych ogorkow wbrew pozorom nie jest tak duzo, sloiczki po dzemach więc tak w sumie na dwa razy i po sloiczku
Naprawdę chcesz Leosia TAK dlugo karmić? a co jeśli w międzyczasie drugi dzidek sie na horyzoncie pojawi??
Madzia -to fajnie juz Tomcio zaczyna gadać! U nas niestety regres i chiński zawlaszczył calą przestrzeń językową
ADAŚKU - buziaczki lecą 16x
ANTOSIU - i do Ciebie 16x ( bo jie pamietam czy wysylalam , eehh, sks )
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Suzi, no jak nic nie stanie na przeszkodzie to tak, chciałabym długo karmić (powyżej 2 roku). W ciąży nie zagrożonej też można karmić, na grupie "Karmiące cyce" jest wiele takich kobiet, a po porodzie karmią w tandemie - to musi być niezła jazda
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z Antkiem miałam termin na 30 kwietnia
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29