BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 miesiąc temu #915431 przez creatura
Monia, to u Ciebie jutro serducho już będzie :)

Alex, dojazdy pociągami męczą... a co dopiero w ciąży...... Jak Ty w upały dałaś radę???!!! :ohmy:

Mnie w ciąży w Leosiem ciągnęło do... wszystkiego :silly: :silly: :silly: :silly: Każde jedzenie mi smakowało, cóż.... odbiło się to potem w kilogramach :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Jak tam patrzę na Was dziewczyny, że Wy w 2 ciążąch prawie wcale nie przybieracie, to aż się chce być w stanie błogosławionym ;)

Leoś dziś, jak z resztą od kilku dni, zarządził pobudkę po 6 :angry: a, że pogoda z dupy byla (teraz troszkę lepiej) i nie wyszliśmy na podwórko, to poszedł spać po 9, a ja mam juz prawie obiad gotowy- szok :ohmy:

Muszę stwierdzić, że mój syn umiłowany, należy do tych dzieci "szalejących" podczas mszy. Już się przyzwyczaił do kościoła i w wózku posiedzi 10 min, a potem zabawa w najlepsze. Ostatnio każdą mszę spędzamy na zewnątrz, żeby ludziom nie przeszkadzać, poza tym wszyscy z dziećmi stoją na zewnątrz i większość dzieci coś tam sobie robi, ale Leoś jednak robi to z większym natężeniem. Ma jeszcze 2 koleżanki, okazało się też kwietniówki, i jak się ta mafia spotka to masakroza :laugh: Przykładowo podniesienie, cisza, a on słysząc dzwonki, woła - Dźin, dźin, dźin :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Tyko jak idziemy do komunii, boi się trochę ludzi i jest spokojny - pewnie i to kiedyś mu minie. Nie wiem co będzie zimą? :S

Z numerem buta u nas jak u Agat, teraz ma 22, ale widzę, że jesienne/zimowe to już bedą 23, lub 24 jeśli ma tam grubsza skarpetę wkładać. Rozmiar już bity 92, 86 jak z młodszego brata wyglądają. Dostał ostatnio dżinsową katanę z H&M 98/104 i co??.. dobra, rękawki raz podwinięte, a reszta jak ulał. Za szybko mi rośnie ten mój dzidziuś :( :dry: Ciotki mówią, że trochę mu kończyny wyciągnęło, ale brzusiu..... ;) no cóż, jest :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Biega jak szalony, mało co posiedzi, je w biegu, je mniej niż jak był na sloikach, chyba taka jego pudzianowa uroda.

Przerwę w zębach mamy już dłuższą i chyba jak gruchnie to kilka na raz, od wczoraj kupki luźniejsze i paluszki jakby do buzi idą, to może cos się wykluje. Z czwórką jak u Azji, troche się pokazała jakś czasem temu i zastygła w jednej poyzcji.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #915433 przez Alex_87
Hehe ja Zuzce spiewam Susane :D a jak leci Zuzia lalka nieduża to sama podryguje na dźwięk imienia ;) Chociaż pewnie w wieku dojrzewania będzie ją ta piosenka wkurzała :D

Creo u nas będzie Tymon, bo mąż mówił, że Tymoteusz za długie, więc poszliśmy na kompromis.

U mnie w rodzinie wychodzi na to, ze słodkie jest na chłopaka a słone na dziewczyny :D już się w kilku przypadkach sprawdziło ;)

Agat albo teraz Ci zrobi usg albo na następnej,chodzisz co miesiąc? bo teraz jakoś będzie połówkowe wypadało

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915440 przez creatura
NIe było mnie długo, to pospamuję ;)

Przed weekendem była fajna promocja (może jeszcze jest) dla posiadaczy karty z CCC, dodatkowe 20% na przecenione buty i torebki i zakupiłam dwie pary skórzanychsandałków z myślą o przyszłym sezonie ofkors, w cenie nie przekraczającej wartości jednej pary w pełnej cenie - Lubię to! ;)
A wiecie, że w h&M za zapisanie się do newslettera jest 25% zniżki na dowolną rzecz. Ja już zapisałam pół rodziny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: inkasując zniżki oczywiście :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #915462 przez agat
Tu w przychodni nie mają usg w gabinecie, dr daje skierowanie raz jakiś czas. I dziś właśnie dostanę takie skierowanie, ale zamiast tu do przychodni zrobię u niego prywatnie, bo sprzęt lepszy, foto dostanę i w ogóle.
Suzi małż pytał w szkole o to zwolnienie i pani z sekretariatu powiedziała bym brała od 1.09 a z rad ustnie się zwolniła. Ale ja wezmę zwolnienie wtedy gdy na to usg będę szła, nie wiem czy to jeszcze w tym czy w przyszłym tyg będzie.

10 lata 4 miesiąc temu #915500 przez Anabelle
Wróciłam z Antkiem z miasteczka, byliśmy na durnej poczcie, na której oczywiście nic nie załatwiłam, kazali przyjść 5 min przed 15 czyli przed zamknięciem , a Antek nadal nie śpi, więc pewnie sie nie wyrobie. Byłam też u księgowej zawieść faktury i wreszcie w domu.

U nas też kupki na całą pieluche :D DO tego dziasła opuchniete, przerwa miedzy 1 ogromna, paluszek mu sie mieści :D :D :D
Rozmiarowo chodzi w 86/92 schudł, waży 10,5

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915505 przez kaikai
Creo moja siostra ma córkę 15 letnią, tak jak moja Ola, już raz chodziliśmy razem w ciąży.
Jej córka jest 3 miesiące starsza od mojej.
U nas w rodzinie tak jest ze zachodzi się zbiorowo ;)
Moja mama na kilka sióstr i braci z tego samego rocznika, ja też i moje dzieci.
Teraz jeszcze kuzynka jest w ciąży w styczniu ma urodzc, więc myślę że i ja się zalapie na 2015 :)

U nas zeby też idą, wczoraj łupek było 4 sztuki.
To mój Dawidek malutki rozmiar 80,86 a buciki 21
Niski na pewno nie będzie bo my wzrost mamy wysoki ;)

Mój mały uwielbiam kołysanki, piosenki , jak mu śpiewam no i uwielbia książki najbardziej wierszyki Brzechwy i Tuwima ulubiony lokomotywa :)
Oglądać bajki też lubi, ulubiona Parauszek i Miś w niebieskim domu :)

10 lata 4 miesiąc temu #915516 przez Alex_87
Creo na szczęście nie musiałam codziennie jeździć do pracy, bo wróciłam na cały etat (poszli mi na rekę z ciążą) ale byłam w pracy 2-3 razy tygodniowo, zależy ile się papierów uzbierało. No i w pociągach ludzie nawet życzliwi, często mi miejsca ustępowali :D
Muszę w takim razie zapisac się do tego newslettera bo chce w HM kupić sobie staniki do karmienia.
a w ccc załapałam się w piątek na tą promocję, kupiłam Zuzie buty lasockiego na jesień, z 70zł na 30 przecena :)

Mój Tymon też będzie rocznikowo tak samo jak syn siostry, szkoda tylko że nie mieszkamy w tym samym mieście. A tak to zazwyczaj między dzieciakami jest różnica 1-1,5 roku, no jeszcze Zuza ma kuzynkę starszą o pół roku ale od strony męża.

U nas rozmiarówka raczej już 92, 86 nosi ale to na styk, buciki 22

10 lata 4 miesiąc temu #915522 przez agat
Wróciłam od lekarza, wsio ok. Wyniki w normie (z Adasiem już miałam anemię na tym etapie, ale w sumie teraz lato, dieta bardziej urozmaicona niż zimą i może dlatego jeszcze się trzymam). Dostałam skierowanie na glukoze przed kolejną wizytą. JUZ? Jak ta ciąża szybko leci :P A usg mam w przyszłą środę, tak mi najbardziej pasowało pod kątem zwolnienia.

Adaś waży 12 kg, troszkę ostatnio mu się udka zaokrągliły :) Ubranka 86 i powolutku 92. Buciki 23.

10 lata 4 miesiąc temu #915537 przez Anabelle
U nas z bucikami to zależy od firmy od 22-23

Musze mu kupić kozaczki na zime, najpewniej w outlecie geox lub ecco bo są pod Krakowem - tylko nie wiem czy 23 czy 24 rozmiar.

Początkiem lata kupowałam Antkowi sandały, troche badziewne kupiłam, no ale najwyżej wywalę ;P Do czego zmierzam - sandały było spore, miał chyba z 1,5 cm luzu, a teraz są na styk. Boje sie co to bedzie z zimowcami???? :O

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915544 przez creatura
Agat, fajnie Adaś nadrobił "straty" wagowe :) :) :) ;)

Zuza, też będzie duża panna ;)

Mnie właśnie najbardziej "gnębią" buciki na zimę, bo na jesień to jakieś typu adidaski wystarczą, albo botki z jakiejś sieciówki. Myślałam o Joan of Arctic, tylko nie wiem od jakich rozmiarów zaczynają? :unsure:

Z ciekawosci sprawdziłam, rozmiary od 32 :S :S :S :S :S są inne Sorele od 25, we'll see ;)

10 lata 4 miesiąc temu #915551 przez Alex_87
Agat dobrze, że z wynikami wszystko ok, ja wczoraj odebrałam swoje, test obciążenia glukozą ok, ale w moczy bardzo liczne bakterie :/ tak coś czułam przy sikaniu że coś się znowu zaczyna :/

Mnie też gnębią zimowe buty :/ Zuza sandałki miała 21 w maju, ale zaraz z nich wyrosła, później teściowa kupiła rozmiar 23, były za duże, ale teraz patrze, że są no takie akurat. Chociaż na rozmiar aż tak nie patrzę, bo co firma to się trochę różnią, długość stópki miesiąc temu jak mierzyłam była 13cm, a zima może być długa....

10 lata 4 miesiąc temu #915573 przez creatura
tak z tymi pomiarami stopki to są jaja, w maju u nas było 13, 5, a teraz na papciach z h&M kupionych w zeszłym tygodniu napisane jest 13cm i bądź tu mądry :blink:

10 lata 4 miesiąc temu #915791 przez monia89
Hej.
Widziałam serduszko :-D popłakałam się :kiss:
termin mam na 7 kwietnia
z usg to 7 tydz
z @ 7 tydz i 2 dni
a to moja Fasolka :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #915794 przez creatura
Monia, widać już małego człowieka :) :) :) :) :) :) :) Gratki, gratki, gratki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: No wiadomo, że tak będzie, szafa gra, tylko się cieszyć i relaksować (w miarę możliwości) ;)

10 lata 4 miesiąc temu #915797 przez monia89
Agat mam pytanko patrzyłas na 1 usg Adasia i Dzidzi i sa one z jednej strony macicy?
Moja gin ma teorie ze jesli sa z innych stron to dzieci beda innej płci. Ale zamotałam...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka