- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
Ja się tylko witam na szybko, bo znowu nastały troszkę "gorsze" czasy, idą chyba jakieś 4/3 z góry i z dołu z tej samej strony i póki Leoś śpi muszę coś porobić
Suzi, ja bym poddała się woli Opatrzności, spróbować zajść, a jak się uda, to znaczy, że miało być jeszcze jedno bobo, jak nie, no cóż..... może Mikus takim do końca jedynakiem jednak nie bedzie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
A jeszcze mialam spytać, czemu nazwalas pierwsze pol roku karmienia gehenną? Akurat Ciebie zawsze postrzegalam jako absolutną fankę karmienia, stąd moje ciekawskie pytanie
Monia -kariera i figura powiadasz....wrrr, jak ja "kocham"takie argumenty w TEJ kwestii. No, oby wszystko bylo dobrze z tymi dziecmi, bo choćby to ze w gre wchodzilo sztuczne zaplodnienie sugreuje, ze juz na starcie zaistaniał problem....
Ja trochę mialam roznych perturbacji natury emocjonalno -światopoglądowej ( ze sie tak oględnie wyrażę) w najlepszych moich latach do rodzenia dzieci, więc teraz poplakuję nad rozlanym mlekiem tuląc to moje male szczęście, iżałuję straconych lat. Dlatego Was tak namolnie zachęcam do wykorzystania mlodości, zebyście poźniej sobie nie mialy nic do wyrzucenia.
Anabelle - lalka chyba jednak mlodsza ode mnie ... poza tym w Jej sytuacji będąc, tezbym sie nie zastanawiala. Trzymam za nią baaaardzo mocno kciuki i wierzę ze tym razem wszystko będzie jak najlepiej!!!
A tak w ogole to nie kuście!!
Aaa, i CreMoniu - ja mam jednego HNB po drugim ( a wlasciwie drugiego po pierwszym ) tylko ze dzieli ich 17 lat, tyle musialam sie "regenerować" więc to nie jest pewnik, ze po HNB przychodzi LNB......niestety
I jeszcze skleroza,
Tomeczku lap buziaczki16x
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja dziś po wizycie u gina, nie u mojej bo moja na urlopie, ale ta też okazała się spoko i nawet zrobiła usg na szybko poza tym dostałam globulki dopochwowe za 3 op krzyczą sobie 75zł, no paranoja, ale infekcja ciążowa poważna sprawa, więc trzeba płacić.
W sumie to poruszyłyście ciekawą kwestię, jest wiele małżeństw które jeszcze w wieku około czterdziestkowym decydują się na ostatnie dziecko i teraz sobie myślę, ze to wcale takie fajne nie jest patrząc ze strony tego dziecka, bo rodzeństwo już dużo starsze, no chyba, że ktoś w ogóle późno planował dzieci i różnice nie są takie duże.
My planowaliśmy, że przed 30 będziemy mieli dwójkę dzieci jeszcze trzecie kołacze mi się po głowie, ale musielibyśmy zmienić metraż na większy, póki co to niemożliwe, więc może za kilka lat
a tak w ogóle to tak mnie moja mama dziś wkurzyła, w końcu chyba w złości mi wygarnęła, ze Zuza od jakiegoś czasu ciągle płacze przy usypianiu, że jak to może tak być. Miałyśmy z nimi jechać dziś na działkę ale się zastanawiam czy nie zostać w domu
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Moja mama to ciągle mi mówi, że za wcześnie i za szybko z tymi ciążami. Antka urodziłam w wieku 24 lat, a drugą dzidzie mam nadzieje urodzić w wieku 26. Mojej zmarłej babci mówiłam, że zostanę mamą w wieku 20 lat nie udalo się. Od koleżanek ze studiów ciągle słysze, że trzeba się obronić, znaleźć prace, jak będzie się miało pozycje w firmie to wtedy ślub, a pierwsze dziecko miedzy 30 a 35 rokiem życia. Ja miałam zupełnie inaczej. Uważałam, że najpierw dzieci a później bedzie czas do 70tki na kariere zawodową Ale często plany planami, a rzeczywistość rzeczywistością.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Od rana oglądam wózki, bo tak wczoraj z P rozmawialiśmy jak będę na spacery wychodząc z dwójką. Myślałam że może dostawka do starego wózka, ale chyba Dawid będzie za mały
Chusta dla noworodka to chyba mi będzie niewygodnie nosić małego i gonić po placyku za Dawidkiem
Takie podwójne wózki to wygoda, ale tak myślę, jak na placyku zostawię małe samo w wózku, bo przecież za Dawidkiem będę musiała chodzić
Kurczę, nie wiem
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja nie planuje kupować drugiego wózka na 2 dzieci. Antek będzie miał 23 miesiące jak urodzę, mam nosidło ergonomiczne boba z możliwością ustawienia na noworodka. Albo będzie noworodek w nosidle a Antek w wózku, albo noworodek w wózku a Antek na nogach - przypnę sobie tylko nosidło w pasie, że jak Antek by się zmęczył lub robił histerie, że nie chce iść, to wsadziłabym go do nosidła i dawaj ...
Na plac zabaw wolałabym iść pewnie z nosidłem, 2 latek nie jest już taki chwiejny więc pewnie dosłownie latać za nim nie trzeba, ale bałabym się zostawić noworodka w wózku, a z Antkiem iść na huśtawkę czy zjeżdżalnię.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W sumie nie wyobrażam sobie tego wszystkiego
W ogóle nie czuję że jestem w ciąży.
Wizytę mam 17 września, może wtedy coś do mnie dotrze
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też mówiłam, że najpierw znajdę pracę, ogarniemy jakiś większy metraż i wtedy pomyślimy o dziecku, ale po pół roku stwierdziłam, że jakąś tam pracę mam, macierzyński będzie, pomieścimy się potem po Zuzce też chciałam szukać pracy, ale sobie myślę, że jak znajdę tą pracę to zapewne będzie mi szkoda od razu zachodzić w ciążę No i jest jak jest Dom, praca, dalsza edukacja może poczekać, ale jajeczka nie zawsze są tak łaskawe
My też wózka dla dwójki nie kupujemy, chce kupić jakąś używaną dostawkę, żeby jak się nie sprawdzi nie wydawać dużo kasy. Zuza już nie chce długo siedzieć w wózku, a na przyszłą wiosnę to już mogę zapomnieć
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak tylko sobie myślałam, ale mam jeszcze duuuzo czasu
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kaikai ani się obejrzysz a zleci Ci pół ciąży, mi w drugiej najbardziej się dłużył początek, bo mdłości, wszystko śmierdziało, senność, a teraz niby coś zaboli ale nie ma czasu o tym myśleć
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Alex - swoeta racja. Coż z tego ze Mikus jest moim TRZECIM dzieckiem skoro tak realnie to ....jedynak moja starszyzna to juz nie rodzenstwo...to druga para rodzicow
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie jeszcze właśnie ten argument - Leosiowe high need - trochę hamuje przed natychmiastowym zajściem w ciażę, bo nie oszukujmy sie, dom jak się nie wybuduje za 2 lata, to się wybuduje za 4. lub 6 Kariera.... pracowac bede do smierci Nie chciałabym zaniedbać Leosia, albo zabrać mu cegoś, np kp, czasu, który poszedł by na 2 dziecko. No i jednoczesnie nie chciałabym, zeby drugie dziecko straciło coś, przez to, że Leoś jest wciąż mały i taki absorbujący. Dlatego w głowie czas idealny to moment, kiedy Leo pójdzie do przedszkola i bedzie miał choć trochę swojego swiata.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i później będą nadawać na tych samych falach.
Ja z kolei nie chciałam mieć takiej różnicy jak młodsza szwagierka - ona ma 3,5 roku różnicy. Syn był nauczony, że mama jest cała jego, był już duży, rozumny chłopak, a nagle pojawiła się siostra. Długo nie mógł się przestawić, nie mogła odejść od noworodka bo starszy jej robił na złość, zabierał, chował rzeczy noworodka. Cyrki były. Ale to pewnie dużo od dziecka zależy. Teraz mała ma 2 lata ale nadal trzeba ich mieć na oku
Za to u drugiej szwagierki rok różnicy i jedno drugiego pilnuje jak oka w głowie, nawet się za ręke łapią na spacerze jak auto jedzie Słodziaki takie dwa małe 3 i 4 lata mają.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Martwię się trochę małżem moim, bo chyba rrzeczywiście ma jakieś wrzody czy coś na jelitach. Wwyszła mu krew utajona w kale, po wpisaniu w net na każdej możliwej stronie wyskakiwal rak jelita grubego :/ Przerazilo mnie to, nie powiem, choć w ogóle tego nie biorę pod uwagę bo oczywiście mogą to być też o wiele mniej groźne schorzenia. Za kilka dni ma usg brzucha, pewnie mu też zlecą kolonoskopię (ciekawe tylko na kiedy terminy :/ ) i mam nadzieję zakończą diagnostykę jak najszybciej stwierdzając, że to mało groźny wrzód. W ciąży chyba się jeszcze bardziej takie problemy do głowy wbija :/