- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Adaś czyta

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
my dzis pospalismy do 9

Kaikai rozłozyło Cie na dobre , zdrówka

Agat filmik super, ogladałam z Jaskiem, Mlody machał do Adasia i sie smiał do niego

lecimy sie ogarnmac i na spacerek bo piekna pogoda sie zapowiada

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Zasnelam wczoraj z Mikim więc juz sie zwloklam zeby pstryknąć na forum

Mikuś sypia najczęściej 2 godziny ale gdybym mu dala, to pewnie pospałby dluzej. Nie daję bo spi późno więc w ten sposób wydłuza sobie wieczor do nocy więc mi sie nie oplaca zeby sypiał dluzej. Jakos sie nie mozemy zebrać zzeby zrobić porządek z planem dnia dlatego jakos tak teraz nam sie niezbyt korzystnie ułożylo. Sypiamy rano do niemal 10 więc drzemka zaczyna sie koło 15 a nawet bywa ze i o 16

Spanie bedzie max do 9 i mam nadzieje ze drzemka wtedy wypadnie 13-14.
Dzis byla kolejna noc bez smoka tzn zasypial bez smoka ale jak sie w srodku nocy przebudził tomplakał i małz nie wytrzymal psychicznie i mu dal, ale po porany, mleczku kolo 7 , zjadł i dalej zasnął bez smoka, więc oby ta tendencja sie utrzymala

U nas dzis pogoda letnia, pięknie jest

Agat -fajnie Adaśko gada, Miki bardzo podobnie, z tym ze u nas zajączki robią najcześciej "chrup" "chrup" bo ciagle zalegają w miejscu z marchewką

Kaikai - a probowalaś mixtury Creo? Podawala na poprzedniej str sklad.
I ponowie swoje pytanie sprzed kilkiu stron -jak zareagowały Twoje dziewczyny na wieść o kolejnym dzidzusiu? A jak Twoja siostra się miewa i jak zareagowala na wiesc o Twojej ciąży?
Monia -ja mialam cofki na mięso przed chlopcami, więc moze Antosik ma brata?!

Azja- czyli rozumiem, ze Jasio juz na dobre pożegnał wstawanie z kurami a nawet przed nimi? Bo chyba juz dawno nie pisalaś nic o wschodach slonca nad Puławami

Wczoraj zaliczylam pilatesik po wakaxjach, nawet nie mam specjalnie zakwasów, ale niektore ćwiczenia nie byly lątwe. Zdecydowanie moją najslabszą stroną są mięśnie brzuuuuuchaaaa

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Suzi Jasiek pozegnał poranne wstawanie co mnie bardzo cieszy najwczesniej wstaje po 7, ale to rzadko, najczescie tak koło 8, wiec jak dla mnie optymalna godzina, chodzi spac w granicach 20 w zaleznosci od tego jak sie zwleczemy na wieczór do domu, albo w zaleznosci o której była południowa drzemka, ale za to w ciagu dnia nie siada nawet na 5 minut tylko jest w ciagłym biegu

ja dzis lece na 16 do fryzjera, bo moje włosy wygladaja jakby piorun w nie strzelił, nic sie nie ukłąda wiec musze troche porzadku na głowie zrobic

musze jakas sałtke na szybko zrobic, moze macie jakies propozycje

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Byłam z młodym na mieście na godzinkę, bo chciałam coś kupić Filipkowi, koledze Adasia, który w niedzielę kończy roczek. Jaki ten mój szałaput niegrzeczny

Teraz odsypia harce.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Mam jakieś uplawy brązowe, nie wiem, już się denerwuje. P wróci dopiero wieczorem, gdyby się coś działo to wiadomo przyjedzie szybciej, ale chyba nie będę panikowala.
Jutro rano do lekarza pojadę bo już siły nie mam

Właśnie chce zrobić miksturę Creo, ale jutro bo miód mi się skończył, piłam z lipą.
Wypilam też już cały syrop prenalen i nic.
Chyba tylko antybiotyk mi pomoże.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Azja - to super macie plan dnia, choc ja wolalabym jednak pospać do 9 bo bywa ze chodzę spać po 2

Widzę, ze dziś babski wieczor, jak Polska dluga i szeroka

Paluszki krabowe pokroić w kosteczkę (1x1 ) zblanszowac brokula podzielonego na rożyczki, paczka makaronu sojowego lub ryzowego ( te takie "żyłki wędkarskie" chińskie ) przyrządzić wg przepisu i do tego to co najważniejsze czyli SOS. : kubek gestego jogurtu nat , ze 3 czubate łyzeczki przyprawy curry, ze 2 ząbki czosnku rozgniecionego, trochę papryki ostrej, sol, cukier do smaku, ze 3 łyzki majonezu ( podaje proporcje tak na oko, bo zawsze robie na oko, więc probowac trzeba) zmieszac dokladnie ( najlepiej zmiksować) i zalać powyższe skladniki salatki i wymieszać. Na wierzchu mozna udekorować jajkiem na twardo. Ja PRZEPADAM za tą sałatką

Taaak, winda i schody ruchome rulezzz, jak widzę

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

Ja też uwielbiam sałatkę krabowa tylko mam inne składniki :
Paczka paluszków krabowych
Ogórek zielony
Awokado
Koperek
Makaron sojowy
Łyżka majonezu
Puszka kukurydzy
Ogórek i awokado kroimy w kostkę, paluszki chwilę na parze i kroimy grube paski, makaron w gorącą wodę i poprzecinac nożyczkami, dodać kukurydzę, majonez, pokrojony koperek

Albo sałatka z kuskusem
Trzy kolory papryk
Ogórek zielony
Udko kurczaka wędzonego
Koperek
Sos sojowy
Kostka sera żółtego
Wszysztko kroimy w mała kostkę i dodajemy wcześniej przygotowaną kaszę kuskus, przyprawiamy sosem sojowym.
Sałatka żółta :
Ugotowany ryż
Puszka ananasa
Puszka kukurydzy
Ugotowaną pierś kurczaka
Kroimy pierś w kostkę, ananas na kawałki, doprawiamy : majonezem, przetarty czosnek, curry, sól,pieprz.
Jeszcze dużo znam przepisów, bo często robię i coś wymyślam
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Kaikai, daj znać jak z tym plamieniem. Ja bym juz umierała....... a przeciez często implantacyjne tak wygląda. Bella, to chyba jest ekspertem od tego, jaki kolor ok, a jaki podejrzany

Suzi, u nas plan dnia, niezaburzony ząbkowaniem, wyjazdami czy podobnymi atrakcjami, wygląda tak: pobudka 7-8, drzemka 12/13, ok 2-3 godziny, czesto 3, 20-21 rozpoczęcie usypiania, czasem trwa 10min, czasem godzine

Agat , Adaś super czyta. Nauczyciel, to nie zawód, to stan umyslu

Alex, tu jest coś o krztuśccu i "powrocie" zachorowań. To nie jest strona antyszczepionkowa, tylko suche fakty o szczepieniach: szczepieniakrztusiec.wordpress.com/
Znam chłopczyka, który zachorował, a był szczepiony.
Suzi, Ty szczepisz ostatnią dawka 5w1 teraz, czy najpierw badasz przciwciała, i jak wysokie to odpuszczasz? Da się tak?
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nie wiem jak jutro dojadę do tej Łodzi i wysiedzę tam tyle godzin... Ni stąd ni z owąd wylazł mi mały ale mega bolący hemoroid :/ :/ :/ Cudowne uroki ciąży... :/
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Witam się tylko. Poczytam później.
U mnie deszcz....

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Co do plamień to ja jestem bardzo rygorystyczna w tej kwestii, ale ja jestem przewrażliwiona z powodu poronień. Gdy widzę jakiekolwiek plamienie od razu 2x magnez, 1x nospa, 2x luteina lub duphaston i kurs na izbe przyjęć w szpitalu ginekologicznym, żeby sprawdzili czy kosmówka się nie odkleja, bądź czy jest jakieś źródło plamienia.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u nas dzis piękna pogoda, słonecznie i ciepło

babski wieczór sie udał, poplotkowałysmy sobie, fajnie było

Agat fajnie macie z tym meczem tez bym chetnie pojechała, atmosfera musi byc super na takim meczu

cos ja tu jeszcze chciałam, ale skleroza sie ujawnia