BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 7 miesiąc temu #923752 przez monia89
Hej.
u mnie nadal źle jestem wykończona musze kapac się wcześniej niż Antoś bo padam razem z nim.
zakupy też odpadają póki co bo nigdy nie wiem jaka reakcja będzie ;)
dzisiaj wybieram się do drogeri po maske na twarz bo wyglądam jak dojrzewająca nastolatka czego nigdy nie miałam i moje podkłady itp nie dają rady :blink:
ale nie wiem kto wygra ta bitwe ja czy mdłości :angry:
wczoraj byliśmy na targu zakupiłam baletki leginsy torebke rajtki a Antoś dostał przesyłke od chrzesnego z super botkami i piżamkami :-D
Creo Europa Centralna my w Gliwicach niedaleko niej mieszkaliśmy i Tosik bawił się na tej plaźy :-) często w ndz były zjeżdżalnie lody itp darmowe dla dzieci.
a proteze ta próbną chętnie nosi zobaczymy jak będzie z tą gotową. Mam nadzieje ze dobrze :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #923763 przez kaikai
Hej

U mnie już lepiej, dużo lepiej :)
Za to P zarazil się ode mnie, myślałam że że mną źle było, ale myliłam się, bo P chyba na oiom pojedzie tak cierpi biedak, ale ma tylko katar.
Dziś zrobił sobie wolne bo tak cierpi, ale jutro ma kolację służbową, więc już musi się poświęcić i iść, oczywiście nie dla przyjemności. Jak wróci to już czuję że cały weekend za pielęgniarkę będę robić :angry:
Najlepsze jak ja chorowalam to musiałam zajmować się małym, a P od rana - weź dziecko żeby się nie zarazilo ode mnie.

10 lata 7 miesiąc temu #923770 przez kaikai
Monia ja na mdłości biorę tabletki Mamarin przez pierwsze3 dni brałam 3 razy dziennie po dwie, teraz rano dwie i później po jednej, życie mi to uratowało, bo już nic nie jadłam, dziś jest lepiej nawet śniadanie mi nie smierdzialo i zjadłam :)
W ogóle wszystkie dezodoranty wyrzucilam, płyny do płukania tak mnie drażni każdy mocny zapach.
A już na punkcie zapachu mojego ciała mam fioła, stwierdzi mi cały czas, kąpie się po 4 razy dziennie i i tak wszystko wyczuje chociaż mam katar.
Mój węch jest tak dobry jak nigdy ;)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #923779 przez creatura
O kurczaki!!!!!Masakre macie dziewczyny z tymi dolegliwościami ciążowymi - ja też kojarzę mdłości, nadwrażliwość na zapachy, senność, czy cerę nastolatki, ale nie aż tak wszystko spotęgowane. Przetrwajcie jeszcze chwilkę ;) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Leoś wstał dziś przed 7, a przed 10 stweirdził, że się nie wyspał i mamy już drzemkę - dzień będzie ciekawy, tzn. nie wiadomo czy bedzie 2 drzemka i kiedy pójdzie spać na noc :S :S :S :S A pogoda u nas beznadzieja, tak, że chyba nie wyjdziemy na podwórko, bo nie chcę, żeby mu z tego zębowego nosa, co gorszego się porobiło.

Od poniedziałku mamy reaktywację hciorów: "Mucha w mucholocie" i "Panie Janie". Jak zasiadam przy kompie, to Leoś od razu podbiega i zaczyna śpiewać (nawet mu melodia wychodzi ;) ) : "mua, mua" i "bim, bam, bum" - i nie popuści dopóki mu teledysku nie włączę na yt :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Monia, nom, fajna ta plaża. Teraz tam mają jakąś podobno największą wystawę klocków Lego - nie poszliśmy, bo już czasu nie było. Ciekawe, czy Leo by się zainteresował? U Ciebie już 11 tydz leci, kiedy masz to ważne pomiarowe usg?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #923785 przez Azja
witam jeszcze raz

dziewczyny współczuje ciążowych dolegliwości, ale mam nadzieje ze niedługo Wam odpuszcza :)

Suzi M w koncu przetworzył grzybki, wszystkie praktycznie poszły do marynowania, bo były malutkie i zdrowiutkie :)
a zeby zobaczyc kto jest zalogowany na forum, wciskam na górze "moje tematy" i pod postami sa osoby zalogowane na forum :)

wczoraj dzwoniła babka z przychodni, odnosnie szczepienia mmr i jeszcze mamy zaległa jedna dawke wzw, no i oczywsicie probował mnie nastraszyc sanepidem, wiec jej powiedziałam zeby mnie nie straszyła, bo nie ma do tego prawa i to ja decyduje czy bede dziecko szczepic, wiec troche wyluzowała, ale w poniedziałek mam isc do lekarki i napisac jakies oswiadczenie, Creo przyppomnij jeszcze raz jak to postepowac w takim przypadku?? powiedziałąm ze chce zaszczepic ale nie teraz bo albo zabki albo jakies przeziebienie to kazała mi rpzyjsc i napsac ze dziecko chorowite i ze odkładam szczepienie

co do piuosenek to u nasteraz na tapecie lulek.tv, i pol godziny spokoju :)

u nas tez pogoda do d... wiec siedzimy w domu :(

10 lata 7 miesiąc temu #923792 przez Alex_87
Hej :)

U nas też pogoda do d..... a na dodatek doszła mi nowa dolegliwość ciążowa, pierwszy raz w życiu wczoraj miałam zgagę, coś czuję, że dzisiaj też mnie dopadnie :sick:

Agat mi okulista mówił, że w czasie ciąży może się trochę pogorszyć wzrok, tak czy siak warto skontrolować. Ja z racji noszenia soczewek tak raz w roku jestem u okulisty, nawet mi ostatnio mówił, że już kwalifikuje się do operacji laserowej, bo od kilku lat nie zmienia mi się wada :) ale narazie chyba sobie daruje.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i gratulacje dla Mikusia za udane odsmoczkowanie i postępy w nocnikowaniu :)

Dobrze, że u nas nie ganiają za te szczepionki, moja pediatra sama odkłada bo Zuza miała w sierpniu antybiotyk, jeszcze pod koniec września mamy nefrologa itp. Została nam jeszcze trzecia dawka tego wzw chyba (?), więc wolałabym najpierw na to 5w1 zaszczepić, a mmr jakoś na wiosnę może dopiero.

10 lata 7 miesiąc temu #923793 przez monia89
Kaikai dziękuję musze sobie kupić je.
creo w pon zaczynam 11 a badania mam 30.

10 lata 7 miesiąc temu #923796 przez Alex_87
Monia wg Twojego suwaczka to już zaczęłaś 11 tydzień :)

10 lata 7 miesiąc temu #923799 przez Azja
Alex czyli Zuza tez nie miała jeszcze tej 3 dawki wzw co sie przed ukonczeniem roczku daje?? ja tez bym chciała najbierw to wzw, pozniej 5w1 a MMr to jeszcze zobacze czy w ogole ale napewno nie teraz, a jeszcze moze ciaza mi wyskoczy w miedzy czasi e wiec juz w ogole trzeba bedzie MMR odłozyc, niech sobie mnie strasza, mam ich w nosie, w koncu moje dziecko a nie ich, a jak bedzie potrzeba to w ogole wypisze sie z tej przychodni i tyle

10 lata 7 miesiąc temu #923802 przez creatura
Azja, nie musisz podpisywać nic, ani ich oświadczenia (tego w żadnym razie nie rób, bo np stoi tam, że zostałaś poinformowana o wszystkich skutach szczepień, a to nie prawda, bo czy ktoś z Tobą analizował uotki).
Jasiek choruje, chodzisz z nim do lekarza przecież, więc to lekarz ma w papierach odroczyć, bo przecież bada i widzi, że dziecko chore.
Jak to nie poskutkuje to możesz albo napisać swoje oświadczenie, krotkie, typu nie zaszczepię dopóki dziecko nie wyzdrowieje, a ciągle łapie infekcje, nie przestanie ząbkować, domownicy się nie wyleczą, dziecko nie osiągnie 18kg, nie wytworzy się bariera krew-mózg, itd, jednocześnie zaznaczając, że nie odmawiasz szczpień, tylko chcesz, aby te warunki zostały spełnione. Inną opcją jest takie oświadczenie, jest tam ostro i precyzyjnie nazwane, czego Ty oczekujesz od przychodni, żeby zaszczepić dziecko, szczególnie punkt 5. word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FB...e+o+szczepienie.docx

I jeszcze jakby Cie straszyi, to tu masz stanowisko Ministra Zdrowia i Europejskiego Trybunału KOnstytucyjnego:

attachment.fbsbx.com/file_download.php?i...ash=ASuwe3MnD1NC9Dhg

Stanowisko Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w kwestii "obowiązku" szczepień wyrażone w orzecznictwie: "Trybunał jednak przypomina, że życie prywatne obejmuje integralność fizyczną i psychiczną osoby (nr 32647/96 , decyzja 07.01.98 , DR 94 , s. 91-93 ). W związku z tym Trybunał zbadał wniosek na podstawie artykułu 8 Konwencji, który stanowi co następuje: 1. Każdy ma prawo do poszanowania swojego życia prywatnego i rodzinnego, swojego mieszkania i swojej korespondencji. 2. Władza publiczna nie może ingerować w korzystanie z tego prawa, z wyjątkiem przypadków, zgodnie z prawem i koniecznych w demokratycznym społeczeństwie z uwagi na bezpieczeństwo państwowe, bezpieczeństwo publiczne lub dobrobyt gospodarczy kraju, na ochronę porządku i zapobieganie przestępstwom, ochronę zdrowia i moralności lub ochronę praw i wolności innych osób.Trybunał uważa, że OBOWIĄZKOWE SZCZEPIENIA JAKO PRZYMUSOWE ZABIEGI MEDYCZNE OZNACZAJĄ INGERENCJĘ W PRAWO DO POSZANOWANIA ŻYCIA PRYWATNEGO, gwarantowanego przez art. 8 § 1 (patrz Matter v. Słowacja wyroku z dnia 5 lipca 1999 r., § 64 , niepublikowany).

I na koniec grupy na FB, dużo bardziej oblatane w temacie niż ja ;)
szczepienia.org.pl
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Wiedzy o Szczepieniach STOP NOP
Offtopowo szczepieniowa ;)

10 lata 7 miesiąc temu #923804 przez creatura
Azja i póki pamiętam ;)

A napoje w chorobach są w zalączniku.
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #923810 przez Dave
Dzień doberek

Jejku dziewczyny ale macie jazde z tymi dolegliwościami. Oby jak najszybciej przeszły.

Powiedzcie mi moje drogie co byście zrobiły - dzieci zaglutowane. ja nie lepsza. A w piątek jest pogrzeb chrzestnego męża i ten się mnie pyta czy jedziemy wszyscy, że fajnie by było itp. On rzadko widuje swoją familię, bo daleko no ale z dzieciakami na pogrzeb żeby sę pokazać??? Doradźcie plis :huh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #923817 przez Azja
Creo dzieki♥

Dave ja bym nie jechała. Jeszcze jakbyście byli zdrowi to tak . Niech mąż sam pojedzie .jeszcze Ci się dzieci bardziej pochoruja

Ratujcie Jasiek mnie zamknął w domku i po mnie skacze jak się do wieczora nie odezwę to znaczy ze mnie zamordował :woohoo: :laugh:

10 lata 7 miesiąc temu #923826 przez Dave
Azja - lecę z odsieczą :) :) :) :)

No tez tak uważam. Podróż, potem kościół, obrzędy na cmentarzu. Dla wszystkich to męczące. Tym bardziej że młodzi zasmarkani na maksa.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 7 miesiąc temu #923836 przez Alex_87
Dave ja bym sobie odpuściła ten pogrzeb, pogoda dzisiaj taka sobie, nie wiem jak u was, na dodatek katar, a poza tym dzieci na pogrzebie chyba nie są aż tak potrzebne ;) Pamiętam, że moi rodzice nigdy nas nie chcieli zabierać na pogrzeby jak mieliśmy po kilka lat, dopiero jak zmarł ktoś bardzo bliski z rodziny.

Azja już się poprawiam, ja szczepiłam Zuzę 5w1 i między 16 a 18 miesiącem życia powinna mieć jakoś ostatnią dawkę, ale wcześniej wg tego kalendarza powinna być mmr, tylko ja wolałabym to mmr odwlec do wiosny, a 5w1 zaszczepić normalnie, muszę pogadać z moją pediatrą.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka