BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #435538 przez Dave
oł nol, miałam już postaci z odpowiedzią do każdej i... mi síe szacowało i wcielony neta.

wrrrrrrr..........

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #435539 przez kasia1329
Majka ja miewam częste problemy z zapaleniem pochwy. Lekarz zalecił mi używanie na codzień Lactacyd płyn do higieny intymnej a w przypadkach zapalnych Lactacyd płyn ginekologiczny o ph 3,5 można go stosować w ciąży.
Spróbuj sobie bo ja od kąd używam tych dwóch produktów nie stosowałam żadnych dopochwowych globulek.

Jeśli chodzi o rozstepy to przy pierwszej ciąży na brzuchu nie miałam wcale. Trochę na udach i piersiach, jednak piersi w ogóle miałam duże i nie pomagało smakowanie itp. Na nogi i brzuch używałam oliwki penaten dla kobiet w ciąży i balsamu z Ziaji na rozstepy. Powiem szczerze, że Ziajke stosowałam również po ciąży i świetnie podziałała na te kreski które się pojawiły. Są w zasadZie prawie nie widoczne. Trzeba się dobrze przyjrzeć. A i cena jest przystępna 20-25zł.

Ale tak jak piszecie zależy od uwarunkowań genetycznych. Leżałam po porodZie na sali z dziewczyna która wydała majątek na kremy na rozstepy właśnie z Mustelli a jak sama określiła wygląda jak jeden wielki rozstep.

12 lata 3 miesiąc temu #435541 przez Majka
Paulina a jakiej nazwy Ty używasz ten płyn do hig intymnjej?

Mankowa a gdzie można kupić ten Twój ? W aptece? Czy napisane jest na nim, że dla kobiet w ciąży? Bo np. na tym płynie do hig serii AA nie ma w ulotce ani słowa o ciężarnych na laktacydzie też nie widziałam aby wspomnieli, że mogą stosować ciężarówki.

12 lata 3 miesiąc temu #435542 przez MoNiaaa
chyba wlasnie mam pierwszy objaw ciazowy...a juz sie zastanawialam na co tym razem padnie...i padlo na moja herbate malinowa ktora bardzo lubilam popijac w pracy a teraz sobie zrobilam i ledwo mi przez gardlo przechodzi bleee

w 1 ciazy byla to salatka z czerwonej kapusty ktorej potrafilam zjesc cala miske a w ciazy blee i jakos do tej pory mam wstret ;)

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #435545 przez mankowa
www.cefarm24.pl/18664,pharmaceris-m-lact...armienia-300-ml.html

mozna w aptece w drogeriach, ja stosowalam w piance a ten widze ze jest w zelu ale to nie ma znaczenia, teraz uzywam firmy pliva wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=42260

jest ok

12 lata 3 miesiąc temu #435547 przez Majka
Dzięki :-)

Mam nadzieję, że my wcale albo maleńko popękamy. Mnie oliwka wkurza bo jak się nasmaruje to muszę leżeć z pół godz aby się wchłonęła a poza tym czuje się po niej lepka i jakoś tak dziwnie. Wolę jakiś krem co szybko mi się wchłonie i mogę raz dwa wciągnąć piżamkę i iść lulu:-)

12 lata 3 miesiąc temu #435548 przez MoNiaaa
a co do oliwki ktora lepsza zwykla czy z zelu?

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #435551 przez kasia1329
Jeszcze przypomniało mi się o takiej emulsji do higieny intymnej też z ph 3.5 Sagella. O tym też mi ginekolog mówił że można w ciąży ale cena ok. 45 zł za opakowanie więc nie mało.

12 lata 3 miesiąc temu #435552 przez mankowa
co do olejkow ja teraz stosuje zwykly johnsona, ale stosowalam firmy Weleda Tutaj kosztuje 20$ tez nie malo, bo nie duza buteleczka, ale wchlanial sie dosyc szybko i nie brudzi ubran...musicie poaptrzec na polkich stronach co jest polecane...bo nie koniecznie trzeba tak duzo placic, sa napewno i inne tansze olejki ktore sie dobrze wchlaniaja.

12 lata 3 miesiąc temu #435555 przez kasia1329
Monia to już zależy od Ciebie. Ja nie mogłam się smakować Johnsonem że względu na uczulenie, podobnie zwykłą bambino a że w aptece.trafiłam na tą Penaten dla ciężarówek to kupiłam - ona była jako żel. I ze względu na wchłanianie stosowałam oliwkę na noc.a balsamy w ciągu dnia.

12 lata 3 miesiąc temu #435567 przez Majka
Mi bambino się źle wchłania. Dzisiaj mąż jedzie kupić www.mustela.pl/pl/main.html#/gamy-produk.../hydratation-extreme oraz www.mustela.pl/pl/main.html#/gamy-produk...etures-double-action

kuzynka stosowała w ciąży a teraz ma prawie 2 letnie dziecko. Przytyła z 20 kg ,ale cycki po ciąży zostały jej po stosowaniu tych kremów suuuuper i mówi że są jędrne jak po ciąży a rozstępy ma 2 bladziutkie. Warto spróbować. Natura i tak pokaże swoje . Pęknę to pęknę, ale nie będę wmawiała sobie, że nic nie próbowałam zrobić aby temu zapobiec. Nie ważne czy stosujemy oliwki balsamy kremy ważne aby robić cokolwiek czymkolwiek się smarować. :-)

12 lata 3 miesiąc temu #435579 przez MoNiaaa
ja sei smarowalam cala ciaze i co mi z tego przyszlo...dlatego teraz mam takie podejscie ale smarowac warto jak skora jest nawilzona to moze bedzie lepiej :)

a mi sie jakos niedobrze zrobilo...do domku!!!!!!

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #435586 przez Majka
Monia ja wiem , że na bank popękam bo moja skóra to skłonna jest do takich dziadostw, ale nawilżać i tak ją czymś trzeba :-) Ważne ,że z maluchami ok :-) a rozstępy a co tam zbledną ;-) bo mnie tez na te zabiegi nie będzie stać:-) Zmykam do jutra i miłego wieczorku Wam życzę :-)

12 lata 3 miesiąc temu #435588 przez MoNiaaa
a gdzie sie klaudia podziewa i agi i dave...dziewczyny opuscilyscie nas :(?

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #435589 przez klaudia_286
właśnie czytałam wszystko hehehe

co do rostepów to hmmm mam ze 4 po córce co mi zostały ale są bardzo blade to tylko ja je widze hihi i niczym się nie smarowałam czasem jak mi wpadła jakas oliwka a tak to wogole

Moje malenstwa :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka