BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #435033 przez kasia1329
Ja dziś się.napracowałam. Byliśmy też na wielkich.zakupach a potem na dworze z synkiem. Aż mnie plecy i nogi bolą z chodzenia. Teraz zjadłam kaszę z sosem pomidorowym idę się wykąpać i spać.

Agi a odczuwasz dyskomfort po c.c. a może odczuwalas przy drugiej ciąży? Ja mam przerwę 2lata i 2 miesiące. Do porodu będZie niecałe trzy lata. Wiesz na razie to jeszcze.nie przytyłam ale boję się.jak.to będzie. Mój pierwszy poród nie był w szpitalu w którym miałam rodzić bo się pokomplikowało i byłam wśród obcych mi lekarzy i nie wiem jak oni podeszli do sprawy. Wiem że dziewcZyna z która leżałam na sali mówiła że po dwóch latach od c.c kazali jej rodzić naturalnie i prawie jej macica pękła więc też.nie mam pewności czy mnie dobrze pozszywali :( ogólnie to się boję drugiego razu i mam nadzieję że też będzie c.c i że nie dopadną mnie żadne skurcze itp.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #435058 przez Dave
kochane ja juz w łóżku,a każ dalej na posterunku. gruntuje kuchnię żeby jutro malować. w sobotę mamy duży transport więc będzie przeprowadzka na maksa. potem to już niewiele zostanie. no oczywiście wielkie sprzątanie i dalsze działanie tu w domku. ale będzie już troszkę z górki.

ok spadam spiochac

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 miesiąc temu #435109 przez HERI
hej dziewczyny...
ja dzisiaj też od rana na nogach... musiałam opróżnić łazienkę ze wszystkiego, bo za niedługo przychodzi pan do remontu... ha... miałam wziąć dwa dni wolnego, a Dzidzia mi załatwiła 2 tygodnie :P
No nic... inna sprawa, że trochę kiepski moment sobie wybrała na to załatwienie mi wolnego, bo akurat w pracy mam zamknięcie miesiąca, a beze mnie ani rusz... no to szefowa wymyslila - dostane komputer sluzbowy, zeby miec zdalny dostep do wszystkiego i bede walczyc z domu :P
Ale to dopiero pod koniec przyszlego tygodnia, tak wiec kilka dni lezenia bykiem mam zapewnione...

Dzisiaj brzusio jakby mniej boli, ale i tak zapobiegawczo mam zapodać sobie nospę, więc za chwilkę sobie łyknę... ja tak sobie myślę, że Moje Maleństwo to mnie już bardzo kocha, skoro postanowiło mi tyle odpoczynku załatwić ;)

mam tylko nadzieję, że nie odbije się to negatywnie na mojej pracy :(

12 lata 3 miesiąc temu #435123 przez mamuska201304
Dzień dobry mamuśki :kiss:
Ja od 5.30 nieśpię moje dzieci zrobiły sobie wczesną pobudkę :)
Powiem szczerze że też mam takie dziwne bóle brzucha ale nie pomyślałam żeby iśc do lekarza poprostu zwaliłam to na nawał obowiązków i że to z przepracowania...ale może chociaż zadzwonię do lekarza i mu powiem...
Ja właśnie pije cieplutkie mleczko i patrze na dzieci.zaraz biore się dalej za sprzątanie:)

12 lata 3 miesiąc temu #435127 przez mamuska201304
HERI trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało.Najważniejsze żebyś teraz odpoczywała i dbała o siebie i maleństwo.

12 lata 3 miesiąc temu #435132 przez kasia1329
Witajcie! U mnie za oknem chmury, aż się wstawać nie chce. Jakoś dziś źle spałam, od rana boli mnie głowa i plecy :( a jeszcze synek od.wczoraj jest nieznośny. We wszystkim jest na nie, ciągle mówi "idź sobie" jak coś nie po jego myśli to rzuca wszystkim co ma po ręką :( chyba wychodzi bezstersowe wychowanie. Ostatnio sobie nie radzę z nim.

12 lata 3 miesiąc temu #435157 przez klaudia_286
Witajcie
ehh a ja dzis jestem jakas taka obojętna wszsytko mi jedno heheh,
pol nocy znowu nie spalam nie wiem albo to nerwy a sama juz nie wiem,
cieplutko na dworku ale chmurki są ciekawe co to dzis ta pogoda przynieśie na szczęście wykosiłam wczoraj wszystko teraz to tylko w domciu

Moje malenstwa :)

12 lata 3 miesiąc temu #435177 przez klaudia_286
jakie macie plany na dzisiejszy obiadek?

12 lata 3 miesiąc temu #435187 przez kasia1329
Ja właśnie wróciłam ze sklepu z gołąbkami. Do tego ugotuje ziemniaki i obiad gotowy. Ale już mam plan na jutro : kurczak po chińsku z ryżem i warzywami.

12 lata 3 miesiąc temu #435194 przez klaudia_286
ja gołabki mialam wczoraj i wieczorem spagetti hehe i dzis nie wiem

12 lata 3 miesiąc temu #435197 przez kasia1329
No wczoraj zrobiłas mi mega smaka na gołąbki :)

12 lata 3 miesiąc temu #435213 przez klaudia_286
a jak dzisiejsze samopoczucie????

12 lata 3 miesiąc temu #435224 przez kasia1329
Ja poza tym że nie umiem okiełznać synka to dobrze. Jakiś diabeł w niego wstąpił a ja nie mam ochoty się denerwować.

Nudności nie mam już od kilku dni :) i z tego powodu jestem mega szczęśliwa

12 lata 3 miesiąc temu #435238 przez klaudia_286
to fajnie a co do małego to hmmm,ja od samego poczatku nie dałam sobie wejsc na głowe,wiec nie mam na szczescie problemu,corka wie co moze a czego nie,dlatego ja nie uwazam tego bezstresowego wychowania bo to wlasnie terax widac co nsie dzieje z dziecmi ktore juz dorastaja i co wyprawiaja,corka ma wszystko naprawde co chce ale ma też i granice wszystkiego

12 lata 3 miesiąc temu #435289 przez kasia1329
Ja miałam pewne powody, żeby zachowywać się tak a nie inaczej w stosunku do dziecka. Ale nie czas i miejsce żeby o tym pisać.
Nie wiem może on odczuwa, że coś jest nie tak. Nie chodzimy już na długie spacery jak kiedyś, ostatnio nie poświęcałam mu również dużo czasu w domu na zabawę, bo jak źle się czułam to leżałam. Być może w ten sposób się buntuje. Mam nadzieję, że niedługo mu przejdzie. Ja już lepiej znoszę ciążę więc powinno wrócić wszystko do normy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka