- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mojego J, przy pierwszym dziecku nie daliby mu tego L4, no chyba że byłabym w bardzo ciężkim stanie i nie mogła zająć się sama Zuzką, no a przy drugim to oczywiste, że skoro matka w szpitalu z drugim dzieckiem, to ktoś musi zająć się starszakiem
Agat fajne porównanie też mam takie miło powspominać, chociaż szczerze mówiąc, wcale nie tęsknie za tym wielkim brzuchem Teraz pozostała mi wielka oponka, z wyprzedaży niewiele skorzystałam, bo co przymierzyłam coś, to ten zwis skórny psuł cały efekt :/ ale za 2 tyg mam wizytę kontrolną u gina i potem się biorę za ćwiczenia, bo do wiosny chce jakoś wyglądać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Leoś nie przepada za surowym pomidorem i ogórkiem, jakoś mu struktura nie pasuje, bo z mandarynką tez sie długo zaprzyjaźniał, a teraz zjada 3-4 na jedno podejście;]
Dziewczny naszym małżom (ale musi byc małż potweirdzony w urzędzie;], ślubny) przysługuje co roku 14 dni opieki na członka rodziny zameldowanego pod tym ssmym adresem, osobno oprócz dziecka. Czyli jak zona rodzi dziecko to małż bierze 14 dni L4 opieki na nia, mój tak zrobił, położna w szkole rodzenia nas uswiadomiła. Do tego tacierzynski, czy tam ojcowski, bo nazwa sie zmieniła i wychodzi równy miesiac Zaraz poszukam rozporzadzenienia. Nasza rodzinna kreciła nosem, ale wyjścia nie miała, bo to sie po prostu nalezy. Zwodziła, że da tylko kila dni, ze mnie nie widzi (małż poszedł sam), ze na wypisie w szpitalu napisali, ze wyszałm w stanie dobrym, ale małż sie argumentowal, ze mieszkamy sami, a ja mam rozharatane kroce i baby bluesa Takie L4 można dostac juz przy wypisie ze szpitala.
O znalazłam, czyli albo małż bierze na dziecko p[ierworodne, bo żona nie jest w stanie sie nim zajmowac, albo na żonę, bo jest niesprawna po porodzie. Voila :
www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agat, mam wrazenie, ze brzuszek juz ciut nizej u ciebie SUper te bodziaki i koszulka z szelkami megasna.
Jak wasze szkraby znoszą zakładanie rekawiczek? Leos nie toleruje, tylka jak jedzie na sankach, ale jak chodzi po sniegu to zaraz sciaga,. Kupiłam w Pepco takie palczate cieniutkie, malutkie, zeby miał czucie, a i tak ich nie cierpi
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Co do rekawiczek to one u nas ujdą, ale o czapke jest odwieczny bój
Miki jada warzywa tylko w zupce owoce go uczulają no ale to ma po matce akurat. Je banany, czasem truskawki, czasem jagody .( przetworzone ofkorsik ) no i to wsio. Jadał winogrona ale strasznie go sypalo, chociaz mylam bardzo dokladnie i to wodą z sodą, wiec to chyba nie konserwanty tylko cos w nich..no coz, musimy przeczekać. Pomidory w pomidorowej, ogorka kiszonego tylko polizał i go strząchało. A zupka buraczkowa ( moja najukochansza) wywoluje odruch wymiotny.....
Trudno nakarmic tego mojego bąbla. Wlasnie zjadl poł kromki razowca i dwa plastry szynki, ale zupe ( buraczkową wlasnie) niestety wyrzygał......
U nas śniegu jak na lekarstwo, nie ma na tyle zeby wnogole mysleć o sankach. Poza tym Miki bardzo zle reaguje na mróz, a konkretnie jego skora na policzkach, mimo grubego "smaru" , ale taki irok alergika. Ma po mrozie przez dluuugie godzinynogniste placki na policzkach, a po wczorajszym spacerze do dziś mu został krwisty placek na jednym polisiu
Agat -mam wrazenie ze brzus mialas wiekszy w 38 tc niz teraz a tak w ogole to czemu ostatnie zdjecie? Jeszcze z 40 tc, z 41 tc i ew z 42 tc , no dooobra zartuję, tak źle Ci nie życzę. Wystarczy 40 tyg i dawaj nam tu. Jagodkę vel Hanię, dosyć tego lezakowania w tropikach barszo ladne bodziaczki a i te bluzy nieglupie. Chyba ta z szelkami mi sie najbardziej podoba
Alex - to od kiedy Cie czeka matkowanie na full etat?
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Suzi oczadziałaś chyba z tym 42 tyg! Adaś urodzony w terminie, Jagódka też się tak urodzi-dokładnie za tydzień, w środę! Rzekłam
Adaś barszczu z buraczków też nie lubi, odruch wymiotny ma. Dziś to w ogóle nic nie chciał jeść, męczy go choróbsko chyba. Jako zupę zjadł rosół od babci a niedawno jako II danio-kolacje zjadł trochę kapuśniaku... Oprócz tego bułkę przed południem, odrobinę jajecznicy z rana i mus owocowy taki wyciskany w woreczku. Szaleństwo :/
A co do rękawiczek to o dziwo nie pprotestuje, a nawet lubi zakładać, nie ściąga.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Ja myślałam, że to coś takiego jak tacierzynski.
U mojego P to prezes się nie zgodzi jak coś nie jest obowiązkowe
Poza tym P będzie miał w tym roku 5 tygodni urlopu i z tym będzie problem, żeby wykorzystać. Jak zawsze za dużo pracy.
A urop tacierzynski jeszcze 2 tygodnie.
Dawid też nie lubi buraczków.
Z owoców to tylko pomarańcze obrane z blonek i winogrona też muszę obiecać skórki.
Na śniadanie pije mleko3R z dodatkiem kakao, bez tego nie wypije.
Podaje mu też takie deserki hippa, wyciskane, więc sam sobie z tym chodzi i ciągnie
Na kolację jak mało mleka wypije to też mu podaje ten deserek.
Na śniadanie lubi jeszcze serki homo.
Creo co do prezentu to ja lubię ładne perfumy lub coś z biżuterii.
Chyba, że myślisz nad czymś w formie pamiątki, to już nie wiem
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale mam dziś urocze kostki i stópki, jak Shrek Nie wiadomo gdzie się kończy łydka i zaczyna stopa
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kaikai, ten opiekunczy nie jest obowiazkowy, tak jak i tacierzynski, ale pracodawca nie ma prawa tego negować, inna sprawa lojalność twojego P. wobec prezesa
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Creo wiem wszystko o tych urlopach, tylko właśnie o ile tacierzynski prezes jest w stanie znieść to zwolnienie już nie
Lepiej tolerowany jest urlop, bo i tak w sumie w domu pracuje hehe.
Musimy sobie jeszcze wykalkulowac co się nam opłaca materialnie, bo też jesteśmy ubezpieczeni na wypadek opieki dla siebie lub dzieci, ale nie pamiętam jakie to sumy
Mi właśnie P kupił piłkę w Lidlu
O taką
Creo, właśnie masaż to super pomysł
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Śniegu napadało przez noc, trzeba chyba będzie wytoczyć się choć na pół godzinki na jakieś dotlenienie, bo kisimy się w domu ostatnio..
Piję herbatkę z miodem, bo gardło mnie męczy :/