- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zuzik tez ma 92cm, kupuje juz rozm. 104/110, ale w porównaniu z Leo to chudzina bo waży 12,5kg
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Agat, ja też ostatnio oglądałam plecaczki i walizeczki dla dzieci i nie znalazłam niczego, co by nie "zajeżdżało" chińszczyzną poniżej 50zł, a walizki kolorowe to koło 100zł się zaczynały - MASAKRA!!!!! Skip Hop robi bajeranckie plecaczki, motyw z jeżykiem mi się podoba, kupiłam dziś bidon z tej serii z jeżykiem właśnie, w tamtym roku mieliśmy sowę, ale skończyła swój żywot przy zderzeniu z betonem i okazało się, że u mnie w mieścinie jest sklep ze Skip-Hop i to prawie rzut beretem od mojej peryferii
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Bylismy dziś u pani kardiolog posłuchać szmeru i sprawy mają się tak, że jest to tzw szmer rozwojowy. Słychać go tylko na siedząco, jak przepona uciska na serce, na stojąco nie słychać nic. W skali na 6 ma 1/6, czyli ten bardzo cichy i pochodzi od struny rzekomej, czyli włókna/ścięgna powstałego przy wzroście serca. Powinien sam zniknąć do 4 roku życia. Pokazała nam schemat serca, wytłumaczyła wszystko, powiedziała, ze mnóstwo dzieci to ma, szczególnie przy szybkim wzroście. Niczemu to nie zagraża i nic się z tym nie robi. Mam za 2 miesiące umówić się z nią na echo, żeby poszukać tej "nitki", ale bardziej dla rozrywki, bo jest 120% pewna swojej diagnozy, bo w czasach kiedy pracowała bez maszyny usg, całe diagnozowanie strun rzekomych opierało się na osłuchiwaniu i ona te "dzwięki" dobrze zna Uffff.......
Podlinkujcie, pliz, jeszcze raz ten pasztet warzywny
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zuzia - modelka będzie, długa i szczupła. Rozmiar 104/110 - WOW. A jaka noga? Leoś niektóre gacie już ma 104 (zależy od firmy), ale góra 98.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Kurde musze sobie o tym szczepieniu gdzieś zapisać bo napewno zapomne
Jasiek ma tak kolo 86 cm waży 12 kg ciuchy najczęściej na 92 ale wszystko zależy od firmy. Powiem Wam ze ten znajomy teściowej co ich dziś spotkałam z tym dzieckiem to się cieszyl z tego ze on tyle waży ale wydaje mi się ze mu krzywdę robią. Bo nawet Creo Twój Leos przy nim to chudzina niby wyższy od Jaska ten Antos ale nawet przy tym wzroście to widać ze podpasiony za bardzo. No ale w sumie nie moja sprawa niech robią co chca
Przepis na pasztet
zdrovekarmelove.blogspot.com/2015/01/pas...-pomidorami.html?m=1
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Creo ja już nie mam słów, jak można zakończyć postępowanie i przysłać następne pismo? a najlepsze jest to, że dostałam od nich PITa ale to chyba tylko za ten czas co byłam na macierzyńskim z Zuzką, czyli co, rozliczyć się nie możemy :/ wrrr brakuje nam akurat tej mojej zaległej kasy do samochodu bo chcemy zmienić na większy, łóżko Zuzce też chcieliśmy kupić w marcu i wszystko stoi. Gdybym tylko miała czas i cierpliwośc to jakiś proces bym im wytoczyła....
Co do rozmiarów, to ja wolę kupić troszkę większe, żeby miała na dłużej, 98 to na nią takie akurat na teraz jest. Noga w sensie długość stópki? Hmmm nie jestem pewna, ale większość butów ma rozm. 24 z lekkim luzem.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
antek 12 kg
ciuchy 92 cm
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Masakra jakaś!
Agat u nas też jest gorąco ostatnio...
Azja ile?! Ja piernicze. Chociaź moja sis cioteczna ma 3.5 i waży 26 kg....
Ja mam nerwy i to megastyczne!
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Mój Młody dziś chyba na dopalaczach jakiś. A zwarjuje ost był taki grzeczny ze odzwyczailam się od jego zwariowanych pomyslow
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Leoś potęga! 15 kg!?! Łał a tak w ogole to
BUZIACZKI DLA LEOSIA, rosnij zdrowo blizniaku
CreMoniu -btw - Ty zamierzasz Leosia szczepic przeciwko polio? Bo po tym co sie naczytalam o polio to w ogole mam watpliwosci czy to ma jakikolwiek sens.....podobno polio mozna przejśc totalnie bezobjawowo lub z objawami zwyklego przeziębienie:blink: a spoleczenstwo jest straszone ponurymi obrazami sprzed wiekow, kalekich dzieci, sparalizowanych i porazonych cierpiących , powykrecanych......kiedy podobno wystarczy wylezeć, brać witaminę A oraz C i po krzyku. Czytalam ze zaledwie promile ( doslownie) populacji chorującej na polio mialo powiklania w postaci porazeń...czyli tak jak przy wszystkich chorobach-powiklania nieliczne, zas powiklan poszczepiennych zanotowano multum, zwlaszcza pk tych zywych szczepionkach.....
Tu jest o tym
www.akademiawitalnosci.pl/nie-szczepimy-pokaz-mi-swoj-plan-b/
Poza tym jeszcze ten artykuł jest swietny, zas pod nim linki do kolejnych artykulow traktujących o szczepieniach masowych. Z braku czasu przeczytalam poki co tylko tytuły i wiem, ze na pewno do nich wrocę!!
www.prisonplanet.pl/nauka_i_technologia/..._pojecia,p1291600064
Mikusik -Mikrusik - 12.5 kg zaledwie a ubranka na 86/92 czasami 98, jak zwykle w zależności od firmy. Kuoilam mu w Smyku na przecenach dwie kurtki na przyszly sezon, jedna na 98/104 a drugą na 104/110... I mam nadzieje ze obydwie użyje. Ta pierwsza juz pewnie będzie na wiosnę uzywana ( po trosze ze strachu zeby sie z nią nie minął... a ladna jest skubana, więc szkodaby było...)
Buty zaś 22-23 tzn kapciuszki ma 22 i juz paluszek przy brzegu kapcia jest a buty na dwor ma 23 ( emelki ) i jeszcze stópka w rajstopkach i skarpecie wchodzi
Alex - w zasadzie to szkoda słow na tę instytucję, cobu sie nie powiedzialo to i tak za mało... prawie identyczną sytuację ma moja kolezanka ( ta co sie dowiedziala w 6 miesiacu ze w ciazy jest ) tylko ze ona ostra babka jest i jakąś sprawę w sądzie im zalożyla i sie teraz buja, a ze w międzyczasie urodzila to swoje dzieciatko, to ma teraz bal....ehhhh. I miej tu w tej naszej Polsce kochanej dzieci............. A tak przy okazji skoro wspomnialam te kolezankę a i szczepienia sa nadal wałkowane to wyobrazcie sobie, ze dziecko urodzilo sie przez cc, przedwcześnie, bo wypatrzono w USG płyn w oplucnej, po urodzeniu stwierdzono wrodzone zapalenie płuc i podejrzewano jakieś inne dolegliwości metaboliczne, ,ogolnie dziecko wiotkie, wczesniak 2800 chyba, i co zrobiono w pierwszej dobie jego ziemskiej egzystencji???? Oczywiscie bez porozumienia z mamą?? TAk, zgadlyscie!!! Zaszczepiono chore na zapalenie pluc, wiotkie i przedwczesnie urodzone dzieciątko!!!!! !!!!!!!!!! I to trzy razy!!! Dostał BCG ( podobno dwie dawki!!!! -jak to w ogole mozliwe???) , WzwB..... Chybabbym, zabila!! I to w oslawionymi medialnym szpitalu św.Zofii w Warszawie sie takie rzeczy wyprawia!! Rodzić po ludzku, Dom Narodzin te sprawy.......a tu w chore dziecko na dzien dobry szczepiony walą!!!!! Siekiera sama do reki wskakuje!!
Monia - wcale Ci sie nie dziwię!! Tezbym taki humor miala w opisanej sytuacji. Ludzie ktorzy odchowali swoje dzieci zazwyczaj tracą wyczucie, wyobrażnię i emaptię, zazwyczaj traktują inne male dzieci jak doroslych w miniaturze, jakby zapomnieli jak to jest kiedy maluszek choruje....a tu jeszcze mama w ciąży......brak slow!!!
Azja -pasztecik nrzmi smakowicie, chyba popelnię
Ja dzis Mikiego z dzadkiem wyslalam na spacerek, bo sama mam gila i kosci mnie łupią, żeby sie tylko maly nie zaraził....mnie malż chyba uczęstował...ehhhh
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Co do szczepionek. Ja chyba nie daje się zwariować. Podchodzę do tego na zasadzie, ja byłam szczepiona - żyję, a więcej rtęci i innych związków pewnie mi zaaplikowano, bo były to szczepionki starej generacji. Skoro mi nic nie jest, to mojemu dziecku też nie będzie. Staram się nie czytać, bo coś czuję, że moja głowa byłaby za mała na taką ilość wiedzy o szczepionkach. Nie neguje też postawy mam, które czytają, gdyż napewno robią to w dobrej wierze, ale czy są spokojniejsze?? Ostatnio w pracy poruszyliśmy temat, że w latach 75-80 podawano szczepionki mogące skutkować zachorowaniem na nowotwory, stąd masowe zachorowania u ludzi po 30-którymś roku życia. Nie wiadomo na ile to prawda.
Ogólnie u nas dobrze. Zazdroszczę Wam masy ciała maluchów. Maksior to szczypior do potęgi N-tej. Na chwilę obecną ma 92cm i 10,5kg żywej wagi. Już ostatnio zastanawiałam się, czy on jakiegoś tasiemca nie ma, czy co. Tyle ile on je, to głowa mała. A właśnie mam pytanie, czy Wasze dzieci też zgrzytają zębami??
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oraz
wazne-sprawy.pl/90-zgonow-nastapilo-w-ci...ieniu-infanrix-hexa/
To dla naszych przyszłych mam raczej, ale tez warto wiedzieć