BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 2 miesiąc temu #968920 przez Magdalena9t
Hejka, :)
nie mogę usypiać Tomeczka, bo po pierwsze tracę coraz więcej włosów :P a po drugie jak już sie obudzę to tylko na mycie i dalej spać, a gdzie ogarnąć chatę :S
Creo tak się rozpisała o szczepieniach,że taka cisza sie zrobiła bo wszyscy czytają :P :P
Ja dziękuję Creo ,że zasiała we mnie ziarenko niepewności co do szczepionki MMR, bo bez jakiejkolwiek wiedzy na temat szczepień, zaszczepiłabym bezmyślnie Tomeczka( przepraszam za zdanie, ja tu tylko o sobie piszę) zaczęłam czytać, interesować się, wiadomo są zawsze jakieś plusy i minusy szczepienia i nieszczepienia. Podjęłam decyzję ,żeby Tomeczka nie szczepić już więcej. Tomek ma alergie na jajko kurzę kl.II niby nie taka groźna a jednak alergia, szczepionki zawierają białka kurze, więc ja uważam,że nie powinnam szczepić, skoro jest na diecie bez jajecznej to bez sensu było by wstrzykiwać alergen do organizmu( nie wiem czy dobrze się wysłowiłam), szczepionkę ,którą miał podaną w drugim miesiącu życia, w czerwcu,potem zaczęły się problemy skórne i na jesien stwierdzone azs, w październiku producent wycofał tą serię szczepionki, którą Tomek miał podaną, kto teraz monitoruje zdrowie mojego synka?? Jak tu wierzyć w skuteczność szczepionek, które wycofują?
Trochę mi przykro było,że mąż nie interesuje się tematem tak jak ja, ale dobrze tyle,że nie robi problemu,że nie chce szczepić :) dzisiaj nawet słyszał w radiu o tym przypadku ,dziecka, które zmarło na odrę, i dzwoni do mnie, i mówi,że dało mu to do myślenia. Także cieszę się i bedę pokazywać mu materiały,które posiadam :) (ps. dziecko miało wadę serca, i najprawdopodobniej było szczepione )

Alex to ładne zdania już Zuzka powtarza :)
Suzi gratuluję postępów Mikiego, może powiedz,żeby mówił MIKI zamiast Mini, a nóż Cię zaskoczy ;)
Anabelle pierwsze słyszę o niewyrabianiu pesel :blink: :blink:
To Tomek sobie dziś pospał...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #968931 przez Azja
hej

buziaczki dla MIkusia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Alex niezła gaduła z Zuzi :)

Suzi zdrówka dla Ciebie :) Ibrawo dla Mikusia za postepy :)

Monia ależ sie pcha na swiat Twoj synio, zaciskaj mocno nogi niech troche jeszcze posiedzi :)

Creo minełas sie z powoaniem, Powinnas zostac doradca ministra zdrowia do spraw szczepien :)

Magda super ze z dzidzia wszystko ok :)

lece ogarnac obiad, mlodziez spi, wiec trzeba korzystac, :)

a to moj bekonik :whistle:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: monia89

10 lata 2 miesiąc temu #968934 przez agat
Ooooo, Azja ma twarz :evil:
Super bekonik :)

10 lata 2 miesiąc temu #968997 przez Azja
Jasiek spał ponad 3 godz wstał po 17 :blink: i jeszcze lata, mówi do niego przed chwilą ze idziemy spać mówi ze nie spać. No ciekawe o której się położy ;)

10 lata 2 miesiąc temu #968999 przez Alex_87
Magda znajoma mi mówiła, że oni od alergologa normalnie dostali papierek z odroczeniem szczepienia bo syn też ma alergię na białko kurze.
Ja zawsze przed szczepieniem robię Zuzce krew i mocz, u mnie to podstawa. Lekarze też powinni na to zwracać uwagę, ile mniej powiklań mogłoby wtedy być.

Azja zgrabniutki ten Twój brzuszek :D

Zuza od jakiegoś czasu zwraca się do nas właśnie w ten sposób, mamuś, tatusiu i najlepsze: babciusiu B)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #969007 przez Azja
Poszedł spać o 22 uff Gagatek :woohoo:

Właśnie pierwszy raz w tej ciąży Młody się kokosi w brzuchu tak ze brzuszek faluje. Super uczucie do tej pory delikatnie mnie kopał i słabo to wszystlo czułam chyba przez to łożysko z przodu. A dziś mi takie falowania serwuje :)
Chyba lubi ciecierzyce pieczona. Dziś pierwszy raz zrobiłam pieczona w przyprawach tak na przekąskę objadlam się i dzidzia fika po jedzonku ;)

10 lata 2 miesiąc temu #969010 przez Alex_87
Azja dobra ta ciecierzyca? Ja szukam ostatnio jakiś nowych smaków, od 2 tyg nie słodze herbaty, co kiedyś było dla mnie nie do pomyślenia, aż tu nagle z dnia na dzień przestałam, chyba musiałam dojrzeć ;) Mleka krowiego też nie pije, najpierw mi go strasznie brakowało, myślałam, ze młody ma skazę, ale chyba nie, więc jak już moge to mleko to wydaje mi się takie obrzydliwe :P a byłam wprost mlekoholiczką.

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #969013 przez Azja
Alex ja uwielbiam ciecierzyce sama nawet ugotowana tylko. smakuje trochę jak orzeszki. A dziś ja jeszcze dodatkowo Upiekłam w przyprawach i wyszła taka przekąska zamiast np chipsów albo różnych innych zapychaczy :laugh:

A co do cukru to wystarczy 2 tyg nie slodzic i się organizm odzwyczai. Wszystkie przyzwyczajenia siedzą w głowie. ;)

Kurde wnerwia mnie to pisanie z tel jakieś głupoty mi wychodzą

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #969029 przez Suzi
Hellou

Ja poproszę o przepis na pieczoną ciecierzycę!! :P

Azja z twarzą i brzuszkiem :woohoo: suuuuper!!!!
Miki wczoraj spał 3 godz po poludniu :ohmy: wstal o 19 :ohmy: i poszedl spać o północy....... :pinch: :whistle: :S
Mikuś dziękuje cioci Azji na buziaczki ;) i tez pozdrawia :kiss:

Agat -to widzę ze Adamson tak samo "gadaty" jak Mikolson... :whistle: :whistle: :whistle:

Kurczę, my jestesmy jedynym wątkiem pierwszego pólrocza 2013 ktory przetrwał!! :silly:
Styczniowek -nie ma....
Lutowek-nie ma....
Marcowek -nie ma .....
KWIETNIÓWKI SĄ!!! :laugh:
Majowek -nie ma
Czerwcowek -nie ma.....
Chyba mozemy sobie pogratulować wytrwalości, grono najmniejsze ze wszystkich wymienionych aleeeee - najwierniejsze ;) :laugh:

Moje chorobsko trzyma mnie w szponach, choć oczy juz lepiej to zatoki szkoda gadać. Ból nawet mnie w nocy budzil... :(

Alex - ja tez bardzo dlugo nie mogłam sie odzwyczaić od slodzenia herbaty. Czarnej nie dam rady nie poslodzić, ale od kiedy sie przestawilam na rooibosa, białą i czasem zieloną to tych od początku nie slodzilam i tylko w takiej wersji mi smakują. Nie kazdy jest Azją, ktora sobie radzi z wrogiem w 2 tygodnie.... ;) mi zrywanie ze slodyczami zajmuje juz ze 20 lat z miernymi wynikami.... :P :S jedynie ciąża cukrzycowa byla skutecznym kagancem...no ale ciąza, jak to ciąza -byla i sie skonczyla a przyczajony nałog tylko na to czyhał...... :evil: :blush: :

10 lata 2 miesiąc temu #969034 przez Magdalena9t
Alex moj alergolog mnie wysmial, mowil ze nie ma przeciwwskazan do nieszczepienia, ze to sa male ilosci. Ja jako matka wiem swoje. W temacie szczepien to u mnie w przychodnid ciemnogrod, zastanawiam sie czy gdzies prywatnie nie zaczac chodzic.. dzis musze jechac bo koncza mi sie lekarstwa od alergokoga dla Tomka,ale to mi pediatra moze przepisac. No i caly czas ta chrypka, nie wiem czemu zadnych innych objawow ani goraczki nie ma, oprocz slinienia, moze 5 wychodza? Bo brode ma az czerwona, :-( raz tak na buzi takavjakby pokrzywka sie pojawila i zaczelam panikowac ze moze rozyczka, ale zniknela, to musialo byc cos uczulenie chyba. Gdzies czytalam zeby zrobic wymaz z gardelka, zapytam sie pediatry czy wie o co chodzi, zrobilam mezowi sniadanie i nie wiem czy sie polozyc czy zabrac za prasowanie, na razie pisze do Was:-) Alex Tomek dokladnie tak samo mowi do mojej mamy "babciusia" zwlaszcza jak cos chce, a ostatnio jestesmy na podworku i samochod przejechal a Tomek myslal ze maz przyjechal i mowi" tatusiek psijechal" :-D. Ogolnie to juz wszystko powtorzy, i juz nawet niektore z

10 lata 2 miesiąc temu #969044 przez monia89
Hej. Spóźnione buziaki dla Mikiego :kiss:
my wczoraj wylądowaliśmy na pogotowiu temp 39 i dusił.się kaszlem Tosik :angry: jestem mega wkurw.... bo mnie też coś bierze przezemściłam durne ciotki wzdłuż i wszex! :angry: :angry: :angry: dzisiaj znowu pediatra bo to może być zapalenie wirusowe oskrzeli wczoraj dostaliśmy syrop wykrztuśny zadziałał bo pierwszym razem były aż wymioty tak sie wystraszyłam a razem ze mną Antek że spaliśmy na siedząco do 5....
mnie gnębia skurcze zwalczam je magnezem i nospą brzuch stawia sie piersi jak kamienie....
Ktg mnie czeka jeszcze dziś wizyta na komendzie masakra.
Azja śliczny brzuszek. :cheer:
tematu szczepień nie poruszam to temat rzeka jestem.zdania że każdy rodzic wie co robi i świadomie przecież krzywdy dziecku nie zrobi. My szczepimy ale to ja decyduje kiedy i żadna piguła mi nie straszna :-)

a to my

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #969049 przez Azja
hej

Monia zdrówka dla Antosia, a brzuszek super :)

Magda ale dobra zona z Ciebie, wstawac rano i mezowi kanapki robic :) chyba jestem zła zona :woohoo:

Suzi mi chodziło ze cukier w herbacie mozna w ciagu 2 tyg odstawic, bo sie organizm szybko odzywczai, a słodycze sama podjadam szczegolnie w ciazy, choc staram sie robic jakies zdrowe, no ale jak czasem sie zachce to nie ma zmiłuj, ale moim zdaniem wszystko zalezy od checi, :evil: :whistle: :pinch:

dobra spadam Mlody sie obudził trzeba go ogarnac :laugh:

10 lata 2 miesiąc temu #969079 przez Sevilla
Ja w sumie cukier to tylko w słodyczach preferuje, a tych i tak mało jem. O przepraszam skłamałbym, bo herbatę z cytryną słodziłam, słodziłam, bo od jakiegoś czasu smakuje mi taka bez cukru :)

Brzuszki dziewczęta śliczne :)

Ja również poproszę o przepis na ciecierzycę.

10 lata 2 miesiąc temu #969114 przez Alex_87
Ja słodziłam tylko czarną herbatę, inne ziółka i herbatki smakowe piłam gorzkie. mam tego roibosa w domu ale kiedyś wydał mi się taki obrzydliwy, ale teraz może zrobie drugie podejście.
Mnie naszło żeby odstawić cukier, bo nie dość że jem sporo słodyczy to jeszcze pije 3-4 herbaty dziennie i każda słodzona, więc powiedziałam stop :D tym bardziej, że Zuzka pije gorzką, to co ze mnie za matka, dziecku nie słodzi a sama sobie sypie :P
aaa i zauważyłam, że odkąd nie słodzę to i na słodycze zmalała ochota ;)

Monia ślicznie wyglądasz :) fajne masz to wdzianko :)

10 lata 2 miesiąc temu #969121 przez Azja
dziewczyny co do przepisu na pieczona ciecierzyce, to ja poczytałam kilka przepisów i zrobiłam wg siebie :) jak chcecie konkretny przepis to w google wpiszcie ciecierzyca pieczona w przyprawach

ja zrobiłam tak: ciecierzyce namoczyłąm najlepiej moczyc przez noc, czesc jej ugotowałam tak koło 15-20 minut, a czesci piekłam tylko namoczona, przed pieczeniem polałam olejem ( ja ryzowym) i dodałam ulubione przyprawy, czyli oregano, sol himalajska, papryke czerwona co kto lubi według upodoban piec w tem 190-200 stopni przez ok 40 minut trzeba sprawdzac aby było chrupkie, tyle mozna zjadac :) smacznego ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka