BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 9 miesiąc temu #969772 przez Dave
Creo - małe dwa szałaputy :cheer:
Póki co mam te zastrzyki i tablety, no i kontrolne usg co chwilę. Się zobaczy co dalej w środę.

Suzi - właśnie, OMG cóż to jest za ustrojstwo z tym nadgarstkiem.

Zdrowia dla wszystkich choraków i sił dla ciężarówek na prawie rozładunku :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #969802 przez agat
Wszyscy się sypią, wszyscy chorują, wszędzie lekarze...
Zdrówka dla wszystkich chorowitków małych i dużych!

Dave ale słodkie szałaputy z loczkami :) Bardzo do siebie podobni :) U mnie na razie jedno blond, a drugie czarne, ciekawe czy się zsynchronizują włosami w przyszłości.

Jestem padnięta, dwie ostatnie noce strasznie niedospane. Dopijam więc herbatkę i idę spać. Poczytałam o tej przepuklince Jagody i wychodzi, że obklejanie plastrami to trochę przestarzała metoda nieprzynosząca wielkich efektów... No ale 2 lekarzy widziało i 2 kazało przyklejać. Także chyba nie będę zgrywać mądrzejszej od lekarzy, o ile oczywiście mała będzie dobrze znosić te zabiegi.

Wasze dzieciaki boją się wiertarki? Adaś panicznie się boi jej odgłosu, wpada wręcz w histerię. Dziś właśnie po raz kolejny już strasznie się rozpłakał, gdy sąsiad szalał z wiertarą :/

9 lata 9 miesiąc temu #969812 przez monia89
Suzi musisz pomyśleć nad tym i ogarnąć temat jak Miki podrośnie.
Dave zdrówka.śliczne blond Aniołki :-)
Agat Antoni uwielbia takie sprzęty :-)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #969822 przez creatura
Leoś pala miłością wielką do wiertarki i jej powinowatych :laugh: :laugh: :laugh: Dostał na gwiazdkę dwie: od ciotki wiertarkę na bateria z Boscha - czego to ludzie nie wymyslą :blink: . Fajna jest, bo ma bieg przod, tył, 5 predkości, ,swiatełko, różne wiertła, od babci taką, że trzeba naciskać "spust" i sie wiertlo kręci, troche mniej wypasiona :lol: Ale obie ciagle w ruchu, a jak dziadek coś wierci, to Leoś oczywiscie pomaga naciskać i trzymać. Mowiłam wam? Kiedyś wchodze do garażu ( a było to jeszcze przed Bozym Narodzeniem, czyli L młodszy jeszcze był), a tam Leoś trzyma z dziadkiem szlifierkę/kątówkę (nie wiem dokładnie jak sie nazywa) i tna jakiś metal, aż iskry leciały. Leoś zaczarowany.................... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

On ogolnie to jest taki chłopczyk....... Dorwał kiedyś mlotek do wbijanie parawanu (taki młotek z twardej gumy) i codziennie wali nim w drewno kominkowe w salonie, mowiąc przy tym: " Buch,Buch! Leuś jumbie (rąbie :laugh: ) drzewo śekeją (siekierą)!" :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: a jak sie sypie z tego drzewa, to mówi: "Dimi (dymi) się!" Albo wchodzimy do drewutni, a Leoś: "Leoś włąći imbaka (rembaka) i bedzie jumbal (rąbał) drzewo jak tatuś" :lol: :lol: :lol: :lol:

9 lata 9 miesiąc temu #969823 przez Suzi
Alez Leo gada :laugh: pieknie!
A Mikusiowa mowa wciąż w polu...ostatnie osiągnięcie to "kukuka" czyli kukułka i "damami" czyli dla mamy. Jak mu czytam np ukochanego "Żuka" to zostawiam ostatnie slowa,,zeby dopowiedzial. I zawsze slyszę niezawodne "la" a jesli mialoby sie tam znależć slowo dwusylabowe to "la-la" . Jedynym miejscem gdzie Mikuś moze sie wykazać slowem 100% zgodnym z tekstem jest..."bo ja jestem piegowata a pan -NIE! krzyczy tryumfalnie moj syn :P ;) :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #969841 przez Dave
Jak ja nie lubie lekarzy!!!!

Czekam wlasnie na skierowanie do rodzinnego zeby jutro znow czekac do chirurga. Kulka w lep I tyle.

9 lata 9 miesiąc temu #969847 przez Azja
hej

ja juz zaliczyłam laboratorium, jutro wizyta :) tylko ze bez uSG szkoda :dry:

Mlody jeszcze spi, mam nadzieje ze zaliczymy spacerek, poki co piekne słonko, przy okazji musimy skoczyc do przedszkola dokumenty zaniesc :)

Agat Jasiek sie chyba wiertarki nie boi, w sumie az takiego długiego kontaktu z wiertara nie miał, ale chyba jest ok, ale za to jak ostatnio bylismy u znajomych chłopczyk miał jakas taka gadajaca zabawke to jasiek nie chciał sie nia bawic i mowil ze Jas boi :)

Dave swietne sa Twoje dzieciaczki :)Majos to cała mama :)

lece ogarne snaidanko na spokojnie poki Mlody spi :)

9 lata 9 miesiąc temu #969953 przez agat
U nas znowu z rana śliczne słonko, a teraz zimno, pochmurno i wieje :/ Zaraz pewnie będzie padać. Pospacerowaliśmy trochę, pooglądaliśmy kopary, ale musieliśmy wracać do domu bo Adaś narobił w galoty :P Zasraniec mały ;)

Wiertarki boi się panicznie. Kiedyś bał się też takiej małej nakręcanej kaczki u moich rodziców.

Młoda od rana koncerty dawała, kiedy jej przejdzieeeeeeeee. Mam nadzieję, że po magicznych 3 miesiącach będzie lepiej :) Czekam na to z utęsknieniem.

9 lata 9 miesiąc temu #970153 przez Dave
Ço tu taka cisza?

9 lata 9 miesiąc temu #970163 przez Suzi
Bo malo piszesz, Dave ;) :P i rzadko B)

My dzis bez większych przygód, tylko pogoda jak to w marcu -szalała odśnieżycy po sloneczną plażę ( przesaaaada ;) ) raz zmoklismy, zaraz nas wysuszyło i jakos spacer przelecieał. Fuj, najgorzej sie bylo zebrac zeby wyjść - ja bym najchetniej do kwietnia sie z domu nie ruszyla :P a tu czas myslec o pakowaniu ( brrrrr) bo w czwartek eskapada w gory ( robie to TYLKO i WYLACZNIE dla malza -zeby troche odsapnął, i syna...sama będę odliczac dni do powrotu, bo tam ZIIIIIIIMAAAA :ohmy: :S :pinch: )
Agat - czyzby Ci się trafiło HNB??? Bo rozpoznaję w przypadlościach Jagodzi malego terrorystę Mikusia :P :blink:

To narazka

9 lata 9 miesiąc temu #970205 przez tysiiiak
Hejka ;)

Ja już powoli zdrowieje za to jak się wczoraj na kontroli okazało Kubula ma zapalenie oskrzeli więc antybiotyk i siedzimy w domu. Z jednej strony masakros, znów antybiotyk, choroby i wogóle a z drugiej wkońcu jest jakaś przyczyna tego jego kaszlu okropnego i licze na to, że po kuracji przestanie wkońcu kaszleć!!
Żadna pogoda nam teraz nie straszna. Niech se leje, wieje i grzmi a jak wyzdrowiejemy ma nam przywiać piękną wiosnę!! O!

Dave jestem zakochana w Twoich maluchach ! No Maja to piękna mała mama :) a Mateo nie jedno serce złamie :P a tak właściwie wygląda jak taki amorek tylko strzały mu brakuje :D Oboje sa boscy i te loczki :kiss:
Między nimi jest mniej więcej taka różnica jak będzie między Kubulkiem a maleństwem. Pamiętasz jak Maja reagowała na braciszka? Coraz bardziej mnie to zastanawia żeby nie powiedzieć że przeraża :P Tylko ze straszymi dziewczynkami jest chyba łatwiej mają wrodzony instynkt opieki nad innymi :P No cóż nie ma co myśleć i tak pewnie będzie zupełnie inaczej niż sobie wyobrażę :D
U mnie w rodzinie też są problemy z żylakami na szczęście mnie puki co omijają i mam nadzieję, że tak zostanie... Maaasakra z tymi lekarzami :pinch: O właśnie sobie przypomniałam, że 5 marca mamy wizytę z Kubą u okulisty na którą czekaliśmy ROK!!!!! i nie pójdziemy bo chorzy! JAaaaaaaa ppppppppppppp...........

Kubula nie boi się wiertarki ani trochę ;) Ostatnio M. przewiercał jakąś dziurę u nas to Kuba pobiegł z zaciekawieniem i stał i patrzał oczarowany :lol: a tych koparek i innych wielkich sprzętów Ci Agat zazdroszczę :D to też by było ulubione miejsce na spacery na Kubulka haha :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #970281 przez agat

Suzi napisał: Agat - czyzby Ci się trafiło HNB??? Bo rozpoznaję w przypadlościach Jagodzi malego terrorystę Mikusia :P :blink:

Bardzo możliwe... Też o tym myślę. Chociaż ona HNB jest od rana do południa, później już o wiele lepiej. No ale przedpołudnia są masakryczne :/

Tysiiiak ja się strasznie bałam o to jak Adaś będzie reagował na Jagodę, ale po pierwszych nerwowych dwóch tygodniach teraz już jest spoko.

Adaś walnął dziś dwie nieciekawe qpsztale, ciekawe o co kaman, może jednorazowo tylko. Ale aż sobie dupsko odparzył, choć szybko pieluchę zmieniłam.

9 lata 9 miesiąc temu #970298 przez Magdalena9t
Hejo :)
pogoda dupna, dziś nici z ogródka :angry:
Agat, Tomek nie miał kontaktu z wiertarką,ale chyba by polubił ,on lubi wszystko co niebezpieczne i zakazane :evil: ostatnio włożył jakiś kabelek do kontaktu, i prąd wyłączył, lekko paluszek zabolał, oczy muszę mieć dookoła głowy :blink:

Dave, Ty ciągle na nogach, nie zazdroszczę żylaków :(
Suzi, najpierw jedną a potem drugą rękę zrobisz ;) mąż chyba pomoże w opiece nad Mikusiem ;)
Zabrałam się za pokoik Tomeczka, parapety szlifuje i trzeba będzie pomalować, jak mąż się nie bierze to pokażę co potrafię ;) Naoglądałam się programów: Dorota was urządzi i teraz szaleję :laugh: :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #970315 przez creatura
Suzi-Q, kiedy nasze mainstreamowe media opublikuja rzetelny artykuł? ;) www.cnbc.com/id/102473744

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #970352 przez Suzi
CreMoniu - w mejnstrimie -never!
vaccgenocide.wordpress.com/2015/02/27/cz...fac-szczepionke-mmr/

Albo to fakty.elblag.pl/odra-nie-taka-straszna-jak-w-mediach-maluja/

A tu o skali zachorowań na przeróżne choroby z oficjalnych źródeł tym się zajmujących , tak dla porównania z tym czym straszą w mendiach
www.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/2015/INF_15_02B.pdf

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka