- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja na dzieciaki nie narzekam, jest ok, tylko Tymek mógłby już zrobić sobie dłuższe przerwy w nocnym jedzeniu
No i odkryłam że Zuzka ma znowu za małe kapcie, musze jej kupowac co 2 miesiące nowe. Buty zimowe akurat mają jeszcze 0,5cm luzu, więc dadzą radę, ale trzewiki które na jesieni były dużo za duże już są na styk Jaką wasze dzieciaki mają stopę? Bo Zuzka ma teraz 15cm
Monia jak tam?
Wiecie co zastanawiam się jaki materac kupić do łóżka dla Zuzki, podobno te z gryką i kokosem są mocno przereklamowane...ponoć najlepsza pianka lateksowa ale hmmm cena....a musze wziąć pod uwagę fakt, że ten materac pewnie nie raz będzie zasikany, więc czy warto kupować coś drogiego skoro po jakimś czasie będę musiała wymienić na nowy. Może zwykła pianka?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
co do cwiczen to ja z Jaskiem cwiczyłam, bo on miał za słabe napiecie, raz na trzy tyg chodziłam do rehabilitantki i pokazywała nam cwiczenia i cwiczylismy w domu, z drugim jak nawet bedzie wszystko ok to tez bede cwiczyc, wydaje mi sie ze takie cwiczenia sa ogolno rozwojeowe
moj M mowi ze cos go rozbiera, zero kataru, zero kaszlu, temp, 37,2 chyba go zaraz udusze taki biedny umierajacy, to moze skoncze jego katusze
dzis jadłam pierwszy raz bataty, powiem Wam ze pycha, jak ktos nie jadł polecam, ja zrobiłam z nich frytki, a zaraz ide robic smalec z fasoli, mam chwile, bo Mlody poszedł do babci
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Azja - ja ostatnio pierwszy raz kupiłam, napaliła się i zrobiłam na parze bo taki miałam obiad. I masakra, blleeeeee. Ale nie zraziłam się, miałam jeszcze 3 więc upiekłam w piekarniku i są SUPER!!!
A i już kondolencje składam
Alex - nóżki to rosna dzieciakom na potegę. Ciekawa jastem czy Maja po takiej przerwie zmieści się w swoje przedszkolne kapiochy. Po domu chodzi w skarpetkach, coś nie cierpi kapci.
Powoli pora zabierać się za młodych.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Alex materace lateksownie nie są diabolicznie drogie.
Rozmiar 120-60 to ok 250 zł Nie wiem jak z większymi rozmiarami.
Ja jutro jadę Antkowi kupić buty. Już mierzyliśmy i wybraliśmy, ale jutro na spokojnie kupimy
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Bella - kurka nie wiem jakie ma w przedszkolu, chyba Befado jakieś. Ma je po kuzynce, która w nich nie chodzila wcale, więc je wzięłam dla Majosa. Dlatego nie pamiętam marki:)
Monia - jak tam?????
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Alex, materac.... no niby właśnie pianka latex czy memory jest najlepsza. My taki kupiliśmy do łóżeczka dla Leosia. Materac 120x60 kosztował 300zł , a syn nie przespał na nim ani jednej całej nocy...... (rodzice chcieli jak najlepie j. Sami mamy materac na łóżku 160x200 za 400 z groszem, mogliśmy sobie dołożyć te 300 na lepszy) Sprzedalismy go na allego, szkoda, żeby sie kurzył.... Także, jak masz kupić taki drogi materac, to niech lepiej Zuzia go używa
Leoś też ma stopki 15cm.
Ja też uważam, że takie ćwiczenia od fizjoterapeuty fajnie wpływają na rozwój. Leoś nie miał problemów z napieciem, ale był len i nie cierpiał na brzuszku "cwiczyć", a babka nam pokazała jak w przyjemny sposób wzmacniac te miesnie. Podziałało.
U mnie też dzis były bataty pieczone, z sosem czosnkowym i duszonymi boczniakami, mniam. A Leoś miał kluski śląskie z batatów Fajny kolor wyszedł.
Agat, zaszczepiliście, czy odłożyłaś?
Ok cdn
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bella no może aż tak diabolicznie drogie nie są, ale rozmiar który ja potrzebuje kosztuje 400-500zł, więc dla mnie to nie jest mała suma gdyby miał jej służyć 10 lat to bym się nie wahała. Ale planujemy kupić takie łóżko bardziej na przeczekanie na jakieś 3 lata. Jak Tymon dorośnie, to może jakieś piętrowe im fundniemy. chyba, że metraż nam się zwiększy
a jakie buty wybraliście dla Antka?
Dzisiaj się wybrałam na babskie zakupy z moją córą Jak to brzmi ale odkąd urodził się Tymek i mam szansę pobyć z nią sam na sam to doceniam te chwile nakupiłam jej bluzek w reserved za 9,99, brałam nawet rozmiary 122 a co tam, będzie na za rok.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Creo nie szczepiłam teraz Jagody, jakoś pod koniec kwietnia jestem zapisana. Nowy pediatra spoko, do szczepień zachęca, ale nie w sposób nachalny, potępiający, można z nim pogadać.
Alex szalejesz w kuchni Smalec z fasoli???? Ani smalcu ani fasoli nie znoszę
Byłam dziś po południu na szopingu Mąż zabrał dzieci do teściów, mleko małej odciągnęłam Połaziłam, skorzystałam z promocji na dzień kobiet i wróciłam ze spodniami, koszulą i dwiema bluzkami Jeszcze kurtka mi się spodobała, ale nie było mojego rozmiaru :/ Pierwszy raz od kiedy mam dzieci nie zajrzałam podczas zakupów na dział dziecięcy
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Agat fajniecze sie wyrwalas. No I ze nie zerknelas na dzieciiwe ciuchy to gratki:-)
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Agat suprer lozko. A 3 miejscowka jak znalazl w razie 3 dzidziola
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Dół strasznie mnie boli....
Agat faje łoże znajomi mają i sobie chwalą.
Pokaż łowy
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Też kiedyś oglądałam taki wzór jak Ty Agat więc ostatecznie zdecydujemy się pewnie na piętrowe z możliwością rozłożenia na dwa niezależne łóżka. Mam nadzieje, że takie rozwiązanie się sprawdzi. No i że Zuzka za te 2 lata poradzi sobie z wchodzeniem na piętro