BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #970770 przez Alex_87
Agat z tym napięciem mięśniowym to lubią przesadzać, praktycznie każde dziecko moich znajomych miało skierowanie na rehabilitację właśnie z tego powodu....my trafiliśmy na rehabilitację z powodu kręczu szyjnego, a tam nam powiedzieli, że kręczu juz nie ma ale jest wzmożone napięcie mięśniowe hehe. Po jakimś czasie to samo mija i tak naprawdę niewiele dzieci potrzebują ćwiczeń z rehabilitantem. Ja sobie pochodziłam trochę na te ćwiczenia z małą, a tak dla rozrywki, lubiłam chodzić do tego ośrodka :D

Ja na dzieciaki nie narzekam, jest ok, tylko Tymek mógłby już zrobić sobie dłuższe przerwy w nocnym jedzeniu :whistle:

No i odkryłam że Zuzka ma znowu za małe kapcie, musze jej kupowac co 2 miesiące nowe. Buty zimowe akurat mają jeszcze 0,5cm luzu, więc dadzą radę, ale trzewiki które na jesieni były dużo za duże już są na styk :S Jaką wasze dzieciaki mają stopę? Bo Zuzka ma teraz 15cm :blink:

Monia jak tam?

Wiecie co zastanawiam się jaki materac kupić do łóżka dla Zuzki, podobno te z gryką i kokosem są mocno przereklamowane...ponoć najlepsza pianka lateksowa ale hmmm cena....a musze wziąć pod uwagę fakt, że ten materac pewnie nie raz będzie zasikany, więc czy warto kupować coś drogiego skoro po jakimś czasie będę musiała wymienić na nowy. Może zwykła pianka?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #970774 przez Azja
Alex tez słysząłam ze te materace lateksowe najlepsze, no ale cena tez powalajaca :S a co do stopki to nawet nie wiem jaka Jasiek musze mu potem zmierzyc ;)

co do cwiczen to ja z Jaskiem cwiczyłam, bo on miał za słabe napiecie, raz na trzy tyg chodziłam do rehabilitantki i pokazywała nam cwiczenia i cwiczylismy w domu, z drugim jak nawet bedzie wszystko ok to tez bede cwiczyc, wydaje mi sie ze takie cwiczenia sa ogolno rozwojeowe :)

moj M mowi ze cos go rozbiera, zero kataru, zero kaszlu, temp, 37,2 :woohoo: chyba go zaraz udusze :evil: taki biedny umierajacy, to moze skoncze jego katusze :laugh: :laugh: :laugh:

dzis jadłam pierwszy raz bataty, powiem Wam ze pycha, jak ktos nie jadł polecam, ja zrobiłam z nich frytki, :cheer: a zaraz ide robic smalec z fasoli, mam chwile, bo Mlody poszedł do babci :)

9 lata 9 miesiąc temu #970789 przez Dave
No skończył się monolog Dave :P

Azja - ja ostatnio pierwszy raz kupiłam, napaliła się i zrobiłam na parze bo taki miałam obiad. I masakra, blleeeeee. Ale nie zraziłam się, miałam jeszcze 3 więc upiekłam w piekarniku i są SUPER!!!
A i już kondolencje składam :laugh: :laugh:

Alex - nóżki to rosna dzieciakom na potegę. Ciekawa jastem czy Maja po takiej przerwie zmieści się w swoje przedszkolne kapiochy. Po domu chodzi w skarpetkach, coś nie cierpi kapci.

Powoli pora zabierać się za młodych.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

9 lata 9 miesiąc temu #970792 przez Anabelle
A jakie kapcie ma Maja?

Alex materace lateksownie nie są diabolicznie drogie.
Rozmiar 120-60 to ok 250 zł Nie wiem jak z większymi rozmiarami.

Ja jutro jadę Antkowi kupić buty. Już mierzyliśmy i wybraliśmy, ale jutro na spokojnie kupimy :)

9 lata 9 miesiąc temu #970796 przez Dave
Fakt lateksowe niby najlepsze, no ale cena spora. A przynajmniej takich większych wymiarów.

Bella - kurka nie wiem jakie ma w przedszkolu, chyba Befado jakieś. Ma je po kuzynce, która w nich nie chodzila wcale, więc je wzięłam dla Majosa. Dlatego nie pamiętam marki:)

Monia - jak tam?????

9 lata 9 miesiąc temu #970797 przez creatura
Kurka, nie nadrobiła... tylko kilka postów "liznęłam"

Alex, materac.... no niby właśnie pianka latex czy memory jest najlepsza. My taki kupiliśmy do łóżeczka dla Leosia. Materac 120x60 kosztował 300zł , a syn nie przespał na nim ani jednej całej nocy...... (rodzice chcieli jak najlepie :S j. Sami mamy materac na łóżku 160x200 za 400 z groszem, mogliśmy sobie dołożyć te 300 na lepszy) Sprzedalismy go na allego, szkoda, żeby sie kurzył.... Także, jak masz kupić taki drogi materac, to niech lepiej Zuzia go używa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Leoś też ma stopki 15cm.

Ja też uważam, że takie ćwiczenia od fizjoterapeuty fajnie wpływają na rozwój. Leoś nie miał problemów z napieciem, ale był len i nie cierpiał na brzuszku "cwiczyć", a babka nam pokazała jak w przyjemny sposób wzmacniac te miesnie. Podziałało.

U mnie też dzis były bataty pieczone, z sosem czosnkowym i duszonymi boczniakami, mniam. A Leoś miał kluski śląskie z batatów :) Fajny kolor wyszedł.

Agat, zaszczepiliście, czy odłożyłaś?

Ok cdn

9 lata 9 miesiąc temu #970800 przez monia89
Hej ja żyje jeszcze w 2paku :-) Tosik zdrowieje.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #970811 przez Alex_87
Ja też ćwiczę z Tymkiem, pamiętam co nieco z tamtych ćwiczeń. Najbardziej lubi turlanie :D ostatnio już prawie sam się przekręcił na brzuszek :)

Bella no może aż tak diabolicznie drogie nie są, ale rozmiar który ja potrzebuje kosztuje 400-500zł, więc dla mnie to nie jest mała suma ;) gdyby miał jej służyć 10 lat to bym się nie wahała. Ale planujemy kupić takie łóżko bardziej na przeczekanie na jakieś 3 lata. Jak Tymon dorośnie, to może jakieś piętrowe im fundniemy. chyba, że metraż nam się zwiększy ;)

a jakie buty wybraliście dla Antka?

Dzisiaj się wybrałam na babskie zakupy z moją córą :D Jak to brzmi :D ale odkąd urodził się Tymek i mam szansę pobyć z nią sam na sam to doceniam te chwile ;) nakupiłam jej bluzek w reserved za 9,99, brałam nawet rozmiary 122 a co tam, będzie na za rok.

9 lata 9 miesiąc temu #970835 przez Dave
Aleks - no coś ty za taka kasę to trzeba brać:))

9 lata 9 miesiąc temu #970847 przez agat
Alex a może od razu kupcie piętrowe łóżko? My tak chyba zrobimy. Tyle, że trzeba będzie na początku dechami zabić piętro, by Adaś tam nie wlazł :P

Creo nie szczepiłam teraz Jagody, jakoś pod koniec kwietnia jestem zapisana. Nowy pediatra spoko, do szczepień zachęca, ale nie w sposób nachalny, potępiający, można z nim pogadać.

Alex szalejesz w kuchni :P Smalec z fasoli???? Ani smalcu ani fasoli nie znoszę :P

Byłam dziś po południu na szopingu ;) Mąż zabrał dzieci do teściów, mleko małej odciągnęłam :) Połaziłam, skorzystałam z promocji na dzień kobiet i wróciłam ze spodniami, koszulą i dwiema bluzkami :) Jeszcze kurtka mi się spodobała, ale nie było mojego rozmiaru :/ Pierwszy raz od kiedy mam dzieci nie zajrzałam podczas zakupów na dział dziecięcy :P

9 lata 9 miesiąc temu #970850 przez Dave
A moze z tym lozkiem to kupuc pietrowe ale tylko dil skrecic. Reszta niech czeka.

Agat fajniecze sie wyrwalas. No I ze nie zerknelas na dzieciiwe ciuchy to gratki:-):-):-)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #970855 przez agat
Mamy na oku takie łóżko:

Chciałam by było 3-osobowe, by można było kogoś jeszcze położyć, lub samemu koło dziecka, jeśli będzie potrzeba. Kolorów jest milion.

9 lata 9 miesiąc temu #970907 przez Dave
Ahoj

Agat suprer lozko. A 3 miejscowka jak znalazl w razie 3 dzidziola :P

9 lata 9 miesiąc temu #970913 przez monia89
Hejo my nadal w 2 paku...
Dół strasznie mnie boli....
Agat faje łoże :-) znajomi mają i sobie chwalą.
Pokaż łowy :-)

9 lata 9 miesiąc temu #970918 przez Alex_87
No właśnie myśleliśmy nad piętrowym, żeby kupić od razu...tylko mam dylemat, bo z łóżeczkiem Tymona zmieści mi się tylko łóżko o długości 160-170cm. Na jaki czas by starczyła taka długość?
Też kiedyś oglądałam taki wzór jak Ty Agat :) więc ostatecznie zdecydujemy się pewnie na piętrowe z możliwością rozłożenia na dwa niezależne łóżka. Mam nadzieje, że takie rozwiązanie się sprawdzi. No i że Zuzka za te 2 lata poradzi sobie z wchodzeniem na piętro :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka